arkadaşlıklar ve ilişkilerden yana

gossipgirl5

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
562
119
18
21
arkadaşlar merhaba, buraya pek çok kez konu açtım, sağlık için, kişisel bakım için, günümün çoğu burada geçiyor çünkü gerçekten arkadaşım olarak görüyorum sizleri, içimi dökebileceğim bir arkadaşım olmadığı için buraya dökmek ve rahatlamak istedim. hayatım boyunca arkadaşlıklardan yana hiç yüzüm gülmedi. çok yakın arkadaşım dediğim insanı ailem sevmedi ve haklı da çıktılar. sonrasında kurduğum arkadaşlarlıklar da benim onları yakın gördüğüm kadar beni görmedi. insanlar üniversite dönüşü koşa koşa memleketlerine dönmek isterler çünkü arkadaşları vardır ancak benim yaşadığım yerde 1 tane bile arkadaşım yok. ben var zannediyordum. 2 tane çok yakın gördüğüm arkadaşım vardı, kaç kez müsait olduğunuzda buluşalım buluşalım dedim tamam dediler. şimdi ikisi de kaç haftadır müsaitler bir kez bile ne yazdılar ne de buluşalım dediler. insanlar hep benim en yakın arkadaşım oldu ama ben kimsenin en yakını olamadım. çünkü arkadaşlarımın hep benden daha yakın arkadaşları vardı. umarım bunu bencillik olarak algılamazsınız. üniversiteye ilk başladığım sene annem bir arkadaşımın annesine “arkadaş bulamamasından korkuyorum” gibi bir cümle dediğini duymuştum siz düşünün durumu. üniversitede kurduğum arkadaşlıklar da öyle, ya kazık yedim ya da yine ben kimsenin en yakını olamadım. üniversitedeki en yakın arkadaşım bana hediye almamasına rağmen doğum günü hediyesi aldım içimden gelerek. başka konuşacağım insan olmadığı için onunla iletişimde olmak istiyorum ama o benim gibi değil çünkü başka hayatı arkadaşları var ve bu oldukça normal evet ama ben yalnızım işte. çok yakın gördüğüm erkek arkadaşlarım var arada onlarla konuşuyorum. ilişkim yok, ne zaman ilişki yapsam karşımdaki adam hep kötü çıktı, hakaretler mi dersiniz, ghostlanmalar mı dersiniz her şey. kimseye güvenim de kalmadı. en yakın arkadaşım şu an köpeğim. tüm günüm onunla geçiyor. üniversiteden döneli 2 ay oldu en yakın arkadaşım dediğim insanlar bir kez buluşalım bile demedi, bir kez yazmadı bile. bilmem belki ben bencilimdir. kötü bir şeyim mi var bilmiyorum. gerçekten kimseye yaptığım bir kötülük yok gerçekten inanın ki… peki neden insanlar beni en yakını olarak görmüyorlar, neden bir ilişkim rayına oturamıyor. ben oldukça sosyal ve konuşkan bir insanım ama hep yalnızım. beni görenler sanar ki bir sürü arkadaşım çevrem var. oysa benim hiçbir şeyim yok. gece gece bu düşüncelere girdim, içimi dökmek istedim. dertleşmek istedim. umarım sıkmamışımdır, teşekkür ederim. iyi geceler️

Şuan neler yapıyorsun üniversite okumaya devam mı? Eğer anlattığın gibi sosyal, konuşkan biriysen bence senlik sıkıntı yok. Yakın arkadaşım diye düşündüğün kişiler yakın değil aslında ne yazıkki. Kimseye kendinden daha fazla değer vermemelisin, aşırı fedakarlık yapmamalısın. Kim sana ne kadar adım atıyorsa o kadar adım at. Şimdi sana böyle diyorum ama arkadaşlık ilişkilerimde ben de çok verici biriyimdir. Elimden geldiğince destek olmak, yanında olduğumu hissettirmek isterim. Ama mesela sana doğum günü hediyesi almıyor, sadece sözlü olarak kutluyorsa, sen de aynısını yap. Kendini yalnız hissetme lütfen. Belki de arkadaşlık kurmak istediğin kişiler kendileriyle vakit geçirmeyi daha çok seven tiplerdir.

ne zaman ilişki yapsam karşımdaki adam hep kötü çıktı, hakaretler mi dersiniz, ghostlanmalar mı dersiniz her şey. kimseye güvenim de kalmadı.
Bu arada kaç yaşındasın? Aynı tarz ilişkileri çekme sebebi genelde kişinin kendisiyle ilgili kısır döngüye dönmüş kalıplaşmış sorunlarla alakalı olabiliyor.

