Arkadaşlıkta samimiyetin sınırı ne olmalı...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.377
24.218
398
kızlar merhaba
34 yaşındayım. bu yaşıma kadar işim ve özel hayatım açısından başarılı bir hayat sürdüğümü söyleyebilirim ama arkadaş ilişkilerrinde sanırım başarısızım. ve ben galiba fazlaca iyiyim. eşim de öyle diyor. işyerinde yemeklerde sürekli görüştüğüm 3 arkadaşım var. apartmanda da komşuluk ilişkilerim iyi. ama sanırım ben fazla beklenti içindeyim. hem arkadaşlarımı hem de komşularımı her zaman arıyorum. biri bir yere gittiğinde vardın mı diye, hastaysa nasıl oldun diye, sanal ortam da bunalım bir şey yazdıysa ne oldu diye. ama beni kimse aramıyor. acaba ben çok şey mi bekliyorum yoksa ben de bir problem mi var. sizin arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz nasıl. işyeri dışında net üzerinden yada telefonda görüşür müsünüz. samimiyetin sınırı ne olmalı. ben de hata olduğunu düşünüyorum yapacağınız yorumlara göre hatamı bulmaya çalışacağım.

ayy senin değerini bilmiyorlar keşke senin gibi biri çevremde olsa arkadaşım olsa bence beklentileri hep sana yada senin önemsediğin kader onlar önemsemiyor diyebilirim hiç değişme hep böyle kal zaten değişemezsinde sanırım içten gelen birşey sende dışa vuruyosun oyuzden böyle kal benm ilşkilerimde karşılıklı onlarda arar sorar bende öyle yani

BENİM İNSAN İLİŞKİLERİM İYİDİR YANLIZ AYNI SORUNM BENDE DE OLUYO ARTIK KİMSE İLE MUHABBETİM YOK İŞDEKİ ARKADAŞLARLA DA İŞDE KONUŞUYORUM İNSAN BEKEDİĞİ KARŞILIĞI ALMAYINCA NE ÇOK ÜZÜLÜYO SIKMA CANINI CANIM SEN BUSUN NE KADAR ÇOK DRĞİŞMEK İSTESEN DE YAPIN BU CANIM BEN ARTIK MESAFELİYİM HERKESE YAKIN DOSTUM KARDEŞİM DEDİĞİM KİŞİ ARKADAŞ ÇEVRESİ GENİŞTİ BENİ ARAMAZDI ARADA BEN ARAR O DA MESAJ ATARDI SONRA ARKADAŞLARI TATİLE GİTSE YADA ARALARI AÇILSa TAK BANA DÖNERDİ BULUŞALIM EDELİM HEP KENDİ DERDİNİ ANLATIRDI BENİMKİNİ UMURSAMAZDI YAZ BAŞINDA YOLUMU AYIRDIM ZOR OLDU AMA DOĞRU BİR KADAR VERDİM

teşekkür ederim cevaplarınız için. gerçekten düşünüyorum ben fazla iyiyim sanırım. benim de bir arkadaşım vardı işyerinde. ben hep onunh odasına giderdim. o pek gelmezdi. çocuğu öksürse sorardım ne oldu diye. yaklaşık 3 aydır ben gitmiyorum o da daha hiç aramadı ne oldu, neden gelmiyorsun diye. koridorda karşılaşırsak merhaba diyip geçiyoruz,. insanlar mı değişik yoksa ben mi???bazen bayanlar arasındaki gereksiz kıskançlığın da işin içine girdiğini düşünüyorum nedense...

demek ki iyi insanlar varmış normade iyi insanların nerdeyse nesli tükenmekte ya birde sen normal olanını yapıyorsun kırılma ama dışardan bakıldığında bazı insanlar çok itici oluyor öyle bi yapın varmı normalde banada soğuk duruyorlar havalı şımarık biliyor iyi tanıdıktan sonra öyle olmadığımı anlıyorlar off ya anlattığına göre zararsız ve iyi birisin niyetin kötü değil en azından

bende verici olmaya çalışırım ararım sorarım giderim davet ederim vs ama karşı taraf aynı şekilde davranmadığında kendiliğimden elimi ayağımı çekerim bilinçsizce sonrada ağzıyla kuş tutsa işe yaramaz, insanların bana uzak durması beni etkilemez yani bir beklenti içine girmemek lazım. Eşim ve ailem harici hiçbir arkadaşımda beklenti içine girmedim girmem de.Yanımda olmak isteyen merak eden hep yanımdadır,olmayanlar içinde üzülmeye değmez herkesin kendi tercihi

