Arkadaşlığımı bitirmekte haksız mıyım?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.307
2.211
133
Çok yakın arkadaş olduğumuzu sandığım bir kuzenim vardı.
-Benden gizledigi ve aktif kullandıgı instagramı varmıs.Bunu şans eseri farkettim kendi hesabımda.Oysaki instagramım yok diyordu.Özel hayatıdır deyip umursamadım.Ama "demek ki o kadar yakın degiliz" diye dusundum cunku resmen gizlemis.
-2-3 ay öncesinden sınavin bitsin tatile gidelim diyordu.Sınavım bitti.Bir hafta sonra bize davet ettim.kız kıza eğlenecektik.Bize gelecegi gün mesaj attı "size iki gün sonra gelsem olur mu" diye.Meğersem bize geleceği gün bahsettigimiz yere başka bir arkadaşıyla gitmiş.Bunu ben sonradan öğrendim.Yine bendeki iyi niyetle "belki haftaya da bana teklif eder" deyip sesimi çıkarmadım.
-Bir gün de "size geleyim mi" diye 3 saat onceden haber verdi.Onu beklerken aynı apartmanımdaki kuzenim aradı "kuzen bize geldi.sen de gel oturalım" diye.Tabi gidince tavrımı belli ettim.bu olaydan sonraki gün onla ikili whatsap grubumuz vardı.gerekenleri yazıp en son "artık senle ikili bir whatsap grubumuz olmasını gereksiz buluyorum,bundan sonra yazacagın bir sey olursa direkt yazarsın." deyip gruptan da çıktım.
Ben samimiyet hissetmedigim arkadaşlıkları devam ettirmiyorum ama annem "arkadaşlıgını bitirmeseydin" diyor.Gereken mesafeyi koymakta haksız mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
-Benden gizledigi ve aktif kullandıgı instagramı varmıs.Bunu şans eseri farkettim kendi hesabımda.Oysaki instagramım yok diyordu.Özel hayatıdır deyip umursamadım.Ama "demek ki o kadar yakın degiliz" diye dusundum cunku resmen gizlemis.- 2-3 ay öncesinden sınavin bitsin tatile gidelim diyordu.Sınavım bitti.Bir hafta sonra bize davet ettim.kız kıza eğlenecektik.Bize gelecegi gün mesaj attı "size iki gün sonra gelsem olur mu" diye.Meğersem bize geleceği gün bahsettigimiz yere başka bir arkadaşıyla gitmiş.Bunu ben sonradan öğrendim.Yine bendeki iyi niyetle "belki haftaya da bana teklif eder" deyip sesimi çıkarmadım. -Bir gün de "size geleyim mi" diye 3 saat onceden haber verdi.Onu beklerken aynı apartmanımdaki kuzenim aradı "şeyda bize geldi.sen de gel oturalım" diye.Tabi gidince tavrımı belli ettim.bu olaydan sonraki gün onla ikili whatsap grubumuz vardı.gerekenleri yazıp en son "artık senle ikili bir whatsap grubumuz olmasını gereksiz buluyorum,bundan sonra yazacagın bir sey olursa direkt yazarsın." deyip gruptan da çıktım.Ben samimiyet hissetmedigim arkadaşlıkları devam ettirmiyorum ama annem "arkadaşlıgını bitirmeseydin" diyor.Gereken mesafeyi koymakta haksız mıyım ?
Geç kalınmış bir mesafe koyma.

Arkadaşlığı bitirecek bir sebep göremedim. Her şeyi çok ama çok abartmışsınız normal bir şekilde de konuşabilirdiniz, size geleyim deyince aynı apartmandaki kuzene gelmiş sizi de çağırmışlar ne fark eder yani, hazırlık yaptıysanız tekrar çağırırsınız iki kat yukarı ya da aşağı, olur biter. Yok tatile gidecektik başkasıyla gitti de, yok instagramını bana söylememiş de, ailesinin bilmesini istemediği bir İnstagram hesabıysa size de söylemez, normal. Mesaj çekip gerekenleri yazdım kısmı bana abartılı bir tavır gibi geldi. Ayrıca ikili whatsap grubu ne ola ki? Grup kurmanın mantıklı olması için en az üç kişi olması gerekmez mi zaten?