Aşağıdakilerden hangisi sizde eksik?

-Belirli sıklıkta aramak
-Belirli sıklıkta hal hatır sormak
-Belirli sıklıkta mesajlaşmak
-Belirli sıklıkta görüşmek
-Hastalıkta, mutlu günde, ihtiyaç yanında olmak
-Doğumgünü ve özel günlerde kutlama ve hediye
-Belirli periyotlarda piknik/tatil/alışveriş/yemek

Aileyle; haftada 1, ayda 1, 2ayda bir düzenli bunlar sağlanmalı

Arkadaşla; iletişimin türü ve sıklığı kişiliğe göre belirlenir

Belirli sıklıkla olan bir iletişimi birden aksatmak; ancak ve ancak uyarı niteliği gereken olayda yapılır.

Karşı taraf sorduğunda istenmeyen şey net olarak söylenir ve daha sonra değişim varsa devam edilir.

Anahtar kelimeler: belirlik sıklık kavramını aksatmamak.

evet üniversite 3. sınıfım. doğru evet haklısınız hep verici taraf oldum. aslında sözde öyle değilim de işte. mesela bir arkadaşım sevgili yapsa önceliği o olduğunu hissettiriyor. ben öyle değilim arkadaşlarım benim için çok önemlidir. artık birilerini aramayı, sormayı, bir şeyler yapmayı bıraktım. kimseyle konuşacak mecalim bile yok. sıkıldım artık. insanların bu kadar sadece kendilerini düşünmesinden de sıkıldım.

Bu arada kaç yaşındasın? Aynı tarz ilişkileri çekme sebebi genelde kişinin kendisiyle ilgili kısır döngüye dönmüş kalıplaşmış sorunlarla alakalı olabiliyor.
21 yaşındayım aslında bakarsanız daha çok büyük değilim. evet biraz enerjisel olarak çekiyor olabilirim ama bir süredir artık içimde en küçük şüphede karşımdakini siliyorum bu şekilde kafam daha rahat ve umarım bu enerjiyi silebilirim böylelikle

hiçbirisi bende eksik değil aslında, düşünceli bir insan olduğumu düşünüyorum. kimsenin özel gününü unutmam, kimseyi zor gününde yalnız bırakmam. arar sorarım. ailemle zaten hep beraberim ama belli yaşa gelmiş insanlar olduğu için pek aktivitem yok. zaten ben fazla verici bir insan olduğum için olaylar böyle oldu

Kişiliğinizi ancak taze yaşanmış olayları yazdığınızda analiz edebiliriz. Vericiler bazen yargılayıcı, beklentici ve tüketici olurlar?

Şimdilik spora, sertifika kurslarına, yabancı dil kursuna yazılabilirsiniz ve orda eğitim ve yaşınızın yakın olduğu biriyle her ayın 15i yemek yemeyi planlaştırabilirsiniz.

Aylık buluşma planı yaptığınızda karşı taraf o plan aksattığında nerde yanlışınızın olduğunuda sorarsınız böyle kendinizi analiz edersiniz.

Daha çok gençsin, karşına birçok kişi çıkacaktır. Arkadaşlık ilişkileri benim için de oldukça önemli. İnsanız sevme , sevilme, anlaşılma, duygularımızı düşüncelerimizi paylaşma isteği olması çok doğal. Yaşayacağın tecrübelerle birlikte kiminle arkadaşlık kurup kurmaman gerektiğini anlarsın. Üstteki yorumunda yazdığın gibi bazı insanlar gerçekten çok bencil. Mezun olup bir yerde çalışmaya başladıktan sonra, ortamın değiştikçe çevren de genişler, yeni arkadaşlıklar kurarsın.

ya işte bana garip gelen çevremdeki benimle yaşıt insanları böyle görmem. gençliklerini yaşıyorlar, ben gençliğimi doğru düzgün sürdüremiyorum. 1 yıldır anksiyeteyle uğraşıyorum. en büyük sebebi de içimde biriken şeyleri kimseye anlatamamak. hayat umarım hepimizi iyi insanlarla karşılaştırır, teşekkür ediyorum

Peki anksiyete için psikolojik destek alıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…