Arkadaşlığımı bitirmekte haksız mıyım?

Ben son yaptıgı seye sebeple ertesi gun cıktım gruptan.özür diledi o gun bize gelmeyip kuzenime gitti diye.beni kırmak istememis.ama sonra kendini savundu "kırıldıgını belirtmeden gruptan çıkmak hic yaşimiza uygun degil" yazdi(halbuki ben yazmistim gruptan çıkmadan önce " artık ikili gruba gerek yok"diye açıklamistim).
Açiklamis kotu niyeti olmadıgıni en son da "hoş mu oldu gruptan çıkman? " yazmış.(bekliyor ki ben de özür dileyeyim 😂 )
Ben de biliyorum ki her seye bir acıklaması var kendince sacma bile olsa.
Tüm yazdıklarina şu cevabı verdim
"Neyse ne işte.Boşver gitsin."
Kuzenim hukuk okuyor.kendisi suçlu olsa bile karsındakini haksız cıkarmaya yönelik konustu diye umursamadım.ben boyle yazdıktan 1 hafta sonra KPSS açıklandı.Sonucun nasıl diye sordu.şaşırdım tabi yazmasına.eskiden cok deger verirdim çagırırdim bizde kalırdı evler yakın artık içimden gelmiyor umursamıyorum.

Normalde bu kadar net şekilde mesafe koyan birisi değilim.Yapıcı bir insanım.ama sırf vakit gecirmek icin arkadas olmak bana gore degil.cok samimiydik sözde.tavrımı ancak bu sekilde yazdıgımda anladı cok şükür

Bunların instası da ne kıymetli
Bende de var bir tane
Asla eklemez
Sır gibi saklar
Çok renkli bir hayatı olsa anlarım da oda yok
Çok da umrumda sanki

Aynen sosyal medyasını bile gizliyorsa benden zaten yakın arkadaşlık lüzumsuz diye düsünüyorum.Tabi onlar için samimiyet önemli değil.Takılmak için yaşıyor öyleleri.Bana göre değil.

Ben son yaptıgı seye sebeple ertesi gun cıktım gruptan.özür diledi o gun bize gelmeyip kuzenime gitti diye.beni kırmak istememis.ama sonra kendini savundu "kırıldıgını belirtmeden gruptan çıkmak hic yaşimiza uygun degil" yazdi(halbuki ben yazmistim gruptan çıkmadan önce " artık ikili gruba gerek yok"diye açıklamistim).
Açiklamis kotu niyeti olmadıgıni en son da "hoş mu oldu gruptan çıkman? " yazmış.(bekliyor ki ben de özür dileyeyim 😂 )
Ben de biliyorum ki her seye bir acıklaması var kendince sacma bile olsa.
Tüm yazdıklarina şu cevabı verdim
"Neyse ne işte.Boşver gitsin."
Kuzenim hukuk okuyor.kendisi suçlu olsa bile karsındakini haksız cıkarmaya yönelik konustu diye umursamadım.ben boyle yazdıktan 1 hafta sonra KPSS açıklandı.Sonucun nasıl diye sordu.şaşırdım tabi yazmasına.eskiden cok deger verirdim çagırırdim bizde kalırdı evler yakın artık içimden gelmiyor umursamıyorum.
Hukuk okuyorsa okuyorsa okuyor aman of bu tiplere iyice sinir olurum.
Avukat olunca gider müvekkilini savunur, özel hayatinda kuzenine haksızlık edip kendini haklı çıkarmaya uğraşması çok saçma.
Çok iyi yapmışsın, şimdi kendi çalsın kendi oynasın.

Hukuk okuyorsa okuyorsa okuyor aman of bu tiplere iyice sinir olurum.
Avukat olunca gider müvekkilini savunur, özel hayatinda kuzenine haksızlık edip kendini haklı çıkarmaya uğraşması çok saçma.
Çok iyi yapmışsın, şimdi kendi çalsın kendi oynasın.

