Arkadaşlarım tarafından kullanılıyorum hissi

sudanduvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
345
278
103
30
Herkese merhaba.Bir süredir içimi kemiren bir şey var ama arkadaşlarımla bunu paylaşamıyorum çünkü mevzu onlar.

Ben iş hayatına erken atıldım üniversiteyi açıktan okuyorum.İyi bir işim oldu, yurt dışında çalışma fırsatım oldu, gezdim, gördüm ama bu süreçtede çok yara aldım, insanları tanıdım.Tanıdıkça uzaklaştım.Çok insan sildim yakın zamanda hayatından.Geriye çocukluk arkadaşım(x) ve çok sevdiğim bir arkadaşım(y) kaldı.

İkisini de çok seviyorum ama bazen oturup düşündüğümde ben onların yerinde olsaydım bana aynı iyilikleri yaparlar mıydı diye düşününce hep bir şüphe var içimde. İkisi de universite boyunca çok zorluklar çektiler maddi olarak.Şükürler olsun kazanıyordum elimden geldiğince yardım ettim asla geri çevirmedim.Ki zaten geri ödeme şartıyla diye kendileri ısrar ettiler.

"X" üniversite sonda varlıkli biriyle ani evlilik kararı aldı.Sonrasında ne olduysa oldu.Nispet yapar gibi bana sürekli gittiği tatilin fotograflari(1-2 değil adım başı), sonrasında sürekli eşine hazırladığı sürprizler, yemekler vs habire bana atıyor ama fikir ama amacıyla olmadığı o kadar belki ki.Sonrasında beni eğitimimle vurmaya başladı.Sürekli akademik başarıdan bahsediyor bir şey anlatıyor tabi sen anlamazsın diyor.Ne zaman arasam ya makale yazıyor ya da notlarından bahsediyor.Kızlar bu normal mi??Zerre kadar kıskançlıgım yok ben bu yaşımda fazlasıyla yaşadım ve hiçbirini paylaşmadım ayıp olur diye inanamıyorum bazen ona.

"Y" ye gelecek olursak; 10 yıllık arkadaşım.3 yıl öncesine kadar yedigimiz ictiğimiz ayrı gitmezken hayatına erkek arkadaşı girince çok değişti.Tabii ki sürekli onunla zaman geçirmek isteyebilir fakat özel bir şey konuşmak, dertleşmek istediğimde bile yanında onunla geliyor.Y'ye sırrımı anlatıyorum diğer gün o çocuğun yanında bahsediyor nasıl olsa yabancı değil diyor.Daha kötüsü artık sadece paraya ihtiyacı olunca arıyor.Bana aptal mısın verme diyebilirsiniz ama zor zamanlar geçirdiğimde aylarca evinde kaldım vefa borcu gibi hissediyorum.

Kızlar amacım asla ama asla show yapmak değil ben bunu bunu yaptım onlar bana bunu yaptı diye. Ama insanlığa karşı son bir umudum kalmışken bir kalemde onları da silmek istemiyorum.Ne yapmalıyım bilmiyorum 🥺

Bana aptal mısın verme diyebilirsiniz ama zor zamanlar geçirdiğimde aylarca evinde kaldım vefa borcu gibi hissediyorum.
Bu da onu bildiği için kullanıyor.

Bu kadar şeyi kuruntu yaptığınızı düşünmüyorum.
Üzüntünzü hissettim.
Arkadaşlıklar genelde denge üzeri kuruludur.
Aynı dertten muzdarip olduğunda can ciğer ama aslında görgüsüz olan amacına ulaştımı (zenginlik, kariyer vs.) havalanıyor. Denklik bitti onlara göre. Kendi first lady hayatları başlıyor.
Böyle insanlar ama sırf size karşı böyle değiller emin olun, herkese yaparlar çünkü hayata öyle bakıyorlar.