çok iyisiniz ve çevrenizdekilere değer veriyorsunuz aynı şeklde sizde karşılık bekliyorsunuz ama hakettiğiniz karşılığı alamıyorsunuz
burda bencillik yapan karşı taraf, verdiğiniz değeri haketmeyen insanlar.
kişisine göre muamele yapın

aslında sen doğrusun ama karşındakiler kıymetini bilmiyor sanırım
devir sana 1 adım gelene sen de 1 adım git yada bekle hemen gıtme sonra git devri
emınım senın gıbı düşünceli insanlarla karşılaşırsın tez vakitte
o zamana kadar boşa harcama bu değerli hazineyi:)

Bence insanları değer görmeye alıştırıyor daha sonra kendinizi geri çektiğinizde karşı taraf sorun olduğunu,ondan uzaklaşmak istediğinizi düşünüp size karşı adım atmıyor... Belli ki insanlara çok değer veriyorsunuz ama insanlara hakettiğinden fazla değer vermemek gerek diye düşünüyorum

öyle şeyler oluyo ki insan hemcinsinden zarar görüyo o yüzden samimiyeti hakedene vermek gerek sıkma canını ben artık sırrımıda gezmemide sıkıntımı da annemle paylaşıyorum kafam rahat artık

herkese teşekkür ederim. ben de sır vermemeye çalışıyorum. biriyle birşeyimi paylaştığımda sonradan düşünmeye başlıyorum, ya birine söylerse, ya şu olursa diye. pek konuşmamayı tercih ediyorum. ama bazen de ağzında çok laf olan, çok konuşan insanların çevresinde çok fazla kişi old. görüyorum.
bundan sonra kimseyi aramıcam onlar arayana kadar diye söz veriyorum kendime. ama birinin birşeyinşi duyuyorum. dayanamıyorum. arıyorum. yada öylesine hal hatır sormak için arıyorum. ama sonrasında yıpranıyorum. zor günlerinde yanında olduklarımın benim zor günümde umursamaması içimi acıtıyor...nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.

taaa ne zaman açmışım bu konuyu ve ben hala aynıyım...hiç akıllanmadım hiç...

Ayyyy ne güzel.. Benim arkadaşım olur musunuz?? Ben de aynı dertten müzdaribim 😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayyyy ne güzel.. Benim arkadaşım olur musunuz?? Ben de aynı dertten müzdaribim 😔

Olurum olmaz mıyım...

CANIM NE GÜZEL ..keşke banada komşu olsaydınbende aynı senin gibiyim. Maddi manevi herkesin yanındayım ,elimde değil insanlara kızamıyorum,küsemiyorum..komşuma arkadaşıma can olurum .ama sır pek vermem. Çok özel bir arkadasım var onunla yalnız paylaşırım.
Ama en kötüsü beklentide olman. Ben birşey yaparsam beklentiye girmem.Oda yapsın demem. Ben kendimi biliyroum ,karsımdaki aynısını bana yapmasada ben yine ona yaparım. Cünkü içimden diyorum ki kızım bu senin karakterin,boşver insanlar. Allah sana mukafatını verir.Bu sana yetmez mi diyorum

Hatta çok iyi anlasan 3 arkadastık. Diğer ikisi hep beklenti içindeydi birbirine,çabuk darılıyorlardı ama güya cok iyi anlaşıyorlardı. Onlar beraber birşey yaptığında beni çağırmıyorlardı ilk başta üzülüyordum.. Ben yine aynı ben ama yine kırılmıyordum. Bir derdi olduğunda içlerinden biri beni arasa hemen koşuyordum.

ŞiMDİ ,ikiside anlamış beni ,ikiside birbirinden habersiz sen başkasın iyki varsın ,o zamanlar seni cok iyi tanıyamamışız diyorlar. Şimdi bensiz birŞey yapmıyorlar. aRKAMDAN konuşup cok iyi bir dost diyorlarmış. Tabi ben yine beklentisizim.

İyilik yap denize at Balık bilmezse HALIK bİLİR

Arayan var, aramayan var, insandan insana değişir. Sizin arayıp sormanız güzel bir şey. Ama onların aramaması sizin hatanız değil, kendi dertleriyle kendi sorunlarıyla uğraşıyorlar, alışkanlık halini almamış komşuyu arkadaşı arayıp sormak. Bunun samimiyet sınırıyla da bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Sadece... onlar öyle insanlar işte.

Ben artik arkadaşlık kavramina inanmwz oldum hickimse ben8m gosterdigim ilgiyi gostermiyor ben de buraya takiliyorum.bir de kadinlar basarili kadinlari cekemezler mutluysan seni Onemsemezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…