• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar mücevherden anlayan var mı?

beaty

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
12
0
6
İstanbul
Arkadaşlar mücevherlerden anlayan kişilere bir sorum olacak. Geçen gün bir tane pırlanta yüzük beğendim. Fakat alacağım ürünün orjinal mı gerçek mi olduğunu bilmek istiyorum en azından bunu anlamak istiyorum. Bir pırlantanın gerçek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. Bunun için gözle bakınca bulunabilecek bir husus var mıdır. Yani bunu anlayabileceğimiz bir özellik v.s? Uzun zamandır Altınbaşda bir pırlanta yüzük modelinde aklım kalmıştı. Bu konuda fikirleriniz bana yardımcı olacaktır. Eşi kuyumcu olan biri vardır herhalde.
 
Canım maalesef en uzman kişiler bile çıplak gözle anlayamaz pırlantanın gerçek mi sahte mi oldugunu... Anca pırlanta sertifikası olan tanınmış ve bu işin ehli yerlerden alışveriş yapmalısın. mesela ben hep www.kuyumcu.com.tr'den alışveriş yaparım. Mağazalarına da bizzat giderim. güvenilir yerler bulmak lazım.

yaptıgım araştırmayla şöyle bi bildi de buldum :


Vatandaşların da pırlantanın iyi ya da kötü olduğu konusunda fikir sahibi olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Hatipoğlu, “Pırlantayı cımbız gibi bir aletle tuttuktan sonra büyüteçle tabla kısmına bakın. İç içe geçmiş iki kare görmeniz gerekiyor. Pırlantanın en önemli özelliği bu iki karenin düzgün olup olmadığıdır. Bu bize kesimi hakkında bilgi verir. Eğer her ikisi de tam kareyse kesim mükemmeldir" dedi.
 
Son düzenleme:
Back