- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.091
- 158
- 40
- Konu Sahibi Dindirella
-
Her yer aynı bacım bu ara bende tripnur oldum herkesle kavga edesim var caddede kırmızı ışığı yaya geçidinde bekleyenle aracıyla dönerken sinyal vermeyene dalasım var zaten uyuz olurum ama baya dövesim var adamlara bağıra bağıra saydırıyorum caddede evim benim çocukluk evim evleneli 7 yıl oldu 7 yıl sonra geri döndüm evime mahallem Suriyeli semti olmuş resmen ama 30 yıllık karşı komşum aynı o adam öküz gibi bakıyor gelip geçen suriyeliler kafasını dahi kaldırmıyor ifrit oluyorum yakında o komşuya da dalarımYa sabah sabah ust uste gelince cok geldi bana sanirim
Eskiden bu kadar degildi sanki ya da benim gozume mi batmiyordu acaba ben nöron hucresi gibi gezmeye basladim.sulalem rahat moduna gecemiyorum ben topluma benzemek de istemiyorumBu anlattıklarınıza hiç şaşırmadım.
Bu coğrafyada çoğu yer böyle..
Alçak gönüllülük pısırıklık kabul ediliyor.
Magandalık yuceltiliyor.
Bu sorunlar anca ülke değiştirerek çözülür.
Mesela güya medeniyet görmüş kişilerin olduğu Nisantaşina da gitseniz yaya geçidinde kimse durmaz.
Neden?
Çünkü bu ülkede insana değer çok yok.
Insanlar arabalara yol verir.
Bu coğrafya böyle..
Çözümüm ne mi?
Kabullenin.
Ben kabullendim. Bu coğrafya böyle.
Norveç'e taşınma ihtimalim şu an olmadığı için insanlardan hicbir şey beklemiyorum.
Kimseyi değiştiremem. O yüzden kendimi değiştirip kabullenmeye geçtim.
Babam rahat modu..
Tavsiye ederim.
Hayir topluma benzemiyorsunuz.Eskiden bu kadar degildi sanki ya da benim gozume mi batmiyordu acaba ben nöron hucresi gibi gezmeye basladim.sulalem rahat moduna gecemiyorum ben topluma benzemek de istemiyorumya benim arkadaslarim bile degiismisler ya kiz kiza gece eglenmeye ciktik.arkadaslarim evliler uzun yillar oldu onlar evleneli ve rahat 2 yildir gorusemiyoruz teledonda sadece ben uzaktaydim.capkinlik yapacaklarmis bi defalik bisimis karismayacakmisim.arada heyecan gerekliymis.dedim yapamazsiniz. esleri de arkadasim yani.ne nemrutlugum kaldi ne sıkıcılığım
Ya aldatmamak,nazik olmak,saygili olmak gibi davranislar garip karsilaniyobana mi denk geliyo ondan konu actim.yani benim cevre mi bozuk geneli mi bu ben mi aymadim daha.normalmis herkes yapiyomus ben nuye boyleymisim
Yok yok o ayiplama degil gozunu alamama ben arabayla uzaklastim hala bakiyoduDemek sırayı size verdi
Koronadan sonra insanlar daha da tuhaflasti zaten. Bir de yaşlı amca sapik olabilir tabii ama bazı yaşlılar da uzun uzun bakıp güya ayipladiklarini saniyorlar.
Mantikli bi de bunu deneyeyimHayir topluma benzemiyorsunuz.
Benzemeyin de. Siz gene doğrularınıza göre davranın.
Ama davranmayanları çok takmayin.
Tepkiniz kendinize olsun.
Çok başka insanları takarsanız, başkaları istediğiniz gibi olmadıkça sınır stres sahibi olursunuz.
Toplumda ciddi bozulma var..çok var.
Dünyada da var bizde de var.
Ama bu coğrafya daha çok var.
Her gün bende şahit oluyorum.
Insani değerlerde ciddi gerileme var.
Ben sizin arkadaşlarınızın yaptığına asla katılmıyorum. Öyle modernlik olmaz.
O bildiğiniz aldatma..
Eşlik etmeyin. Benim değerlerime ters deyin. Kendinizi çekin.
Günün sonunda herkes kendi vicdanına hesap veriyor.
Boşverin.
Babam rahat modu da şu; başkalarını değiştirmeye çalışmıyorum. Yoksa kendi etik değerlerime bağlıyım. Sadece insanlar için aşırı uğraşmıyorum. Demek istediğim o.
Ya bakin artik beyoglunda aksam saatinde yuruyemiyorsunuz oradaki insan turu degismis resmenIstanbul'dayim severek isteyerek gelmistim ama bu yaz tayin isteyip gidecegim. Kalabalik vardi ben cok yadirgamiyordum cok vasifsiz degildi cunku. Ama simdi her yer multeci dolu guvenlik problemi pahalilik ve en son bu salgin da cikinca yok bana yol gorundu dedim. Daha sakin olan bir yer tercih edecegim. Omur gelip geciyor yiprattigimiza degmiyor kendimizi.
Burasi boyle degildi ama 1 yilda degismis resmen bu kadar.sen almanyada degil miydin almanya da mi boyleCanım ablacım Norveçye yaşamıyoruz ya çoğu yer böyle. Her şehirde az biraz lüks semtler var onun dışı ortalama semtler böyle yani. Başka şehire gitsen de farklı olmayacak ki.
Kesinlie benim geldigim zamanla alakasi yok. Oysa ne cok severdim. Bu sene hissettim artik bu sehir beni tuketmeye baslayacak.Ya bakin artik beyoglunda aksam saatinde yuruyemiyorsunuz oradaki insan turu degismis resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?