Savundukları taraf hep haklı taraf olmuyor haksiz tarafa da avukatlık yapılabiliyor.O sebeple de haksızlıktan bile haklılık payı çıkarmaya çalıştı ama ben yemem bu numaraları 😂

İstediğin kadar yakın ol, akrabanın sosyal medyadan gizlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bunda kızacak,gucenecek bir şey yok ki. Belki sevgilisiyle yanak yanağa resimler atiyor, belki ailesinden gizli gittiği sehirlerden storiler paylaşacak,belki ailenize ters bir şekilde meyhanelerden post atacak, normalde giyinmedigi tarz kıyafetlerle seksi pozlar verecek... bunun siz vasıtasıyla ayni apartmandaki kuzenlerinizin görmesini ya da amcasının,yengesinin görmesi riskini almak istemiyor. Çok çok çok olası ki siz öğrenince herkes öğrensin. Ennn basitinden aileniz sizin Instagram'da ekliyse onu etiketlediginiz bir fotodan onun hesabını bulabilir. Hadi rica etti, etiketlemediniz. Yine de dikkat eden bir başka akraba size gelen bir begeniden onun hesabına bakıp ortalığı karıştırabilir... Neden bu riskleri göze alsin ki? Eklemez eklemez.
Sizin İnstagraminiz yedi ceddinize açık diye onunki de mi öyle olsun? Ben öğrenciyken Facebook popülerdi, şöyle on sene önce, yaşlılar ele geçirmeden önce. Beni de kuzenim su bu eklerdi ama hiç kabul etmezdim, çünkü gözetleniyor gibi hissedebilirdim.
Bana küsen, alınan da gitsin köşede alınsın. Çok da umrumda olmadı asla.
Üçüncü konuda belli ki sizin ilçeye gelmiş,sana da mesaj atmış. Aynı apartmanda olduğun için ha sen ha kuzenin. İkinizle de buluşmak istemiş. Sen alinmissin.
Yani ha senin evine gelmiş ha üst katta kuzeninin evine gelmiş. Yani hepiniz kuzensiniz ve orası bir aile apartmanı. Kız için farkeden bir şey yok ki. gelecem demiş, gelmiş iste. Neye alındığını anlamadım bile. Ha , günler onceden cumartesi sendeyim deseydi, temizlik yapıp yemek falan hazırlasaydin 'misafir var' diye, o günkü planını iptal etseydin falan yine hak verecektim ama evden cikmis 'geliyroum' demek için aramış ve gelmiş. İlle de senin evine mı gelecekti, görüşmek istemis, apartmanıniza kadar gelmiş.
Yine de yaranamamis.
Adeta pireyi deve yapmışsınız, memleket meselesi haline getirmişsiniz.
Vallahi ben açıkçası bu kadar alıngan insanlari, bu kadar her şeyde kendine pay biçen insanları hayatımdan kendim çıkarıyorum. Çünkü çok yorucu. Her an bir şeye kırılma potansiyeliniz var. Kendinizi torpulemezseniz ya yalnız kalirsiniz ya sinir hastası olursunuz.

Çok yakın arkadaş olduğumuzu sandığım bir kuzenim vardı.
-Benden gizledigi ve aktif kullandıgı instagramı varmıs.Bunu şans eseri farkettim kendi hesabımda.Oysaki instagramım yok diyordu.Özel hayatıdır deyip umursamadım.Ama "demek ki o kadar yakın degiliz" diye dusundum cunku resmen gizlemis.
-2-3 ay öncesinden sınavin bitsin tatile gidelim diyordu.Sınavım bitti.Bir hafta sonra bize davet ettim.kız kıza eğlenecektik.Bize gelecegi gün mesaj attı "size iki gün sonra gelsem olur mu" diye.Meğersem bize geleceği gün bahsettigimiz yere başka bir arkadaşıyla gitmiş.Bunu ben sonradan öğrendim.Yine bendeki iyi niyetle "belki haftaya da bana teklif eder" deyip sesimi çıkarmadım.
-Bir gün de "size geleyim mi" diye 3 saat onceden haber verdi.Onu beklerken aynı apartmanımdaki kuzenim aradı "kuzen bize geldi.sen de gel oturalım" diye.Tabi gidince tavrımı belli ettim.bu olaydan sonraki gün onla ikili whatsap grubumuz vardı.gerekenleri yazıp en son "artık senle ikili bir whatsap grubumuz olmasını gereksiz buluyorum,bundan sonra yazacagın bir sey olursa direkt yazarsın." deyip gruptan da çıktım.
Ben samimiyet hissetmedigim arkadaşlıkları devam ettirmiyorum ama annem "arkadaşlıgını bitirmeseydin" diyor.Gereken mesafeyi koymakta haksız mıyım ?
Benzeri seyler yasamisiz ben kestirip attim kafam rahat ararsa konusuruz aramazsa orali olmam. Turkiye ye gittigimde görme geregi duymam. Bir eksiklik hissetmiyorum kendisi de biliyor asla aramayacagimi. varligi benimle degildi ama karsi tarafın mumla aradigindan haberdarım. Kafaniza takilacak birsey degil. Sizi arkadas kardes bilse sonuc zaten böyle olmazdı.

