Artık dayanamıyorum

Ya ani duygu gelgitleri bendede oluyor, acaba bendede bipolar olabilir mi? Normal degil mi bu durum? Sonradan olusabilen bir hastalik mi bu?
Oluşabilir diye biliyorum. Bu ani duygu dalgalanması denen şey bir dönem aşırı aşırı mutlu, cinsel açlık yasayan ama aniden sinirlenebilen de. Bir dönem aşırı negatif ölümü düşünen, intihari bile dusunebilen, yasaklardan zevk alan kişilik oluyor. Öyle 1 saat önce güldüm şimdi üzüldüm degil yani sizinki nasıl oluyor

Bende ölmeyi düşünüyorum depresyon dönemindeyim ve senin yaşadıklarına benzer şeyler yaşıyorum bipolar bozukluk hastasiyim ilac kullaniyor musun sen?

Ölüm düşüncesine yoğunlaşmaya başladıysanız, doktora bir görünün takibe girin, ilaçlarınızı da aksatmayın. Öyle kafanıza göre bırakacağınız şeyler değil o ilaçlar, oldukça ağır; doktor gözetiminde olun.

Ölüm düşüncesine yoğunlaşmaya başladıysanız, doktora bir görünün takibe girin, ilaçlarınızı da aksatmayın. Öyle kafanıza göre bırakacağınız şeyler değil o ilaçlar, oldukça ağır; doktor gözetiminde olun.
Ilaç kullanmıyorum ilaç iyi gelir mi ondan da şüpheliyim

Oluşabilir diye biliyorum. Bu ani duygu dalgalanması denen şey bir dönem aşırı aşırı mutlu, cinsel açlık yasayan ama aniden sinirlenebilen de. Bir dönem aşırı negatif ölümü düşünen, intihari bile dusunebilen, yasaklardan zevk alan kişilik oluyor. Öyle 1 saat önce güldüm şimdi üzüldüm degil yani sizinki nasıl oluyor
Valla birden alakasiz birseyde patlayip aglayabiliyorum, sonra gerci toparlanmiyo tum gun agliyorum uzgun oluyorum. Ertesi gun devam etmem gerektigi icin gule oynaya devam ediyorum gibi..

Intihari dusundugum zamanlar olmustur illaki ama reale gecirecek kadar degil sukur. Heleki cocuklarim olduktan sonra aklimdan gecmiyor.
Cinsel istegim var, libido konusunda skntim yok.

Ama su var.. bazen herseyi arkamda birakip bi sure gitme istegim oluyor. Nasil desem.. cocuklarimi cok seviyorum💕 onlar icin gidemiyorum daha kucukler cunku.. acaba depresyondamiyim diyede dusunuyorum bazen

Ilaç kullanmıyorum ilaç iyi gelir mi ondan da şüpheliyim

Gelir. İlaç şarttır, hele mani döneminde sigorta iğnelerin olmasa, yatağa bağlarlar, kendinle birlikte kafanı her yerinden yer yer durursun, kolun bacağın kırılsa kopsa hissetmezsin kafanın içindeki acıdan, milyon kere ölürsün kendine gelene kadar. İlaçsız olur mu hiç? :)

Konu sahibi, kaç yaşındasın?
Buraya bi konu bırakıyorum, biraz incele; yalnız değilsin:

İçgörün üzerine çalış, içine sinen bir doktor bul, aşılamaz-kontrol edilemez bir şey değil.
Ne kadar ağır yaşıyorsun bilmiyorum ama, en ağır yaşayanlardan biri-yim/ydim. Ümitsizliğe kapılma, milleti de sallama.

Cok zordur elbette.Allah yardimciniz olsun.Bunu teselli amacli söylemiyorum ama bipolar hastasi olmayip sizinkine benzer durumlar yasayanlarda var.Yani aslnda bir cogumuz zaman zaman yaşıyoruz bunlari ama önemli olan kisa surmesi.Siz de yazmissiniz ataklarım uzun sürüyor diye.Ama suda varki insan hep kendi kendinin doktorudur.Boyle durumlarda kendinizi bırakmayın.Pozitif olun ve geçeceğine inanin.Bende cok agir bir panik atak anksitye geçirdim.Hayatimin en zor caresiz.donemleriydi.Ama sonra sonra Rabbimim yardimiyla oncelikle sonra kendi cabamla hamdolsun atlattim o donemleri.Siz de atlatabilirsiniz.Kendinize güvenin olacaktır

Valla birden alakasiz birseyde patlayip aglayabiliyorum, sonra gerci toparlanmiyo tum gun agliyorum uzgun oluyorum. Ertesi gun devam etmem gerektigi icin gule oynaya devam ediyorum gibi..

Intihari dusundugum zamanlar olmustur illaki ama reale gecirecek kadar degil sukur. Heleki cocuklarim olduktan sonra aklimdan gecmiyor.
Cinsel istegim var, libido konusunda skntim yok.

