• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamıyorum

Yalvaracagını sanmam bana yalvarsada degısmıyecek bılıyorum hatalı Oldugunu asla kabul etmiyor zaten bende sevgi vs bitti bana kufur eden birini sevemem benim korkum kızım cocuk olmasa coktan gıtmıstim calısmak tan zaten gocunmam ama ıste bebegım var gelecegı var korkuyorum tek kimsesi ben olucam ya bana bisey olursa o da tek kalırsa benim gıbı bunalıma girip boyle bir evlilik yaparsa cok korkuyorum ve cevrede acımasız bana kucukken senin annem baban niye yok derdi cocuklar Cinsel tacize de ugradım dedem yasında adam tarafından kımseeuzlıgımden fırsat bildi cok korkuyorum kızımda benım gıb olur diye

Gideceğiniz, yanında kalacağınız ev güvenilir mi? Çocuk bu haldeyken de aynı boktan karakterli birini bulup evlenebilir biliyorsunuz değil mi? En iyi kararı siz verirsiniz. Ama şiddet, saygısızlık yaşadığınız bir evde nasıl olacak? KPSS’ye tam gaz asılın. Sürekli bir yerlere para biriktirin, olmadı banka kasası kiralarsınız oraya koyarsınız. Para istemekten ve kullanmaktan da çekinmeyin. Allah yardımcınız olsun.

Gideceğiniz, yanında kalacağınız ev güvenilir mi? Çocuk bu haldeyken de aynı boktan karakterli birini bulup evlenebilir biliyorsunuz değil mi? En iyi kararı siz verirsiniz. Ama şiddet, saygısızlık yaşadığınız bir evde nasıl olacak? KPSS’ye tam gaz asılın. Sürekli bir yerlere para biriktirin, olmadı banka kasası kiralarsınız oraya koyarsınız. Para istemekten ve kullanmaktan da çekinmeyin. Allah yardımcınız olsun.
Bırıkımım var azıcık gideceğim yer sorun olmaz gıbı guvenı ama el sonucta korkum bu ınsallah atanırım kurtulurum kızımla sıfırdan bir hayat kurarım en buyuk ıstegım bu

darkmore darkmore bu dogru mu?
Yani bu konuyu okuyan bir kadin , kadin siginma evinde cocuklarin ellerinden alinip yuvaya verildigini dusunur
Ne diyorsun bu konuda?
Cocuklar elinden alinmiyor tabiiki,yurda verilmesi su sekilde soz konusu,cocuklarin hepsi ayni yerde olmak zorunda. Yatakhane gibi yani,ya da yatili okul gibi dusun milana. Guvende olacaklari yerlere yerlestiriyorlar. Gidip goruyorsun istedigin zaman. Cocuguyla sokakta kalmayi neden tercih eder bir insan buna ragmen ben anlamiyorum cidden.

Cocuklar elinden alinmiyor tabiiki,yurda verilmesi su sekilde soz konusu,cocuklarin hepsi ayni yerde olmak zorunda. Yatakhane gibi yani,ya da yatili okul gibi dusun milana. Guvende olacaklari yerlere yerlestiriyorlar. Gidip goruyorsun istedigin zaman. Cocuguyla sokakta kalmayi neden tercih eder bir insan buna ragmen ben anlamiyorum cidden.
Siz yurda verebilir mıydınız cocugunuzu

Siz yurda verebilir mıydınız cocugunuzu
Arkadasim,cocugu yurda verip eve donmuyorsunuz siz de siginma evinde kaliyorsunuz,meslei olmayanlara meslek kazandirma kurslari oluyor,butun gun cocugunuzla yan yana oturursaniz bir dusunun nasil kurtaracaksiniz kendinizi? Oradaki herkes sizin gibi degil,hayatini kazanmak icin bir ise baslamak zorunda herkes atama beklemiyor ki,uygulama genele goredir ozele gore degildir.

