arkadaşlar yapay rahimle hamile kalan yada kalamayan varmı.

balance88

sabırla bekliyorum......
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
591
1
96
İstanbul
gerçekten şansı arttırıyomu.benim 2 dondurulmuşum var doktorum yapay rahim yapalım dedi.arkdaşlar trasverden ne zaman önce rahimden parça alınıyo ve alındıkktan sonra kaç gün sonra trasver yapılıyo.bilgi verirseniz sevinirim benim yaş 40 3. denemem olacak eylül ekim gibi düşünüyoruz. daha yeni kimyasal gebelik geçirdim.allah bu yola baş koyanların yardımcısı olsun şimdiden cevabınız için tşk

Adetin 21. günü rahimden parça alınıyor...Co cultur (yapay rahim uygulaması için )

ben co-culturle ilk denememde ikizlerime hamile kalmıştım...

sankı doktorda bana boyle bırsey yapıcanı soyledı sans dahamı yuksek olıyor bunda

canım senide takip ediyorum tedavin hayırlı olsun.olmdı diye üzülme vardır birhayır belki yapacağın zaman tutacak.ben internete yapay rahim diye girdim ordan oku şans yükseliyomuş bana doktorum teklif etti

Adetin 21. günü rahimden parça alınıyor...Co cultur (yapay rahim uygulaması için )

ben co-culturle ilk denememde ikizlerime hamile kalmıştım...

bademcim evet senin yaşadıkların çok acı rabbimin sınavı inşallah bu sefer yüzün güler sınavı başarıyla geçmişindir.keşke bu seferde yapsaydın çokta uzun surmuyo herhalde parça alındıktan kaç gün sonra trasver oluyo onu bilmiyorum.....korkum dondurulmuş emriyolar parçaya koyulduğunda ne kadar yaşarlar ya ölürlerse inan okadar korkuyorum ya tutmazlarsa.allahım yardım etsin hepimize :Saruboceq:

canım senide takip ediyorum tedavin hayırlı olsun.olmdı diye üzülme vardır birhayır belki yapacağın zaman tutacak.ben internete yapay rahim diye girdim ordan oku şans yükseliyomuş bana doktorum teklif etti

saol canım ıhsallah
yası buyuk olanlarda yapılıyor dıye okudum sankı nıye doktorum bana boyle bırsey dedıkı acaba

saol canım ıhsallah
yası buyuk olanlarda yapılıyor dıye okudum sankı nıye doktorum bana boyle bırsey dedıkı acaba

yaşı büyük olanlarda mı ? alakası yok canım..birden fazla başarısız tüp bebek denemesi olanlarda uygulanıyor.Ama ben ilk denemede yaptırmıştım..Çok ta faydalı olduğuna inanıyorum..

Adetin 21. günü parça alınıyor,sonra adetin 3. günü iğnelerle tedavi başlıyor..adet döneminin ortalarına doğru ve toplanan yumurtaların kalitesine göre transfer yapılıyor..yani bildiğimiz klasik tüp bebek işlemi süreci..ancak şöyle bir durum var..yapay rahim içinde embriyoların bir kaç gün bölünmesi bekleniyor,sonra ordan alınıp annenin rahmine yerleştiriliyor..yani tüm hamilelik yapay rahim içinde geçmiyor..kaydirigubbakcemile3

yaşı büyük olanlarda mı ? alakası yok canım..birden fazla başarısız tüp bebek denemesi olanlarda uygulanıyor.Ama ben ilk denemede yaptırmıştım..Çok ta faydalı olduğuna inanıyorum..

ınternette oyle okudum oyle yazıyordu
benım ılk denemem oyuzden bu konularda bılgım yok

ınternette oyle okudum okudugumu soyledım

Ben hiç böyle bir bilgiye rastlamadım internette...Takma kafanı buna canım..Co cultur gayet faydalı bence..benim endometriosize rağmen ilk denemede tutmuştu..Öyle yaşım büyük de değil..Ben de aylarca bunun için araştırma yapmıştım mikro denemesinden evvel..Başka bir şeyle karıştırıyor olabilirsin...

amın ıhsallah
ppekı bırsey sorucam benım embrıyoları dondurdular onlarlada yapılıyormu bu işlem yasarlarmıkı

amın ıhsallah
ppekı bırsey sorucam benım embrıyoları dondurdular onlarlada yapılıyormu bu işlem yasarlarmıkı

Canım benim bildiğim embriyolar döllenir döllenmez bu co cultur sıvısının içine konarak bölünmeleri izlenmeye başlıyor..dondurulmuş embriyoları çözüp tekrar koyuyorlar mı bilmiyorum..duymadım böyle bir şey..ki sanmıyorum da...

Yapay rahim uygulaması nedir?
Yapay rahim ifadesi yanlış anlamalara yol açabilir. Tüp veya endometrium hücrelerinin embriyoların beslendiği ve desteklendiği beslenme medyumlarına katılması işlemi yapay rahim (ko kültür) olarak adlandırılmaktadır. Bu hücrelerin embriyoların sağlıklı gelişmesini sağladığı, implantasyon ve gebelik oranlarının arttığı bilimsel olarak gösterilmiştir. Her hastaya uygulanmamaktadır. 40 yaş ve üstü, veya tekrarlayan implantasyon başarısızlığı olan kötü prognozlu hastalara önerilmektedir. Günümüzde embriyo kültürü için geliştirilen sofistike besleyiciler sayesinde daha önce ko kültür uygulayan merkezlerin çoğu benzer gebelik oranlarına ulaştıkları için ko kültür uygulamayı bırakmıştır.

bak burda yasdan bahsedıyor

1- Tatlım ben 40 yaş ve üstü değilim kaydirigubbakcemile3 ( ayrıca kimlere uygulanırlar arasında saydığı kriterlerden sadece biri 40 yaş üstü..illa sadece 40 yaş üstlerine uygulanır sonucu çıkmıyor buradan)

2- ilk denememde yaptırmıştım ve hiç bir düşüğüm ya da başarısız tedavim olmamıştı..ne aşılama ne de başka bir şey yaptırmadım daha önce..Ben kendim istemiştim dr dan ..Dr gerek yok demişti ben tutturdum,iyiki de tutturmuşum...

3- Demek ki nette her yazan bilgi doğru değilmiş.....:1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
senın ıcın yazmadım canım
cok ıyı bır hastaneden alıntı dogru olup olmadıgını bız bılemeyız

beni yazmadığını biliyorum,ben bu uygulamayı yaptırmış ve ikiz hamilelik elde etmiş biri olarak kendi durumumu örnek verdim a.s.

arkadaşlar benimde dondurulmuşumla yapılıcak 2 tane emriyom var.doktorum şansı arttırdığını söyledi bende ve eşimde sorun yok sadece eşimde genetik bozukluk var oda ayıklanıp iyi olanı döllüyolar.2 denemede neden olmadı anlamış değilim inşallah bu yöntemle 3. denememde tutar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…