Artık çok sıkıldımmm

basbelasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
97
1
86
45
İstanbul
Arkadaşlar ben artık çok sıkıldım geç saatlere kadar çalışmaktan. En erken 24.00'de işten çıkıyorum, evime gidemiyorum. Eşim bazen eve gidiyor, bazen annesinde birlikte kalıyoruz. Evim işime uzak olduğu için geç saatte evime gitmem çok zor oluyor. Zaten eşimde o saatten sonra taksiyle bile olsa o yolu gitmemi istemiyor. 1,5 aydır bölyle devam ediyor. Her gün bu gün bitti artık erken çıkıcaz diyorum. Ama yine çıkamıyorum. Ni iş yapıyorum??? Hiiiiiççççççç. Sadece ofiste kalanları beklemek zorunda kalıyorum. Bi arkadaş var tüm gün işleri olabildiğince yavaş yapıyor. Saat 5 oldumu başlıyor bugünde geç çıkıcaz demeye. Daha 1,5 yıllık evliyim. Sonunda kocam beni boşayacak. :)
Onada kızıyorum. Biraz tepki göster ofistekiler anlasın diye ama iş varsa çalışmak zorundasın ne yapalım diyor. Son 3 haftadır haftasonlarıda dahil hergün çalıştım. Saat 3-5 (sabah) hiç farketmiyor. Kimi zamanda ofiste yatıyorum. Çoooooookkkkk sıkıldımmmmmm.

bak güzel arkadaşım öncelikle herşeyin başı sağlık !! bu tempoda devam edersen sağlığından olursun ve bu kadar kendine yüklenmemelisin hiç birşey senden kıymetli değil ne iş ne para :1hug:

paraya çokmu ihtiyac duyuyorsun bu ekonomik krizdede başka iş bulmak zor olsada senden önemli olmamalı bak evliliğinede kötü yansımalar yapıyormuş yazık günah değil be güzelim hem sana hem evliliğine hem kocana :1hug:

patronunla konuş daha düzenli iş saatleri olsun çıkdığın saat daha uygun bir saat olsun evine zamanında gidebilesin istanbul büyük ve tehlikeli bir şehir eşin haklı o saatde kadın başına ay ALLAH korusun aklıma bile getirmek istemiyorummmm:1hug:

bence paraya ihtiyacın yoksa bırak işi evinde otur başka şeylerle meşgul ol ama yok çok sıkışığız ihtiyacımız var dersen o zaman yeni bir iş bulana kadar sık dişini derim başka birşeyde gelmiyor aklıma güzelim herşey gönlünce olsun:1hug:

sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

canim kesinlikle benim de bir arkadasim bu tempoda calisti sonra kiz gucten dustu. kiza kafadan 15 gun izin verdiler. bence amirinle konus. ben isimi cabuk bitiriyorum bitirmeyen arkadaslar sebebiyle gece gec saate kaliyoruz. ben mesaiye kalmam demiyorum ama neden benim isim bitmisken baskalari sebebiyle kalalim diye konus.
konusmaktan zarar gelmez.

Burn-out-sendromu diye birsey var canim, duydunmu hic??:delphin:

Böyle devam edersen cok sürmez allah korusun aynen öyle olursun..bitkin ve yorgun düsersin, calismayi birak normal hayatini bile organize edemez hale gelirsin...:kahve:

Buna mutlaka bir cözüm bulmalisin, patronunla ve is arkadaslarinla konusman lazim:delphin:

ihtiyacım olmasa askari ücrete çalışırım deyip başka iş bakacağım ama maalesef aldığım paraya gerçekten ihtiyacım var. Maaşlarımızın %80'i ile hala borç ödüyoruz. :((

ihtiyacım olmasa askari ücrete çalışırım deyip başka iş bakacağım ama maalesef aldığım paraya gerçekten ihtiyacım var. Maaşlarımızın %80'i ile hala borç ödüyoruz. :((

Ne olursa olsun buna fazla dayanamasinki arkadasim...:teselli:

Bari sirayla yapin, mesela isyerinden herkes haftada bir defa gec vardiye yapsin...hadi hic olmadi haftada iki defa, ama hergün hergün buna devam edersen allah korusun paraya ihtiyacin var ama calisacak beyin ve beden kalmaz:1no2:

