Artik boyle devam etmek istemiyorum

dira90

NEVER say NEVER :)))
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
3.820
7.099
158
34
Kayseri
Konusacak kimsem yok sizden baska.ne yapsam bilmiyorum.esimle uzun yillar sonra goruserek evlendik.suan 1yasinda bir bebeğim var.once dugun borclari tam toparladik derken hamile kaldım ve o surecte araba aldik ama suan satmak zorundayiz cunku universiteyken aldigim ogrenim borcu geri odeme emri geldi.borc 15000 tl kadar.her ay 500 tl o olunca arabayi sonrada aliriz satalim dedi esim.gelecek yil bende calismaya baslamayi dusunuyorum.suan calissam bebegime bakacak kimse yok.esimin ailesi sirf borc istemesin diye aramiyorlar bile ozellikle kardesi.benim ailem ise annem dahil hersey yoluna girer demekten baska birsey yapmiyor.kizkardesim evlenecek onun hazirligindalar.ve henuz ogrendimki annemler kizkardesimin ogrenim kredisi borcunu odemisler.ben durumlari iyi olmasina ragmen borc bile istesem bizdede yok diyolar.ve suan da kis tatili plani yapiyorlar.siz bukadar sikisikken aileniz hic yaninizda olmasa ne yapardiniz.iki tarafta ayni hemde.asla suclamiyorum ama cok uzuluyorum.

Valla eşimle okadar zor durumlardan geçtik ki kimsede 1 TL almadık.
Şuan durumumuz iyi , herkes bizden borç istiyor :)

Sabır edin , bebeğiniz kısmetıyle gelır Allahın izniyle

Iki tarafta ayni.esimin soyledigi tek sey artik 3muz variz.once senin borcu oderiz sen seneye baslarsin.biraz toparlar yine araba aliriz diyo.ama bebekle arabasiz zor olacak biliyorum.benim uzuldugum ailemin tavri annemin evlat ayirmasi.boyle devam etmek istemiyorum cunku yoruldum.yoklar aramasak aramiyolar.arasak iki tarafta egleniyo geziyo bunu anlatiyorlar.

Krediyi erteleme imkanı yok mu?? Bence de bebekle arabasız zor.. Gece ateşi çıkar, bir yere gidilmesi lazim yolda üşütür vb.. Bence ertelet

Çok sıkışık gelmedi durum bana. Kredi borcu var sadece. Arabayı satıp onu ödeyeceksiniz. Onu dışında başka borç yok anladığım kadarıyla. Daha önce de düğün borcu ödemişsiniz ya biraz bunalmışsın galiba. Ama bir sene daha sabret. Çalışmaya başlayınca rahatlarsınız biraz

eşinize ve yavrunuza sarılın
onların varlığı huzurunu için sukredin
ailenizin sevgisi desteği yoksa yok. bunu dert etmeyin. kardeşiniz de hak etmek için bisi yapmadı. sevgiyi kontrol edemezsiniz. yaptıkları anlatımınızda ayrımcılık gibi duruyor. ona da yapilacak bisey yok. o yüzden dert etmeyin. Allah yardımcınız olsun. beklentiniz olmazsa sıkıntınız da olmaz. sevgi de beklenti eşit muamele de.. biz insanlar mükemmel olamıyoruz evlat ayırmak en yakınının ihtiyacını görememek hep bana hep bana istemek.. hoş görün. geçin. takılmayın. aksi halde sadece kendinizi üzmekle eliniz boş kalırsınız.
sahip olamadiklariniza değil nimetlere bakın.
çatınızın altında eşinizle olmak ne güzel nimet mesela. 5 aydır eşimden ayrı okumaya geldim yurt dışına. maddiyat ailem değil eşim en büyük özlemim

Krediyi erteleme imkanı yok mu?? Bence de bebekle arabasız zor.. Gece ateşi çıkar, bir yere gidilmesi lazim yolda üşütür vb.. Bence ertelet
Bende bundan korkuyorum ama ertleme yokmus malesef hatta icra kagidi geldi.ben bebekten onceki yil calisiyodum bu yuzden sgk girisi olunca erteleme yapilmaz dediler

Kendi aileniz tamamda esinizin ailesinin ozellikle esinizin kardesinin sizin ogrenim kredisi borcunuz ile ne alakasi var?

Daha arabanin kredisi devam ediyodu heray onu oduyoduk 1yildir 2bucuk yil kaldi araba icin aslinda araba satilip borcu kapatilacak ve ogrenim borcumu odeyecegiz

Kendi aileniz tamamda esinizin ailesinin ozellikle esinizin kardesinin sizin ogrenim kredisi borcunuz ile ne alakasi var?
Esim benim icin degil kendi icin borc ister diye aramiyolar.araba konusunda da oyle oldu.bu durumlarda durum toparlanana kadar yok oluyolar

Cocukkende boyleydi hala oyle bende dusunmekten uzulmekten sikildim yoruldum.haklisin aslinda beklenti mahvediyo insani cunku ben her kosulda onlarin yanindaydim

Bende bundan korkuyorum ama ertleme yokmus malesef hatta icra kagidi geldi.ben bebekten onceki yil calisiyodum bu yuzden sgk girisi olunca erteleme yapilmaz dediler
bu bilgiyi vergi dairesinden mi aldınız? Çünkü şuan issiz olduğunuz için bile erteleyebilirsiniz diye biliyorum

Daha arabanin kredisi devam ediyodu heray onu oduyoduk 1yildir 2bucuk yil kaldi araba icin aslinda araba satilip borcu kapatilacak ve ogrenim borcumu odeyecegiz
Anladım hiç borç kalmayacak ama araba da kalmayacak. Zor tabi kolay değil ama sen de çalışmaya başlayınca alırsınız tekrar.
Ailenin kardeşinin kredisini ödemesi konusu da değişik. Yani detayları bilemeyiz ama böyle bakınca haksızlık tabi

Aslinda gecen gun yasadigimiz olay tuz biber oldu.cok caresizdim ve konusmak icin annemi aradigimda annem kizkardesimin kontrol icin dr.a goturecegini ve ordanda ananene gidicem dedi belim tutulmustu yardim istedim.cok zor bi gundu.ve kayinvalidem annemle kizkardesimi avm de gezerken gormus.esimde duydu.bu kac oldu.surekli yalan soyluyolar.

Ben benimkini odemelerini degil sadece ben baslayana kadar ki taksidi borc olarak istemistim.

Valla eşimle okadar zor durumlardan geçtik ki kimsede 1 TL almadık.
Şuan durumumuz iyi , herkes bizden borç istiyor :)

Sabır edin , bebeğiniz kısmetıyle gelır Allahın izniyle
Borc veriomusunuz peki :)

Ayrimcilik yapiosa zor.. ama keske hemen evlenmeyip borcu biraz azaltip evlenseydin.. yani calissaydin evlenmeden once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…