• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Gitarımız da Var :)

Durduramazsiniz boylelerini. Ben olsam fikrini bile sormam boyle kocaya,ise girerim,maasimi da catir catir yerim. Eve bes kurus harcamam. Kendi dusunsun madem. Sorumsuz herif

Edit;dolapta zeytin peynir kalmamis cocuk yapabilirim diyorsunuz. Sakin ha. Bari cocugu sefalete mahkum etmeyin

Çok tuhaf... bu kadar borç içindeyken çalışmamak ve bu konuda kocadan izin almak, çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz olmalı.
Bu konuda eşinizin psikoloğa gitmesi gerekir, eğer ki gitmiyorsa ciddi kavga eder annemin evine giderdim, ve aklı başına gelene kadar da dönmezdim.​
İzin almıyorum zaten, okulum var diye istemiyor sadece. Ben bir şekilde yine çalışırım part filan. Bu sadece onu dahada rahatlatır. Bu eve 4 maas girsede farketmez, bu huyu bitmedikçe.

Durduramazsiniz boylelerini. Ben olsam fikrini bile sormam boyle kocaya,ise girerim,maasimi da catir catir yerim. Eve bes kurus harcamam. Kendi dusunsun madem. Sorumsuz herif

Edit;dolapta zeytin peynir kalmamis cocuk yapabilirim diyorsunuz. Sakin ha. Bari cocugu sefalete mahkum etmeyin
Part bir işe bakıyorum zaten, dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.
Çocukla ilgili bir durum değil bu. Vicdansız yada kötü ahlakli biri değil. Tek sorunumuz bu borç huyu zaten. Bu saçma cocuksu huyunu değiştirmemiz hatta yok etmemiz gerekiyor.

1. Evet, aynı sizin dürbün gibi outdoor tarzda hevesleri daha çok ve gaza gelipnalıyorda.
    Ben çalışırım her türlü, ama dedim ya bu eve 4 maaş girsede farketmez. Öncelikle bu huyunu yok etmemiz gerekiyor canım.
ya ben şey diyorum mesela o kadar çalışıyorum bunu da alamıcaksam neden eziyet çekiyorum ki
almayıp mutsuz olacağıma alıp mutlu olurum diyorum
hem 9 aya böldürürüm az az öderim nolcak ki diyorum
böyle böyle kendimi gazlayıp alıyorum
marka takıntım yok ama ucuz şeylerin işlevi iyi olmadığından ben de eşin gibi pahalı alıyorum.

mesela son zamanlarda aldıklarım:

su geçirmeyen kışlık dağ ayakkabısı (yazın ortasında ne işe yarıcak?)
polaroid fotoğraf makinesi
çadır
masaüstü bilgisayar (evde 2 laptop 1 tablet varken)
bisiklet
araba (o gün araba alalım diyip krediye başvurdum o akşam internetten bi araba bulduk bi gün sonra aldık)

işi senin için söyledim bari kendi yemeni içmeni sağlarsın diye
yine de borç falan ödeme tabi çalışsan bile
sonuçta sana danışılmadan alınıyor

ama şöyle yapın önce kira faturalar
bunları mesela maaşı aldığım ilk gün ilk dakika öderim
sonra kredi kartlarının ödeyebildiğim kısımlarını öderim
sonra işte gene kendime bir hobi malzemesi buluyorum :/
ne zaman artık bişey almıcam desem çok güzel bişey görüyorum
kıyafetle falan işim yok da şu hobilerim beni öldürcek
keman ve org gibi aletler de almıştım önceden
hepsi kenarda yatıyor.

:(

Part bir işe bakıyorum zaten, dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.
Çocukla ilgili bir durum değil bu. Vicdansız yada kötü ahlakli biri değil. Tek sorunumuz bu borç huyu zaten. Bu saçma cocuksu huyunu değiştirmemiz hatta yok etmemiz gerekiyor.
Degismez iste o huyuyla yasamaya devam edersiniz buyuk ihtimal. Dunya uzerinde gecerli oncelikli sey saglik sonra para. İnsana baska bir sey lazim degil inanin. Sizin kendi paraniz olunca bari ac kalmazsiniz.

