Artık delircem ben bu durumu nasıl toplayacağım

Lisansta psikoloji yüksekte klinik psikolojisi ve içerisinde konulara ayrılır. Neden sordunuz?
Hiç, merak ettim. Lisansta psikoloji mezunuysanız kendinizi psikolog diye tanımlamanız daha doğru olur.

Banada yorum yaparmisiniz rica etsem.esimle aramda soyle bir sikinti var.tartistigimiz zaman evlendigimiz ilk gunden beri ses tonumla bir sorunu var ben yukses sesle konusur baskin karakterli biriyim ve haliyle tartistigimizda sesim cok daha fazla yukselir oda ben cozum yollari sorunlari konusurken sozumu surekli sessiz ol diye keser ve bunu evlendigimiz ilk gunden beri yapar bana artik gina geldi cunku bu durumu koz haline getirdi.birde tartisinca erkekler genelde evi terk eder o benim pesimde dolasir surekli biseyler soyler bende dayanamam konusurum ve konu uzadikca kopma noktasina gelir.onunda sesi cok yukselir ama o kendini hic gormuyo konuyu kapatiyor.bende cok biriktirdi dahasi var ama uzatmak istemiyorum ne yapmam lazim
Başını bilmeden sonu için inanın yorum yapmam hiç doğru olmaz. Ama şöyle bir misal vereyim tartışma esnasında telefonunuzu yakınınız da bulundurun ve ses kaydını açın. Yüksek ses kontrolünüzü belki bu şekilde aşabilirsiniz. Ses kaydını eşinizle dinlemelisiniz mutlaka.ve sonrasında ses tonunuz gerçekten eşinizden fazlaysa özür dileyerek ilk olumlu adımı atabilirsiniz. Aslında ses yükseltme bir hakimiyet sahibi olunduğunun göstergesi değildir. Baskın karakterli olmanız da sesinizin yüksekliğiyle alakalı değildr. Yüksek ses kendi anlatımının dinlenmediğini düşünen kişilerin başvurduğu bir savunma mekanizması şeklidir. Lütfen eşinizle daha sessiz tartışmayı hatta tartışma esnasında birbirinize sarılabilmeyi deneyin. Belki bu şekilde birbirinize saygınız ve tahammülünüz artar. Dediğim gibi bu yazdıklarım kaba taslak olumsal yaklaşımlardır. İnanın sebeplerini bilmediğimiz konular hakkında yorum yapmak zordur. Sizi ve eşinizi tanısam daha farklı yöntemler daha faydalı olabilir. Söylediklerim yüzeysel ama her tartışmada yumuşaklık sağlayacak örneklemlerimdendir. Umarım düzene sokabilirsiniz ilişkinizi. 🌸

Hiç, merak ettim. Lisansta psikoloji mezunuysanız kendinizi psikolog diye tanımlamanız daha doğru olur.
Lisansta evet psikoloji mezunuyum. Ama yüksek doktora yapmış biri olarak sadece psikoloğum diyemem. Aldığım eğitimler sonucundaki ünvanım yani Uzmanlığım; Yrd. Doç. Dr. Klinik psikolog, psikoterapist'dir.
Yönelimim psikodinamik, bilişsel davranışçı, duygu odaklı çift terapisidir.
Terapi seçeneklerim de bireysel, çift ve grup terapisidir. Psikoloğum demek ayrıdır psikoterapistim demek ayrıdır. Araştırırsanız anlayabilirsiniz. 🌺

Fiziksel şiddeti anlayamadım. Siz ayakkabınızı giyerken sırtınıza neden vuruyor? Anne babanız kaç yaşında? Evdeki tartışmaların asıl sebebi ne? Mümkünse odanızda kitap okuyun ve erken yatın. Belirli bir yaştan sonra müdahaleyi kaldıramıyor insan. Belki de ergenlikten itibaren.

Çünkü 25 yaşında ailemden hala şiddet görüyorum demek kolay değil.
Elbetteki kolay değil.
Fiziksel şiddeti anlayamadım. Siz ayakkabınızı giyerken sırtınıza neden vuruyor? Anne babanız kaç yaşında? Evdeki tartışmaların asıl sebebi ne? Mümkünse odanızda kitap okuyun ve erken yatın. Belirli bir yaştan sonra müdahaleyi kaldıramıyor insan. Belki de ergenlikten itibaren.
Bazı kısımlar net anlatılmıyor. Öncesi veya sonrası dediğiniz gibi eksik. Evdeki tartışmaların asıl sebebi nedir söyleminiz çok yerinde olmuş.

Elbetteki kolay değil.

Bazı kısımlar net anlatılmıyor. Öncesi veya sonrası dediğiniz gibi eksik. Evdeki tartışmaların asıl sebebi nedir söyleminiz çok yerinde olmuş.
Ben hep nedeni merak ederim, yoksa çözüme ulaşılmıyor. Söyledikleri biraz havada kalmış çünkü. Çok anlayamadım.