İstediğin kadar yakın ol, akrabanın sosyal medyadan gizlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bunda kızacak,gucenecek bir şey yok ki. Belki sevgilisiyle yanak yanağa resimler atiyor, belki ailesinden gizli gittiği sehirlerden storiler paylaşacak,belki ailenize ters bir şekilde meyhanelerden post atacak, normalde giyinmedigi tarz kıyafetlerle seksi pozlar verecek... bunun siz vasıtasıyla ayni apartmandaki kuzenlerinizin görmesini ya da amcasının,yengesinin görmesi riskini almak istemiyor. Çok çok çok olası ki siz öğrenince herkes öğrensin. Ennn basitinden aileniz sizin Instagram'da ekliyse onu etiketlediginiz bir fotodan onun hesabını bulabilir. Hadi rica etti, etiketlemediniz. Yine de dikkat eden bir başka akraba size gelen bir begeniden onun hesabına bakıp ortalığı karıştırabilir... Neden bu riskleri göze alsin ki? Eklemez eklemez.
Sizin İnstagraminiz yedi ceddinize açık diye onunki de mi öyle olsun? Ben öğrenciyken Facebook popülerdi, şöyle on sene önce, yaşlılar ele geçirmeden önce. Beni de kuzenim su bu eklerdi ama hiç kabul etmezdim, çünkü gözetleniyor gibi hissedebilirdim.
Bana küsen, alınan da gitsin köşede alınsın. Çok da umrumda olmadı asla.
Üçüncü konuda belli ki sizin ilçeye gelmiş,sana da mesaj atmış. Aynı apartmanda olduğun için ha sen ha kuzenin. İkinizle de buluşmak istemiş. Sen alinmissin.
Yani ha senin evine gelmiş ha üst katta kuzeninin evine gelmiş. Yani hepiniz kuzensiniz ve orası bir aile apartmanı. Kız için farkeden bir şey yok ki. gelecem demiş, gelmiş iste. Neye alındığını anlamadım bile. Ha , günler onceden cumartesi sendeyim deseydi, temizlik yapıp yemek falan hazırlasaydin 'misafir var' diye, o günkü planını iptal etseydin falan yine hak verecektim ama evden cikmis 'geliyroum' demek için aramış ve gelmiş. İlle de senin evine mı gelecekti, görüşmek istemis, apartmanıniza kadar gelmiş.
Yine de yaranamamis.
Adeta pireyi deve yapmışsınız, memleket meselesi haline getirmişsiniz.
Vallahi ben açıkçası bu kadar alıngan insanlari, bu kadar her şeyde kendine pay biçen insanları hayatımdan kendim çıkarıyorum. Çünkü çok yorucu. Her an bir şeye kırılma potansiyeliniz var. Kendinizi torpulemezseniz ya yalnız kalirsiniz ya sinir hastası olursunuz.

Her an bir şeye kırılma potansiyeline sahip olsam bu yaşıma kadar arkadaş kalmazdık onla.Pireyi deve yaptıgımı yazmıssınız ama "aylardır bana teklif ettigi planı baska arkadaşıyla uygulaması ve o planı yok saymasına" hiç yorum yapmamıssınız ne tesadüfse. Sözünde durmayıp yalan söyleyen kişilere zaten ihtiyacım yok.direk hayatımdan çıkarıyorum bende ortam böyle.Kuzenim olduğu için toplu ortamlar hatrına uyum gösteriyorum bu saatten sonra gereken tek şey de bu zaten

Benzeri seyler yasamisiz ben kestirip attim kafam rahat ararsa konusuruz aramazsa orali olmam. Turkiye ye gittigimde görme geregi duymam. Bir eksiklik hissetmiyorum kendisi de biliyor asla aramayacagimi. varligi benimle degildi ama karsi tarafın mumla aradigindan haberdarım. Kafaniza takilacak birsey degil. Sizi arkadas kardes bilse sonuc zaten böyle olmazdı.

Evet haklısınız 🌸

Back
X