Bu arada esiniz koyu ahlakli veya vicdansiz olmayabilir. Ama akilsiz davraniyor. Akil yoksa hic bir sey yoktur elinizde

olumsuz yorum yapmayı inanın istemezdim ama eşinizin değişebileceğini hiç sanmıyorum. buzdolabı bomboş faturaları ödenmemiş üstüne üstlük icralık olmuşsunuz bunlara ragmen kendine çeki düzen vermiyorsa abuk subuk harcamalar yapıyorsa siz ne yaparsanız yapın düzelmez kartınıda alsanız adam kafaya koyunca ordan burdan borç alıp yine alacagını alıyormuş zaten insanı çok strese sokan bi durum allah size kolaylık versin eşinizede akıl versin. sakın ama sakın cocuk filan yapmayın bu aşamada daha zor duruma düşersiniz

Böyle bir arkadaşım var. Evliliklerinin ilk altı ayında kocası aynı böyleydi. Eve geliyor balkonu bile olmayan eve bahçe salıncağı almış mesela, geliyor arkadaşına bilmem kaç bin borç vermiş, bir geliyor anne babasının doğalgaz tesisatı için beş bin liralık borca girmiş. Kadının haberi olmuyor hiçbirinden, hepsini yapınca öğreniyor. Artık çileden çıkmıştı. Borç ödüyoruz, ben kazanıyorum yine de istediğim şeyi alamıyorum neden çünkü adam para saçıyor diyordu. Bir gün maaşını aldığı gün son kuruşuna kadar harcadı. Gitti üç saat alışveriş yaptı. Biraz da harçlık koydu cebine, yol parası, yeme içme vs. Sonra bitti bu sorunları. Ben olsam ben de bunu yapardım sanırım.

Çalışmadığınız için size tam olarak ne önerebilirim bilemedim ama lütfen yanlış anlamayın dışarıdan bakıldığında eşinizin durumu sevimli bir yaramazlık, çocukluk gibi gözükmüyor. Sorumsuz bir adam, evini, eşini düşünmeyen bencil biri gibi gözüküyor. Ve bu çözülmedikçe çocuk düşüncesini lütfen aklınızdan çıkartın.

Kv ve kp de, aynısını söylüyor.
"Sen tutumlu olduğun için böyle rahat davranıyor. Harca kızım, bırak iyice sıkışsın akıllansın." vs diyorlar.
Bana da mantıklı geliyor nedense..
mantıklı çünkü :D dara düşmeden iyice anlamayacak. bırak elektrik kesilsin. su gitsin evde yiyecek lokma kalamsın. akşam eve geldiğinde yemek sorsun yok evde bir şey. açım ben git bir şeyler al gel de. bırak o düşünsün.

ya ben şey diyorum mesela o kadar çalışıyorum bunu da alamıcaksam neden eziyet çekiyorum ki
almayıp mutsuz olacağıma alıp mutlu olurum diyorum
hem 9 aya böldürürüm az az öderim nolcak ki diyorum
böyle böyle kendimi gazlayıp alıyorum
marka takıntım yok ama ucuz şeylerin işlevi iyi olmadığından ben de eşin gibi pahalı alıyorum.

mesela son zamanlarda aldıklarım:

su geçirmeyen kışlık dağ ayakkabısı (yazın ortasında ne işe yarıcak?)
polaroid fotoğraf makinesi
çadır
masaüstü bilgisayar (evde 2 laptop 1 tablet varken)
bisiklet
araba (o gün araba alalım diyip krediye başvurdum o akşam internetten bi araba bulduk bi gün sonra aldık)

işi senin için söyledim bari kendi yemeni içmeni sağlarsın diye
yine de borç falan ödeme tabi çalışsan bile
sonuçta sana danışılmadan alınıyor

ama şöyle yapın önce kira faturalar
bunları mesela maaşı aldığım ilk gün ilk dakika öderim
sonra kredi kartlarının ödeyebildiğim kısımlarını öderim
sonra işte gene kendime bir hobi malzemesi buluyorum :/
ne zaman artık bişey almıcam desem çok güzel bişey görüyorum
kıyafetle falan işim yok da şu hobilerim beni öldürcek
keman ve org gibi aletler de almıştım önceden
hepsi kenarda yatıyor.

