• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları arkadaşlar nolur yardım edin lütfen......

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
arkadaşlar 10.5 aylık bir oğlum var. cumartesi gunu burnumuz akmaya başladı. (su gibi) hemen doktora götürdüm hafif bir şurup verdi 2 gün içtik iyi gelmedi. pazartesi tekrar götürdüm çünkü burun akıntımız sarıya dönmüştü. burun akıntısı sarıya dönmüşse ve öksürüğümüz başladıysa antibiyotik verilir dedi doktor. cefaks 50 ml şurup verdi pazartesiden beri onu içiyoruz bir günde öksürüğümüz kesildi burun akmamız azaldı. fakat dün gene bir öksürüktür anlamadım. öksürmekten uyuyamadı. sbah kalktık burun akıntımız yok ama gene öksürümüz var. ıhlamur kaynattım içmiyor içine bal kattım yok içmiyo ne yapabilirim tekrar doktora götürüp başka bir ilaç içmesini istemiyorum açıkcası. bana yardım edin lütfen ne yapabilirim evde.

canım çok geçmiş olsun, öncelikle 1 yaşına kadar çocuklara bal verilmez diye biliyorum dikkat et.
öksürüğü varsa göğsünü,sırtını ılık zeytinyağıyla ovup, ısıttığın bir bez parçasınıda koy,öyle yatsın,
belki biraz yumuşatır öksürüğünü.
not: bez sıcak olmasın,ılık olsun, çocuk yanmasın :17:

geçmiş olsun öncelikle.bal kesinlikle yasak 1 yaşa kadar.bol bol ılık su içirin.göğsüne ve sırtına zyağı sürüp ısıttığın havlu yada tülbentle kapat.yumuşatacaktır.

kızlar biliyorum bal yasak ama ne yapayım çaresiz kaldım :-( ne yapacağımı şaşırdım yemin ederim o öksürdükce benim ciğerimden bir parça kopuyor sanki. şuanda yeni uyudu öğlen uykumuza yatarken deneyeceğim zeytinyağını teşekkürler.

bide şekersiz pekmez iyi gelir derler.varsa elinde eğer 1 çay kaşığı ver bakalım.inş işe yararda kurtulur kuzucuk öksürükden.benim kızımda 6,5 aylıkken öyle bi öksürüğe yakalanmıştı.balgamıda vardı.balgam söktürücü şurup dahada çok öksürtüyodu ve o öksürrdükçe içim kopuyodu resmen.zyağını denedim ve işe yaramıştı.

canım birincisi bebeğine bal vermen yanlış daha zamanı var diğer ikinciside inatçı sürekli öksürüğü varsa alerjik olabilir birde bu yönden baktırın derim..

Canı antibiyotiğin yanında başka bir ilaç verdi mi??.Çünkü bazı doktorlar balgamı sökmesi için balgam söktürücü ilaç veriyorlar.Öksürmeyen çocuk bile o şurupla öksürmeye başlıyor balgamı atabilmek için.

bide şekersiz pekmez iyi gelir derler.varsa elinde eğer 1 çay kaşığı ver bakalım.inş işe yararda kurtulur kuzucuk öksürükden.benim kızımda 6,5 aylıkken öyle bi öksürüğe yakalanmıştı.balgamıda vardı.balgam söktürücü şurup dahada çok öksürtüyodu ve o öksürrdükçe içim kopuyodu resmen.zyağını denedim ve işe yaramıştı.

acaba gögsünü ve sırtını aynıanda zeytinyağıyla ovup mu kapatayım yoksa bi kere sırtını daha sonra gögsünümü ovayım

Canı antibiyotiğin yanında başka bir ilaç verdi mi??.Çünkü bazı doktorlar balgamı sökmesi için balgam söktürücü ilaç veriyorlar.Öksürmeyen çocuk bile o şurupla öksürmeye başlıyor balgamı atabilmek için.

hayır vermedi. sadece bide calpol verdi evde var diye almadım. ama vermiyorum çünkü ateşimizyok. şimdi internette okuyorumda balla karabiberi karıştırıp sırtına sür havluyla kapat diyorlar ama cesaret edemedim çünkü nefes almasını zorlaştırıyormuş. allahım kafayı yicem ne zormuş anne olmak :-(

kızla zeytinyağını hem gögsüne hem sırtınamı sürüp kapatayım yoksa bi kere sırtına bir kere gögsünemi sörmeliyim.