Arkadaşlığı bitirecek bir sebep göremedim. Her şeyi çok ama çok abartmışsınız normal bir şekilde de konuşabilirdiniz, size geleyim deyince aynı apartmandaki kuzene gelmiş sizi de çağırmışlar ne fark eder yani, hazırlık yaptıysanız tekrar çağırırsınız iki kat yukarı ya da aşağı, olur biter. Yok tatile gidecektik başkasıyla gitti de, yok instagramını bana söylememiş de, ailesinin bilmesini istemediği bir İnstagram hesabıysa size de söylemez, normal. Mesaj çekip gerekenleri yazdım kısmı bana abartılı bir tavır gibi geldi. Ayrıca ikili whatsap grubu ne ola ki? Grup kurmanın mantıklı olması için en az üç kişi olması gerekmez mi zaten?
Çok abartılı şeyler yazmadım ona zaten.sadece artık mesafe koydugumun farkına varmasını sağladım.Ayrıca yapılan planlar,verilen sözleri önemserim.Yalan söylemesi de soğumam için yetti zaten.
Sözde çok samimiydik.2 kişilik konu grumuz vardı ... şimdi düsünunce bence de saçmalıktı o grup

Çok abartılı şeyler yazmadım ona zaten.sadece artık mesafe koydugumun farkına varmasını sağladım.Ayrıca yapılan planlar,verilen sözleri önemserim.Yalan söylemesi de soğumam içm yetti zaten.
Sözde çok samimiydik.2 kişilik konu grumuz vardı ... şimdi düsünunce bence de saçmalıktı o grup
Arkadaşınızdan soğumuşsunuz anlıyorum o halde mesafe tabi ki en mantıklı karar, akraba olduğunuz için görüşeceğiniz durumlar oluşacak bu yüzden geri dönüşsüz bir şeyler söylemek yerine sağlıklı mesafe en doğrusu. Herkesin de arkadaşınızı eskisi kadar sevmediğinizi bilmesine gerek yok ki, amcaların hatrı, annenizin tepkisi falan, boşverin, toplu ortamlarda bir şey yokmuş gibi devam edersiniz.

Bence bu durumları direk ona söyleseydiniz açık açık. Çünkü bu yaptığınızı da trip vs gibi algılayabilir.

Arkadaşınızdan soğumuşsunuz anlıyorum o halde mesafe tabi ki en mantıklı karar, akraba olduğunuz için görüşeceğiniz durumlar oluşacak bu yüzden geri dönüşsüz bir şeyler söylemek yerine sağlıklı mesafe en doğrusu. Herkesin de arkadaşınızı eskisi kadar sevmediğinizi bilmesine gerek yok ki, amcaların hatrı, annenizin tepkisi falan, boşverin, toplu ortamlarda bir şey yokmuş gibi devam edersiniz.

Evet artık yakın arkadaşım gibi değil de sadece kuzenim modunda takılıyorum 🍀

Bence tepki koymakta haklısınız çünkü demek ki sizin düşündüğünüz yakın arkadaşlığı o bozmuş zaten, kendi kendinize plan yapıyorsunuz, gelicem diyor gelmiyor kim olsa tavır alır. Onun demek ki düşüncesi başka.

Evet.Sevgisini de belirten bir insandı.bir süre görmese bize geldiğinde beni özlediğini filan söylüyordu.Bu açıdan biraz ilginç ama zaten ne yaptıgi belirsiz.Deger verse bize davet ettigim gün başka arkadaşıyla plan yapmazdı.Açıklaması da şu "sen zaten hep müsaitsin". Beni cepte gördüğünü anladıgım anda mesafemi koydum.

