Arkadaşlık

benim aklıma şu takıldı hepsi de sanki sözleşmiş gibi bir bahane sunmuşlar.tamam birinin çocuğu hasta, biri köye gidiyor. diğeri şehir dışına çıkıyor. ilginçmiş.o_O
Maalesef talihsizlik olmuş. Konu sahibinin yerinde olsam ben de kötü hissederdim kendimi. Insan gosterdigi fedakarligin karsiligini alamadiginda sükutu hayale ugrar. Altta yatan başka faktörler var mı bilmiyoruz tabii. Yine de takmasa, yeri gelince dile getirse daha iyi olur gibi.

ben düşündüğünüz şeyi bizzat yaşadım gerçekten sözleşmişler ve ben bunu öğrendikten sonra hiçbir zaman eski samimiyet olmadı hatta kendileri de dağıldı bir süre sonra. yazık vallahi ortada problem olsa anlar insan açıkça söyleseler insan gam yemez
Işte o noktada haklı dahi olsa üçünü de karşısına alıp onların gruplasmasina fırsat vermemeli.

En büyük hatanız beklentiye girmek merak etmeyin bir çoğumuz bunu yapıyoruz. Yeri geliyor sizin annenize babanıza kardeşlerinize hatta eşinize gösterdiğiniz inceliği onlar dahi göstermiyor. Bu da size bir şey öğretmiş olsun. Ben de düğünümde kesin gelirler gözüyle baktığım arkadaşlarım ( ki ben her anlarında yayındaydım) için sayıyla organizasyon yapmıştım ama gelmeyenler oldu mecburen ödedik. Saolsunlar kendileri sadece mesajla günümü kutladılar.

En büyük hatanız beklentiye girmek merak etmeyin bir çoğumuz bunu yapıyoruz. Yeri geliyor sizin annenize babanıza kardeşlerinize hatta eşinize gösterdiğiniz inceliği onlar dahi göstermiyor. Bu da size bir şey öğretmiş olsun. Ben de düğünümde kesin gelirler gözüyle baktığım arkadaşlarım ( ki ben her anlarında yayındaydım) için sayıyla organizasyon yapmıştım ama gelmeyenler oldu mecburen ödedik. Saolsunlar kendileri sadece mesajla günümü kutladılar.
İnanmıyom ne ayıp yaaa insanlar nasıl böyle rahat davranabiliyorlar anlamıyorum. Pes. Sen napdın peki ?

Anladiginiz için çok teşekkür ederim. Evet hediyeleşme var aramızda. Ama hediye hiç sorun degil. Ben burda onemsenmek ve değerli hissetmek istemistim. Ben haklı bile olsam arkadaşım bu kadar sessiz kalsa gidip mutlaka ne oluyor diye sorardım. Yoksayildim resmen. Sessizliğim sorgulanmiyor bile. Benim kirildigim nokta bu esasen
Bence arkadaşlığın devam etsin ama özel günlerine gitme son anda işim çıktı de 😬 biraz da onlar sana anlayış göstersin

benimde nişanıma en yakın arkadaşım gelcem gelcem deyip gelmedi. iş yerinden izin alamamışmış . beklentiye girmek insanı üzüyor maalesef. en iyisi arkadaşsızlık dedim bende. kimseyle samimi olmucan.

Merhaba arkadaslar. Bir derdimi paylaşacağım ve objektif yorumlarınıza ihtiyacım var.

Benim işyerinden çok sevdiğim bir arkadaşım var. İlk iki yıl çok iyi arkadaştık ama sonra başkaları da aramıza katılınca dört kişilik bir grup olduk. Sanki biraz uzaklaştık gibi hissetmeye başlamıştım. Bu arada kendisini 7 yıldır tanıyorum. Zaman zaman bu hassasiyetimi dile getirdim kendisine. Yanlış düşündüğümü boyle hissetmemem için elinden geleni yapacağını söyledi. Ara ara bu konuda gönlümü almaya calissa da ben hiç ilk zamanlar gibi değerli hissedemedim.

Biz sadece işyerinde değil iş dışında da görüşen arkadaslardik. Ben onun cenazesi olduğunda da mutlu zamanlarında da hep yanında oldum. Her şeyine katildim. O da benim için benzer şeyler yaptı tabi ki. Yapmadı diyemem. Dörtlü olarak toplaniyorduk. Ben kızların tüm etkinliklerine katılıyordum. Hepsinin çocukları var ve hepsi de çocukları için bir yaş partileri yaptilar. Hepsine gittim.

Benim de bir kızım oldu. Kızlarla aramizda böyle bir muhabbet olduğu için kızımın birinci yaşında ben de böyle bir etkinlik düzenlemek istedim. Hepsini çağırdım. Günler öncesinden haber verdim. En eski olan arkadaşımın kızı rahatsızdı. Onun gelemeyeceğini düşünüyordum ki gelemese de hakliydi. Havalar soğumadan pandemi olduğu için de dışarda etkinlik hazırlığı yapmaya başladım. Henüz pandemi yokken bu etkinligin hazırlığını yapmaya baslamistim. Aylar öncesinden kapora bile vermiştim yapacagim yere. Çok heyecanlıydım.

