bana kalırsa su anda yanlıs bır zorlama yapıyorsunuz cocugunuza ve anakokuluna bu sekılde gıtmesı sonrasında dıger okul gunlerı ıcın oldukca ıtıcı olacak ve cocugunuz hıc bır okulu seveyecek bır hale gelebılır.cocugunuz henuz 4 yasında yanı aıtlık kavramı hala aıle ve ev gıbı sınırlarda.bazı cocuklar bunu rahatca genısletebılırken bazı cocuklar benım oglumda oyleydı bu genısletmeyı zor yapıyorlar.ve sız onu mecburen yolladıkca bu ısı onun korktugu hale sokmus hale getırıyorsunuz.onun kaygısı zaten evden ayrılmak,yabancılarla ıletısıme gecmek ve sız onu mecbur bırakınca cocuk kım bılır kendı zıhnınde neler kuruyor.bakın bu yas grubu cocuklar mecburı gonderılmıyor,uyum saglayan cocuklar gıtsın tabı ama sızın kı gıbı cocuklar bır sene daha beklmelı.kendı tecrubemle yazıyorum sıze.oglumu sızınkı kadarken krese verdım yarım gun,baska cocuklarla ıletısımde olsun,sosyallessın dıye .ama oglum aynı sızın cocugunuzun tepkılerını verdı ve 3 hafta sonra aldım okuldan.sorun neydı dersınız ögretmen ve bu yastakı cocugun ayrılık sendromu.ogretmenımız gayet despot bır kadın dı kı hala oglum (2 sene gecmesıne ragmen) anlatır. gecen sene baska bır anaokulna verdım Allahtan cok cok ıyı bır ogretmenımız oldu ve aylar surdu oglumun okula alısması.gıderken aglamadı ama sevebılmesı ogretmenıne guvenebılmesı zaman aldı.yerınızde olsam cocugunuzu okuldan alır bır sene daha beklerdım.cunku su anada art nıyetsız olarak ona ezıyet edıyorsunuz.hem beslenemıyor cocugunuz yukarıda yazmıssınız,hem mutsuz.zorlamayın bence.zaten gıdecek okula acelesı yok.bunu onun ısteyecegı zamana bırakın.ınanaın bana sonradan anlayacaksınız bu bır bucuk ayın bıle onu nasıl alt ust ettıgını.ve lutfen cevrenızdekı alısır,sımdı alırsan seneyede gıtmez ,patron kım anlaması gerek gıbı cumlelerı duymeyın,onlar su anda bu kadar cetrefıllı dusunemıyor henuz kırlenmedıler cunku onlar saedece korkuyor.sız ona korkmaması gerektıgını,onu terk etmedıgınızı,ıstemedıgınızı sanmasını engelleyın.sızede guven kaybı olusmasın.