arkadaşlarla konuşacak konu bulamıyorum..siz neler konuşuyorsunuz?

pembeveduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
134
2
46
Ankara
ben bikaç görüşmeden sonra komşularımla filan ne konuşsam bilemiyorum... saçma gelebilir belki ama bana yardımcı olun..sorun şu.. erkekler gibi spor sevmem futbol konuşamam.siyasete bulaşmak istemem.... eşimle sorunlarım ve kayınvalidemle sorunlarımı anlattım ve yanlış yaptığımı düşünüyorum.aslında anlatsam rahatlıyorum ama bunu insanlar sonradan kulllanır gibi geliyor.tecrübeylede sabit...saçma sapan sinir bozucu samimi olmayan yorumlar yapıyorlar.yemek tarii derseniz eee artık internet tarif dolu.çocuktu ev işleriydi derseniz onlarda 5 dkda bitiyor konuşmak.ben dostları kastedmiyorum.çünkü onlarla her konu uzun uzun konuşulur ve pişmanlık duyulmaz. arkadaşlıkları söylüyorum. hani şu hergün haftada birkaç gün buluşan arkadaşlar komşular ne konuşur? sizler nasıl yürütüyosunuz ilişkilerinizi?

Arkadaşlarımla buluştuğumda özel mevzularımı pek açmam..
Sık görüşmediğim için karşı tarafın bana , anlatacak çok şeyi bulunur.Bunlar genellikle kendisiyle ilgili yaşadığı sıkıntılar vs..
Ama ben öyle değilimdir mesela..
Ben okuduğum bir haberi arkadaşıma uzun uzun ayrıntılı şekilde anlatır , karşılıklı bu durum üzerinde fikirler yürütürüz..
Modadan, modadan kastım işte şu mağazada geçen şunu gördüm bunu gördüm gibi muhabbetler..
Şunu aldım bunu kullandım tavsiye ederim gibi laflar..
Genel sorunlar..
Komik anılar , sen şunu yapmıştın ben bunu yapmıştım tarzındaki eleştiriler derken geçiyor vala vakit..

neden açmazsın? bunu yanlış anlama gerçekten merak için sordum..birde haberler aklımda kalmıyor benim... ama tutmaya çalışıyım...ne tarz haberler anlatırsın?

Konusacak bir konu bulamayan insanlar, baska insanlarin arkasindan konusur ve onlarin dedikodusunu yapar. Ben kendimden bilmiyorum.

Ben ne mi konusuyorum; begendigim filmleri, aldigim malzemeleri(kiyafet olsun , makyaj malzemesi olsun), sevinclerimi, kederlerimi , gunluk olaylari, gezdigim yerleri, gittigim kurslardaki komik olaylari vs vs...

neden açmazsın? bunu yanlış anlama gerçekten merak için sordum..birde haberler aklımda kalmıyor benim... ama tutmaya çalışıyım...ne tarz haberler anlatırsın?

Çok nadir..
Çok sıkıntılı olursam paylaşırım..
Bu zamanda ne kadar yakın arkadaşında olsa , komşunda olsa güven olmuyor kimseye..
Hem kafa dağıtmak için gittiğim bir yere , neden sorunlarımla bunaltayım ?
Okuduğumuz kitaplardan , izlediğimiz dizilerden falanda konuşuruz..
Hatta senin sevmediğin futboldan bile konuşuruz kız olduğumuz halde birde..

iyide böyle zamanlarda önden konuşmanı hazırlayıp,monitörden okuyamazsın..

veya aksamdan kompozısyon butunlugunde neler konuşacağını bı kagıda yazamazsın..

genelde laf lafı acar..çocuklardan gırersın,yemeklerden çıkarsın..

eşlerden gırersın,temızlıkten çıkarsın..

dizilerden girersin,kılolardan çıkarsın..

düşündüm de böyle sorunca insanın aklına bişey de gelmiyor

doğaçlama herhaldeya

konu sıkıntısı pek çekmem
asla özele girmem
susup kaldığımda olmuyor
sahi ben ne konuşuyorum bu kadar

Ben de kendi özelimi kolay kolay kimseyle konuşmam, en yakın arkadaşlarım bile ne kadar ketumsun der Ama konuşacak bir sürü başka şey bulurum, işimi, gündelik yaptıklarımı işte sporda şöyle komik bir olay oldu, işe şöyle komik bir adam geldi, annem doktora gitti, kardeşimin dişine tel takıldı v.b. Arkadaşlarım anlatır bana özelini, yorum yaparız, fikir alış verişi.