Derken ben haber verdikten sonra bir arkadaş o gün esiyle köye gitmek zorunda olduğunu gelemeyecegi için üzgün olduğunu söyledi. Erteleyip ertelemeyecegimi sordu. Erteleyemezdim çünkü yapacagim yerden randevu almıştım kapora vermiştim ve hazırlıklarımı yapmaya başlamıştım çoktan. O mesajı görünce çok sinirlendim. Bir tanesi de şehir dışında olması gerektiğini söyleyince tamamen sinirlendim. Eşim de WhatsApptan iptal ettiğimizi söyleyelim tekrar yapmayacağımizi belirt dedi. Sen onların her şeyine katildin hep yanlarında oldun. Sana verdikleri değer bu mu dedi. Ben de oyle yaptım. Bir kişi bile neden iptal ediyorsun biz geliriz diyemedi.

İşin kötüsü paranın büyük kısmını ödediğimiz için o gün o saatte yapmak zorundaydık. Eşim de sen hiç üzülme sen ben kızımız üçümüz oluruz dedi. Oyle de oldu.

Bu etkinlikten bir gün önce ben uzulsem de arkadaşımın kızının durumunu sordum mesaj attım. Sonra konu açıldı. Ben de iptal edecektik ama masraf yaptığımız ve geri ödeme de alamadığımız için yarın aile arasında yapmak zorunda kaldık dedim. O en eski olan arkadaşım da daha iyi olur. Hem sakin sakin kutlarsiniz kalabalık olmayinca bol bol fotoğraf cekinirsiniz dedi. O kadar sinirlendim ki hiçbir şey yazamadım. Daha iyi oldu denecek bir tarafı yoktu. Benim amacım bir arada olmaktı. Onlar da yaptı hem de çocuklarının ilk yaşlarına nasıl özendiler bir görseniz. Ben de bir arada olmak ve onların yaptığı gibi dışarda ağırlamak istemiştim. Benim üzüntümü anlayamadı. Birlikte olmadıktan sonra ben neden böyle bir işe kalkisayim ki. Ayrıca bir sürü masraf ve hazırlık yapmıştım.

Velhasil o eski arkadaşım dışında iki arkadasim yanıma gelip kendi acimdan haklı oldugumu ve bunun telafisini en kısa zamanda yapacaklarını söylediler. Ama diğer arkadaşım bir kere olsun ne aradı ne sordu. Bir kere bile konuşmak için çaba sarf etmedi. O gün bugundur konusmuyoruz. Gelmese bile kendisine alınmayacaktım. Ama o yazdigi mesajla kalbimi çok kırdı. Ve kalbimi kirdiginin farkında bile değil. Ya da farkında ama kendisini haklı görüyor. Aradan nerdeyse bir ay geçti ve hiç iletişim kurmadik.

Biraz uzun oldu ama lütfen kusura bakmayın. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım?
Aynı olmasa da benzer bi olay benimde başımdan geçti ve hala konuşmuyoruz 4 ay oldu.şimdi düşünüyorum da bu ilişki ben ayakta tutuyormuşum geri çekilince herşey ortaya çıktı başta çok üzüldüm çok dert ettim ama şuan olduğu için mutluyum öyle yada böyle bitecekti tek taraflı olunca

Siz kırılmakta haklısınız ama onun açısından bakarsak da, çocuğum hastaydı ve onu teselli etmek için, olsun böyle daha iyi olur belki, rahat rahat kutlarsınız dedim ama hala trip atıyor kırılıyor ben ne yaptım ki diyordur. Sadece o 3 arkadaşınız için bu kutlamayı organize ettiğinizi bildikleri halde, şehir dışında olacağız diyen diğer 2 arkadaşınız daha kırıcı bence. Sonradan gelip özür dilemişler ama onların bahaneleri daha geçersiz. Yani bir ölüm kalım olur gitmek zorunda kalırlar tamam ama , eşlerine , kesin katılmam lazım o doğum gününe, bizim için yapıyor diyememişler mi? 3ünün de aynı gün bir bahanesi olması kötü olmuş tabi

benim aklıma şu takıldı hepsi de sanki sözleşmiş gibi bir bahane sunmuşlar.tamam birinin çocuğu hasta, biri köye gidiyor. diğeri şehir dışına çıkıyor. ilginçmiş.o_O
Kesinlikle. Gerçekten de durum böyleydi ama hastalık dışında her plan iptal edilebilirdi diye düşünüyorum

Yaa böyle olmasına çok üzüldüm. İnsanı ödediği masraftan çok değer gormeyisi üzüyor. Anne baba kardeş hepsi affediliyor bir şekilde konuşulup cozuluyor belki ama nedense insan arkadasinin yaptığını sineye cekemiyor. En azından benim için öyle. Dediğiniz gibi beklentiye girmediginde insanın üzülecek de bir şeyi kalmıyor

