:( arkadaşlar sınav arefesinde moralim çok bozuldu :(

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
biliyorsunuz ya ben lisede öğretmenim. yılbaşı çekilişi yapmıştım ben bir erkek öğrenciye hediye alacaktım nitekim aldım. çocuğun kabanı yoktu soğukta öyle geliyordu bir kaban bir de çok güzel hırka aldım. sınıfın önünde verdim. neyse sınıf arkadaşları yamyam gibi bundan önce aldılar açtılar hediyeyi. dedim ki sahip çıksana hediyene. şaka yollu tabi neyse baktım bu çok şaşırdı tabiçocuklar açtı bile ben de ddim ki ama ben senin açmanı isterdim dedim o demeye kalmadı yüzsüz sınıf ark. açtı bile. neyse ben gittim öğretmenler odasına sonra yanıma da gelmedi çocuk kaban dar mı geldi bol mu geldi bilmiyorum ya benim yerimde olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? :(bua rada lisede öğretmenim ve sanırım çocuk daha önce hediye almamış kimseden.. ya benim canım çok sıkıldı. hatta ona demiştim hediyeyi verirken beğenmezsen ya da bedeni uymazsa değiştir diye ama çok şaşırdı sevindi.. yamyam ark. ları açtı hediyeyi onun yerine. ben de ona kızdım neden sahip çıkmıyorsuın hediyene diye.. off keşke orda onu alsaydım öğretmenler odasının önüne götürseydim orda aç deseydim :( şimdiden sonra ne yapabilrim? :(bari kendi gelse konuşsa benimle.

O bu değil de.
sınıfın önünde verdim.
Formasyon sahibi insan olarak belli ki yoksul olan bir öğrenciye "kaban" ı sınıfın önünde nasıl verirsiniz?
Yılbaşı için bir kitap hediye edip, kaban illa almak istiyorsanız da alıp yalnızken gizli bir köşede vermeliydiniz.
(Aktivite dahilinde bile olsa, kabanı olmayan çocuğa 'kaban' almak, rencide edicidir. Aktivite dahilinde olması, durumu yumuşatmaz, o çocuk gene de rencide olur. )
Rencide olabileceğini hiç mi düşünmediniz?
"Öğretmenlerin mont aldığı çocuk" olmak nasıl boktan bi his, ilk ağızdan duyuyorsunuz şu an.
Siz yapmsyın ya.

Son düzenleme:
,
offff kimsenin yüzüne yamyam demedim.o tarz bir öğretmen değilim burda diyorum
Yok, yuzune dememissindir eminim de boyle bahsetmen iyi olmamis. Cunku gercekten bi guzel gonulluluk yapmissin bu yamyam kelimesi golgeledi olayi.
Neyse, cocugu bi daha gordugunde sorarsin, oldu mu, begendin mi diye saka yollu. Tabi tek yakaladiginda sor.

O bu değil de.

Formasyon sahibi insan olarak belli ki yoksul olan bir öğrenciye "kaban" ı sınıfın önünde nasıl verirsiniz?
Yılbaşı için bir kitap hediye edip, kaban illa almak istiyorsanız da alıp yalnızken gizli bir köşede vermeliydiniz.
"Öğretmenlerin mont aldığı çocuk" olmak nasıl boktan bi his, ilk ağızdan duyuyorsunuz şu an.
Siz yapmsyın ya.
çok teşekkür ederim değerli, yorumuniçin moralime moral kattın sağol.daha iyilerini sen yaşa.

hediye her ne olursa olsun gizli verilir
hatta okul dışında verilir
onlar genç ergenler , ne kadar etkilenirler bundan bilmiyor musunuz ?
bide eminim alay konusu olacaktır o çocuk arkadaşları tarafından

Üslup kadar yöntemde önemli sizin için. Çocuk rencide olmuştur mutlaka arkadaşları soylenmistir. Birde lise öğrencisi diyorsunuz bu yaşta bu çeşit şeylere daha çok dikkat eder gençler.

O bu değil de.

Siz yapmsyın ya.
Muhtemelen öğrencilerin önünde değil, sınıfın önünde vermiş.