X ile bence arana mesafe koy. Zaten rahatsız olmayacaktır. Y ye de rahatsız olduğun konuyu aç. Eğer anlayışla yaklaşmıyorsa onunla da arana mesafe koy. Ayrıca kimseye para verme. Bana kalırsa zor durumda kalınmadığı sürece arkadaşlar arasında bu konu açılmamalı. Belli bir süre sonra arkadaşlığı bozar. Yüzüm sıcak hayır diyemem ısrarcı olurlar diyorsan. Kredi çektim geçen aylarda sıkıştım onları ödüyorum de. Zaten böyle söylediğin de sana eskisi gibi iyi davranmıyorsa arayıp sormuyorsa arkadaş değildir.

Parayi sonradan bulmak cook ornekleri vardir herkesin kaldiracagi sey degildir..buyuk ihtimalle yokluk gunlerinin acisini boyle cikariyor..asla kişisel almayin..yillar once babadan dededen zengin bir is insaninin rop. okumustum 2.el bir teknesi oldugunu duyup sasiran muhabire bunu asla dert etmeyecegini onun birinci elini alacak parasinin oldugunu bilmenin onun icin yeterli oldugunu soylemisti..Hep varsa onun icindeyseniz onu vurgulamazsiniz ..arkadasinizinki de o hesap..yoktu artik var bunu gostermek istiyor

Biraz mesafe koymak şart malesef
Keşke tüm arkadaşlıklarımız saf sevgi dolu olsa ama olamıyor
Bende 2 ay kuzenimin evinde kalmam gerekmişti tek yaşıyordu annesi ağzımdan burnumdan getirdi üstünden geçti 6 7 sene hala annemden beklenti içinde neden bizi aramadın neden sormadın neden ilgilenmedin diye diye
Anneme söyledim bizim vefa borcumuz artık bitti arama sorma ilgilenme diye
Sende kendğnü süreklü borçlu hissetme y ye karşı bir ksımını belki de hepsini maddi veya manevi birşekilde ödemişsindir belki

X, sizin verdiğiniz maddi desteğin altında ezilmiş, o ezikliğinin acısını çıkartıyor.

Y ile de çekip konuşun, rahatsız olduğunuzu, sevgilisinin değil kendisinin arkadaşınız olduğunu söyleyin. Dinlemiyorsa mesafe koymaktan başka şansınız yok🤷🏻‍♀️
X kesinlikle dediğinizi yapıyor gibi.

Y için aynı şeyleri kendi kendime söyledim ta bu çocuk senin sevgilin ama benim arkadaşım değil her şeyimi bilmek zorunda değil diye.Ama yüzüne söylemeye korkuyorum yanlış anlar diye.

şunu net anlafım ki hayatta kimseye bu kadar fazla ödün vermeyeceksin. sizinkine benzer şeyler yaşadım. bir noktada dayanamadım sildim. artık kullanma safhasına gelmişse mesafe koymak lazım. mesafe iyidir üzülmezsiniz. son bir kaç yıldır mesafeliyim kafam rahat.
Ne kadar güzel yapmışsınız.Sanırım yakında ben de aynı şeyleri yapmak zorunda kalacağım zaten soğudum da.

Parayi sonradan bulmak cook ornekleri vardir herkesin kaldiracagi sey degildir..buyuk ihtimalle yokluk gunlerinin acisini boyle cikariyor..asla kişisel almayin..yillar once babadan dededen zengin bir is insaninin rop. okumustum 2.el bir teknesi oldugunu duyup sasiran muhabire bunu asla dert etmeyecegini onun birinci elini alacak parasinin oldugunu bilmenin onun icin yeterli oldugunu soylemisti..Hep varsa onun icindeyseniz onu vurgulamazsiniz ..arkadasinizinki de o hesap..yoktu artik var bunu gostermek istiyor
Kesinlikle.O yüzden soruyorum kendime hep onlari benim yerimde olsa napardı diye.