Valla seni ben iyi anlıyorum...Bnmde başımda bi tane deli gibi çalışan sevglm var...sağlığından olcak hatta oldu belkide benden saklıyor...Ben ona anlatamadım ama belki sen beni anlarsın...HAYATTA HŞÇBİRŞEY SAĞLIĞINDNA ÖNEMLİ OLAMAZ...zor belki ama inşş yeni bi iş bulabilirsn...

evliliğini sağlığını çok etkilemeyecekse devam etmelisin gerçekten iyi bir iş bulmak çok zorrrrr
ama sağlığını evliliğini olumsuz yönde etkiliyorsa işi bırakmalısın

bak canım ben bir tekstil firmasında çalışıyordum belli başlı insanlar olarak devamlı surette mesai kalan insanlardık,üstelik bu mesai ücretli değildide hani...gönlümüzden kopan gönülden alan tarzı...

çok afedersin ama eşek olunca tepene yük bindiren çok olurmuş,zamanlada öyle yükler bindirildiki ben ve benim gibi olan arkadaşlarıma, sonuçtada elimizi verip kolumuzu kökünden kaptırmıştık bir kere...
öyleki sen iyi niyet sergilemeye başlarsın,hatta buna devam edersin ama vücudun gün gelir isyan eder...
bizler en sonunda baktık ki,kazın ayağı öyle göründüğü gibi değil,gittik amirlerimizle müdürümüzle konuştuk...herkes kendi işini yapmaya kendi görevlerini yerine getirmeye başladığı anda,işler otomatik düzene girdi...saat 6 olduğundada kendi işi haricinde kimse ofiste kalmadı...

sonuçta buna kayıtsız kalırsan inan idarenin umru olmaz,hiç bekleme onların anlayabilipte yahu hayırdır ne oldu diyeceklerini...şartlar gereği orda olmak durumundaysan mutlaka muhatap olman gereken kişiyle diyolağa gir...yoksa sağlığın gittiği zaman,üzülmelerini bırak seni çıkarıp yeni bir eleman arayacaklardır...hemde hiç zaman kaybetmeden....

Mesaim bittikden sonra beni o işyerinde hiç kimse tutamaz.(her gün mesaim oluyorsa)
Muhtac olsam bile durmam...
Benim bi evim bi kocam varsa. Kocama kocalık evime kadınlık yapmam lazm.
Bütün günümü iş yerinde iş yaparak kocamı evimi ihmal hiç edemem kusura bakmasınlar.

Bu benim düşüncelerim ve bu düşüncelerimde evlenincede değişmicek.
Kadın dediğin evine kocasına zaman ayırmalı. (ve bunu iş veren ve orda calışan şahsiyetlerde bilmeli:mymeka:)

Size söylücek bir sözüm yok sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim. Rabbim kolaylık versin.

Son düzenleme:
yerinde olsam ayrılırım o şirketten
oradan gelecek 3-5 kurus var diye huzurumu sağlıgımı riske edemem ben
egoist bi insanım, önce benim mutluluğum :smiley-cool:

nasıl bir iş anlamadım gece 12 ye kadar
millet krizden işsizlikten kırılıyo
dükkanlar kapanıyo
orda nasıl iş var böyle anlamadım

ve hakkı yok seni tutmaya eğer calısırsan mesai parası vermek zorunda
tam olarak bilmiyorum ama böyle bi kanun böyle bir yasak yok mu :uhm:
nerdeyse günde 15 saat calısma dikkat et elden ayaktan düşersin

Bende bir firmada gece yarılarına kadar çalışıyordum, o zamanlar nişanlıydım, taksiyle değil tramvay ile giderdim evime 1 saatte.
Gece 11 lere 12 lere kadar çalışınca eşim artık kızıyordu, bu böyle 2 ay devam etti üstelik mesaide almıyordum maaşımda düşüktü, sonra ne mi oldu ufak bir hatamda işime son verildi, üstelik tecrübesiz olduğumu biliyorlardı, sonra günlerce ağladım üzüldüm, 5 aya kalmadan firma iflas etti.Şu an yurtdışına kaçaklar.

