arkadaşlar yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var!!

titanicesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
128
1
96
İstanbul
Arkadaşlar benim eşimle anlaşamama sorunum var. Öncelikle eşimin sinirli, öfkeli bir yapısı var bende bazen sinirleniyorum ama eşim kadar değil. Normalde anlaştığımız zaman çok iyi anlaşıyoruz ama birgün aramız iyi olsa ertesi gün tartışıyoruz. Maalesef bu sorunu bi türlü aşamıyoruz. Eşim tartıştığımız zaman bana salak vb. kelimeler kullanabiliyor buna çok tepki gösteriyorum benimle bu şekilde konuşma diye ama yine aynı şeyleri tekrar yaşıyorum. Artık çok sıkıldım ve üzülüyorum neden benim diğer mutlu çiftler gibi anlaşmalı, saygılı bi evliliğim yok diye.

Annemlerle altlı üstlü oturuyoruz. Dün akşam annemlerden dönüşte küçük kızım ve elimde yükler vardı, kapıyı bikaç kez çaldım eşim açmadı, bende zile uzun uzun bastım yüküm ağır olduğu için. Sonra eşim kapıyı açtı uyuyormuş, bana neden böyle uzun çalıyosun diye kızdı. Bu sabah eşim beni işe bırakırken arabada baya tartıştık bende sesimi yükselterek konuştum çünkü baya damarıma bastı oda benim bacağıma vurdu neden bu kadar sesli konuşuyosun diye. Bende bu davranışına çok sinirlendim boşanmayı düşünüyorum ama karar veremiyorum , 17 aylık bi kızım var hep onu düşünüyorum biz ayrılırsak kızımın psikolojisi ve hayatı nasıl etkilenir diye ama kızımın tartışmalı bi ortamda büyümesinide istemiyorum.
Evliliğim düzelirmi, benimde mutlu evliliğim olabilirmi bilemiyorum. Siz benim yerimde olsaydınız napardınız? Bana olumlu ve ya olumsuz önerilerde bulunurmusunuz?

Arkadaşlar benim eşimle anlaşamama sorunum var. Öncelikle eşimin sinirli, öfkeli bir yapısı var bende bazen sinirleniyorum ama eşim kadar değil. Normalde anlaştığımız zaman çok iyi anlaşıyoruz ama birgün aramız iyi olsa ertesi gün tartışıyoruz. Maalesef bu sorunu bi türlü aşamıyoruz. Eşim tartıştığımız zaman bana salak vb. kelimeler kullanabiliyor buna çok tepki gösteriyorum benimle bu şekilde konuşma diye ama yine aynı şeyleri tekrar yaşıyorum. Artık çok sıkıldım ve üzülüyorum neden benim diğer mutlu çiftler gibi anlaşmalı, saygılı bi evliliğim yok diye.

Annemlerle altlı üstlü oturuyoruz. Dün akşam annemlerden dönüşte küçük kızım ve elimde yükler vardı, kapıyı bikaç kez çaldım eşim açmadı, bende zile uzun uzun bastım yüküm ağır olduğu için. Sonra eşim kapıyı açtı uyuyormuş, bana neden böyle uzun çalıyosun diye kızdı. Bu sabah eşim beni işe bırakırken arabada baya tartıştık bende sesimi yükselterek konuştum çünkü baya damarıma bastı oda benim bacağıma vurdu neden bu kadar sesli konuşuyosun diye. Bende bu davranışına çok sinirlendim boşanmayı düşünüyorum ama karar veremiyorum , 17 aylık bi kızım var hep onu düşünüyorum biz ayrılırsak kızımın psikolojisi ve hayatı nasıl etkilenir diye ama kızımın tartışmalı bi ortamda büyümesinide istemiyorum.
Evliliğim düzelirmi, benimde mutlu evliliğim olabilirmi bilemiyorum. Siz benim yerimde olsaydınız napardınız? Bana olumlu ve ya olumsuz önerilerde bulunurmusunuz?
Evlilik zor zanaat arkadaşım bana göre..
Ya ben beceremiyorum ya sular dalgalanmadan durulmuyor ya da yanlış insanla yanlış evlilik yaptım
Biz de tartışınca bana kötü sözler söyler karaktersiz der mesela çok zoruma gider evet böyle yaparak kendi özlerini ortaya koyuyorlar çünkü saygı bitti mi sevginin de pek önemi kalmıyor
Al karşına sakince güzel bir dille konuş empati yapmasını sağla hoşlanmadığın şeyleri söyle ve onun da söylemesini iste
Eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa neden düzelmesin ki?

bi elinde yük kucağında çocuk sen becerip o zile basıyorsun beyefendi uykusunu bölüp açamıyor kapıyı yanlış anlamış olmak istiyorum bu tür bence öküz oluyo... anlayışsızlık bile denmez buna
diğer mevzuya gelirsek sana hakaret hakkını nereden almış ? bence hareketlerini düzeltmesi gerektiğini yoksa ayrılmayı düşündüğünü
söylemelisin

bir evlilik saygı olmadan yürümez..ne yazık ki eşinizin size pek saygısı kalmamış. kavga anında salak vb. kelimeler kullanması hoş değil.

