Evlilik kararı almanın (hele erkekler için) arada geçen zamanla ilgisi yok...
Örneğin Johnny Depp bir davette (daha evvelden tanımadığı) eşinin ensesine bakarken kadın boynuna dökülen saçı yavaşça uzaklaştırmış teninden... Johnny Depp bunu yaparkenki halinden o kadar etkilenmiş ki kadının "O anda onunla evlenmeye karar verdim." diyor. Bizim için anlaşılmaz bir durum belki ama erkeklerin içgüdüleri ve mantıkları hiç ummadığınız sebeplerde, hiç aklınıza gelmeyecek anlarda harekete geçebiliyor.
Sizin bahsettiğiniz konu ise bu garip durumdan bile farklı... Bir erkek fiziksel teması yakınlaştıracak hallerin ricasını yaparken "evlilik" lafını sık kullanır... Arada geçen süreye rağmen bir araya gelinmediğine göre muhtemelen bu uzaklığın sebebi kızdır. Erkek de bu süreci hızlandırmak için -kötü niyetli olmasa bile- evlilik kavramını kullanarak heyecan yaratmak isteyebilir... Baksanız kız adamdan daha çok istiyordur evlenmeyi ama uzak görünür, adamsa "Daha hayatımı yaşamadım ben" diye düşündüğü halde evlilik meraklısı gibidir... Sonrasında fiziksel yakınlık yaşanır veya yaşanmaz ama erkek görmeden "Evlenelim" dedi diye bu iş muhakkak evliliğe gider diyemeyiz... Daha da fenası adam böyle diyor diye "aklından sahiden evlenmek geçiyor" diyemeyiz...
Kadınlar erkekler kadar sık bahsetmez evlilikten ama bunu çok isterler... Erkeklerse bunun lafını sık sık yaparlar ama bunu yaşamak istemezler... (Ters orantı) Erkekler dilinin ucuyla, kadınlar kalpleriyle ister bunu... Bu devirde gözü açık olmalı insanın dilden gelen kelamla gönülden geleni ayırt edebilmeli...