arkadaşlar üniversite tercih için fikrinizi almak istiyorum

nilbeste

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2015
206
28
Ikisinede puanim tutuyor ama hangisi benim icin daha yüksek kazanc saglar daha yuksek statuye sahip eder en onemlisi yurtdisinda calismak istiyorum sizce odtu isletmemi yoksa odtu mimarlikmi? (Telefondan yazdigim icin bazi harfleri kullanamadim)

Ikisinede puanim tutuyor ama hangisi benim icin daha yüksek kazanc saglar daha yuksek statuye sahip eder en onemlisi yurtdisinda calismak istiyorum sizce odtu isletmemi yoksa odtu mimarlikmi? (Telefondan yazdigim icin bazi harfleri kullanamadim)

Mimarlık ! Tabii hakkını vererek okur, iş hayatına yansıtabilirsen.

Hangisini sevdiğin de önemli değil mi? İkisi çok farklı alanlar.

Saatlerce çizim yapabilecek misiniz? Ya da sayılarla uğraşmayı mı tercih edersiniz?

Bir sürü işletme mezunu sanki işsiz gibi
Geçen hafta iş görüşmeleri yaptık, işletme mezunları gece de çalışılacak çağrı merkezi ilanına başvurmuşlardı.

Ama mimarlığı bilemeyeceğim. Küçük adımlar atarak büyük hedeflere ulaşmayı isterseniz ikisi de olur gibi.
Birden en tepede olmak istiyorum derseniz ikisi de olmaz.

İkiside çok farklı biri yetenek biri çalışma ve ilgi ile alakalı. İş hayatında belli bir süre sonra para ve imkanlar önemli olmuyor. Önemli olan seni çalışırken manen doyuma ulaştırması. Yani çalıştığın iş severek yaptığın iş olmalı. Etrafımda örneği çok:KK66:

Hepinize cok teşekkürler arkadaşlarben ikisini de seviyorum fakat en büyük isteğim yurtdışında çalışmak sizce hangisi daha çeşitli ülkeler sunabilir daha çok imkan sunabilir yurtdisinda calismak icin.

Bir sürü işletme mezunu sanki işsiz gibi
Geçen hafta iş görüşmeleri yaptık, işletme mezunları gece de çalışılacak çağrı merkezi ilanına başvurmuşlardı.

Ama mimarlığı bilemeyeceğim. Küçük adımlar atarak büyük hedeflere ulaşmayı isterseniz ikisi de olur gibi.
Birden en tepede olmak istiyorum derseniz ikisi de olmaz.
gelen kutuusu nerde calışıyorsunuz merak ettim bir işlettme mezunu oalrak :)

Mesleği sevmen önemli işletmeyi bilmem ama mimarlığı okuması zordur çalışması daha da zor ama seviyorsan dünyanın en güzel mesleklerinden biri :KK14: ama sabır işidir yapabileceksen seç sonradan bırakan o kadar çok arkadaşım var ki :KK14:

Odtu mimarlik o zaman

odtü mimarlık aşırı zor işletme ise çok kolay. ev arkadaşım mimarlıktaydı evde değil bölümde sabahlardı ve ağlardı genelde. ama korkma odtüde mühendislik ve mimarlık okuycam diyorsan ağlamaları ve sabahlamaları göze alacaksın. işletme rahattır ama canım. neyi seviyorsan ona git. çünkü seçtiğin bölümler çok çok farklı birbirinden.

Türkiye de çalışacaksınız mimarlık.. yurtdışıysa isletmede olabilir o noktada kendi istegin önemli

Ben olsam işletme tercih ederdim çünkü hayatta oturup kırk saat bişey çizemem ince işten gına gelir kendimi yerden yere vururum o okuluda bitiremem çünkü sıfır ilgi.İşletmede çok mutlu olurdum çünkü IIBF'ye dahil bütün bölümlerin dersleri ilgimi çeker severim saatlerce okuyup not çıkarabilirim of demem.Yani bu tamamen ilgi meselesi.

X