:KK43:

Aynen bizde de outdoor hali var. Dağcılık,trekking, camping gibi sporlarla uğraşıyoruz. Bende seviyorum üstelik. Ama bu alma olayını abartmasa destek veriyorum zaten ama abartıyor. Üstelik outdoor markalar zaten çok pahalı. Çoğuda evde yatıyor üstelik. Bisiklet, çadır, bıcaklar, çantalar, ayakkabılar, fot makineleri, vs.
Ne güzel siz birşeyler alsanızda hobilerinize yönelik, bir düzene sokmuşsunuz. Darısı bize artık :) :)

Bu tarz insanlara sefeh deniyor. Senin bu konuda yapabilecegin birsey yok kendisinin akillanmasi lazim. Bir ihtimal hani genclik hevesidir yas ilerledikce mantikli davranir diyecegim ama karakteri buysa 5 yıla kalmaz binlerce lira borç bataginin icinde bulursunuz kendinizi.

Keske devlet bunların harcamalarına kısıtlama koysa. Atıyorum günlük 100tl den fazla alışveriş yapacak oldugunda senin onayını almasi gerekse filan ne guzel olur...

mantıklı çünkü :KK70: dara düşmeden iyice anlamayacak. bırak elektrik kesilsin. su gitsin evde yiyecek lokma kalamsın. akşam eve geldiğinde yemek sorsun yok evde bir şey. açım ben git bir şeyler al gel de. bırak o düşünsün.

Bu tarz insanlara sefeh deniyor. Senin bu konuda yapabilecegin birsey yok kendisinin akillanmasi lazim. Bir ihtimal hani genclik hevesidir yas ilerledikce mantikli davranir diyecegim ama karakteri buysa 5 yıla kalmaz binlerce lira borç bataginin icinde bulursunuz kendinizi.

Keske devlet bunların harcamalarına kısıtlama koysa. Atıyorum günlük 100tl den fazla alışveriş yapacak oldugunda senin onayını almasi gerekse filan ne guzel olur...
Böyle bir arkadaşım var. Evliliklerinin ilk altı ayında kocası aynı böyleydi. Eve geliyor balkonu bile olmayan eve bahçe salıncağı almış mesela, geliyor arkadaşına bilmem kaç bin borç vermiş, bir geliyor anne babasının doğalgaz tesisatı için beş bin liralık borca girmiş. Kadının haberi olmuyor hiçbirinden, hepsini yapınca öğreniyor. Artık çileden çıkmıştı. Borç ödüyoruz, ben kazanıyorum yine de istediğim şeyi alamıyorum neden çünkü adam para saçıyor diyordu. Bir gün maaşını aldığı gün son kuruşuna kadar harcadı. Gitti üç saat alışveriş yaptı. Biraz da harçlık koydu cebine, yol parası, yeme içme vs. Sonra bitti bu sorunları. Ben olsam ben de bunu yapardım sanırım.

Çalışmadığınız için size tam olarak ne önerebilirim bilemedim ama lütfen yanlış anlamayın dışarıdan bakıldığında eşinizin durumu sevimli bir yaramazlık, çocukluk gibi gözükmüyor. Sorumsuz bir adam, evini, eşini düşünmeyen bencil biri gibi gözüküyor. Ve bu çözülmedikçe çocuk düşüncesini lütfen aklınızdan çıkartın.

Kızlar hepiniz haklısınız. Sanırım tek çare; kv ve kp'nin dediği..
Sizlerde yazınca en mantıklı bu geldi.
Benim fazla tutumlu ve sabırlı olmam, eşimi daha da rahatlatıyor.
Bugüne kadar yapmadığım birşey ama
talepkar olmam ve onu sıkıştırmam gerekiyor sanırım.