Walla canım hiçbirşey senden önemli değil.Benimde lanet bir patronum var haftasonları izin kullanmam yasak haftaiçide keyfi gelirse izin veriyor.Sevgilimle görüşmem bile zorlaşıyodu.bence sen iyisimi iş bakmaya başla ama bulmadan çıkma derim bu krizde:):)bende öyle yapıyorum bi iş bulduğum an çıkıcam.Dayanılır gibi değil ayda bi kere izin alabiliyorum oda yalvar yakar,saat 5 e kadar boş oturtturur ondan snra rapor ister benden o raporu hazırlamakta 2 saatimi alır (herzaman farklı tarzda rapor ister)ama bende isteyebileceği tüm format raporları hazırladım onların çıktısını almam 5 dakıka sürüyo okadar:):):)sen bide evlisin eşinde bişe demiyomuş hayret ettim walla benimki ofisi basıyordu:)

yahu madem 1 kişi yüzünden orda bekleyip duruyorsun sabahlara kadar ya sadece o kişi çalışsın saat kaça kadar isterse
ya elini çabuk tutup bir günde işlerini bitirmeye çalışsın
yada işten çıkarsınlar
bu ne canım 1 kişi için sabahlara kadar beklenirmi
bu işverenlerde insanları robot falan sanıyor
bizim hiç evimiz işimiz yok
kocamız yok
evde sorumlulularımız yok sırf o iş var sanki
buldularmı sömürüyorlar hepsi
bence konuşun,ben bu saatlere kadar duramam benimde evim,evimde işim,yemek aş bekleyen bi kocam var deyin
buna bir çözüm bulsunlar
hasta olursun bu gidişle
buna ne sinir ne sabır nede vücut dayanır
birde ne iş yapıyorsun canım ne firması burası çok merak ettim valla?

Keşke en baştan konuşsaydın bu mesai olayını.
Bizde sene sonlarında çok yoğun oluyoruz, normal mesai bitimi akşam 18:00 kalırsam en geç 19:00 olmadı cumartesi geliyorum ama gece geç saatlere kadar kalamam, kalmayacağımıda biliyorlar çünkü en başından konuşmuştum.
Cidden bende merak ettim ne işi bu ?

Son düzenleme:
Evlisin ve 12 de çikiyorsun bazende ofiste yatiyorsun:1shok:
sensiz kapiyimi kilitleyemiyorlar anlamadim bu onlarin değil bence sizin suçunuz
mesainiz bittikten sonraki normali 6-7 dir bi bayan için
neden hala ordasiniz anlamiş değilim
bir bayan olarak eşinizin iş konusundaki rahat tavrini hayretler içinde okudum
beni nişanlim saçlarimdan sürüyerek alir götürürkaydirigubbakcemile
bir bayan olarak tavrinizi koyun yada çikin o işten açliktan ölmezsiniz merak etmeyin:kahve:

seni anlıyorum canım benim eski çalıştığım ofiste de benzer insanlar vardı tüm gün hiç bişi yapmaz hatta çay kahve sohbet eder akşam beş olunca da dilekçe yazmaya başlar mesaiye kalırlardı çünkü patron da geç saatlere kadar ofiste kalıyordu
ama çok şükür ben onları belklemek durumunda olmadığımdan işim bitince çıkıyordum ha işim varken evlendikten sonra da 12 de de çıktım 1 de de ama her gün insanı öldürür bilirim fazlasıyla hele de işini zamanında yapmayanlar yüzünden
bence patronunla konuş hatta toplantı felan yapıyorsanız herkesin içinde söyle gün içinde insanlar işini yapsa bitirbilir fazla mesai yapmayız diye isim vermene şikayet etmene gerek yok patronun da biliyodur kimin böyle davrandığını ama onların genelde işine geliyor mesai de ödemedikleri için

Eşiniz sömürülmenize müsade edecegine bi yolunu bulsa iyi olurmuş..hiç 12de evine giden bi bayan duymadım genelde erkek işidir bu..ben yerinizde olsam kendime baska iş bakardım cok kötü olcaksa durumunuz hayat standartlarınızı düşürün ne bileyim daha ucuz ev olsun daha adi mal kullanın ama eşinizle bi arada olun..

hayatta her şey kararında güzel..... siziöyle sömürüyorlarsa hiç düşünmeyin çıkın işten...başka düzgün ,insan gibi çalışabileceğiniz işlerde olacaktır .....sonuçta sevdiklerimizle daha rahat yaşamak için çalışıoruz ama huzursuz olduktan,sağlımız gittikte n sonra 6000 ytl verseler ne olur....bence dengeyi bulmalsınızı en kıa zamanda... erkek olsun kadın olsun evini görmeyecek kadar , uyumaya bile gelemeyecek kadar çalışmamalı...

Back
X