Arkadaşlar napıcam bilmıyorum

eşim yurtdışında yaşamak isityor bense Türkiye . Türkiye su an biraz karışık parti davaları malum insanlar gergin ve iş konusu vs gelişmiş bir ülkeye gitmek istiyor ama gidersek ıkı yıl tatile gelmeden yaşayabılırx siz olsanız napardınjz of istemıyorum

Hic dusunmeden giderdim ben

Insanin kendi vatani gibisi yok. Turkiyeyi asla degismem hic bir yere, hele aileden uzak olmak o kadar zorki. Cocuklar bile yalniz buyuyor burda bi anne baba sevgisi yetmiyo, ne dayi,amca ,hala ,teyze ,kuzen kimse yok.. yapayalniz buyuyecekler. Kultur farkli, yemekler, insanlar hersey yabanci size, yillarda gecse alisamiyacaksiniz. Cocuklar iki kultur aradinda buyuyecek. Yurt disindavyasamak zorunda olan biri olarak hic kimseye tavsiye etmiyorum, burdaki arkadaslarimin cogu bu fikirde. Hakkinizda hayirlisi olsun.

gidin türkiyeye madem o kadar kötü.

Yurtdışında yaşıyorum ve gayet memnunum,yollar temiz,bisiklet yolları var geniş,resmi dairelerde daha rahat,hastahaneye gidince saatlerce beklemek yok, sokakları serseri dolu degil,(tabi istisnalar olabiliyor)
Demem o ki rahatsın

vatanımı kültürümüzü her şeyimizi çok seviyorum ama şimdi bir iş teklifi alsam ve çok iyi derecede yabancı dilim olsa düşünmeden giderim. yaşarım görürüm şartları yapamazsam dönerim. ama giderim.

Avrupa gorundugu gibi kolay degil.. bizler bile burada egitim aldik, ama is konusuna gelince irkcilik yapiyorlar.. bende tam tersi Turkiyeyi istiyorum bazen.. ama tabi buranin sartlari gelismis.. sigorta bakimindan olsun, yardim bakimindan olsun ilerlemisler yani.. burada yasayan Turklerin cogunun maddi sorunu yoktur.. ama irkcilik mevcut maalesef..

konularına göz gezdirdim.senin zaten evliliğinle ilgili çok ciddi sorunların varmış o yüzden yurt dışına gitmesen daha iyi olur.evliliğe hiç adapte olamamışsın. hep bi pişmanlık var evlendiğine dair. türkiyedeyken bile annemin evini özlüyorum vs. demişsin bu şartlarda yurt dışına gidersen daha büyük bunalıma girersin. boşanmanda fayda var gibi görünüyor. boşan adam da istediği yere gitsin sen de kal burada. herkes hayatına baksın, kocana da yazık!

konularına göz gezdirdim.senin zaten evliliğinle ilgili çok ciddi sorunların varmış o yüzden yurt dışına gitmesen daha iyi olur.evliliğe hiç adapte olamamışsın. hep bi pişmanlık var evlendiğine dair. türkiyedeyken bile annemin evini özlüyorum vs. demişsin bu şartlarda yurt dışına gidersen daha büyük bunalıma girersin. boşanmanda fayda var gibi görünüyor. boşan adam da istediği yere gitsin sen de kal burada. herkes hayatına baksın, kocana da yazık!
Benim cok başka bit sıkıntım var ama burda diyemıyorum haliyle sıkıntım geçemiyor

Back
X