Erkek İnfertilitesi arkadaşlar ne olur yardım edin...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ahse42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
120
18
98
Konya
arkadaşlar 22 aylık evliyiz ve ilk günden beri korunmadık tabi bu arada ben ilçede oturdugum icin doktor bir tane. yumurtalık kisti oldugunu sölediler sürekli hap kullandım erimedi seraphone verdiler fayda etmedi bu arada hepçocugumuz olur düşüncesiyle aldırış etmedik. sonunda cumartesi günü konya özel selcuklu hastanesine gittik. ilk ben gözüktüm ve ne bir kist ne bir hormon bozuklugu hic bir sey cıkmadı sadece adetlerim düzensiz oda stresli oldugumda oluyordu bayan doktor hap verdi birde eşimden semen analizi istedi ve beynimizden kaynar sular döküldü eşimde 2 milyon sperm cıktı ve doktor tü bebek önerdi doğal yolla çocugunuz olmaz dedi şimdi sizden allah rızası icin bu testi yorumlamanızı istiyorum

İKİNCİ DEĞERLER OLMASI GEREKEN DEĞERLERMİŞ ARKADAŞLAR KAĞITTA ÖLE YAZIYOR
cinsel perhiz süresi 4 gün 3-4 gün
likefaksiyon süresi 15 dk 60dk
ph ----- 7,2-7,8
viskosite n normal
aglütinasyon yok yok
volum 2 ml 1,5 ml
sayı 2 milyon
total sayı 4 milyon
hareketlilik %50
hızlı progresif harekey %----
yavaş proresif hareket %----
progresif olmayan hareket %20
progresif hareketlilik %20 % 32 den fazla
yuvarlak hücre 2*10 milyonn 1 milyondan az
morfoloji %1 %4den fazla

allah rızası için bunu yorumlarmısınız doktor bize sirek tüp bebek önerdi be ben 24 yaşındayım eşim 26 yaşında birde eşime bir hap önerdi ama başka tahlilleri ilçenizde yaptır ve beni ara dedi hapın adı şu PROXEED PLUS ..

Son düzenleme:

Merhaba sayı hareket ve morfoloji test sonucuna göre düşük görünüyor. Ama forumda biz de dahil değerleri yükseklten çok insan var. Doktor bize de ml de 14 milyon sperm varken direk tüp bebek önermişti ama uzun zamanda da olsa takviyelerle değerleri yükseltmeyi başardık ve en azından aşılama deneyecek duruma geldik. Eğer biraz daha takviyelerle normal yolu denemek isterseniz bi süre proxed plus ve benzeri takviyeler deneyip eğer artış olmazsa ona göre bir yol izleyebilirsiniz. Buarada eşinizde varikosel var mı ona da bi baktırmanızda fayda var spermleri etkileyen faktörlerden biri çünkü.

Arkadaşlar ne olur yardımınıza ihtiyacım var

canım önecelikle sana şunu diyebilirim ve senin endişelerini anlayabiliyorum...bir doktora bağımlı kalmayın ve eşin en 3 kere spermiyogram testi yaptırsın...çünkü spermler 72 günde kendini yeniliyor bir tek tahlil sonucuna göre yorum yapmak çok zor o doktor direkt tüp nasıl diyebiliyor anlamıyorum...ilk önce eşin 3 kere farklı zamanlarda test yaptırır bunun sonucunda eğer değerleriniz aynı ise o zaman tanı koyar ve tüp ya da çaersi neyse söyler... daha bi test yapmışsınız nasıl tüp diyor...başka doktorlara gidin önemli konu çünkü...biz 3 kere test yaptırdık hareket ve sayı sorunumuz var daha doktor tüp ve aşılama demedi bile proxeed plus verdi 3 ay kullanın gelin dedi...bi daha ki hafta 3 ayımız dolacak bakacaz değerlerde artış varmı yokmu yazarım sana....bizim yaptırdığımız 3 testte sonuçlar farklı çıktı hatta ilk başta sizin ilaçlık durumunuz yok dedi bi daha test yapalım dedi ondan sonra bi yol izleriz dedi en son yaptığımız testlerle diğer testleri karşılaştırınca ilaç verdi...demek istediğim şu tek bi test sonucu tanı koymak için çok erken olur...

arkadaşlar cok tsk ederim zaten doktorun konuşma şekli cok yanlıstı direk cocugunuz olmaz doğal yolla dedi. ben ilk şaka yapıyor zannettim varikosel yok dedi ameliyatlık değil durumun dedi. 1-2 ay keçi boynuzu kürünü denemek istiyoruz sonra başka daha iyi bir doktora gideceğiz allah razı olsun inanaın beni rahatlattınız

canım sen bakma o doktorlara bizde ilk gittihimiz doktor olmaz tüp gidin artmaz vakit kaybetmeyin dedi başka doktora giitik tedaviye başladık eşimde hareketsizlik vardı hareketli sperm yoktu ve şimdi %50 si hareketli sayı 40 milyondan 80 milyona çıktı hiç hareket yokken arttı artık sıra bebebişte inş olur yaşınız genç bence bi 6 ay ilaçla ve kürlerle tedavi olun derim inan artıyo canım ve sen umudunu hiç kaybetme allah ol derse olcak hiç sorun olmadıhı halde olmayan bir sürü insan var bol dua et canımm

canım benim haklısın inşallah küre başladım inanıyorum ben olacak bu iş hareketlilik yüzde 50 yazıyor birde morfoloji yüzde 1 o ne onu anlamadım allahım herkeze versin tüp bebek falan düşünmüyoruz daha bir daha test yaptırcaz 1 ay sonra o zamana kadar kürlere devam ve duaya devam .. tşkler canım

canım morfolloji 1 olması dohol yolla kalma şansını azaltıyo onun 4 olmaası lazım ama ilaçla kürlerle artar canım sakın üüzlme bol dua geçiyo bugünlerde bizde6 ayönce dünyam yıkılmıştı eşimede belli edmiyodum o yokken saattlerce ağlardım 6 sonunda deherlerimiz tamamen normele döndü şükür şimdilik hamilelik yok ama inş oda olcak keçi boynuzu ginseg çakşır bol yedir canım vitamin ahırlıklı ilaçlar ver inş artacak yaişınnız küçük tedavi sürecin hayırlı olsun cnaımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…