iletişim kurun.. bir gün çocugunuzu annenize bırakın.eşinizle başbaşa empati yaparak konuşun.

sanırım bebekte olunca bazı şeyler iyice birikmiş.:31:

bi elinde yük kucağında çocuk sen becerip o zile basıyorsun beyefendi uykusunu bölüp açamıyor kapıyı yanlış anlamış olmak istiyorum bu tür bence öküz oluyo... anlayışsızlık bile denmez buna
diğer mevzuya gelirsek sana hakaret hakkını nereden almış ? bence hareketlerini düzeltmesi gerektiğini yoksa ayrılmayı düşündüğünü
söylemelisin

Canım kapıyı açıyor ama neden uzun uzun basyorsun diye söyleniyor.evt canım hakaret hakkı yok.

bir evlilik saygı olmadan yürümez..ne yazık ki eşinizin size pek saygısı kalmamış. kavga anında salak vb. kelimeler kullanması hoş değil.

iletişim kurun.. bir gün çocugunuzu annenize bırakın.eşinizle başbaşa empati yaparak konuşun.

sanırım bebekte olunca bazı şeyler iyice birikmiş.:31:

evt maalesef saygıyı bi türlü kuramıyoruz, konuşuyorum kötü söz kullanma diye sonra dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.

boşanmak ıostedıgınızı dıle getırın bence...

ınsanız sınırlenıp kızıyoruz ama bacaga vurmak, ne bılım salak demek çok yanlıs eğer bu davranslarnı duzeltmek ıcın cabalamayacaksa

boşanmak istediğinizi söyleyin... bu onu ciddiyetle duusmöeye sevk edecektır...

birde sınırlıykenm hııc bırsey demesenız bır gun sonra karsnza alıp tum ıcındekılerı döksenız hiç denednz mı? erkeklere sınırlyken laf verınce daha da öfkelenıyorlar susup bı kac saat sonra konusunca özür dilerim haklısın dıyorlar.. bıraz nabzına göre serbet vermeyı deneyın derım

Bence ikinizin de sakin olduğu bir zaman sakin bir şekilde rahatsız olduğunuz konuları dile getirmelisiniz. Sen böylesin, sen şöylesin diye suçlayıcı bir dilde değil de şöyle yapman beni rahatsız ediyor, bundan hoşlanmıyorum gibi. BEN dili ile ya da BİZ dili ile ama kesinlikle sen dili ile değil.

Boşanmayı bu kadar kolay düşünmeyin bence
aranızdaki sorunları ciddi bişekilde sakin bir zamanda konuşun
sevgi aşk evlat seks para aile vs vs bunlar saygı olmadıktan sonra mutlu olmaya yetmiyor malesef
bence empati kurun ve önce kendinizdeki hataların farkına varmaya çalışın ama bunları yaparkende kendinizi hatalı görmeyin sadece kendinizi yenilemeyi bilin
ve unutmayın kimseyi değiştiremezsiniz önce kendinizle başlayın eğer sorun sizde değilse o zaman kocanızın iyice bir yontulmaya ihtiyacı var
ne demek bacağınıza vurmak çok saygısızlık ama bunun yanlış olduğunu onun anlaması lazım
önemli olan sizin onda gördüğünüz yanlışlar değil
onun hatalı olduğunu kabul etmesdir

Yav arkadaşlar ne yaptınız ya... Kadına hadi git hemen yasal işleri başlat demediğiniz kalmış.. Ağız yüz kırmadan bahsetmiyoruz hergün işkenceden bahsetmiyoruz veya hergün herkesin içinde ağıza alınmayacak kelimelerle hakaretlerden bahsetmiyoruz.. Bunlar basit şeyler halledilir.. Rahatsız olduğunuzu açık açık belirtin...Çoook çook ayrılığı işin ciddiyetini göstermek için kullanın... bak sen böyle yapınca benim elimde olmadan kafamda böyle ayrılık gibidüşünceler oluşuyor gibisinden.. Ama yorumlara baktım çok şaşırdım.. Bu şeyler için ayrılmak ve bunu desteklemek... Sadece çocuğunuzu düşünüyorum ben şu anda.. Yazık.. Kocanız gerçekten çekimsiz huysuz ve hiçbirşekilde sizi mutlu edemeyen bir aile olmanızın anlamını manasını veremeyen bir insan mı size ve çocugunuza evinize düşkünüğü nasıldır.. Merakımdan soruyorum hani ayrılık için bunlara da biraz detay girmek gerekir.. Ama sadece şu okuduğumla böyle birşey düşünmeniz ve insanların sizi buna teşvik etmesi benim çooook garibime gitti..Bunlar basit şeyler

Back
X