Aynı olmasa da benzer bi olay benimde başımdan geçti ve hala konuşmuyoruz 4 ay oldu.şimdi düşünüyorum da bu ilişki ben ayakta tutuyormuşum geri çekilince herşey ortaya çıktı başta çok üzüldüm çok dert ettim ama şuan olduğu için mutluyum öyle yada böyle bitecekti tek taraflı olunca
İnsan emeğinin karşılığını göremeyince hayal kırıklığına ugruyor. Konusup kendini anlatmak bile fayda etmiyor bazen. Çünkü insanlar karşı tarafla empati kurmuyor malesef

Siz kırılmakta haklısınız ama onun açısından bakarsak da, çocuğum hastaydı ve onu teselli etmek için, olsun böyle daha iyi olur belki, rahat rahat kutlarsınız dedim ama hala trip atıyor kırılıyor ben ne yaptım ki diyordur. Sadece o 3 arkadaşınız için bu kutlamayı organize ettiğinizi bildikleri halde, şehir dışında olacağız diyen diğer 2 arkadaşınız daha kırıcı bence. Sonradan gelip özür dilemişler ama onların bahaneleri daha geçersiz. Yani bir ölüm kalım olur gitmek zorunda kalırlar tamam ama , eşlerine , kesin katılmam lazım o doğum gününe, bizim için yapıyor diyememişler mi? 3ünün de aynı gün bir bahanesi olması kötü olmuş tabi
Bir tanesi dediğine göre eşiyle çok kötü kavga etmiş. Eşi köye gitme konusunda ısrarcı olunca yuzükleri çıkarma noktasına gelmiş ki ben buna inanmadım. Çünkü saçma geldi. Ben boyle bir sebepten eşimle kavga etmem çünkü eşim benim gitmeyi ne kadar istediğimi bilir onun için emrivaki yapmaz.

Onları da affetmedim ama içlerine dert olmuş sanırım en azından gelip konuşma zahmetine katlandilar. Ama en eski arkadaşım bir kez bile gelmedi aramadı da. Aynı şey kendi başlarına gelse onlar da çok bozulurlardi buna eminim

Bir tanesi dediğine göre eşiyle çok kötü kavga etmiş. Eşi köye gitme konusunda ısrarcı olunca yuzükleri çıkarma noktasına gelmiş ki ben buna inanmadım. Çünkü saçma geldi. Ben boyle bir sebepten eşimle kavga etmem çünkü eşim benim gitmeyi ne kadar istediğimi bilir onun için emrivaki yapmaz.

Onları da affetmedim ama içlerine dert olmuş sanırım en azından gelip konuşma zahmetine katlandilar. Ama en eski arkadaşım bir kez bile gelmedi aramadı da. Aynı şey kendi başlarına gelse onlar da çok bozulurlardi buna eminim
Uzun zamandır yakın arkadaşın olduğuna göre, sen de az çok eşinin karakterini bilirsin. Böyle bir sebepten aşırı kavga eder m, ısrarcı olur mu? Ben yakın arkadaşımın eşi neye kızar neye kızmaz bilebilirim mesela. Madem gelemediler, sonradan senin gönlünü almak için, başka bir gün dışarda toplanalım deyip yemeğe çağırabilirlerdi seni, bir de pasta alırlardı. Hiçbir şey yapmadılarsa ayıp etmişler çok.

Uzun zamandır yakın arkadaşın olduğuna göre, sen de az çok eşinin karakterini bilirsin. Böyle bir sebepten aşırı kavga eder m, ısrarcı olur mu? Ben yakın arkadaşımın eşi neye kızar neye kızmaz bilebilirim mesela. Madem gelemediler, sonradan senin gönlünü almak için, başka bir gün dışarda toplanalım deyip yemeğe çağırabilirlerdi seni, bir de pasta alırlardı. Hiçbir şey yapmadılarsa ayıp etmişler çok.
İki tanesi telafisini yapicaz dedi ama henüz bir girişim olmadı malesef. Aradan üç hafta geçti.

Bu aralar defalarca başıma geldi.
Ben herkesin her şeyine gittim.
Millet konu ben olunca bırak gelmeyi aramadılar bile.
Allah'a havale edip uzak duruyorum.
Ama çok üzüldüm.

Bu aralar defalarca başıma geldi.
Ben herkesin her şeyine gittim.
Millet konu ben olunca bırak gelmeyi aramadılar bile.
Allah'a havale edip uzak duruyorum.
Ama çok üzüldüm.
Benzer şeyler yaşamışız sizinle. İnsan ne kadar takmayayim dese de üzülüyor. Samimi bir jest bekliyor. Ama zamanla alisilir herhalde kimseden bi sey beklememeye

Benzer şeyler yaşamışız sizinle. İnsan ne kadar takmayayim dese de üzülüyor. Samimi bir jest bekliyor. Ama zamanla alisilir herhalde kimseden bi sey beklememeye

Evet ama insanlar işleri görülene kadar sizinle, bizimle dost oluyorlar.
Dikkat et ilk evlenen çocuk sahibi olana herkes gider ama sonra hiç kimseye gitmez.

Pardon da üç arkadaşınzı için mi parti yaptınız gerçekten
Sebep??

Back
X