Evet,cebimde bes kurusum yoksa,kalacak gidecek yerim yoksa,meslegim isim yoksa ve bunlari kazanmak zorundaysam da bu amacla siginma evine gelmissem veririm cocugumu yurda. Hayatimi duzene sokunca da gidip alirim. Sizin bu saydiklarima ihtiyaciniz yoksa zaten ne isiniz var ki siginma evinde? Caresine bakarsiniz elbet kocaman kadinsiniz. Oralarda cocugunu yurda verip calismak zorunda olan,kendilerine bir duzen kurmak zorunda olan sayisiz kadin var,onlar da anne. Ne benden eksikler ne de sizden. Ayniyiz. Sadece imkanlar farkli. Oyle gerekirse sokakta yatarim da cocugumdan ayrilmam demekle olmuyor,yasayin bakayim sokakta kac gun yasayabileceksiniz?

Yahu o lafları söyleyen adam zaten siz evli olup yanında da olsanız kızını umursamaz ki.Sizi köle olarak kullanıyor sadece.

Şu an annemden başka kimsem yok.Anneannem dedem vardı ama vefat ettiler. Hepimiz bu dünyada tekiz.Kendinizi korkutmayın.Size bişi olsa o adam kızınızı gene yurda falan vermeyeceğinin garantisi var mı.Sevip sahip çıkacağına nasıl emin olabilirsiniz ki? Zaten benden olduğu ne malum diomuş.Sırf kızınız yalnız kalmasın die bu lafları eden adamla aynı evde yaşamak normal mi?
Dua et te birşey olsa yurda versin kac çocuk üvey anne elinde telef oldu..

Kac tane çocuk annesiyle kalıyor sığınma evinde onları nasıl almıyorlar.. sonuçta o annelerin de gidecek yeri yok mesela ne olursa alıyorlar mesela onu da söyleseniz konu sahibi de ici rahat etse öyle gider siginmaya

Kac tane çocuk annesiyle kalıyor sığınma evinde onları nasıl almıyorlar.. sonuçta o annelerin de gidecek yeri yok mesela ne olursa alıyorlar mesela onu da söyleseniz konu sahibi de ici rahat etse öyle gider siginmaya
Tamamen yer musaitligiyle alakali bir durum. Bulundugu sehirdeki siginma ne durumda onu bilmek lazim. Zaten siginma evinde cocugunla beraber olsan da gunduz bir aradasin,gece olunca kimse koyun koyuna yatamaz,her yerin bir saati var duzeni var.

Tamamen yer musaitligiyle alakali bir durum. Bulundugu sehirdeki siginma ne durumda onu bilmek lazim. Zaten siginma evinde cocugunla beraber olsan da gunduz bir aradasin,gece olunca kimse koyun koyuna yatamaz,her yerin bir saati var duzeni var.
Sığınma evlerinin kreş gibi yerleri yokmu.. yurtlardan çocuğu geri almak daha zor.. yurt dediğin çocuk esirgeme kurumuna mı veriyorlar yoksa kreş bakım evi gibi yere mi veriyorlar.. esirgeme kurumunda almak zor oluyo çünkü ağır şartları var düzenli gelir düzgün eşyalı hatta çocuk odalı ev filan vb.. senin bahsettigin hangisi bakım evi ya da kreş se bence de sığınma evine gitmesi daha mantıklı kocası belalı bir tipse gideceği aileye de bela olabilir çünkü..

Sığınma evlerinin kreş gibi yerleri yokmu.. yurtlardan çocuğu geri almak daha zor.. yurt dediğin çocuk esirgeme kurumuna mı veriyorlar yoksa kreş bakım evi gibi yere mi veriyorlar.. esirgeme kurumunda almak zor oluyo çünkü ağır şartları var düzenli gelir düzgün eşyalı hatta çocuk odalı ev filan vb.. senin bahsettigin hangisi bakım evi ya da kreş se bence de sığınma evine gitmesi daha mantıklı kocası belalı bir tipse gideceği aileye de bela olabilir çünkü..
Her siginmanin kresi olmuyor,var olanlarda yer bulunamayabiliyor. Zaten en fazla 5-6 ay kalabiliyorsun siginma evinde. Cocugu yurda verip de normal yasantisina devam eden insanlar da var misal. Cocugu geri almak zor degil, aksine kolay, annesiyim deyip sartlarinizi duzelttiginizi beyan ediyorsunuz veriyorlar geri. Yurtlarda buyusun de memur olsun diye bile bunu yapan var,sinavsiz mulakatsiz memuriyet sanslari oluyor orada buyuyenlerin. Yani demem o ki, eger sartlar bunu gerektiriyorsa vermek lazim cocugu. Pislik bir babayla,lanet bir ortamda buyuyecegine yurtta yasitlariyla kalir,annesiyle zaman gecirir. Konu sahibine zaten soylemisler durumu degerlendiririz diye,bakacaklar yer var mi yok mu siginmada,

