- 14 Nisan 2014
- 3.182
- 3.067
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
EnHic ilgilenmiyorum bu tarz mesajlarla.
Allahım Allah'ım ya...Bir adam yerden buldgu , icinde arapca yazi olan kagidi senelerce bir kitabin arasinda saklamis.orada yazilanlarin kuran ayeti oldugunu sanmis.seneler sonra onu birine okutmus.ve kagitta soyle yaziyormus......
Sigara sagliga zararlidir.
Merhaba tatlı bayanlar, yüreği güzel insanlar...
Bugün biri bana şunu gönderdi.
"Bismillahirrahmanirrahim"
İzhasinallahi billahime semihehi Allah.
Bu bilmem kaç yılında 13kişiye gönderilmişte eline geçen kişiler iyi şeylerle müjdelenmiş, eline geçmeyenler de uğursuz şeylerle karşılanmışlar ve hatta Kuranı Kerimde geçen bir ayetmiş diye de altına notu vurgulamışlar. Ben zaten şu on kişiye gönder iyi haber alacaksın gibi mesajları hiç sevmem. Derdim ne diye soracak olacaksınız şöyle izah edeyim bunun Arapçayla bir alakası yok hangi dille yazılmış. Böyle safsatalara inananlar var mı varsa neden böyle şeylerden medet umuyorlar diye bi sormak istemiştim hepinizi çok öpüyorum beni aydınlatacak cevaplarınızı bekliyorum canlar...![]()
Minik minik şehir efsaneleri işte
Okuyup inanıp paylaşmak, okuyup araştırıp gülüp bir daha hatırlamamaktan daha kolay.
dilek duasi ... Allah bu duayı 1892 yilinda birinin eline geçmis 7 kapiya dagitmis zengin olmus
bir fakirin eline gecmis yirtip atmis evi yanmis canindan olmus
kismeti acilmayan bir kizin eline gecmis 7 kapiya dagitmis kismeti acilmis
eline gecip dagitmayan tüccar iflas etmis
sen de 7 kisiye gönder allahin izni ile duan 4 gün icinde gerceklessin.
yine çılgın sayı 7 ve bir arkadaşım, kuzenim seviyesindeki fakir, kısmeti açılmayan kız, tüccar olarak toplumun her kesimi kucaklanmış. Umut gönlümün ekmeği, umar ha umar umar.
Sakın bu tür saçma mesaj gönderenlerin talimatlarını uygulamayın.
İslam tevhid dinidir. Allah birdir. Ne istersek O'ndan isteriz. Bu gibi salakça mesajlar da misyonerlerin müslümanların tevhid inancını zadelemek için yaptığı faaliyetlerdendir. Uyanık olun bu tuzağa düşmeyin. Her gün beş vakit namazda demiyor muyuz "Yalnız Sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz." diye.
çünkü insanlar cahil sorgulamıyor araştırmıyor öylece kabul ediyor. ben biliyorum o bal mumunu, insanları korkutuyorlar. şimdide face sayfalarında var bir resim kuranı kerime bastı şöyle oldu diye. aklı başında inanan insan bunu zaten yapmaz. Allah korusun böyle insanlardanDaha çocuktum birileri mahallede kağıt dağıtıyor Kuranı kerimi yırtan kızın hali adı altında annesi kuran okurken o da sesle müzik dinliyormuş annesi uyardıkça o sinirleniyormuş sonra kalkıp annesinin elinden Kuranı kerim i alıp yırtmış bi ateş ve sonra kanguru gibi birşey benzemiş. Neyse çocuğum anneler okuyor ben de annem bakarken merak edip baktım aman Allahım nasıl korktum öyle gece uyuyamıyordum korkuyordum hep aklıma o yaratık gelip duruyordu neyse ki atlattım ve birgün nette gezinirken o yaratığın yabancı bir bayanın yapmış olduğu marjinal bal mumu heykellerinden alınıp kullanılmış... O an onları yapanları Allah ıslah etsin deyip içten içe üzülmüştüm insanların zaaflarını kullanmak bu kadar kolay olmamalı ya ben günlerce o resim yüzünden uyuyamamış bir çocuktum.
Ben lisedeyken e-mail ya da sms çok yaygın değildi. Bu duayı el yazısıyla çoğaltıp, sıralarımıza koyarlardı. Yazmaya üşendiğimden öğretmenimize sormuştum. Böyle şeylerin hurafe olduğunu inanmanın da zararlı olduğunu söyledi. Çünkü dilenecek ve istenecek olan bellidir.
Bunu da ilk defa duyuyorum Allah'ım ne trajikomik durumlara maaruz kalıyoruzYazmaya üşenmenize daha çok güldüm
Benim zamanımda duna benzer bir de öpücük postası diye bir şey vardı, ne kızlar telef oldu o duanın ardından, 13. günün sonunda hiçbiri de alamadı bekledikleri öpücükleri.![]()