Artik bikti

Vucudun surekli hastayken zaten hamile kalman imkansiz gibi birsey. Hamile kalsan bile hastaligin cocugu kotu etkileyecek. Gereksiz yere ara vermiceksin yani yapman gerekeni yapacaksin. Belli ki ilacsiz iyilesebilen bir vucudun yok. Once dogru duzgun iyilesmen lazim

Anlamıyorsunuz ki söylediklerimizi. Kimse size hastayken sevişip çocuk yaptınız demiyor.

Belli ki bir bağışıklık probleminiz var, sık sık hastalanıyor, üşütüyor, ateşleniyorsunuz. Bu problemi çözmeden bebek düşünmeyin diyoruz. Mesele çocuğu yaptığınız an değil karnınızda taşıyacağınız koskoca dokuz aylık süreç.

oncelikle hamile kalsan bile bu hastalıgın yuzunden gebeligin saglıklı gitmez. düşük veya bebegin kalbi durabilir. enfeksiyon once vucuttan gitmeli! sonra gebelik düşünmelisin. yani : önce iyileşeceksin!!!
şimdi anladıgım kadarı ile faranjit gibi birşey oluyorsun. dogru muyum? bogaz agrısı derken ne oluyor ? agzının içine baktın mı ? eger agır faranjit oluyorsan bogazsında yutak cevresinde beyaz noktacılar olmalı ??? detay verebilirsen sana yardımcı olabilirim gibi... :)

tam tedavi olmamışsın demek ki.
dr.unun görüşü nedir?
farklı bir dr. la da görüşebilirsin.
kötü derken ne gibi sıkıntılar yaşıyorsun rapor alacak akdar?

sen bir yaz ne hastasının normal grip misin? faranjit mi? sadece bogaz agrısı yutkunma zorlugu mu ? sadece sümük mü akıyor? o sümük su gibi yoksa balgam gibi mi akıyor ??? detay lütfen detay ??

bencede önce tedavini ol zaten böyle hastayken cokta saglıklı hamılelık geçirezsin

Yani tutturmuşsunuz bi "hasta halimle eşime hadi gel çocuk yapalım demiyorum" a. Burada kimse size hasta hasta neden kocanızla sevişiyorsunuz demiyor ki. Lütfen doğru anlayın.
Arkadaşlar, önce tam tedavinizi olun sonra hamileliği düşünün diyorlar. Diyelimki hamile kaldınız. Eeee bu halinizle o bebek rahimde nasıl gelişecek. Düzenli olarak bir iyi iki hasta halindesiniz.
Önce gidin iyi bir tahlil yaptırın, belki bağışıklık sisteminiz çöktü. Bunun tedavisini yaptırın. Kendinize bi gelin sonra çocuk işine bakarsınız.
Bu arada 6 yıl tedaviden tedaviye koşan ve çocuk özleminin ne olduğunu bilen biri olarak yazıyorum bunu.

Yok nasil anlatim nezle gibi, üsütme gibi daha cok. Su an mesela burnum tikali, halsiz ve yorgunum.
Tabiki iyilesmem gerektigini bende biliyorum. Ama iyilesiyorum tama normale döndü diyorum sonra bebek calismalarina basliyoruz diyim artik, sonra bir iki hafta sonra tekrar hastalaniyorum. Bu simdi ikinci böyle pes pese.

Herhalde yanlis da anlattim kendimi. Bundan 5 ay önce bogmaca oldum, zaten iyilesmem yani tamamen iyilesmem öksürükden kurtulmam neredeyse 3,5-4 ay sürdü. Yeni yildan sonra tekrar simdiki dahil iki kere pes pese hastalaninca bikkinlik geldi artik

tam tedavi olmamışsın demek ki.
dr.unun görüşü nedir?
farklı bir dr. la da görüşebilirsin.
kötü derken ne gibi sıkıntılar yaşıyorsun rapor alacak akdar?