Bende boyle bir durumda olsam sokakta kalirim ama yine cocugumu birakmam
Hic bilmiyordum boyle birsey oldugunu , bir daha asla kimseye kadin siginma evine git demem

Bende boyle bir durumda olsam sokakta kalirim ama yine cocugumu birakmam
Hic bilmiyordum boyle birsey oldugunu , bir daha asla kimseye kadin siginma evine git demem
Hayatim nereye kadar sokakta kalacaksin? Dusun pesinde manyak koca,eli bicakli abi-baba var. Nasil kalacaksin sokakta? Sokak guvenli olsa hadi kal. Keske daha iyi bir imkan olsa ama. Kim boyle seyler yasamak ister yani Allah dusmanima dahi vermesin

Her siginmanin kresi olmuyor,var olanlarda yer bulunamayabiliyor. Zaten en fazla 5-6 ay kalabiliyorsun siginma evinde. Cocugu yurda verip de normal yasantisina devam eden insanlar da var misal. Cocugu geri almak zor degil, aksine kolay, annesiyim deyip sartlarinizi duzelttiginizi beyan ediyorsunuz veriyorlar geri. Yurtlarda buyusun de memur olsun diye bile bunu yapan var,sinavsiz mulakatsiz memuriyet sanslari oluyor orada buyuyenlerin. Yani demem o ki, eger sartlar bunu gerektiriyorsa vermek lazim cocugu. Pislik bir babayla,lanet bir ortamda buyuyecegine yurtta yasitlariyla kalir,annesiyle zaman gecirir. Konu sahibine zaten soylemisler durumu degerlendiririz diye,bakacaklar yer var mi yok mu siginmada,
Çocuk esirgemek biliyorum kardeşim kalmıştı ama biz alamamıştık onu sadece annem o da velayet ondaydı ama ona rağmen düzenli gelir düzgün ev istediler çocuğun yaşayabileceği filan.. doğru yurtlar iyi çocuklar için kötü ortam da kalmasindansa ama işte anne ayrılmak istemeyebilir.. anneler için zor yani korkar da alabilir miyim diye..

Çocuk esirgemek biliyorum kardeşim kalmıştı ama biz alamamıştık onu sadece annem o da velayet ondaydı ama ona rağmen düzenli gelir düzgün ev istediler çocuğun yaşayabileceği filan.. doğru yurtlar iyi çocuklar için kötü ortam da kalmasindansa ama işte anne ayrılmak istemeyebilir.. anneler için zor yani korkar da alabilir miyim diye..
Benim gordugum cok ornek var yani bilemedim. En basiti is bulan ve aparta yerlesen bir anne cocugunu geri aldi en son. Ornekler cok tabi. Alamayan da vardir belki bana denk gelmedi siz bizzat yasamissiniz. Allah kimseye vermesin,kimseyi kimseye muhtac etmesin

Benim gordugum cok ornek var yani bilemedim. En basiti is bulan ve aparta yerlesen bir anne cocugunu geri aldi en son. Ornekler cok tabi. Alamayan da vardir belki bana denk gelmedi siz bizzat yasamissiniz. Allah kimseye vermesin,kimseyi kimseye muhtac etmesin
Annemle babam boşandığında 7 8 yaşındaydı ya kendileri verdi ya devlet aldi tam hatirlamiyorum.. yillar sonra ben ve ablam almak istedik vermediler annem alabilirdi sadece velayet ondaydı.. o da almadi dediğin gibi meslek acısından daha iyi imkanı olsun diye. Bir ara almak istedi o zaman da düzenli gelir istediler evi vardı düşün yani.. düzenli iş bulsaydı alırdı ama almak istemedi...yoksa zorlasa almak isteyen alır sadece şartları zor bu kadin duzenli is bulamadi mesela o zaman alamayacak belki yada eve gelen memurlarin sartlarina gore dizemedi diyelim.. alir ama ya alamazsa ihtimali de var.. zaten kimsesi olmayan biri bu şartları yerine getiremeyebilir hele bu zamanda iş bulmak birde düzenli iş

