Doğuma Hazırlık arkadaşlar yardım... gögüs ucu çatlamaması için ne önerirsiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
kızlar merhaba. 31. haftalık hamileyim. duydumki bebişim doğduktan sonra gögüs uçları çok çatlıyormuş. krem olarak ne önerirsiniz? kesinlikle her bayanda oluyormu çatlama. ya arkadaşlarım anlatıyor kanıyordu artık falan diye iyice korktum. cevaplarınızı bekliyorum. krem,yağ... ne yapabilirim?

göğüs ucundaki çatlaklar süt gelcek emzirmek için değilmi ya :S

lansinoh diye kremi öneriyorlar cnm son 1 ay başla istersen.
ayrıca susam yağını şiddetle tavsiye edenler var.aktardan alabilirsin. ya da tahinin üzerinde biriken yağı sürebilirmişsin. başka bir topikteki arkadaş söylemişti
bende duydum ağlayarak emzirenleri
o yüzden Allah izin verirse son zamalar ben de başlayacağım.

Kesinlikle lansinoh bu krem çok iyi gelmişti bana
bende doğuma 1 ay kala 2 günde bir kullandım
ayrıca emzirirkende kullanılabiliyor benim çok
rahat geçti emzirme dönemim kanayacak kadar olanı hiç duymadım
ama çatlak ve sızı genelde her bayanda oluyor

arkadaşın dedikleri ve zetinyagı bepanthen krem sürekli yap bunlardan her emzirme sonrasında yoksa başta çok zorlanırsın.

iş yerindeki bir kaç arkadaşım banada lansinoh lanolin krem dediler. ben genede sizlerede danışmak istedim. bebeğe memeyi veririken yıkamaya gerek bile yokmuş öyle duydum çok sağolun kızlar. inşallah çok kötü olmam haftaya 32 haftalık 8. aylık oluyorum o zaman 8. aydan sonra hemen başlayayım bari bende.

slm kizlar.dogumuma 12 gun var ve yaklasik 32.haftadan beri lansinohu kullaniyorum.cunku meme ucu agrisindan annem öyle bir bahsetmistiki korktuydum.hazirlik yapmak gerek diye eczaneden arastirdim ve lansinoh lanolinli kremi aldim.o gün bugundür kullanioyorum.bakalim faydasini görecekmiyim iki hafta sonra yaklasik belli olur ve size yazarim.denildigi gibi uzerinde yaziyor kullandigin zaman memeyi herseferinde temizlemene gerek yokmus.sadece annesütüyle etrafini temizlemem yetiyormus.gögüs ucumun kuruluguna iyi geldi.ilk zamanalr cok kuruyordu.göbegime sürdügüm yag o kadar yumusatmiyordu ama bu iiy geldi.bakalim zaman ne göstercek.iyi hamilelikler dilyiorum,Allah hepimizi sag salim evlatalrimiza kavustursun insallah..

5.5 ay önce doğum yaptım ve göğüs uçlarım hiç çatlamadı, kanamadı, sızlamadı. Bu durum kişiden kişiye göre değişir, tamamen göğüs ucunun yapısıyla alakalı, tıpkı süt sızması gibi. Ama benim doktorum doğum yaptığımda mustelanın kremini aldırmıştı bebeklere hiçbir şekilde zararı yokmuş. inşallah senin de hiç çatlamaz, canın acımaz. hayırlı doğumlar ve bol sütlü günler sizin olsun

bana da bir yakınım lansinoh lanolin krem almıştı. bunu doğumdan 2 ay önce kullanmaya başla kızım da kullanmıştı hiç çatlağı olmadı emzirirken dedi. bende bir süredir kullanıyorum. umarım benim de emzirme dönemim çatlaksız geçer.

valla o göğsü yara olanlardan bırı de benım.ucu koptu kopacaktı resmen ağlaya ağlaya emzırıyordum.göğüs ucunuz çıkıçsa çok dert olacağını sanmıyorum.ama değilse yara olma ıhtımalı var.ben kızım uyanmasın dıye dua edıyordum.emmek ıstıyodu çünkü.şimdi gene hamıleyım ve lansınohu bu kez doğumdan önce başladım.yara oldu mu çok bı fayda etmıyo çünkü.neler neler denedım 3-4 ay sonra gectı anca kendılıgınden.
ınşallah hiçbiriniz ve d eben o acıyı bı daha yaşamayız.

bepanthen iy geliyo o pahalı krmlerden daha iy yada anne sütü sür emzirmeden evvel çatlamaz ozaman

herkes kesinlikle lansinoh krem öneriyor, we kullananlar cok da memnun. hem emzirirken kremi temzlemeye gerek kalmıyo, hatta bebeğin ağzında pamukcuk olusmasını da engelliyormus.
sahsen ben simdiden aldım kenara koydum doğuma 1 ay kala kullanıcam üstelik internetten normalin altında bi fiyata aldım

Ben her seyin elimden geldigince dogal olanindan kullanilmasindan yanayim. onun krem vs degilde sizma zeytin yagi kullandim oglumda ,simdi bu bebegime zeytin yagi koydum dogum çantama. Her emzirimsimden sonra pamukla zeytin yagi surdum gogus uclarima yara çatlak vsvs olmadi çok sukur..oglumda hiç bi zararrini goremdim çok memnun kaldim.. çok az acidi goguslerim.. pamukcuk dedikleri agiz yarasida olmadi oglumun..

Son düzenleme:
Doğumdan önce E vitamini kapsülü kullanmaya baslamamı tavsiye etti bana çevremdeki tecrubeli anneler. Eczanelerde satılıyormuş.

evet kesinlikle lansinoh kullanılmalı.bebe mağazaları zaman zaman yarı yarıya indirim yapıyor.gebeliğin ilk zamanlarında alışveriş yapmaya başlarsanız.inanılmaz kar edebilirsiniz.ben yaklaşık olarak %40 ile 50 arası kazanç sağladım.acele etmezseniz tabi ki ......

kızlar kozmetik ürünlerini internetten almamanızı öneririm.Mağazalarda raf ömrü dolmak üzere olan ürünler internette satışa çıkar neredeyse yarı fiyatına ama taze değildir.Her zaman avm lerden ya da elit eczanelerden alın.aksi halde faydasından çok zararını görürsünüz

doğuma giderken soğan sür göğüslerine diyorum başkada b,şey demiyorum herkes onu konuşuyor vede yapıyor nasip olursa bende doğuma giderken soğan sürücem o pişiriyormuş uçları doğum yapana kadar sonrada ne çatlak ne bişi illa tıbbi bişey istiyosanda mustelanın kremi var onu al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…