Konu sahibi arkadaşım, Belki yanınıza gelmeye utanmıştır; birkaç gün bekleyin. Eğer üzerinde göremezseniz o zaman lisan-ı münasiple sorarsınız kabanın akibetini. Canınızı sıkmayın. Gençler duygularını çok açık etmeyebilirler.

biliyorsunuz ya ben lisede öğretmenim. yılbaşı çekilişi yapmıştım ben bir erkek öğrenciye hediye alacaktım nitekim aldım. çocuğun kabanı yoktu soğukta öyle geliyordu bir kaban bir de çok güzel hırka aldım. sınıfın önünde verdim. neyse sınıf arkadaşları yamyam gibi bundan önce aldılar açtılar hediyeyi. dedim ki sahip çıksana hediyene. şaka yollu tabi neyse baktım bu çok şaşırdı tabiçocuklar açtı bile ben de ddim ki ama ben senin açmanı isterdim dedim o demeye kalmadı yüzsüz sınıf ark. açtı bile. neyse ben gittim öğretmenler odasına sonra yanıma da gelmedi çocuk kaban dar mı geldi bol mu geldi bilmiyorum ya benim yerimde olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? :KK43:bua rada lisede öğretmenim ve sanırım çocuk daha önce hediye almamış kimseden.. ya benim canım çok sıkıldı. hatta ona demiştim hediyeyi verirken beğenmezsen ya da bedeni uymazsa değiştir diye ama çok şaşırdı sevindi.. yamyam ark. ları açtı hediyeyi onun yerine. ben de ona kızdım neden sahip çıkmıyorsuın hediyene diye.. off keşke orda onu alsaydım öğretmenler odasının önüne götürseydim orda aç deseydim :KK43: şimdiden sonra ne yapabilrim? :KK43:bari kendi gelse konuşsa benimle.

Bu tür çekilişlere bizler de dahil olalım da sevinsinler istiyorsak onların birbirlerine alacakları hediyelerin değerinin üstüne çıkmamakta fayda var.

Yani ne bize çıkan öğrenciyi diğerlerinden daha şanslı kılmalı hediyemiz...

Ne de bizim adımızı çeken diğer çocuğa kendini çok büyük bir şey almak zorunda hissettirmeliyiz.

Anlıyorum, tüm iyi niyetinizle çocuğa ihtiyacı olan bir şey almak istemişsiniz.

Sınıfın önünde vermediğinizi söylüyorsunuz ama diğerleri merak edip gelecekler haliyle...

Yani keşke sınıfın önünde arkadaşlarının alacağı maddi düzeyde bir hediye verseydiniz.

Ardından yahut başka bir gün mont ihtiyacını karşılasaydınız diğer çocukların merakla hücum etmeyeceği bir gün ve yerde...

Olan olmuş madem hediyeleşme olayı böyle can sıkıcı bir şekilde sonuçlanmış...

En azından öğrenciye müsait bir zamanda hediyesinin değiştirme kartı olduğunu, üzerine uymadıysa değiştirilebileceğini söyleyin.

Bunu da en az merakla yanınıza gelen arkadaşları kadar güler yüzlü ve keyifle söyleyin ki iyi niyetinizi idrak etsin.

Samimiyetinizi görünce kendini çok iyi hissedecek ve bu tatsız anı aranızda sevimli bir hatıraya dönüşecektir diye umuyorum.

yanlış alamıyorsam yılbaşı çekilişi yapıldı ve size o çocuk çıktı, eğer bu şekildeyse hediyein sınıfta verilmesinde bence sıkıntı yok tam tersine yalnız verilseydi o ergen arkadaşlar mevzuyu naıl dalgaya alırlardı. sadece hediye açılırken çocuk alışkın olmadığı için utanmış ve sizde sahip çıksana deyince tam olmuş.
başka bi zaman şaka karışık sorun oldumu diye, terslemeden tabi. yine bir gerginlik olursa yüzüne vurdunuz sanabilir.

yanlış alamıyorsam yılbaşı çekilişi yapıldı ve size o çocuk çıktı, eğer bu şekildeyse hediyein sınıfta verilmesinde bence sıkıntı yok tam tersine yalnız verilseydi o ergen arkadaşlar mevzuyu naıl dalgaya alırlardı. sadece hediye açılırken çocuk alışkın olmadığı için utanmış ve sizde sahip çıksana deyince tam olmuş.
başka bi zaman şaka karışık sorun oldumu diye, terslemeden tabi. yine bir gerginlik olursa yüzüne vurdunuz sanabilir.
beni çok iyi anladın.bu saatten sonra ne yapmamı tavsiye edersin?

konuyu yanlış anlamışım be pardonn :)
hediye çekilişi yapılmış zaten sınıfta vermekte sakınca yok tabi
ki biz de sınıft verirdik kim ne almış felan görürdü herkes

Back
X