Eşinin seni sevip sevmediğini sadece sen ve eşin bilebilir. Buradan eşin seni sevmiyor, tek çare ayrılık demek çok saçma geliyor. Gözlerine bakan sensin, eşinle aynı yatağı paylaşan sensin. Kesinlikle yaptığı şey çok kötü, sana hiçbir şekilde şiddet kullanmaya hakkı yok. Bunu yaparken eşinin çok alkollü olduğunu sanıyorum. Bu yazacaklarımı eşini aklamak için değil sadece bu açıdan da bakman için yazıyorum. Eşin ailede tek erkek, tüm borçlar üzerine kalmış. Senin yanında olmak isterken uzun yolda araba kullanmak durumunda....Zaten uzun mesafede araba kullanmak çok zor, tır ise hem yüklü, hem manevra almak gerçekten çok zor. Tır şoförü akrabamız var; adamın kolları vites atmaktan damar damar olmuş, bacaklarında ise sürekli ağrı var. Eşinin çevresinde de bir sürü tırcı var; küfürlü muhabbetler vs. Yani demem o ki, eşin ağır stres altında ve sende üzerine gidince kendini kaybetmiş. Sen üzerine gitmedin aslında haklı şeyler söyledin ama o öyle algılamamış. Bence eşinle otur konuş; borçlarınızı daha hızlı kapatmak için sende çalışabilirsin. Borçlar kapanınca belki uzun süreli dışarıda kalmaz. Dolayısıyla daha az yorulur, daha verimli zaman geçirirsin. Bu son olayla ilgili tavrını net ortaya koy, yaptığı şeyin seni çok kırdığın bir daha tekrar ederse farklı bir tepki vereceğini söyle...Küfürlü konuşmalarından hoşlanmadığını belirt. Tartışmada yine küfür ederse sen sus, tartışma bitincede sen böyle dedin ama ben seninle konuşmuştum. Beni çok kırıyorsun, lütfen dikkat et vs. de...Erkekler bebeklere çok meraklıdır, bence senin yanında olmak istemiştir. Bunun açıklamasını iste; işe gittiyse belki o işi kaybedecek ve mesela kirasını ödeyemeyecekti. Bu aşılamadan falan anlamadı, yani sadece o gün olabileceğini...Ayrılmak çok kolay, verirsin dilekçeyi, anlaşmalı veya çekişmeli boşanırsın. Seviyorsan mücadele edeceksin; her sorunla baş edebilirsin; şiddet ve aldatma hariç...Herşey gönlünce olsun...