- Konu Sahibi pembeveduru
-
Arkadaşlarımla buluştuğumda özel mevzularımı pek açmam..
Sık görüşmediğim için karşı tarafın bana , anlatacak çok şeyi bulunur.Bunlar genellikle kendisiyle ilgili yaşadığı sıkıntılar vs..
Ama ben öyle değilimdir mesela..
Ben okuduğum bir haberi arkadaşıma uzun uzun ayrıntılı şekilde anlatır , karşılıklı bu durum üzerinde fikirler yürütürüz..
Modadan, modadan kastım işte şu mağazada geçen şunu gördüm bunu gördüm gibi muhabbetler..
Şunu aldım bunu kullandım tavsiye ederim gibi laflar..
Genel sorunlar..
Komik anılar , sen şunu yapmıştın ben bunu yapmıştım tarzındaki eleştiriler derken geçiyor vala vakit..
neden açmazsın? bunu yanlış anlama gerçekten merak için sordum..birde haberler aklımda kalmıyor benim... ama tutmaya çalışıyım...ne tarz haberler anlatırsın?
iyide böyle zamanlarda önden konuşmanı hazırlayıp,monitörden okuyamazsın..
veya aksamdan kompozısyon butunlugunde neler konuşacağını bı kagıda yazamazsın..
genelde laf lafı acar..çocuklardan gırersın,yemeklerden çıkarsın..
eşlerden gırersın,temızlıkten çıkarsın..
dizilerden girersin,kılolardan çıkarsın..
Ben de kendi özelimi kolay kolay kimseyle konuşmam, en yakın arkadaşlarım bile ne kadar ketumsun derAma konuşacak bir sürü başka şey bulurum, işimi, gündelik yaptıklarımı işte sporda şöyle komik bir olay oldu, işe şöyle komik bir adam geldi, annem doktora gitti, kardeşimin dişine tel takıldı v.b. Arkadaşlarım anlatır bana özelini, yorum yaparız, fikir alış verişi.
Özelimi konuştuğum insanlar da zaten 3-5 kişi onlarla da gayet saatlerce geyik çevirebilirim. Biraz da konuşmayı sevmekle alakalı sanırım. Lisede serviste bir defa kızın teki ya sanırım sadece nasıl doğduğunu anlatmadın nereden buluyorsun bu kadar çok şeyi demişti. Ay dur aklıma geldi nasıl doğduğumu da anlatayım demiştim kız şoka girmişti.
düşündüm de böyle sorunca insanın aklına bişey de gelmiyor
doğaçlama herhaldeya
konu sıkıntısı pek çekmem
asla özele girmem
susup kaldığımda olmuyor
sahi ben ne konuşuyorum bu kadar
Konusacak bir konu bulamayan insanlar, baska insanlarin arkasindan konusur ve onlarin dedikodusunu yapar. Ben kendimden bilmiyorum.
Ben ne mi konusuyorum; begendigim filmleri, aldigim malzemeleri(kiyafet olsun , makyaj malzemesi olsun), sevinclerimi, kederlerimi , gunluk olaylari, gezdigim yerleri, gittigim kurslardaki komik olaylari vs vs...
kimsenin özeline girmem rahatsız olabilr diye,anlatılırsa yapıcı konuşmaya çalışırım,kendimde şöyle yüzeysel anlatırım özelimi derine inmeden:)
spor yemek,sağlıklı beslenme ,diyet,kozmetik cilt bakımı,çocuk bakımı vs..
ilk gün 2-3 saat çocuk ve beslenme konuştun. 2. gün kozmetik ve moda 3. günspor sağlık... haftaya ne konuşacaksın...:26:
canım yanlış anlama yargılama cümlesi değil bunlar... defalrca sık sık görüşen kişileri anlamaya ve daha sosyal olmaya çalışıyorum.ondan sordum
haftada bir gün görüşüyorum,ortama farklı biri gelirse yeni bir nefes oluyor taabii herkez konuşma yarışına giriyor,ilişkileride yıpratmamak lazım çok sık görüşerek..
tabii kaliteli zaman geçirmek önemli 36 yaşımdayım senin hissettiklerini hissettim zamanında,ilk önce zorunluluk olmamalı orada olmayı sende istemelisin,fikir alışverişinde bulunmalısınız,kafa yapın uymuyorsa az görüş derim..
beni anlıyorsun ozaman ne güzel. ama komşularımız ve çevremizde oluşan ortamdaki arkadaşlar kendi seçimim değil..oyüzden dediğin gibi az görüşüyorum. ama çevrem çok şikayet ediyor..pasif olma sık sık görüşelim vs.. o da beni sıkıyor.düşünüyorum ne konuşacağım hergün kahve içmeye gitsem gelsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?