arkadaşlar rinoplastide öneriler

bar20101980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
18
0
36
Malatya
Arkadaşlar dikkat ettım bu amılyat oncesı ve sonrası yapmamız gerekenler amelıyat sırasında yasanan zorluklar öneriler eminim cok ısımıze yarayacaktır ve bu konuda paylaşabılıriz şimdiden herkese tşkler (tampon ,masaj,buz koyma ,alçı....vs.)

Bencede bu önemli bi şey.Tecrübeli arkadaşlar özellikle sizler neler yaptınız iyi geldi yada neler yapmanız gerekti.Ameliyat öncesi ve sonrasına dair yaptığınız,yapmayı ihmal ettiğiniz herşeyi buraya yazarsanız çok memnun oluruz.Daha bilinçli oluruz sayenizde.
Şimdiden TEŞEKKÜRLER.

ameliyata ojesiz gidilmeli
yanınızda önden düğmeli bir eşofman takımı yada gecelik olmalı
yanınızda muhakkak 1 refakatçi olmalı
doktorun dediği saatten itibaren hiçbirşey yenilip içilmemeli (su da dahil)
başka aklıma gelmiyo sizin gelirse sorun cevaplarız :)

ameliyata ojesiz gidilmeli
yanınızda önden düğmeli bir eşofman takımı yada gecelik olmalı
yanınızda muhakkak 1 refakatçi olmalı
doktorun dediği saatten itibaren hiçbirşey yenilip içilmemeli (su da dahil)
başka aklıma gelmiyo sizin gelirse sorun cevaplarız :)

Sağol Arkadaşım.Aklına gelirse yazarsan sevinirim.
Senin topikte okumuştum,onuda buraya yazayım:)
Sırtüstü yatmak ve gülmelerimize dikkat etmek gerek.Tebessüm edersek daha iyi olur:)

3 4 gün yatarak değil yarı oturur pozisyonda uyumak lazım çünkü çok ödem oluşuyo. Ödmler için bol su içmek gerekiyo. Ben sürekli buz uygulaması yapmadım yapmadığım içinde yüzüm 2. günün gecesi balon gibi şişmişti. Buz uygulaması yapmak gerek. Alçı alındıktan sonra doktor masaj verdiyse ihmal etmeyin masaj ödemlerin dağılmasında yardımcı oluyo. Gözlük takamıyosunuz doktor takabilirsin demediği sürece. Güneşede çıkamıyosunuz. Dışarı çıkarken güneş koruyucusu sürebilirsiniz. Bi süre sonra doktora gitmekten bunalcaksınız ama kontrollerinize gitmeyi ihmal etmeyin.

En önemlisi alçı çıktan sonraki burnunuza bakıp sakın üzülmeyin 6 ay sonundaki değişimine inanamıcaksınız bile. Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar :))

3 4 gün yatarak değil yarı oturur pozisyonda uyumak lazım çünkü çok ödem oluşuyo. Ödmler için bol su içmek gerekiyo. Ben sürekli buz uygulaması yapmadım yapmadığım içinde yüzüm 2. günün gecesi balon gibi şişmişti. Buz uygulaması yapmak gerek. Alçı alındıktan sonra doktor masaj verdiyse ihmal etmeyin masaj ödemlerin dağılmasında yardımcı oluyo. Gözlük takamıyosunuz doktor takabilirsin demediği sürece. Güneşede çıkamıyosunuz. Dışarı çıkarken güneş koruyucusu sürebilirsiniz. Bi süre sonra doktora gitmekten bunalcaksınız ama kontrollerinize gitmeyi ihmal etmeyin.

En önemlisi alçı çıktan sonraki burnunuza bakıp sakın üzülmeyin 6 ay sonundaki değişimine inanamıcaksınız bile. Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar :))

canım bie şey sorcam dr ye kontrole ne sıklıkla gidilio. ben izmirde olcam ameliyatı fakat işim gereği 15 gün sonra döncem,,merak ettim bak şimdi CADIARZU

canım bie şey sorcam dr ye kontrole ne sıklıkla gidilio. ben izmirde olcam ameliyatı fakat işim gereği 15 gün sonra döncem,,merak ettim bak şimdi CADIARZU

Her doktorun tedavi sürecini bilmiyorum ama ben kendiminkileri söyleyeyim.

4 gün sonra tamponum çıktı. 1 hafta sonra alçım çıktı bantlarım takıldı. 1 hafta sonra bantlarım çıktı. 4 aya kadar her ay bir kere kontrolüm vardı sonra 2 ayda bir oldu seyrekleşmeye başladı. Ekimde 1 sene olucak son kontrolüme gidip bu işi bitirmiş olucam inşallah.

Her doktorun tedavi sürecini bilmiyorum ama ben kendiminkileri söyleyeyim.

4 gün sonra tamponum çıktı. 1 hafta sonra alçım çıktı bantlarım takıldı. 1 hafta sonra bantlarım çıktı. 4 aya kadar her ay bir kere kontrolüm vardı sonra 2 ayda bir oldu seyrekleşmeye başladı. Ekimde 1 sene olucak son kontrolüme gidip bu işi bitirmiş olucam inşallah.

teşekkür ederim.a.s.

rica ederim azda olsa yardımım dokunmuşsa sevinirim .

Evet yardımcı oluyorsunuz,çok SAĞOLUN.
Diğer sayfalarda okudğum önerileride aklıma geldikçe burda toplayacam.
Az önce diğer topikte Mikado adlı bi arkadaş doktorun verdiği ağrı kesicileri ağrı olmasada içilmesi gerektiğini,bunun ödemlerin dağılmasında faydası olduğunu yazmıştı.Bu bilgide ben gibi bu konuyla ilgilenen arkadaşlara duyurulur:)

Back
X