arkadaşlarım ve depresyonları

Bir şey söyleyeyim mi hayatta yapılacak hatalardan birisi depresyonda olan birisine dertlerini anlatmaktır sen derdini paylaşıp rahatlamak istersin onlar seni ya kendi dertleriyle boğar ya da senin derdini büyütür de büyütür..Canım 4 yıllık arkadaşlığımız var dedin 4 yıldır böyleyiz dedin bu insanlar 4 yıldır bunalımdaysa eğer bir an evvel artık uzaklaşmalısın sanırım yoksa seni böyle hep olumsuz etkilerler maalesef

öncelikle herkese merhaba biz üniversiten 4 çok iyi ev arkadaşıydık öyle iyi anlaşıyoruz ki bir oda içinde 4 yıl neredeyse sıfır sorunla yaşadık. üniversite bitince hepimiz memleketlerimize döndük ama iletişimi koparmadık her sene mutlaka birimizin şehrinde buluşuyoruz arkadaşlarımdan birisi geçen sene evlendi şu an düzenli mutlu bir hayatı var buraya kadar her şey çok güzel görünürde problem yok hatta kıskanılacak bir dostluğumuz var ama işin iç yüzü farklı sanırım. biz kalan üç arkadaş öğretmeniz bir arkadaşım ilk senesi atandı diğeri geçen sene atandı bense üç senedir atanmayı bekliyorum (en yüksek puanı ben almama rağmen) içinde bulunduğum psikolojiyi düşünün onlar bana okullarında sorunlarını anlatırken ben onların yerinde olmayı hayal ediyorum her gün atanamadığım için ağlıyorum ama sen ne durumdasın diyen yok ben onlar oralarda yalnız yaşıyorlar diye hep pozitif olmaya çalışıyorum bir de biz üçümüz de karşılıksız bir aşk yaşıyoruz ben ilkokul arkadaşıma aşığım kendisiyle çoğu arkadaşımız ortak ve aynı mahalledeyiz onu unutmaya çalışsam bile sürekli karşılaşma ihtimalim çok yüksek ve bu konuda çok üzüldüm onların bir daha karşılaşma ihtimalleri yok her neyse bu iki arkadaşım sürekli depresyonda ne zaman konuşsak karamsar şeylerden bahsediyorlar sonuçta benim durumumda çok iyi değil ve duygularımı çok kolay açabilen birisi değilim çok yakınlarıma derdimi anlatabiliyorum ne zaman içimi dökmek için onları arasam kendi depresyonlarından bahsediyorlar ve ben bu durumdan çok sıkıldım artık ve ikisi de depresyon ilaçları kullandığı için ne zaman bir araya ilaçlarından hastalıklarından bahsediyorlar kendimi dışlanmış gibi hissediyorum neredeyse ilaç kullanmadığım için kendimi köyü hissedeceğim bu durum neredeyse 4 yıldır böyle onlar benim arkadaşım hatta kardeşim gibi artık ben de bunaldım ve birilerine anlatma ihtiyacı duydum biraz uzun olduysa kusura bakmayın şimdiden okuyan herkese çok teşekkürler

kelin ilacı olsa kendi başına sürer önce. canım herkes kendi derdine düşmüş ağzını açan kendi probleminden bahsediyo demekki. sende sadece dinlemek yerine sonuçta üniversite yıllarından çok samimi arkadaşların sende kendi problemlerinden ve sıkıntılarından bahsedebilirsin onlara onlarda seni dinlese iyi olur canım.

Onlar dertlerini sana anlatıp rahatlıyorlar.
Dertleri sen yüklenip sıkılıyorsun.Senin derdini ise dinleyen-önemseyen yok.

Tek taraflı arkadaşlık,dert ortaklığı olmaz.
Böyle insanlar yaşam enerjini düşürür.

Az görüşmeni önerecektim ama zaten yılda bir biraraya geliyorsunuz sanırım.
Birlikte olduğunuz süreyi kısa tutup,sohbeti hoş mevzulara çevirerek geçirebilirsin.
Birlikte sinemaya,sergiye,müze gibi yerlere gitmeye yönlendirebilirsin.Böylece konuşacak yeni ortak konular çıkar.

Tek arkadaşım onlar diye üzülme bence.Daha iş hayatında ve evlilik hayatında farklı dostların,akrabaların,komşuların olacak.
Bazı okul arkadaşlıkları,sonradan okuldaki gibi olamıyor.
Okula farklı ortamlardan gelen insanlar oluyor.Ortak noktaları sadece okul.Okul bitince ortak nokta pek kalmıyor.

bı de böle arayıp saatlerce derdını ya da aklına her ne taktıysa onu anlatanlar var mesgule attıınız halde ust uste arayanlar .. anlarsınız işte, acaba fazlamı yuz verıyoruılerımı gıdıyorm dıye sorup evet cevabını alınca tr ibe girenler:s

Arkadaslarinin yaptigi tabiki hic hos degil, dertlesmek karsilikli olmali.
Depresyondan öncede mi böyleydi, yani hep kendilerinden mi bahsederlerdi? Ozaman
bu durum pek degismez gibi.
Güzel bi sekilde senin de arkadaslarin tarafindan dinlenmeye ihtiyacin oldugunu söylemelisin bence.
Anlamiyorlarsa eger veya umurlarinda degilse, görüsmeleri azaltirdim galiba. En azindan
seni de dinleyecek arkadaslarina daha cok vakit ayirabilirsin. Mesela bahsettigin evli arkadasin,
galiba onunlada samimisin, belki o digerleri gibi degildir.

Herkes kendini düşünür oldu bu devirde birkaç kişi dışında :50: Bende ne zaman arkadaşlarıma dertlerimi anlatıcak olsam daha büyük dertler işitiyorum en basitinden başımın ağrıdığını söylemeye çalışsam ay sorma ya benimde çok kötü seninki benim baş ağrımın yanında sıfırdır ölücem sanki bla bla bla bla blaaa :36::36::36: o yüzden yavaş yavaş kendinizi soyutlayın derim. Tamamen uzaklaşmayın ama sıkı fıkı olmak artık sizden geçmiş :26: Geçmiş olsun

fikirleriniz için çok teşekkürler bu konudan müzdarip olan tek ben değilim anlaşılan keşke biraz çevremizde başka insanların da olduğunu düşünebilsek biliyorum herkesin derdi kendine büyük ama biraz empati yapabilsek ne güzel olur

Back
X