Teşekkür ederim cevabınız için.bende hazırlanıyorum kpss ye. Allah kolaylık versin. lise olarak girmesi sorular yönünden daha avntajlı tabiki. memeurluk için geç değil.
Arkadaşlar merhaba ...
Daha önce bu konuyu farklı bir yere açtım ama burada daha fazla konuyla ilgili arkadaş olduğu için birde buradan paylaşmak istedim.
AÖF İktisat 3.sınıfa devam eden bir arkadaşım var.33 yaşında ve memurluk için çok geç kaldığını düşünüyor.Bu sene KPSS ye girmek istiyor.
2 sene önce lise olarak girdi ve hiç çalışmadı.77 puan aldı ve atanamadı.Bu sene çalışmalara başlamış ama onun için lise olarak girmek mi avantajlı önlisans olarak girmek mi?Bizi aydınlatır mısınız?
Teşekkürler....
Arkadaşlar merhaba ...
Daha önce bu konuyu farklı bir yere açtım ama burada daha fazla konuyla ilgili arkadaş olduğu için birde buradan paylaşmak istedim.
AÖF İktisat 3.sınıfa devam eden bir arkadaşım var.33 yaşında ve memurluk için çok geç kaldığını düşünüyor.Bu sene KPSS ye girmek istiyor.
2 sene önce lise olarak girdi ve hiç çalışmadı.77 puan aldı ve atanamadı.Bu sene çalışmalara başlamış ama onun için lise olarak girmek mi avantajlı önlisans olarak girmek mi?Bizi aydınlatır mısınız?
Teşekkürler....
bende hazırlanıyorum kpss ye. Allah kolaylık versin. lise olarak girmesi sorular yönünden daha avntajlı tabiki. memeurluk için geç değil.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Bende geç kalmadığını söyleyip onu yüreklendiriyorum.İnşallah kazanıp bir yere atanır,inanın ben ondan çok istiyorum,çok donanımlı bir insan evde otursun istemiyorum.Liseden atanmak çok zor demişler .90 üstü almak lazımmış.Önlisanstan daha kolay atanırsın ama ondan da bölüm sıkıntısı var demişler.Ne yapacağını hiç bilmiyor kızcağızda....
canım soru olarak lise avantajlı gözükebilir ama alımı çok az hizmetli kadrosu daha fazla oluyor. bence önlisanstan girmesi daha iyi olur. önlisans çokta zor değil soruları çalışırsa eğer
ordada bölüm sıkıntısı yaşıyoruzşaşdık vallahi
Bdv de ki konunuza yorum yapmıştım buraya da yapayım
Eğer gerçekten çalışırsa lisanstan 80 ve üstü alabilirse lisans daha avantajlı
Lise ve önlisansın soru stili lisansa göre daha kolay ama bu yıl dahil olmak üzere lisansla aynı soru dağılımına göre gireceğiz
Yani tamamen eşit ama lise-önlisans biraz daha kolay olur
Şöyle ki lisansta diğerlerine göre daha sıkı rakipler var. sapmalar bu yüzden daha düşük
Önlisansta atıyorum mantık sorularını çoğu kişi yapamaz sen yaparsan daha fazla sapma elde edersin
Lisansta 80 nete 80 puan alınamazken önlisansta 80 nete 85 lisede 90 alma şansı dahi var...
Umarım anlatabilmişimdir
canım soru olarak lise avantajlı gözükebilir ama alımı çok az hizmetli kadrosu daha fazla oluyor. bence önlisanstan girmesi daha iyi olur. önlisans çokta zor değil soruları çalışırsa eğer
Teşekkür ederim elifbursa84...
Bölümü iktisat olduğu için önlisanstada böyle bir bölüm kodu bile yok.Yani olurda atanırsa gidip aöf den 2 yıllık önlisans diplomasını alacak.
Siz kaçla atandınız?
85.207 almıştım ben canım.zaten puanı alınca genelden de olsa atanılabiliyor. lise olarak iki defa girdim hayal kırıklığna uğradım canım. ama önlisanstan atandım 2.tercihlerde
Çok sevindim sizin adınıza.Önlisanstan girmek şu durumda daha mantıklı o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?