Kişilik meselesi bu. Evlenmeden önce farketmediniz mi? En azından marka takıntısıni farketmeniz size ipucu saglayabilirdi

Herkese çoooookk teşekkür ediyorum kızlar, gerçekten çok yardımcı oldunuz. Bazı ışıklar yandı ve kafama yerleşti diyebilirim. :)
Kv ile kp'nin ve sizlerin de dediklerinizin doğrultusunda; kendimi değiştirmem gerekiyor. Benim için zor olacak ama. Daha fazla talepkar, cazgır ve sabırsız olmalıyım. :) Durumun ciddiyetini anlamasına ve sıkışıp rahatlığı atmasına yardımcı olacaktır eminim. Eşim şuan tam 30 yaş cocukluğunda sanırım, dalında olgunlaşmasını bekleyeceğim.
Eğitimimle birarada yürütebileceğim bir iş bulursam, öncelikle kendim için çalışırım zaten. Kpss olursa zaten hiç sorun kalmaz.
Evden git, boşan, çocuk yapma, akılsızsın vs diyenler olmuş. Eşimi ve ailesini (görümcem dışında) seviyorum kızlar. Hiçbir kötülüklerini görmedim, burada açılan konulara göre benim kv ve kp; bal helvası diyebilirim.

Çocuk istiyorum - istiyoruz ! Çocuk isteme konusunda; yeterli mantığım, iki taraflı güvenim ve bilincim var. Eşim vicdansız, kötü ahlaklı, sorumsuz, bencil vs biri değil.
3 flört +3 evlilik =6 yıldır çok iyi tanıyorum zaten. Sadece maddiyatta sorumsuz ve plansız. Bakalım dediklerimi yapınca, nasıl bir değişim olacak.

Buzdolabim bombos kalacak
Girla borc ama beyimiz gitar alacak
Ben o alnini karislar Beynini eline veririm
Birde cocuk planlayacam oyle sorumsuza!
Daha neler!?
Hic esini cocuksu hevesli diye masumlastirma 30 unda cocuk diye sevimlestirme....yillar sonra evi kendin gecindireceksin o da orda burda sacacak...potansiyel var ikinizdede...

Ayağını yorganına göre uzatmak güzeldir.
Borç halindeyken lükse kaçacak harcamalar yapmak akıllı insanın yapacağı iş değil. Dolap bomboş,faturalar ödenmemiş,elde avuçta yok ama gitar alınabiliyor,bu cidden ağır sorumsuzluk. Gitar çalıyor olur,ondan bir gelir elde edecek olur amenna ama evde yatacaksa o gitar,almanın anlamı yok.
Sizinde dediğiniz gibi,idare etmeye çalısmayın,bol bol ihtiyaç çıkarın ki kafasına dank etsin. Değişsin eşiniz değişebilirse tabi.
Bu şartlarda çocuk konusunu ertelemenizi tavsiye ederim. Çocuğun bezi,maması,ek gıdası maalesef ertelenebilecek şeyler değil. Çocuğunuz olsa ve dolap bomboş olsa,yedirecek birşey bulamazsanız emin olun kahrolursunuz. Yada ısinma,su,elektrik gibi elzem ihtiyaçlardan biri olmadiğında (ödenemeyen faturalar yüzünden)yine ciddi sorun yaşarsınız.

ben bu konuda hanımlardan farklı düşünüyorum. adamın alış veriş yapma isteğini normal görüyorum. düşünsene bir ay alın teri döküyor çalışıyor. ee bu parayı ancak eve ve size harcıyor. onunda mutlu olmaya hakkı var. o da alışveriş yapıp kendini tatmin etmeli. ben eşim izin vermiyor çalışamıyorum laflarına çok sinir oluyorum üzgünüm. kaldı ki bir de bu kadar icralı borç tek maaş artı çocuk tedavisi. şimdi size kolay geliyor. hem okurum, hem çalışırım hem de çocuk bakarım demek. ama o iş öyle kolay değil.

Back
X