• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkdaslar elimdekı delıllerle dava acmak?

sudenaz111

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2016
131
51
13
38
Esımın ve aılesının benı maddı ve manevı sömürmesi sonucunda bir kac aydır aılemın evındeyım..Ben calısıp evı gecındırırken kira öderken.. Esımde maaşını aılesıne aldığı eve verıyordu ve hıc ıhtıyacları olmadığı halde dayanamadım eve dondum Yalnız dava açmadım çünkü elımde pek delılım yoktu..Neyse esım arada arardı barışalım gıbısınden bende hıc boşanma konusunu açmadan bana değer vermıyorsun bızım kazancımızı aılene verıyorsun evı ben gecındırıyorum kırayı ben oduyorum üstüne evde her gun huzursuzluk çıkarıyorsun dıyorum ve esım bunları kabul edıyo bende bu telefon gorusmelerını kayıt ettım hep...Bugunde aradı bır kız bulmuşlar buna gorusmeye gıdıyormus boşanıp yenıden evlenecekmıs falan ben sokkk Biz kavga edıyoruz ve sana kız buldular ve görüşüyorsun dedım oylemı? evet dedii....Tabı bunlarıda kayıt ettım ses kaydı sımdı boşanma davası açılmadığına gore benı aldatmış olmuyormu? Annesınıde aramayı duşundum naıl bız kavga ettık dıye ogulna kız bulursun? bızı maddı manevı somurdunuz evlılıgımıze mı goz dıktınız ben ne yaptım sana desem bunuda ses kaydı yapsam?? ne kaadar katkısı olur mahkemede? O ev bız evlendıgımızde alındı ben o evı ondan almak ıstıyorum bana bıraksın devamını oderım..Maddı manevı yerle bır etmek ıstıyorum ..Yada bıraz daha bekleyip delıl toplasammı?

İzinsiz çekilen ses kaydı ve video suç teşkil eder, başınız belaya girebilir.

Yaptığın şey kanunen yasak.
Evet seni aldatmış oluyor ama mesela whatsapp sms gibi yazılı şekilde kaydet bunları.
Ses kaydı gizli görüntü yasak.

Delile gerek yokki ,adam zaten bir an evvel bosanip baska bir evlilik yapma hayallerinde baksana. Delil ancak kocan bosanmak istemese lazim olurdu. Bence sen bosanmak istemiyir gibisin ki su ana kadar hala dava acmamissin.Ayrica ses kaydi gibi deliller maalesef ki gecerli degil bildigim kadariyla.

Yaptığınız yasal değil bir işinize yaramaz malesef yazılı görüntülü olmalı

Ayrıca hayret ettim adam daha boşanmadan başka biriyle görüşmeyi düşünüyor bunu da rahat rahat size söylüyor bu naslı bir şey yahu sizdeki rahatlıkta başka tabi bir en evvel boşanıp yolunuza bakın derim

Arkadaslar da yazmış yaptgnz sey delil sayilmamakla birllikte sizi suclu duruma dusurur
Yapacagnz sey davayi actiktan sonra hakimden esinizin telefon dokumnlarini istemeniz.varsa görüştüğü ettigi oyle cikar ortaya.aldatilgnz anlasilir tazminatinzi alirsnz

Hukukçu olarak konuya açıklık getireyim. Ses kaydı normal şartlarda delil olarak kabul edilmez fakat boşanma davaları istisnai ve özel durum olarak kabul edilir. eşinin sadakatinden kuşkulanan birinin, birlikte yaşadıkları konutta, eşinin bilgisi dışında ses kayıt cihazı yerleştirerek eşinin aleni olmayan konuşmalarını kaydetmesinde ve sadakat yükümlülüğü ile bağdaşmayan davranışlarını tespit etmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Sizin eşiniz boşanmaya razı zaten ama aldatıldığınızı ispat ederek manevi tazminat isteyebilirsiniz.

Hukukçu olarak konuya açıklık getireyim. Ses kaydı normal şartlarda delil olarak kabul edilmez fakat boşanma davaları istisnai ve özel durum olarak kabul edilir. eşinin sadakatinden kuşkulanan birinin, birlikte yaşadıkları konutta, eşinin bilgisi dışında ses kayıt cihazı yerleştirerek eşinin aleni olmayan konuşmalarını kaydetmesinde ve sadakat yükümlülüğü ile bağdaşmayan davranışlarını tespit etmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Sizin eşiniz boşanmaya razı zaten ama aldatıldığınızı ispat ederek manevi tazminat isteyebilirsiniz.

Kendi evine cihaz koymakla ilgili durumu evli olduklarından dolayı mahremiyete de aykırı olmamasını anlıyorum.

Ancak bu dediginiz uzaktayken telefon konusmasını kaydetmek icin de gecerli olur mu?

Cahilligime verin bunun kabul edildigini şimdi sizden ögrendim çünkü.

Kendi evine cihaz koymakla ilgili durumu evli olduklarından dolayı mahremiyete de aykırı olmamasını anlıyorum.

Ancak bu dediginiz uzaktayken telefon konusmasını kaydetmek icin de gecerli olur mu?

Cahilligime verin bunun kabul edildigini şimdi sizden ögrendim çünkü.
Bununla ilgili yani evin içinde kayıt olur ama uzaktan telefonla kayıt olmaz gibi açık bir hüküm yok bundan dolayı ikisinin de geçerli olduğunu düşünüyorum. Daha önce verilen mahkeme kararları bu yönde :KK52: kaldı ki whatsapp mesajlaşmaları bile en çok kullanılan delillerden.

Bununla ilgili yani evin içinde kayıt olur ama uzaktan telefonla kayıt olmaz gibi açık bir hüküm yok bundan dolayı ikisinin de geçerli olduğunu düşünüyorum. Daha önce verilen mahkeme kararları bu yönde :KK52: kaldı ki whatsapp mesajlaşmaları bile en çok kullanılan delillerden.

Evet, emsal davalar olup olmadıgını bilmedigim için öğrenmek istedim.

Mesajlaşmada yazılı bir durum söz konusu o yuzden kabul edildigini biliyorum da eşlerin arasındaki telefon konuşmasının ses kaydının da delil sayılabildigini duymamıstım.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Back
X