Annemle babam boşandığında 7 8 yaşındaydı ya kendileri verdi ya devlet aldi tam hatirlamiyorum.. yillar sonra ben ve ablam almak istedik vermediler annem alabilirdi sadece velayet ondaydı.. o da almadi dediğin gibi meslek acısından daha iyi imkanı olsun diye. Bir ara almak istedi o zaman da düzenli gelir istediler evi vardı düşün yani.. düzenli iş bulsaydı alırdı ama almak istemedi...yoksa zorlasa almak isteyen alır sadece şartları zor bu kadin duzenli is bulamadi mesela o zaman alamayacak belki yada evi gelen memurlarin sartlarina gore dizemedi diyelim.. alir ama ya alamazsa ihtimali de var.. zaten kimsesi olmayan biri bu şartları yerine getiremeyebilir hele bu zamanda iş bulmak birde düzenli iş
Nasil simdi kardesin? Umarim iyidir umarim mutludur :( cok uzucu hikayeler var gercekten. Hayat neden boyle diye dusunduruyor insani

Önce gidip darp raporu alın evliliğin dah fazla gitmeyeceğinden eminseniz o aileye sığınıp bi süre kalabilirsiniz bu sürede iş arayıp bi düzen oşuşturup kızınızla yeni bi hayat kurabilirsiniz çok geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun

Nasil simdi kardesin? Umarim iyidir umarim mutludur :KK43: cok uzucu hikayeler var gercekten. Hayat neden boyle diye dusunduruyor insani
Iyi iyi memur oldu ama birakti yapamadı uyuşturucuya bulaşmıştı yurtta kalırken disardaki arkadaş çevresinden sürekli kaçardı zaten o zamanlar.. belki de uyuşturucudan bilmiyorum sabah erken kalk düzenli memurluk işini yapamadı bıraktı. Şu an tekstil de çalışıyo memeurlugun kıymetini bilmedi. Neymiş temizlik yaptiriyorlarmis bilgisayrmi biliyon da bilgisayar başına oturtsunlar . benim asıl demek istediğim gitti başvurdu çocuğumu almak istiyorum diye devler hadi al git demiyo hemen şartlar uygun mu ona bakıyo öyle veriyo çocuğu anne de olsa.. yoksa yurtlar iyi kimsesiz çocuklar için ama alamama ihtimali konu sahibini korkutur işte..

birde mor çatı gibi derneklere başvur konu sahibi

Azcık bırıkmısım var onu da istiyor benden huya ondan çalmıs biriktirmişim canta orup sattım sımdı de malzeme parasını istiyor elimdeki telefonu o almıs onu da istiyor
Ona yaptığın hizmetin karşılığı saysın terbiyesiz herif :sinirli: ona ve 2 çocuğuna bakıyorsun küçücük çocuğun varken..

Çık git o evden kuzum, ders falan çalışamazsın sen orda. Koca hizmet bekler, çocuklar yemek bekler, ev temizlik ister... işin bitmez ki ders çalışasın.. Destek olan o ailenin yanında daha rahat çalışırsın. Allah yolunu açık etsin inşallah 🙏

Ona yaptığın hizmetin karşılığı saysın terbiyesiz herif :sinirli: ona ve 2 çocuğuna bakıyorsun küçücük çocuğun varken..

Çık git o evden kuzum, ders falan çalışamazsın sen orda. Koca hizmet bekler, çocuklar yemek bekler, ev temizlik ister... işin bitmez ki ders çalışasın.. Destek olan o ailenin yanında daha rahat çalışırsın. Allah yolunu açık etsin inşallah 🙏
Allah razı olsun polis cagırdım bugun yine kavga cıktı polis sikayetci olmamam ıcın iknaya cabaladı anlamalı bosanma protokolu hazırladık 500 bana 500 kıxıma nafaka onuda 300 verecekti tazminat davası acarım dedın cunku cok iftira attı mecbur kabul etti bundan sonra beni nasıl bir hayat bekliyor bilmiyorum

Back
X