Arkadaşlarla
X ile bence arana mesafe koy. Zaten rahatsız olmayacaktır. Y ye de rahatsız olduğun konuyu aç. Eğer anlayışla yaklaşmıyorsa onunla da arana mesafe koy. Ayrıca kimseye para verme. Bana kalırsa zor durumda kalınmadığı sürece arkadaşlar arasında bu konu açılmamalı. Belli bir süre sonra arkadaşlığı bozar. Yüzüm sıcak hayır diyemem ısrarcı olurlar diyorsan. Kredi çektim geçen aylarda sıkıştım onları ödüyorum de. Zaten böyle söylediğin de sana eskisi gibi iyi davranmıyorsa arayıp sormuyorsa arkadaş değildir.
Arkadaşlarımla para mevzusu konuşmak nefret ettiğim bir konu ama her şeyimi bildikleri için borcumun olmadiğını da biliyorlar sanırım dediğiniz gibi mesafe koymanın zamanı gelmiş.

X kesinlikle dediğinizi yapıyor gibi.

Y için aynı şeyleri kendi kendime söyledim ta bu çocuk senin sevgilin ama benim arkadaşım değil her şeyimi bilmek zorunda değil diye.Ama yüzüne söylemeye korkuyorum yanlış anlar diye.

Ya ne münasebet. Bunu söylediğinizde nesini yanlış anlayacak ki, anlarsa da kendi bilir ayrıca. Yalnız bu y’ye ayrıca dikkat edin, hem karakteri tam oturmamış hem de konuştuğunuzda “tamam söylemem” diyip yine be var ne yoksa anlatabilirS ben olsam bi süre y ye özel birşeyimi anlatmam.

cevrem cok genis.. hepsi de sahici dostluklardi.. cok fedakardim. karsiliginda boyle seyler goremeyince kirilirdim. insan kaybetmemek icin cok savastim. on yil sonra sizin oldugunuz noktadayim. herkes evinde duzeninde.. arkadasliklarin ici bosalmis. gecen bir insani hayatimdan cikardim bir yanlisini gorup. zerre icim acimadi.. iyi yaptim dedim.. sizin bu arkadaslarin da hayri yok. kocasina bile anlatmamali sirrinizi degil sevgiliye. digeri desen cekilir dert degil.

X zamanında sizi kıskanıyormus şimdi misilleme yapıyor, pek dost gelmedi bana. Y ile konuşarak çözülebilir. Benim özelimi senin sevgilin bilmek zorunda değil. Adam senin sevgilin, benim değil. Senin yediğin içtiğin ayrı gitmeyebilir ama benim için öyle değil diyebilirsiniz.

Ayrıca eski arkadaş olmaları asla vazgecilmeyecek olmaları anlamına gelmez. İnsanlar zamanla değişir ya da gerçek yüzlerini ortaya sererler. Bence yeni insanlara şans verin ve kimseye de hayir dağıtır gibi borç vermeyin, para kolay kazanılmıyor.

Herkese merhaba.Bir süredir içimi kemiren bir şey var ama arkadaşlarımla bunu paylaşamıyorum çünkü mevzu onlar.

Ben iş hayatına erken atıldım üniversiteyi açıktan okuyorum.İyi bir işim oldu, yurt dışında çalışma fırsatım oldu, gezdim, gördüm ama bu süreçtede çok yara aldım, insanları tanıdım.Tanıdıkça uzaklaştım.Çok insan sildim yakın zamanda hayatından.Geriye çocukluk arkadaşım(x) ve çok sevdiğim bir arkadaşım(y) kaldı.

İkisini de çok seviyorum ama bazen oturup düşündüğümde ben onların yerinde olsaydım bana aynı iyilikleri yaparlar mıydı diye düşününce hep bir şüphe var içimde. İkisi de universite boyunca çok zorluklar çektiler maddi olarak.Şükürler olsun kazanıyordum elimden geldiğince yardım ettim asla geri çevirmedim.Ki zaten geri ödeme şartıyla diye kendileri ısrar ettiler.

