Arkadaşlık ve gönül alma...

Effie23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
114
185
103
Merhaba, benim kendi başıma nesnel davranıp yorumlayamadığım, dışarıdan bakan bir göze ihtiyacımın olduğu bir konu var. 4 yıldır kah küsüp uzak durduğumuz kah barışıp ,süper zaman geçirdiğimiz bir arkadaşlığım var.

Olay şu, mesela bu arkadaşım ile aramızda bir küslük oldu. Ben istiyorum ki gelsin gönlümü alsın. Öyle onun anlamasına da bırakmıyorum olayı, açık açık diyorum bu hareketin beni çok kırdı diye. İstiyorum ki gelsin bir şeyler desin. Hiç oralı olmuyor. Küs kalıyorum, bakıyorum hiç yokluğum hissedilmemiş. Sonra ben dayanamıyorum ,diyorum ki üç günlük dünya, sanki onsuz daha mı iyi olacak. Gidip laf atıyorum, o da uzatmayıp geliveriyor. Hiç bir şey olmamış gibi devam ediyoruz . Bu huyunu seviyorum ama bazen yeri geldi aylarca küs kaldığım oldu, bir insan hiç mi özlemez , hiç mi yokluğumu hissetmez. Benle yıllarca küs kalsan umrun olmaz değil mi diyorum, yok yere küsersen olmaz tabi diyor. Gönül alma diye bir huyu yok adamın bana karşı. Ama gel gör ki başka bi arkadaşımız dediği küçücük bi lafa kırılsın, dört döner etrafında, bırakmaz peşini. Bana gelince süründüyor resmen. Onu değiştiremem farkındayım . Hata bende sanırım. Gönlümü almayacağını, sonunda benim gideceğimi bile bile olay çıkarıyor, sessiz ,umursamaz ,davranamıyorum. Kendi üzüldüğüm ile kalıyorum. Şu an yine bir sebepten aramız limoni, son attığım mesaja cevap bile vermedi. Vermeyecek de. Ben ne yapayım şimdi ? Normalde arkadaşlık ilişkilerim stabildir ama bu çocuk ile bi rayına oturtamıyoruz.

Afedersin kuzum ama her hata da sen yanaşıp bi taraflarını kaldırmışsın o şahsın.Senin canını sıkacağına varsın olmasın en azından kafan rahat eder.

arkadas olarak gordugunuze eminmisiniz??
Yok o konuda eminiz birbirimizden. Ben genel olarak ilişkilerimde aman kırılmasınlar, üzülmesinler insanı olduğum, kendimden çok karşımdakini düşündüğüm için cinsiyet de erkek olunca yanlış anlaşılmış olabilir .

Afedersin kuzum ama her hata da sen yanaşıp bi taraflarını kaldırmışsın o şahsın.Senin canını sıkacağına varsın olmasın en azından kafan rahat eder.
Haklısınız , biraz değerimi düşürdüm sanırım kendimin. Şimdi nasıl olsa gelir, barışır havasında.

Kız mı erkek mi arkadaş? Ya küsmeyin yada küsün o gelmedikçe barışmayın. Siz kendı kendinize küsüp barışıyorsunuz gibi..
Edit: erkekmiş..
Ya küsmeyin yada küsün o gelmedikçe barışmayın.
Şu cümle yazımın ana fikri olabilir. Küsmek istemiyorum ama bazen çok batan hareketleri oluyor. Şimdi küsüz zaten, salı günü aynı ortamda olacağız . Eminim içimden aman ya ne olacak üç günlük dünya diye düşünüp ses edeceğim yine. Nasıl uzak durabilirim, kendimi nasıl motive edebilirim öneriniz var mı ? Sadece bu arkadaşım için değil genel olarak da hemen unutıyorum karşımdakine kırıldığımı.

