Artık dayanamıyorum eşimin bu huyuna

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Eşimin bana sanırım saygısı yok. Şöyle ki bi müzik açsam bi dizi izlesem dalga geçer eleştirir, kapatmayıp izlemeye devam edersem kapat ya bu ne der kalbimi kırar. Mutfaktaki işlerime karışır. Şunu niye böyle yapmadın diye. Bi şey yaparız beraber ona göre yanlış bişey yaptıysam azarlar beni. Sadece bana değil tüm yakınlarına böyle ters huysuz. Ben sakin kalırsam pişman olur çay getirir kahve getirir laf atar ama sinirlenip trip atarsam küsersem o da uzatır gönül almaz. Ben de sürekli sakin kalamıyorum çünkü zoruma gidiyo. 3 senedir de değişmedi çok kez söylediğim halde. Sürekli bi diken üzerindeyim böyle olunca doğru bildiğim işi de unutup şaşırıyorum yanlış yapıyorum. Mutsuzum bu konuda. Önerilerinizi bekliyorum merakla..

Trip atip kusmeyin ama guzelce konusun.
Anlamiyorsa empati icin aynisini ona yapin. Elbette sakin kalip bir sey olmamis gibi davranilacak bir mesele degil.

Trip atip kusmeyin ama guzelce konusun.
Anlamiyorsa empati icin aynisini ona yapin. Elbette sakin kalip bir sey olmamis gibi davranilacak bir mesele degil.
Bunu da denedim valla. Bana yaptığı gibi herkesin içinde terslediğim de oldu sallamadı pek moralini de bozmadı başkalarıyla gülmeye devam etti.

Benim eşim de ben tv izlerken yüksek sesle müzik açar ben müzik dinlerken tv açar kapat deneme rağmen kapatmaz bunu değiştirmedim maalesef çünkü aileside böyle biri tv açar yüksek sesle biri müzik dinler biri bağıra bağıra bişey anlatır aynı ortam içinde kafam çatlar çözüm bulamıyorum ama yemek konusunda bir kaç yemeğe bu böyle yapılmaz dedi sakin kalıp hayatım sen daha iyi yaparsın diye bir kaç defa gaza getirdim o yaptı bende yedim böyle bir taktik sizinkinde işler mi acaba

Ahlakı bozuk diyoruz böylelerine.
Tıpkı benim kp..
Erkek dediğin bazı şeylere karışmayacak arkadaş.
Her şeyi bilip karışanla ben de yapamam.
Allah kolaylık versin.
Maalesef bu huy kolay bırakılmaz.
Benim kp de böyle. Karısını azarlar. Kadın da en az derecede muhattap oluyo aralarında bi bağ kalmamış. Eşime de rol model olmuş babası.

Yemek yapıyo zaten sık sık. Ama her yaptığıma karışıyo yaptığım yemekten tutun bulaşıkları dizişime kadar.

Yemek yapıyo zaten sık sık. Ama her yaptığıma karışıyo yaptığım yemekten tutun bulaşıkları dizişime kadar.
Bu gerçekten aileden gelen birsey bende zamanla çözdüm allah sabır versin tam olarak duzelmesede biraz torpuleyebilirsiniz bu huyunu hele trip atınca uzatıyorsa trip atmamaya çalışın böyle yaptığı için kendinizi mutsuz hissettiğinizi söyleyin gerçekten bir yanlış olursa beni uyar ama her işime yorumda bulunma rahatsız oluyorum diyin yani bunlar sizinde aklınıza illaki gelmiştir ama sanırım bundan başka çözüm yok gibi

Çok biliyorsan buyur sen yap deyin bırakın gidin.
Iyice bir ağzının payını verin ki pişman olsun.Kusersede küssün ne kadar uzatırsa sizde uzatın asla geri adım atmayın.Belki biraz düşünür

Boyle tiplere ne yapsan bos degismezler. Benim esim de ayni bahsettiginiz gibi. Elestiri o kadar hayatini sarmis ki meslegimle ilgili bile benden daha bilgili havalarinda. Gerci biz bosaniyoruz. Size sonsuz sabirlar dilerim. Diken ustunde yasamak olmekten beter malesef(

Cinnet gecirin .

Tamamen ortadan kaldırmaz gıcık huyları ama bir süreliğine kaldırır.

Huyları tekrar geri gelince yine cinnet gecirirsiniz.

Karakter dediğimiz olay duygu ve düşüncelerin davranışlara yansımasıdır. Bir kere bunları yönetmek için kesinlikle istekli olmak için görü ve farkındalık sahibi olmak gerekir. Bu ne demek ? Eşinizin siz sessiz kaldığınızda gönül almaya çalışması farkındalık sahibi olması anlamına geliyor. Örneğin sizin yaptığınız herhangi birseyin saçma olduğunu düşündü ve ardından hafif bir öfke duydu ve neticede sizi azarladi. Yani buradaki davranış biçimi azarlama. Ne yapabilirdi sizinle neden sizin o davranış biçiminizi saçma bulduğunu sizi kırmadan konuşabilirdi. Ama yapmadı yapamadı. Ama kilit nokta kendi davranışını da haklı bulup olduğu gibi devam etmek yerine gönül almaya çalıştı. Diger taraftan kusmek ve trip atmakta doğru davranış biçimleri olamadığı için kendini haklı çıkarmaya çalışacak sebepler bulup hatasını devam ettirdi. Sizin eğer geçinmeye enerjininiz varsa sabırla her defasında ben diliyle kendinizi ifade etmeniz lazım. Senin beni eleştirme biçimin benim kendimi yetersiz hissetmeme, kötü oldugumu düşünmeme neden oluyor bu sebeple bocaliyorum ve seni anlamakta zorlaniyorum. Eğer izlediğim diziyi saçma buluyorsan bunu neden saçma bulduğunu konuşabiliriz demek ben diliyle kendinizi ifade etmenizdir. Tabi tüm bunları olay esnasında değil o konuşmaya hazır olduğunda yapmalısınız. Bunu yapmak çok zor her seferinde diyecek siniz. O zaman size iki seçenek sunuyorum bir tarafta küsen trip atan azarlanan sussada aynı davranışlara sürekli maruz kalan siz, diğer tarafta sakin kalan kendini ifade edebilen yorulmayan ve zamanla eşinin davranışlarından uyanmasını sağlamayı başarabilen siz.. sizce hangisi daha yorucu...

Benim babam da mutfağa gelir karısırdı eskiden bu kadar olmasa da. Şunu şöle yapın böle yapın diye annem hiç sevmez. Babamın asması uzun uzun yıllar sürdü. Ama ben buldum çözümü tatlıca AA baba öle mi gel sen yapıver öyleyse. Bir yaptı iki yaptı zor geldi sonra şimdi hiç karışamıyor =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…