Arkadaslarım kpss yi nasıl kazandınız?

ben hiç birşeye çalışmadım, sınavda ne sorduklarını da bilmiyordum geçen sene girdim 85 civarında puanlarım YDS puanım 96,25 olduğu için dil içeren puanlarım daha yüksek tabi.
bu biraz temel meselesi fen lisesi çıkışlıyım genel kültürüm de her zaman iyi oldu, gündemi siseti vs. her zaman takip ederim.
ama çalışsaydım daha hızlı çözüp daha fazla net yapardım. benim en büyük sorunum bu oldu test çözmeyeli 15 sene olmuştu (üniversiteye 2001de girişliyim)
sana tavsiyem deneme çözerken, test çözerken mutlaka süre tutarak çöz.

Sinavda heyecan yapip 84 aldim sureyi yetiremedim ve olmadi ( lise olarak girmistim oyıl )calismistim da halbuki size tavsiyem once heyecaninizi yok edin sinavda

Canim ben ogretmenim ama kpss yi kazanamadim, kpss ustunden hicbir yere de atanamadim, bir suru ise basvurdum ama olmadi. Mulakattan elendim, duz memurluklardan elendim, ucretli ogretmenlik bile zar zor cikti. Sonra YLSY ye basvurdum, kazandim cok sukur, simdi ise ABD de master yapiyorum.

Ramazan Yetgin mi? Herkes onu izliyorda.Ben çok sıkılıyorum ama kendim yazarak çalışmayı daha çok seviyorum.Ama konuların henüz yarısındayım ve bitmeyecek diye korkuyorum :KK43:
Değil canm o adami ben hic dinlemedim cnku gercekten cok sıkıcı benm hocanın ismi ömer gümüş on numara anlatiyor smdi bile dinleyesim geldi inşallah sende seversin tarih cok uzun yazma bence bende yazarak daha iyi anlıyorum ama bitmiyor gerçekten yarisinda biraktim x yayıncılığin dedigim ders notlarini alırsan sana çok yardımcı olur

ben 2010 kpss sayısaldan 85 aldım ama bır yıl boyunca cıddı calıstım zaten hayatımda bır tek ozaman calıdstım dıyebılırım:) kucuk notlar yazıp duvarıma yapıştırırdım kocaman bı turkıye harıtası almıştım coğrafyam berbat olduğundan bı baktım sene sonunda çin yazısı gıbı heryerı dolmus ustune not yazmaktan:) tarıhı o harıtaya bakarak hayeller kurarak calıstım sende kendıne ozel bı calısma yöntemı bul bence herkezın kendıne has bı anlama seklı var tabı,,matematık ve turkcem zaten hep ıyıydı ama onlarıda aksatmadım,,atandım sonra istıfa ettım sonra uzmanlığa atandım böyle bı hıkaye ıste:)

Ben de konuyu takip edeyim. Bu sene sadece ortami gormek icin girecegim, hic hazirlanamadim ama seneye cok saglam calismam lazim.
Matematigim rezil, ilkokul seviyesinde :KK70: bu matematikle ogretmen atamalari icin 80 ustu almam mumkun mudur acaba, ille kursa mi gitmeliyim (yaz tatilinde kuzenim calistiracak yeter mi acaba:oops:) kafamda deli sorular :confused:

ben biraz şans işi olduğuna inanıyorum kpss nin. ben de önlisansta bi bölüm mezunuym. alımım toplamda 10 kişi filandı 2 senede. ama bu sene çok güzel bi kurum bi anda 10 personel alınca mülakatlı ben de atandım çok şükür. ilk kez girdim buarada ilk sınavım ve ilk mülakatımda atandım. darısı emek veren herkesin başına olsun ..

Hem a hem b ise 1 yıl yeterli değil. Hele ki değişen sistem sorularıyla. Günceli takip etmek inanılmaz önemli. Ha bir de bunun yds si var, yds olmadığı zaman çoğu puan türü hesaplanmıyor. iibf mezunuysan gk-gy çok kasman lazım. a dan hazırlanacaksan diğer dersleri de öyle. Bu sene olmadı diyip pes etmek yok en az 2 yıl anca bilgiler oturuyor.

Evet bu muhabbete 3 senedir hazırlanan insanları duydum.
Hem sadece gy gk.
Şaştım kaldım.
Gy gk deyip geçmemek lazım.
Son 2 yıldır baya zorladılar.