Öf böyle bir mal bende de vardı sildim attım birde ona buna görüşmeyi kestim onla diyomuş. Egoist insanlarla uğraşmam sende uğraşma. Kaybetmekten korkmayanlar kaybetmeli.

Herkese ayni davransa diyecegim ki huyu boyle..ama sadece size boyleyse ya gercekten umursamiyor kaybetme korkusu yok ya da siz gereksiz alinganlik yapip biktirmissiniz ki aldirmiyor bile artik kuslugunuze.
Eger gercekten hatali olan oysa ve kirilmissaniz bence siz de onun gibi davranin bakalim o gelecek mi gonul almaya.

Küstüğünüz konu nedir ? Basit konularda gereksiz alinganlik yapiyorsaniz bıkmış olabilir.
Mesela örnek vereyim, futbolu çok sever, koyu beşiktaşlıdır. O gece maç var ise ertesinde benle de konuşmak ister. Ben de aksi gibi hiç anlamam futboldan ama dinlerim , ilgimi belirtecek sorular sorarım. Ama konu benle alakalı bir şey oldu mu, aynı ilgiyi bulamıyorum onda. Bi de bana sanki o çok ilgiliymiş de ben ona hiçbir şey anlatmıyormuşum gibi davranmıyor mu deli oluyorum. Bi sıkıntım var misal, istiyorum ki konuşup dertleşelim. Ama beyimizin müsait olduğu anı bekleyeceğiz bunun için. Tüm işleri bitecek, boş vakti olur ise bana dönecek. Ben de bi derdi olsun ,salak gibi uyku uyumam ilgilenir ederim. Sanırım o önceliklerimden biri iken ben onun için öyle değilim ve bunu bir türlü anlayamıyorum.

Çok güzel bir huy. Öncelikle neden küstüğünüzü merak ettim. Bir iki örnek verseniz güzel olur. Alıngan ve kırılgan mısınız? Yoksa sorun arkadaşınızda mı ? anlarsam yardımcı olmaya çalışayım.

Alışmış senin haklıykende haksızkende gönlünü alacagına umursamıyor o yüzden.

Ama erkekler hep böyledir. Bunlara küsüyorsanız vazgeçin. Birde o heyecanla birşey mi anlatıyor arkadan annem arıyor deyip kapayın. Sonra aramayın. O arayınca unuttum deyin sizde üstüne düşmeyin. Bence sizi pek dikkate almıyor. Siz ise Onu hayatınızın merkezine almışsınız. Önce çıkarın oradan sonra ne küslük olur ne birşey.
Hislerim bu kişiye kapılmış bu kız diyor, siz karışmayın deyip susturuyorum... Bilginize.

Abartmissin.
Simdi hani " hic ozlemiyor mu eksikligi mi hissetmiyor mu" felan cok abarti.
Benimde arkadaslarim var cok fazla, ve yazmaz etmezsem hemen kotuye yorup onemsemedigimi dusunurlerse cok sacmama gelir. Hani kosusturma, telaseler frlan. Bide cocuk gibk kusen arkadas eksikti.
Bence arkadasinizin dedigi " sende gereksiz yere kusme" elestirisininden yola cikin ve biraz daha rahat olun.
Yada..
Bu gonul koymalarinizin sebebi bu kisi karsi cinstendir ve arkadasliktan daha fazla sey bekliyorsunuz.

Yok kapılma değil de kız arkadaşlarım ile de böyleyim. İnsanlar nasıl bu kadar umursamaz davranabiliyor anlamıyorum sadece. Ben değer verme olgusunu abartıyorum sanırım. Biraz daha umursamaz olabilsem keşke.

Alışmış tabi hep sizin adım atmanıza nasılsa gelir garanti dost gözüyle bakmış. Bir defa da siz geri çekilin hiç oralı olmayın arayıp sormayın yokmuş gibi davranın. Eğer gerçek dost ise ve değer veriyorsa zaten adım atacaktır. Gelmeze de gelmesin artık önemi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…