- 18 Temmuz 2016
- 4.750
- 13.198
- 208
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Bebek istiyor olsaydın önce kendi sağlığını kazanmak için savaş verirdin.
Sağlıksız bedende bebek durmaz,bilmiyorum deme şimdi.
Önce saglini geri kazanip SONRA cocuk yapsan nasil olur?
Biliyorum cok degişik ve sacma akil almayan bir fikir sundum ama ne bilim genelde cocuk planlamasi böyle yapilir diye duymuşdum.
Ama sen tabi hasta halinle yinede dene.
Biz o kadar cok uzun bir süredir bebek düsünüyoruz ki, gereksiz yere ara vermek asla aklimin ucundan gecmez. Su nezle, üsütme falan filanda hep öyle bi ana denk geliyor ki, hem olabilir hem olmayabilir ama test etmek icinde uygun olmaya vakitlere. Yoksa bende de o akil var, hasta halimle cocuk yapmaya calismayacak kadar. Insanin hali olmaz bi kere o an cocuk yapacak aktiviteye girmek.
Yorumlariniz icin tesekkür ederim.
Keske insanlarimiz biraz daha duyarli olabilse. Cocuk özlemiyle yanan birisi anlar sanirim anca beni.
Tabi ki biliyorum sagligim olmazsa bebegimde olmaz, olsada saglikli olamaz. Ama ben araliksiz hasta degilim ki. Tam iyilestim diyorum, kisa bi süre geciyor yine hastalaniyorum. Yoksa atesli halimle esime hadi gel cocuk yapalim demiyorum herhalde, halim olmaz o an ona, ben desem esim sacmalama der.
Benim demek istedigim, hamile olabilirim sürecindeyken nasil icim rahat ede ede ilac kullanaydim?! Ben yapamam, belki ben yanlis düsünüyorum ama iste ben yapamam.
oncelikle hamile kalsan bile bu hastalıgın yuzunden gebeligin saglıklı gitmez. düşük veya bebegin kalbi durabilir. enfeksiyon once vucuttan gitmeli! sonra gebelik düşünmelisin. yani : önce iyileşeceksin!!!Resmen derdimi dökmek icin yaziyorum su anda, uzaktan tedavi edilemeyecegimi biliyorum.
Tam 5 aydir hastayim, bogmaca olmamla basladi hersey. Ondan beridir düzelemiyorum. En son yil basindan sonra hasta oldum, 2 hafta kolumu kipirdatamadim yattim anca. Sonra 1,5 hafta kadar iyiyidim, tekrar hastaladim, bir hafta yine yattim. Tam 5 gün iyiydim, ha bu sefer gecti dedim, sabah uyandim ve yine hastayim. Su anda bi yandan donuyorum bi yanda da ter icinde kaldim. Is yerindeyim. Devamli rapor almak istemiyorum. Zaten yeni yila gireli ne kadar oldu ki, ben 3 hafta rapor aldim bile :/
Ilacda kullanamiyorum hamile kalmayi düsündügüm icin. Doktorum ona göre ilac veriyor ama onlarda pek fayda etmedi malesef. Usandim artik. Aglicam artik. Ne yapim ne edim bilmiyorum. Yok hamile olmadigima emin oldugum bi dönemde hastalansam ilaclari da dert etmeden alicam, ama arada kaldigim dönemde vicdanen rahat edemiyorum her ilaci kullanmaya.
tam tedavi olmamışsın demek ki.Resmen derdimi dökmek icin yaziyorum su anda, uzaktan tedavi edilemeyecegimi biliyorum.
Tam 5 aydir hastayim, bogmaca olmamla basladi hersey. Ondan beridir düzelemiyorum. En son yil basindan sonra hasta oldum, 2 hafta kolumu kipirdatamadim yattim anca. Sonra 1,5 hafta kadar iyiyidim, tekrar hastaladim, bir hafta yine yattim. Tam 5 gün iyiydim, ha bu sefer gecti dedim, sabah uyandim ve yine hastayim. Su anda bi yandan donuyorum bi yanda da ter icinde kaldim. Is yerindeyim. Devamli rapor almak istemiyorum. Zaten yeni yila gireli ne kadar oldu ki, ben 3 hafta rapor aldim bile :/
Ilacda kullanamiyorum hamile kalmayi düsündügüm icin. Doktorum ona göre ilac veriyor ama onlarda pek fayda etmedi malesef. Usandim artik. Aglicam artik. Ne yapim ne edim bilmiyorum. Yok hamile olmadigima emin oldugum bi dönemde hastalansam ilaclari da dert etmeden alicam, ama arada kaldigim dönemde vicdanen rahat edemiyorum her ilaci kullanmaya.
sen bir yaz ne hastasının normal grip misin? faranjit mi? sadece bogaz agrısı yutkunma zorlugu mu ? sadece sümük mü akıyor? o sümük su gibi yoksa balgam gibi mi akıyor ??? detay lütfen detay ??Biz o kadar cok uzun bir süredir bebek düsünüyoruz ki, gereksiz yere ara vermek asla aklimin ucundan gecmez. Su nezle, üsütme falan filanda hep öyle bi ana denk geliyor ki, hem olabilir hem olmayabilir ama test etmek icinde uygun olmaya vakitlere. Yoksa bende de o akil var, hasta halimle cocuk yapmaya calismayacak kadar. Insanin hali olmaz bi kere o an cocuk yapacak aktiviteye girmek.