Lisansta evet psikoloji mezunuyum. Ama yüksek doktora yapmış biri olarak sadece psikoloğum diyemem. Aldığım eğitimler sonucundaki ünvanım yani Uzmanlığım; Yrd. Doç. Dr. Klinik psikolog, psikoterapist'dir.
Terapi seçeneklerim de bireysel, çift ve grup terapisidir. Psikoloğum demek ayrıdır psikoterapistim demek ayrıdır. Araştırırsanız anlayabilirsiniz. 🌺
Sizin bir muananeniz varmi yeriniz nerde acaba.

Ah be kuzummm , bu şiddet yanlisi analar benim cocugumu gorse dove dove oldurur herhalde , su anda yatakta zipliyor deli gibi ve bu eylem 40 dakikadir devam ediyor , ne durdan anlar , ne hayirdan benim velet , o yuzden kolay yetismiyor yani 😁
Buna dair soyleyecegim son soz, profil fotomu buyut ve oku , orda yaziyor zaten 😉

Okudum, çok doğru gerçekten.
Kız daha ilk mesajda yazmış şiddet gördüğünü. O evden çıkması için daha ne olması lazım acaba?
Bu kadın "kocamdan şiddet görüyorum" dese ona da "sen sevgiyle yaklaş, her şey düzelir" diyecekler galiba. Ya da sadece baba olunca sorun olmuyor.

Merhabalar kendim kadın doğum uzmanı aynı anda psikiyatri eğitimi almış ve yeni mezun bir doktorum. Sıkıntılarımız her kadında ortak. Benim dahi vardır. Anlatalım kurtulalım 😊

Bir karar verin isterseniz.

Bir karar verin isterseniz.
Ahhaa boyle de yakalanirlar iste 😂😂
Azıcık kapasite olsa zaten yazim dilinden ve yazdiklarinda soyledigi kisinin olmadiginin anlasildigini bile bilir ama iste herkesi kendi gibi sananlar kandirabilecegini saniyorlar insanlari , nasil bir ego tatminidir bu yahu

İki kişi olarak kullanıyoruz. Yazış tarzlarına ve açılan konulara bakarsanız anlarsınız

İlginç. Psikolog olup direkt "terapistim" diyen bir kişi bile görmedim çünkü. "Birçok hastam var" diye özellikle belirtme ihtiyacınız da garip.

Ama ben beyanınızı göz önünde bulundurup kibliyorum.
Üyelik almak parayla değil ve bir hesabı birden çok kişinin kullanması yasak.

Ahhaa boyle de yakalanirlar iste 😂😂
Azıcık kapasite olsa zaten yazim dilinden ve yazdiklarinda soyledigi kisinin olmadiginin anlasildigini bile bilir ama iste herkesi kendi gibi sananlar kandirabilecegini saniyorlar insanlari , nasil bir ego tatminidir bu yahu

2 kişi kullanıyorlarmış. Ben inandım çünkü çok mantıklı :KK53:

Terapiste gidipte düzelene rastlamadım.
Düzelen ek olarak ilaç tedaviside görüyordur ve terapi ile düzeldim sanır.
İlaç kesilince eskiye dönüş.
Boşa heba etmeyin paranızı terapistlerle benim gibi.
Aklı başında olgun bir arkadaşınız akrabanız vs gibi biri ile konuşmanız terapisle konuşmanızdan daha iyi hemde parasız.
Bu sorunu aşmanın tek yolu , odak noktası ve bakış açısını değiştirmeye çalışmak.
Buda zamanla öğreneceğiniz birşey.

Yaptiginiz yasak ve uyeliginiz iptal edilecek , keske forum kurallarini da okumaya zahmet etseydiniz
Üyeliğim iptal edilebilir. Ben insanların ücretli yardım alamadıkları konular hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. İnanın hiç farketmez bana. Bir kazancım veyahut kaybım yok

Valla ne sahane kafalar
25 yasinda genc bir kadin babasindan fiziksel siddet goruyor , millet terapistim ben deyip sacma sapan akillar veriyor
Yemin ederim su turkiyedeki egitim sistemi duzelmezse yakinda cidden ortalik sacma sapan psikologlar , avukatlar , doktorlarla dolacak

Jeehan , mesafe koysan arana , biraz kendini geri ceksen , mesela tatli vs yapmasan , odanda takilsan evde oldugun siralar , cok muhabete girmesen , yapabilir misin boyle bir mesafeyi?

Terapist ne ki onu bilemedim. 12 yıllık uzman psikologum bi kere terapistim demedim,bi felsefe hocam vardı dersanede terapistim diye ofis açmış. Bu da öyle terapist herhalde 🥺😳

Terapist ne ki onu bilemedim. 12 yıllık uzman psikologum bi kere terapistim demedim,bi felsefe hocam vardı dersanede terapistim diye ofis açmış. Bu da öyle terapist herhalde 🥺😳
Terapist ne bilmiyorsan üzgünüm sen bir psikolog asla olamazsın. Hele 12 yıl imkanı yok

Back
X