Haklisin ben olsam aynisi yapardim :)Tabikide hayır .
Benım zor gunumde yanımda olmayanın ben neden olım ?
Cocukkende boyleydi hala oyle bende dusunmekten uzulmekten sikildim yoruldum.haklisin aslinda beklenti mahvediyo insani cunku ben her kosulda onlarin yanindaydim
Nerdeyse aynı şeyi yaşadık .benimde en sıkışık günlerinde kendi ailende esiminkide yardım etmedi.calistim araba aldık şimdi hamileyim işi bıraktım ama arabayı satmaya niyetim yok ikinci bebeğim olucak araba çok lazım bebek için hastanesi var aşısı var diğer çocuğumda küçük dişini sıkıp yaza kadar işsizlik maaşıyla ödeyip taksitlerimi bebeğim buyuyunce calisacagim.allah kimseye muhtaç etmesin ailende çok yok ama ellerinde olan bana yeter vermezler diye annem sürekli bizde yılki kefen paramız diyip duruyor.halbuki abim işten çıkınca borçlarını kapatmak için annem on bin verdi abime.amannnn kimseden fayda yok tırnağın varsa başını kası.hemen çalışmak istiyorum bebeğimi bırakıp biraz büyüsünde.ben sadece eşime kızıyorum bizi başka insanlara muhtaç etmesine benimki parayı düzgün kullanamayan idaa borsada parasını kaybeden biri.simdi o aliskanlikları terk etti ama biz herşeyi kaybettik bu uğurda.artik sona geldik toparlayan ağız inşallah sizde yardım etsin Allah.sadece kendinize güvenin kimseden fayda yokKonusacak kimsem yok sizden baska.ne yapsam bilmiyorum.esimle uzun yillar sonra goruserek evlendik.suan 1yasinda bir bebeğim var.once dugun borclari tam toparladik derken hamile kaldım ve o surecte araba aldik ama suan satmak zorundayiz cunku universiteyken aldigim ogrenim borcu geri odeme emri geldi.borc 15000 tl kadar.her ay 500 tl o olunca arabayi sonrada aliriz satalim dedi esim.gelecek yil bende calismaya baslamayi dusunuyorum.suan calissam bebegime bakacak kimse yok.esimin ailesi sirf borc istemesin diye aramiyorlar bile ozellikle kardesi.benim ailem ise annem dahil hersey yoluna girer demekten baska birsey yapmiyor.kizkardesim evlenecek onun hazirligindalar.ve henuz ogrendimki annemler kizkardesimin ogrenim kredisi borcunu odemisler.ben durumlari iyi olmasina ragmen borc bile istesem bizdede yok diyolar.ve suan da kis tatili plani yapiyorlar.siz bukadar sikisikken aileniz hic yaninizda olmasa ne yapardiniz.iki tarafta ayni hemde.asla suclamiyorum ama cok uzuluyorum.
Cok tesekkurler.gercekten haklısın.gunlerdir eziyet ettim kendime düşünmekten ama yapacak bisey yok galiba.Siz onların yanında oluyorsanız da beklenti içine girmeyin. yanlarında olmanız gerekiyor mu ve istiyor musunuz ona bakın. evetse cevabınız yardim edin. beklenti içinde olarak onlar da bana yardım eder günü gelince diye düşünerek yardim etmeyin. benim ilkelerim karakterim bunu gerektiriyor mu ve istiyor muyum yapabilir miyim. eşinize de çocuğunuza da ailenize de böyle yaklaşırsanız siz kendinizi ezmemiş olursunuz hem de yaptığınız hicbis3yde de beklenti olmadığı için onların muamelesi sizi üzmez. çünkü siz en başından gerektiği için yaptınız onlar için değil.
bunu hemen kabul etmek uygulamak kolay değil biliyorum ama bence kendinize iyilik yapın. ve yaptıklarınızı kendiniz için yapın. çocuğunuza esiniz3 yaptıklarınızı iyilik gibi değil hem istediğiniz şey gibi görün.
Sevgiler
Mezun oldum 1yil calistim o da dugun icin oldu.keske ama uzun yıllar gorustukten sonra beklemek iskence gibi olmustuAyrimcilik yapiosa zor.. ama keske hemen evlenmeyip borcu biraz azaltip evlenseydin.. yani calissaydin evlenmeden once
Insallah.Rabbim hepimizin yardimcisi olsunNerdeyse aynı şeyi yaşadık .benimde en sıkışık günlerinde kendi ailende esiminkide yardım etmedi.calistim araba aldık şimdi hamileyim işi bıraktım ama arabayı satmaya niyetim yok ikinci bebeğim olucak araba çok lazım bebek için hastanesi var aşısı var diğer çocuğumda küçük dişini sıkıp yaza kadar işsizlik maaşıyla ödeyip taksitlerimi bebeğim buyuyunce calisacagim.allah kimseye muhtaç etmesin ailende çok yok ama ellerinde olan bana yeter vermezler diye annem sürekli bizde yılki kefen paramız diyip duruyor.halbuki abim işten çıkınca borçlarını kapatmak için annem on bin verdi abime.amannnn kimseden fayda yok tırnağın varsa başını kası.hemen çalışmak istiyorum bebeğimi bırakıp biraz büyüsünde.ben sadece eşime kızıyorum bizi başka insanlara muhtaç etmesine benimki parayı düzgün kullanamayan idaa borsada parasını kaybeden biri.simdi o aliskanlikları terk etti ama biz herşeyi kaybettik bu uğurda.artik sona geldik toparlayan ağız inşallah sizde yardım etsin Allah.sadece kendinize güvenin kimseden fayda yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?