Resmen derdimi dökmek icin yaziyorum su anda, uzaktan tedavi edilemeyecegimi biliyorum.
Yani tutturmuşsunuz bi "hasta halimle eşime hadi gel çocuk yapalım demiyorum" a. Burada kimse size hasta hasta neden kocanızla sevişiyorsunuz demiyor ki. Lütfen doğru anlayın.Yorumlariniz icin tesekkür ederim.
Keske insanlarimiz biraz daha duyarli olabilse. Cocuk özlemiyle yanan birisi anlar sanirim anca beni.
Tabi ki biliyorum sagligim olmazsa bebegimde olmaz, olsada saglikli olamaz. Ama ben araliksiz hasta degilim ki. Tam iyilestim diyorum, kisa bi süre geciyor yine hastalaniyorum. Yoksa atesli halimle esime hadi gel cocuk yapalim demiyorum herhalde, halim olmaz o an ona, ben desem esim sacmalama der.
Benim demek istedigim, hamile olabilirim sürecindeyken nasil icim rahat ede ede ilac kullanaydim?! Ben yapamam, belki ben yanlis düsünüyorum ama iste ben yapamam.
Savunma mekanizman da aynen öyle söylüyor zaten.Yok istemiyoz, keyif icin ugrasiyoz sadece....
oncelikle hamile kalsan bile bu hastalıgın yuzunden gebeligin saglıklı gitmez. düşük veya bebegin kalbi durabilir. enfeksiyon once vucuttan gitmeli! sonra gebelik düşünmelisin. yani : önce iyileşeceksin!!!
şimdi anladıgım kadarı ile faranjit gibi birşey oluyorsun. dogru muyum? bogaz agrısı derken ne oluyor ? agzının içine baktın mı ? eger agır faranjit oluyorsan bogazsında yutak cevresinde beyaz noktacılar olmalı ??? detay verebilirsen sana yardımcı olabilirim gibi... :)
tam tedavi olmamışsın demek ki.
dr.unun görüşü nedir?
farklı bir dr. la da görüşebilirsin.
kötü derken ne gibi sıkıntılar yaşıyorsun rapor alacak akdar?
sen bir yaz ne hastasının normal grip misin? faranjit mi? sadece bogaz agrısı yutkunma zorlugu mu ? sadece sümük mü akıyor? o sümük su gibi yoksa balgam gibi mi akıyor ??? detay lütfen detay ??
Nasil bir test?Öksürük, burnum tikaliydi, halsizdim. Grip sandi doktor test yapildi ama grip degildi.
Nasil bir test?
Acikcasi bu kis hep boyle gecirdim.full calisarak ve uykusuz.uc cocuk var da bendeFaranjit degildi, ilk hastalandigimda yani ocakda öksürük (kuru), bogaz agrisi (siddetli öksürükden kaynakli siskinlik falan yoktu), halsizlik grip belirtileriydi, test yapildi grip degil dedi doktor.
Gecen hafta da burnum tikaliydi, affedersiniz, sari yesil igrenc bi sekilde akiyordu, buna bagli olarak bas agrisi hafif kulak agrisi vardi ve yine halsizlik bitkinlik.
Su anda da yine burnum tikali, hafif bi kuru öksürükde var, ve beni deli eden su halsizlik bitkinlik.
Acikcasi bu kis hep boyle gecirdim.full calisarak ve uykusuz.uc cocuk var da bende)
Zaten cogunluk bu vaziyette oluyor kisin.
Cok ciddi durumdaysan zaten serum takarlar.
Bilemedim ki cok mu nazlisin)
Sağlık bakanlığı mı ???Burnumun deliginden kulak cöpü seklinde bi cöple girdi ordaki siviyi yani o cöpü Saglik bakanligina yollandi o sekilde bi test.
Sağlık bakanlığı mı ???
Yok nasil anlatim nezle gibi, üsütme gibi daha cok. Su an mesela burnum tikali, halsiz ve yorgunum.
Tabiki iyilesmem gerektigini bende biliyorum. Ama iyilesiyorum tama normale döndü diyorum sonra bebek calismalarina basliyoruz diyim artik, sonra bir iki hafta sonra tekrar hastalaniyorum. Bu simdi ikinci böyle pes pese.
Herhalde yanlis da anlattim kendimi. Bundan 5 ay önce bogmaca oldum, zaten iyilesmem yani tamamen iyilesmem öksürükden kurtulmam neredeyse 3,5-4 ay sürdü. Yeni yildan sonra tekrar simdiki dahil iki kere pes pese hastalaninca bikkinlik geldi artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?