• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar, yardiminiza ihtiyacim var

Celena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
70
0
86
Hollanda
:teselli:Arkadaslar,

Ben Hollanda'dan yaziyorum sizlere. Ilk tup bebek denemem negatif sonuclandi bugun maalesef. Allah'tan gelene boynumuz kildan ince elbette. Insallah bir sonraki denemede olur.

Sizlerden bir ricam var. Hollanda tup bebek konusunda Turkiyemiz kadar basarili degil ne yazik ki. Uyguladiklari bazi yontemlerden de suphelendim artik. Bu yuzden sizlere bazi seyler sormak istiyorum ki bir sonraki denememde Turkiye yontemlerine uyarak tedavi goreyim.

Sorular:

1) Tup bebek tedavisine baslamadan once ne gibi ilaclar kullandiniz? Bazen aspirin gibi bazi haplar kullandiginizi okuyorum. Bunun nedeni nedir ve ne tavsiye edersiniz?

2) Embriyo transferinden sonra neler tavsiye ediyor turk doktorlarimiz? Ornegin progestan/ utrogestan ilacini ne kadar sure kullaniyorsunuz? Bana 14 gun kullanmam soylendi ama bana cok kisa geldi bu. Sanki tutmama sebebiymis gibi geldi bilmiyorum.

3) Ozellikle pko hastasi olanlarda farkli tavsiyeler varmi bildiginiz?

Bana yardim ederseniz cok sevinirim. Inanin burasi o kadar geri kalmis ki bu konularda. Sozde avrupa iste avrupasi batsin. Turk doktorlarimiz gibi yok dunyada inanin.
Cevaplarinizi bekiyorum kizlar

Son düzenleme:
merhaba celena.keşke ilk denemende tutmuş olsaydı.ama nasip böyleymiş demek lazım insallah allah sanada banada ve tüm isteyenlere nasip eder sağlıklı ve hayırlı bir evlat.sorularına gelince tatlım; tüp bebek ilaçlarına başlar başlamaz bebe aspirini ve folic asit kullanmaya başladım ben yumurta toplama işleminden sonra enfeksiyon kapmayasın diye transfer gününe kadar antibiyotik verdiler transferden sonrada aspirin folic asit ve progesteron kullanmaya başlıyorsun ve hamilelik oluşursa 3 aylık olana kadar kullanmaya devam ediyorsun.ben pko lu değilim ama benimle birlikte tedavi gören diğer arkadaşlar benden farklı bir extra yöntem kullanmadılar tatlım.umarım yardımcı olabilmişimdir

Sagol guzelim ya Allah razi olsun cok faydali bilgiler verdin.

Peki progestana hic ara verdinmi? Yani gebelik olunca tekrar baslamak gibi bir durum oldu mu yoksa transferden sonra araliksiz mi kullandin? Soru cok bende :)

canım hiç ara vermedim taaa ki bebeğimi kaybedene kadar.yumurta toplattığın gün başlıyorsun transfer sabahı kullanmıyorsun sadece sonra full devam. negatif sonçta bırakıyorsun(allahım kimseye yaşatmasın inşallah)

Amin canim amin.. gercekten cok zor bir durum. Hamile kalamamak baska sey , kalip da dusurmek cok baska. Allah yasatmasin kimseye

Bilgilerin icin cok sagol canim Allah razi olsun opuldun

canim benim bence fazla takilma bu konulari tabi teknikler tr de daha gelistigi soyleniyor ama sonucta nasibinde varsa olurdu
keske olsaydi
insallah allahim seni boyle celiskilerin icinde birakmadan bebegini gondersin
bende fransada yasiyorum 1ay once aldim negatifi bende antibiyotik ve asprin kullanmadim
kullansak iyimi olur neden vermiyorlar bende hep dusundum ama takmadim acikcasi
ama bir dahaki sefer sorucam
normalde avrupadaki dr lar herseyi cok kucuk ayrintiya kadar inceler ama bu ilaclari vermiyorlar
ne diyelim allahim yardimcimiz olsun

Amin canimmmm

Bugun bi ablayla konustum. O cok tecrubeli bu konularda cunku cok basarisiz deneyimler yasadi zamaninda. Simdi 3 evladi var cok sukur, Allah bagislasin.
Bugun anlatti, ilk basta ona progestan bile vermemisler. O da kendi arastirmalari sonucu ogrenmis bunun verilmesi gerektigini de doktor oyle vermis. Yani takmamak inanki yetmiyor. Bunlarin eline birakirsan 10 sene ugrastirirlar. Bu ablada cok kez denedi ama olmamisti (senelerce). O yuzden ogrenmek ve kendi tedbirimi almak istiyorum.

Allah yardimcimi olsun.. Dert de gezmis derman da, aramak lazim :)

:teselli:Arkadaslar,

Ben Hollanda'dan yaziyorum sizlere. Ilk tup bebek denemem negatif sonuclandi bugun maalesef. Allah'tan gelene boynumuz kildan ince elbette. Insallah bir sonraki denemede olur.

Sizlerden bir ricam var. Hollanda tup bebek konusunda Turkiyemiz kadar basarili degil ne yazik ki. Uyguladiklari bazi yontemlerden de suphelendim artik. Bu yuzden sizlere bazi seyler sormak istiyorum ki bir sonraki denememde Turkiye yontemlerine uyarak tedavi goreyim.

Sorular:

1) Tup bebek tedavisine baslamadan once ne gibi ilaclar kullandiniz? Bazen aspirin gibi bazi haplar kullandiginizi okuyorum. Bunun nedeni nedir ve ne tavsiye edersiniz?

2) Embriyo transferinden sonra neler tavsiye ediyor turk doktorlarimiz? Ornegin progestan/ utrogestan ilacini ne kadar sure kullaniyorsunuz? Bana 14 gun kullanmam soylendi ama bana cok kisa geldi bu. Sanki tutmama sebebiymis gibi geldi bilmiyorum.

3) Ozellikle pko hastasi olanlarda farkli tavsiyeler varmi bildiginiz?

Bana yardim ederseniz cok sevinirim. Inanin burasi o kadar geri kalmis ki bu konularda. Sozde avrupa iste avrupasi batsin. Turk doktorlarimiz gibi yok dunyada inanin.
Cevaplarinizi bekiyorum kizlar

canım merhaba öncelikle hakkında yaradandan hayırlısını dilerim bende pko hastasıydım sadece sorunum o değildi tüp bebeğe başlamadan önce vitamin ve subrafect diye bi iğne kullandım vücudu gebeliğe hazırlamak için dedi hemşirem transferden sonra ağır yorucu işler yapmaman lazım progestan kullanıyorum tahlil sonuçlarını alıp umudun olduğu takdirde ilacı kesmiyorlar benim 4 . ay oldu hala kullanıyorum kanama ve düşükleri önlüyor canım tabiki öncelikle yüce allahtan istemen gerekiyor ben 3 yıl tedavi gördüm ama bu güne nasipmiş herşeyin bi zamanı vardır unutma ve sabırlı ol canım allahım kolaylık versin

Sagol canisi ya.. Seninde yazilarini okudum cok kanamalarin olmus, Allah sifa versin insallah bebislerini saglikla kucagina alirsin. Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim canim. Allah'ima emanet olun

sagol canisi ya.. Seninde yazilarini okudum cok kanamalarin olmus, allah sifa versin insallah bebislerini saglikla kucagina alirsin. Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim canim. Allah'ima emanet olun

amin canım çok sağol darısı başına inşallah

Back
X