Ama su var.. bazen herseyi arkamda birakip bi sure gitme istegim oluyor. Nasil desem.. cocuklarimi cok seviyorum💕 onlar icin gidemiyorum daha kucukler cunku.. acaba depresyondamiyim diyede dusunuyorum bazen
İntiharı düşünmeyi bu kadar kolay olmuştur illaki olmuştur demeniz tuhaf degil mi?
Banada depresyon gibi geldi bipolardan ziyade bence doktora gorunmelisiniz. Gitme ve ölüm dusuncesi tehlikeli sular. Geçmiş olsun doktoru aksatmayin

Gelir. İlaç şarttır, hele mani döneminde sigorta iğnelerin olmasa, yatağa bağlarlar, kendinle birlikte kafanı her yerinden yer yer durursun, kolun bacağın kırılsa kopsa hissetmezsin kafanın içindeki acıdan, milyon kere ölürsün kendine gelene kadar. İlaçsız olur mu hiç? :)

Konu sahibi, kaç yaşındasın?
Buraya bi konu bırakıyorum, biraz incele; yalnız değilsin:

İçgörün üzerine çalış, içine sinen bir doktor bul, aşılamaz-kontrol edilemez bir şey değil.
Ne kadar ağır yaşıyorsun bilmiyorum ama, en ağır yaşayanlardan biri-yim/ydim. Ümitsizliğe kapılma, milleti de sallama.
21 yaşındayım 5 aydır depresyon dönemindeyim ve dışarı çıkmıyorum konuşulanlara kısa cevaplar veriyorum gülemiyorum mutsuzum iştahım yok, mani döneminde çok taşkın bi dönem geçirdim psikiyatriye de mani döneminde gittim ama ilaçları kullanmadım şimdi yüz yüze konuşamıyorum doğru düzgün kafayı yicem az kaldı

İntiharı düşünmeyi bu kadar kolay olmuştur illaki olmuştur demeniz tuhaf degil mi?
Banada depresyon gibi geldi bipolardan ziyade bence doktora gorunmelisiniz. Gitme ve ölüm dusuncesi tehlikeli sular. Geçmiş olsun doktoru aksatmayin
Olmustur demem sundan, ergenlik zor gecti benim:)) o sira dusunmusumdur sonrasinda hani olsemde kurtulsam dersin ya bazi olaylar karsisinda.. oyle olmustur.. ama ciddi ciddi dusunmedim sanirim, niyetim olsaydi yapardim zaten.. eninde sonunda olecegiz bari oteki dunyamizi ebed-i olarak yakmayalim. Allah tabii caresiz dertler vermesin kimseye.

Psikologa gitmeyi dusunuyordum uzun suredir emin oldum simdi...beni rahatlatir umarim buraz olsun. Tesekkur ederim💕

Olmustur demem sundan, ergenlik zor gecti benim:)) o sira dusunmusumdur sonrasinda hani olsemde kurtulsam dersin ya bazi olaylar karsisinda.. oyle olmustur.. ama ciddi ciddi dusunmedim sanirim, niyetim olsaydi yapardim zaten.. eninde sonunda olecegiz bari oteki dunyamizi ebed-i olarak yakmayalim. Allah tabii caresiz dertler vermesin kimseye.

Psikologa gitmeyi dusunuyordum uzun suredir emin oldum simdi...beni rahatlatir umarim buraz olsun. Tesekkur ederim💕
İnşallah yardımcı olur. Gidipte hiç iyi olmadım diyeni görmedim. Ayni kalsada kötüye gitmez önlem olur. Rica ederim. Acil sifalar.

21 yaşındayım 5 aydır depresyon dönemindeyim ve dışarı çıkmıyorum konuşulanlara kısa cevaplar veriyorum gülemiyorum mutsuzum iştahım yok, mani döneminde çok taşkın bi dönem geçirdim psikiyatriye de mani döneminde gittim ama ilaçları kullanmadım şimdi yüz yüze konuşamıyorum doğru düzgün kafayı yicem az kaldı

20-21 yaşlarındayken öyle ağır ilaçlar kullanmak zorundaydım ki, değil yüz yüze konuşmak, konuşamıyordum. Kekeledim 3 ay boyunca, konuşmayı unuttum. :)
Pes etme, en güzel yaşların ve gücüne gidiyordur, anlıyorum ama sen ne kadar gayretle asılırsan, o kadar meyvesini toplarsın bu işin. Ayakların geri geri bassa da zorla, çık dışarı. Sok kendini suyun altına yıkanmak istemesen de, otur su aksın her yerinden, kapa gözünü suya bırak kendini. Doktorsuz, ilaçsız bir başına geçemezsin; eğer bipolarsan, hastalığının sadece psikolojik olmadığını bil, bu genetik, genlerinde, hücrelerinde var ve bunu salt düşünce yönünle değiştiremezsin. Eksikliğini-fazlalığını dengeleyecek ilaçları doğru zamanda, doğru miktarda kullanman gerekiyor. Doktorunla otur konuş, güzelce istişare et bunları ve ilaçlarını kullan, tamam mı?

3nity 3nity bakin bu hislerin yüzde 70 80 nedeni dışlanmışlık .
Her gün bu hastalarla konuşuyorum . Duyar yaptığım şey gerçekten çok önemli.

Sizi çok iyi anlıyorum, önerebileceğim şey şu;
1) yogaya nefes terapisine başlamanız tabi ilaclariniza destek olarak. Inanın rahatlarsınız
2) herkes şuan çevrenizdekiler gibi degil dilerim size daha çok destek sunacak arkadaşlar edinirsiniz kısa sürede . Lütfen bu konuda inancınızı kaybetmeyin

iyi de canım sen dünyayı kendine zehir etmişsin? sanırım depresif ataktasın.
benim eşimde varmış üniversite yıllarında, çok başarılı bir öğrenci ama kapanmış vs. sonra tedavi olmuş, inan şu an ruh sağlığı benden daha iyi :KK48: yani bununla yaşamayı öğrenmiş, sen de böyle yapabilirsin. tedaviyi aksatmamak kilit sanırım.

Back
X