"X" üniversite sonda varlıkli biriyle ani evlilik kararı aldı.Sonrasında ne olduysa oldu.Nispet yapar gibi bana sürekli gittiği tatilin fotograflari(1-2 değil adım başı), sonrasında sürekli eşine hazırladığı sürprizler, yemekler vs habire bana atıyor ama fikir ama amacıyla olmadığı o kadar belki ki.Sonrasında beni eğitimimle vurmaya başladı.Sürekli akademik başarıdan bahsediyor bir şey anlatıyor tabi sen anlamazsın diyor.Ne zaman arasam ya makale yazıyor ya da notlarından bahsediyor.Kızlar bu normal mi??Zerre kadar kıskançlıgım yok ben bu yaşımda fazlasıyla yaşadım ve hiçbirini paylaşmadım ayıp olur diye inanamıyorum bazen ona.

"Y" ye gelecek olursak; 10 yıllık arkadaşım.3 yıl öncesine kadar yedigimiz ictiğimiz ayrı gitmezken hayatına erkek arkadaşı girince çok değişti.Tabii ki sürekli onunla zaman geçirmek isteyebilir fakat özel bir şey konuşmak, dertleşmek istediğimde bile yanında onunla geliyor.Y'ye sırrımı anlatıyorum diğer gün o çocuğun yanında bahsediyor nasıl olsa yabancı değil diyor.Daha kötüsü artık sadece paraya ihtiyacı olunca arıyor.Bana aptal mısın verme diyebilirsiniz ama zor zamanlar geçirdiğimde aylarca evinde kaldım vefa borcu gibi hissediyorum.

Kızlar amacım asla ama asla show yapmak değil ben bunu bunu yaptım onlar bana bunu yaptı diye. Ama insanlığa karşı son bir umudum kalmışken bir kalemde onları da silmek istemiyorum.Ne yapmalıyım bilmiyorum 🥺
Usulca ikisinden de uzaklaş.Arkadaslik tanımı ikisinin üstünde de durmuyor😕Kimseye maddi yardım etme ana babası etsin.Cok zor durumda kalmak ayrı mesele ama kıymet bilmeyip elinden tutana hava atmak ve bunu bilmenize ragmen okkali bir cümleyle o kisiyi kendine getirmemeniz sizin fazlaca kendinizi korumasiz birakmaniz bence kendize ayıp etmeniz demek.Oyle arkadaşlar olacağına hic olmasin.Yalniz kalmak sacma kalabalıktan iyidir.

x'e zamanında yaptıklarınız ağırlık yapmış ki "şu an maddi durumum kötü değil, çok iyi durumdayım"ı size bir şekilde gösterip, kendini kanıtlamaya çalışıyor.
y ise yaşı kaç bilmiyorum ama 16 yaşında ergenler gibi sevgiliyle oturup yabancı değil diyerek her şeye dahil etmeye çalışıyor. onlar bunu ayıp olacak diye düşünmüyorsa sen rahatsız olduğun bir şeyi neden ayıp olacak diye gizliyorsun ki? çok zor durumda kalınmadığı sürece arkadaşlıkta borç alma ve vermeyi normal görmüyorum, çünkü ilkinde minnet edip, diğerlerinde ne de olsa verecek düşüncesinde zor durumda kalmasa bile istiyor insanlar, buna son zamanda çok şahit oldum. arkadaşla para mevzularına girmeyeceksin, her şeyini biliyor olmaları kazandığın paranın kuruşu kuruşuna bilmelerini gerektirmiyor. ne sen anlat ne onlar sorsun

Herkesin yaşadığı durumlar. Sen bir adım öndesin emin ol. Kendi işi uğraşı olan insanlar her zaman kıskanılır. Üniversite bir başarı değil emin ol mezun yığınla insan var. Kendini yorma artık herkes herkesi kullanıyor ne yazık ki.

Arkadaşımin attığı resimleri nispet olarak algılamam, benimle güzel anlarını paylaşıyor diye düşünürüm ama sen anlamazsın lafı beni cok kızdırır. Neden diye ciddi bir şekilde sorar, cevaba göre tavır takinirim.
Diğer arkadaşımla da özel konuşmak istersem tek gelmesini söylerim.

Back
X