Öksürük, burnum tikaliydi, halsizdim. Grip sandi doktor test yapildi ama grip degildi.

sen bir yaz ne hastasının normal grip misin? faranjit mi? sadece bogaz agrısı yutkunma zorlugu mu ? sadece sümük mü akıyor? o sümük su gibi yoksa balgam gibi mi akıyor ??? detay lütfen detay ??

Faranjit degildi, ilk hastalandigimda yani ocakda öksürük (kuru), bogaz agrisi (siddetli öksürükden kaynakli siskinlik falan yoktu), halsizlik grip belirtileriydi, test yapildi grip degil dedi doktor.

Gecen hafta da burnum tikaliydi, affedersiniz, sari yesil igrenc bi sekilde akiyordu, buna bagli olarak bas agrisi hafif kulak agrisi vardi ve yine halsizlik bitkinlik.

Su anda da yine burnum tikali, hafif bi kuru öksürükde var, ve beni deli eden su halsizlik bitkinlik.

Acikcasi bu kis hep boyle gecirdim.full calisarak ve uykusuz.uc cocuk var da bende)
Zaten cogunluk bu vaziyette oluyor kisin.
Cok ciddi durumdaysan zaten serum takarlar.
Bilemedim ki cok mu nazlisin )

Acikcasi bu kis hep boyle gecirdim.full calisarak ve uykusuz.uc cocuk var da bende)
Zaten cogunluk bu vaziyette oluyor kisin.
Cok ciddi durumdaysan zaten serum takarlar.
Bilemedim ki cok mu nazlisin )

Yok ya aslinda nazli degilimdir, ama bu bogmacandan midir nedir, sanki hasta olurken bide kamyonla üzerimden geciyorlar, kimildayamiyorum bile. Yoksa ben atesle calistigim günleri bilirim. Nazdan cok sinirlerniyorum artik hastaligima. Bana kalsa bu kadar cok raporda almazdim ama insanlarla cok ic ice calisiyorum. Iki dakikada bi öksüren, bir burun silen biriyle muhatap olmakdan rahatsiz oluyorlar

terlemem var yazmıştın. vucutta bir enfeksiyon oldugu aşikar. burunda tıkalı diyorsun...
büyük bir şehirde yaşıyorsan iyileşmen zor. cunku cok fazla mikrop var. toplumdan kazanılan bazı mikroplar sürekli gecer yeniden başla gecer yaniden başlar. bir kere vucut direncinde düşmüş... kolay olmayacaktır.
doktorunu istersen degiştir ama muhakkak bir hekime görünüp ciddi anlamda bir tedavi görüp saglıgına geri dönmelisin.

yapacakların : kendini mümkün oldugunca kendini sıcak tutmak. üşümetme,ceyranda kalma, avm lere gitme, evini havalandır. ılık şeyler ye iç. sıcak soguktan uzak dur.
birde cok önemli birşey alerjik de bu olabilir stresten de sürekli hasta olabilirsin. alerjik ise yatak yorganını toplama dagınık kalsın ( mikeler : nemli ortamı seven deri döküntüsü yiyen gözle görünmeyen ve kolay kolay ölmeyen canlılardır. ve hasta ederler) halılaırnı kaldır, koltukların hepsine hafta en az 1 kere yıkamak kaydı ile carsaf ort. peluş meluş tüylü şeylern uzak dur.
beslenmene her halukarda dikkat et. stresden uzak dur. gebelik fikrini de azıcık daha rafa kaldır. cok beklemişsin 3-5 ay daha bekleyebilirsin.
bogazında da kuruluk yutak ve gerisinde kırmızılanma varsa doktorundan agız-bogaz gargarası (ama gargara spreyleri degil) isteyebilirsin.
doktorun ilaç ve yanında kortizon vermek isteyebilir. mesela kortizonlu burun spreyi vermek istemiş olabilir. red etmesen iyi edersin. ayrıca bir antihistaminik tablerden de kullanmanı önerirse lutfen kullan.
bol su iç.
geçmiş olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…