öncelikle geçmiş olsun doktorun verdiği ilacı çok az kullanmışsın
2 günde etki etmezki. ilacı en az beş gün kullanmalısın ki faydasını göresin.
zeytinyağı bebeğine iyi gelecektir. ama anladığım kadarıyla antibiyotiksiz geçecek gibi durmuyor.
tekrar geçmiş olsun

bi göğsüne sür kapat bi sonrakindede sırtına sür cnm.2 yaşından önce vicks kullanılmıyo.bilgin olsun...

öncelikle geçmiş olsun doktorun verdiği ilacı çok az kullanmışsın
2 günde etki etmezki. ilacı en az beş gün kullanmalısın ki faydasını göresin.
zeytinyağı bebeğine iyi gelecektir. ama anladığım kadarıyla antibiyotiksiz geçecek gibi durmuyor.
tekrar geçmiş olsun

antibiyotigi en az 5 gün hatta şişe bitene kadar vermelisin,genelde 7 gunde şişe biter(verdigi marka ve olcuye gore degişebilir)
anlattıgın tarzda öksürük yagla vicksle gecmez,mutlaka doktora götürmelisin ki cigerlerine inmesin,indiyse de caresine bakılsın daha kötü olmadan.
ilac tedavisinden cekinme,bazen vermeyecegiz diye 3-5 gun cocugu ilacsiz beklettigimizde bir bakıyoruz ki cok agırlaşmış durum bu sefer çeşit çeşit ilaclarla haftalarca cocugu daha beter zehirliyoruz.
doktora gidene kadar balgam sökücü olarak ihlamur ve havuç suyu verebilirsin,ihlamuru bal yerine toz şekerle tatlandır bir zararı olmaz.Allah´ım tez şifasını versin inşallah!Gecmiş olsun.:16:

Eğer iyileşme eğiliminde ise şikayetler ortadan kaybolmasa dahi hiç panik yapma. Hele balgam azaldiysa oksürüğü dert etme. Öksürük uzun sürebiliyor. Zeytinyağı yoğun e vitamini içerir, sızma olmasına dikkat et. Nereye sürersen sür zarar vermez fayda verir. Gör bak turp gibi olacak yavrun.

merhaba , bebegin nasil oldu konu açilali olmu$ bi kaç gun

oncelikle kendine viral ve bakteriyel hastaligi ayirt edebilen, ezbere ilaç vermeyen bi dr bul LUTFEN .. yazik gunahdir çocuk grip nezle oldu diye ( ate$i yokken ) antibiyotik verilmezki ..

bebegine balli limon verebilirsin ( bal yeme diyenleri zehirli bal için soyluyolar kurunun yaninda ya$ da yaniyor, efsane olmu$ gidiyor bal masali )
ikincisi wicksi findik kadar gogsune surebilirsn, gogsune isitilmi$ havlu koyabilirs yada yastigina cold mix damlatabilirsin
bide serum fizyolojikle burnunun tikali kalmasini engellemelisin ..
oksuruk den ate$den korkma, bunlar vucudun savunma mekanizmasi
soguk alginligi ilaci , oksuruk $uruplarini kesinlikle kullanma
avrupa da amerikada 2 ya$ altina yasak bu ikaçlar , istersen sana link bulurum Google da çeviri yaptir oku frnasicasini bulabilirim , ingilizcem yok

gece ba$ini yukseltebilirsin, biraz n, yastigi yatagin altina koyarsan daha iyi olur kayma riski azlair, yani nerdeyse yari oturuu pozisyonda uyursa daha az oksurur gece ..
cold mix yada wicks i mutlaka kullanmani oneririm ..

çocuklar ya hasta oalrak yada a$iyla bagi$iklik kzanirlar
biz ilaç verincede o bagi$ikligin kaznailma suresi uzar gider
ant gerksiz yere kullanildiginda vucudddaki yararli bakterileri öldürüyor ,,adi ustunde yararli bakteri ihtiyacimiz var onlara

yada en basiti bi kan sayimi yaptir, wbc degeri 13 den yuksekde kullan ant i ama ate$ yoksa çocugu deldirdigine degmez bence ..

Back
X