Özelimi konuştuğum insanlar da zaten 3-5 kişi onlarla da gayet saatlerce geyik çevirebilirim. Biraz da konuşmayı sevmekle alakalı sanırım. Lisede serviste bir defa kızın teki ya sanırım sadece nasıl doğduğunu anlatmadın nereden buluyorsun bu kadar çok şeyi demişti. Ay dur aklıma geldi nasıl doğduğumu da anlatayım demiştim kız şoka girmişti.

haklısın canım... ben öyle yapmaya çalıştım galiba ama ilk zamanlar faydalı olabilir değilmi:))) dizi izlemiyorum.kilo sorunum çok şükür yok.tüm gün bebek bakan bir ev hanımı işte. üniversite yılları çok gerilerde kalmış... oyyy oyy zor işim benim

:))) sen konuşmayı seviyorsun ama belli... değişik konularda buluyosun o da güzel. ayyy birde ben hoş sohbet olsam

evet spontan olmalı da benim aklıma bişey gelmiyor ha bire yakınmak geliyorrrr.nasıl bir ruh haliyse artık.... ay kaynanam şöyle yaptı eşim böyle yaptı karşı komşu şöyle yaptı çocuuum böyle ezziyet ettiii filan filan:))))))))

kimsenin özeline girmem rahatsız olabilr diye,anlatılırsa yapıcı konuşmaya çalışırım,kendimde şöyle yüzeysel anlatırım özelimi derine inmeden:)
spor yemek,sağlıklı beslenme ,diyet,kozmetik cilt bakımı,çocuk bakımı vs..

ayyy işte onu yapmak istemiyorum feci vicdan azabı duyuyorum eve gelince neden dedim neden dedimm diye...dedikodu istemiyorum ya...yani benim sorunum aslında ilk bikaç görüşmede moda komik olaylar konuştun bitiyor yaaa sonra ne konuşulacak

ilk gün 2-3 saat çocuk ve beslenme konuştun. 2. gün kozmetik ve moda 3. günspor sağlık... haftaya ne konuşacaksın...:26:

canım yanlış anlama yargılama cümlesi değil bunlar... defalrca sık sık görüşen kişileri anlamaya ve daha sosyal olmaya çalışıyorum.ondan sordum

haftada bir gün görüşüyorum,ortama farklı biri gelirse yeni bir nefes oluyor taabii herkez konuşma yarışına giriyor,ilişkileride yıpratmamak lazım çok sık görüşerek..

haftada bir gün görüşüyorum,ortama farklı biri gelirse yeni bir nefes oluyor taabii herkez konuşma yarışına giriyor,ilişkileride yıpratmamak lazım çok sık görüşerek..

haklısın arkadaşım... sosyal olcam derken yıpranadabilir ilişkiler....yeni kişiler yeni nefeslerde olabilir tabi:)

tabii kaliteli zaman geçirmek önemli 36 yaşımdayım senin hissettiklerini hissettim zamanında,ilk önce zorunluluk olmamalı orada olmayı sende istemelisin,fikir alışverişinde bulunmalısınız,kafa yapın uymuyorsa az görüş derim..

beni anlıyorsun ozaman ne güzel. ama komşularımız ve çevremizde oluşan ortamdaki arkadaşlar kendi seçimim değil..oyüzden dediğin gibi az görüşüyorum. ama çevrem çok şikayet ediyor..pasif olma sık sık görüşelim vs.. o da beni sıkıyor.düşünüyorum ne konuşacağım hergün kahve içmeye gitsem gelsem.

Kendini kasıyosun galiba ne anlatsam diye. O zaman daha çok tıkanırsın. Ben de çok konuşan geveze tabir edilen bayanlardan değilim ama böyle şeylerde laf lafı açar. Neyseki spor, siyaset, magazin, diyet gibi konularda kendi fikirlerime sahibim de yeni tanıştığım insanlarla bile iletişime geçebiliyorum. Bence bu tip konularda geliştirmelisin kendini çünkü bunların bütünü genel kültür anlamına gelir.
Geçen günlerde yaşadığın bir olayı anlatmakla başlayabilirsin. Kendi görüşünü katarsın doğrusuyla yanlışıyla.
Kitap okuyor musun bilmiyorum ama okuduklarından bahsedebilirsin.

her gün kahve içmeye çok yakın arkadaşınsa gidersin..hergün kahve içmeye gitmem açıkçası..pasif olmakla ilgisi yokki,insanlar sizin kendileri gibi düşünmenizi istiyor..gün yapın derim haftada bir bir kişinin evine gidilsin 10 ar lira da toplanılabilir,sosyallik olur böylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…