-Benden gizledigi ve aktif kullandıgı instagramı varmıs.Bunu şans eseri farkettim kendi hesabımda.Oysaki instagramım yok diyordu.Özel hayatıdır deyip umursamadım.Ama "demek ki o kadar yakın degiliz" diye dusundum cunku resmen gizlemis.
-2-3 ay öncesinden sınavin bitsin tatile gidelim diyordu.Sınavım bitti.Bir hafta sonra bize davet ettim.kız kıza eğlenecektik.Bize gelecegi gün mesaj attı "size iki gün sonra gelsem olur mu" diye.Meğersem bize geleceği gün bahsettigimiz yere başka bir arkadaşıyla gitmiş.Bunu ben sonradan öğrendim.Yine bendeki iyi niyetle "belki haftaya da bana teklif eder" deyip sesimi çıkarmadım.
-Bir gün de "size geleyim mi" diye 3 saat onceden haber verdi.Onu beklerken aynı apartmanımdaki kuzenim aradı "kuzen bize geldi.sen de gel oturalım" diye.Tabi gidince tavrımı belli ettim.bu olaydan sonraki gün onla ikili whatsap grubumuz vardı.gerekenleri yazıp en son "artık senle ikili bir whatsap grubumuz olmasını gereksiz buluyorum,bundan sonra yazacagın bir sey olursa direkt yazarsın." deyip gruptan da çıktım.
Ben samimiyet hissetmedigim arkadaşlıkları devam ettirmiyorum ama annem "arkadaşlıgını bitirmeseydin" diyor.Gereken mesafeyi koymakta haksız mıyım ?
Komple silecek bişey yok. O senin kadar anlam yüklememiş.

Çok iyi yapmışsın bence, böyle türleri bilirim.
İçleri hasetlikle kaynar, çok akıllı sanarlar kendilerini, insanları ellerinde oynatacağını zannederler çünkü dünya üzerinde bı tek kendilerini vazgeçilmez görürler.
Şimdi çok haklı gibi bı de kendini iyice size karşı buz kestirir.

Peki siz bu sitemleri yazarken cevabı ne oldu çok merak ettim.

Bunların instası da ne kıymetli
Bende de var bir tane
Asla eklemez
Sır gibi saklar
Çok renkli bir hayatı olsa anlarım da oda yok
Çok da umrumda sanki

Arkadaşlığınız samimiyetini düşürebilirdiniz. 12 senedir birisiyle çok yakın arkadaşız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ama kimi zamanlar onla çok sık takılmak istemediğim olur bu kötü bir durumda değil bence

Çok iyi yapmışsın bence, böyle türleri bilirim.
İçleri hasetlikle kaynar, çok akıllı sanarlar kendilerini, insanları ellerinde oynatacağını zannederler çünkü dünya üzerinde bı tek kendilerini vazgeçilmez görürler.
Şimdi çok haklı gibi bı de kendini iyice size karşı buz kestirir.

Peki siz bu sitemleri yazarken cevabı ne oldu çok merak ettim.

Ben son yaptıgı seye sebeple ertesi gun cıktım gruptan.özür diledi o gun bize gelmeyip kuzenime gitti diye.beni kırmak istememis.ama sonra kendini savundu "kırıldıgını belirtmeden gruptan çıkmak hic yaşimiza uygun degil" yazdi(halbuki ben yazmistim gruptan çıkmadan önce " artık ikili gruba gerek yok"diye açıklamistim).
Açiklamis kotu niyeti olmadıgıni en son da "hoş mu oldu gruptan çıkman? " yazmış.(bekliyor ki ben de özür dileyeyim 😂 )
Ben de biliyorum ki her seye bir acıklaması var kendince sacma bile olsa.
Tüm yazdıklarina şu cevabı verdim
"Neyse ne işte.Boşver gitsin."
Kuzenim hukuk okuyor.kendisi suçlu olsa bile karsındakini haksız cıkarmaya yönelik konustu diye umursamadım.ben boyle yazdıktan 1 hafta sonra KPSS açıklandı.Sonucun nasıl diye sordu.şaşırdım tabi yazmasına.eskiden cok deger verirdim çagırırdim bizde kalırdı evler yakın artık içimden gelmiyor umursamıyorum.

Arkadaşlığınız samimiyetini düşürebilirdiniz. 12 senedir birisiyle çok yakın arkadaşız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ama kimi zamanlar onla çok sık takılmak istemediğim olur bu kötü bir durumda değil bence

Sık takılmak istememekle 2 aydır yaptıgımız planı farklı bir arkadasıyla yapması cok farkli seyler.

Back
X