Ben de konuyu takip edeyim. Bu sene sadece ortami gormek icin girecegim, hic hazirlanamadim ama seneye cok saglam calismam lazim.
Matematigim rezil, ilkokul seviyesinde :KK70: bu matematikle ogretmen atamalari icin 80 ustu almam mumkun mudur acaba, ille kursa mi gitmeliyim (yaz tatilinde kuzenim calistiracak yeter mi acaba:oops:) kafamda deli sorular :confused:

Vallaha ben 3 senedir dershaneye giden birisini tanıyorum.
Kız hala 83 filan alıyor.
Ki çok da çalışkan.
Dershaneden çıkmayan bir tip.
Üstelik sayısalcı.
hiç mat. yapamdan 80 üstü alabilmeniz için sözelden full e yakın yapmanız lazım.
Hiç mat. yapamdan 85 alan birisini gördüm.
Bir de bu sene kpss son diyorlar.
Öğretmenlik nasıl olur bilemem.

Evet bu muhabbete 3 senedir hazırlanan insanları duydum.
Hem sadece gy gk.
Şaştım kaldım.
Gy gk deyip geçmemek lazım.
Son 2 yıldır baya zorladılar.

Ne kadar çalışırsan çalış öyle güncel soruları geliyor ki insan şaşırıp kalıyor. 2013 kaliteli sınavdı, seçiciydi. Ondan sonra ciddi anlamda zorlamalar başladı. 2013 den öncesi ise son üç beş ay kala çalışılıp yapılacak bir sınavdı (bana göre)

Vallaha ben 3 senedir dershaneye giden birisini tanıyorum.
Kız hala 83 filan alıyor.
Ki çok da çalışkan.
Dershaneden çıkmayan bir tip.
Üstelik sayısalcı.
hiç mat. yapamdan 80 üstü alabilmeniz için sözelden full e yakın yapmanız lazım.
Hiç mat. yapamdan 85 alan birisini gördüm.
Bir de bu sene kpss son diyorlar.
Öğretmenlik nasıl olur bilemem.

Hic de yapamam demeyeyim ama aylarca gece gunduz calisirsam ancak yarisini cozebilirim o matematik sorularinin :) ah ah o matematik olmasaydi....
Yapabildigim kadarini yapmak icin ugrasacagim artik.
Kpss icin de her sene soylentiler cikiyor ama yillardir hicbir sey de degismiyor, bekleyip gorecegiz artik.

Ne kadar çalışırsan çalış öyle güncel soruları geliyor ki insan şaşırıp kalıyor. 2013 kaliteli sınavdı, seçiciydi. Ondan sonra ciddi anlamda zorlamalar başladı. 2013 den öncesi ise son üç beş ay kala çalışılıp yapılacak bir sınavdı (bana göre)

Katılıyorum.
Şu an 1-2 sene ciddi çalışmak gerek.

merhaba kızlar kpss yi kazanan arkadaşlar hangi denemelere hangi yayınlara çalışarak kazandınız bana da bi akıl verir misiniz?

valla ben 2008 kpss puanı ıle 2010 temmuzda atandım puanım 66 ıdı ama alım coktu ve o zamanlar dusuk puanla atanabılıyorduk....Sehırde Bursa merkez.
o sınavada oylesıne gırdım desem yerıdır, dershaneye gıttım ama ekstra hıc test cozeyım ders calısayım yapmadım..
A grubu kadrolar daha zor dıye bılıyorum ve ıyı bır yere atanmak ıcın 85 ustu alman sart bu da sıkı bır ders dısıplını gerektırıyor...
Bu kpss de sans ısı bıraz...

Hic de yapamam demeyeyim ama aylarca gece gunduz calisirsam ancak yarisini cozebilirim o matematik sorularinin :) ah ah o matematik olmasaydi....
Yapabildigim kadarini yapmak icin ugrasacagim artik.
Kpss icin de her sene soylentiler cikiyor ama yillardir hicbir sey de degismiyor, bekleyip gorecegiz artik.

Kendinizi öyle şartlandırmayın.
Yapamam demeyin.
Yapanların sizden ne fazlası var.

Kendinizi öyle şartlandırmayın.
Yapamam demeyin.
Yapanların sizden ne fazlası var.

Haklisiniz, çalışınca yapilamayacak sey yok, ama temelin zayif olmasi korkutuyor iste...
Haziranda baslayacagim calismaya ancak yetistiririm, kpss kalkarsa da ogrendigim matematik yanima kar kalsin :)

Haklisiniz, çalışınca yapilamayacak sey yok, ama temelin zayif olmasi korkutuyor iste...
Haziranda baslayacagim calismaya ancak yetistiririm, kpss kalkarsa da ogrendigim matematik yanima kar kalsin :)

Öğretmenlik için kalkacağını düşünmüyorum.
Saçma olur çünkü.
Ama mat. zevkli bir ders.
Bulmaca gibi düşünün ;)

Back
X