• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık hamile değilim

Allah razı olsun teşekkür ederim. Bizimde amniyosentez temiz gelmişti, doğumdan sonra bana, eşime ve bebeğime wes testi yapılacaktı ama nasip değilmiş biz de önümüzde ki gebelikler için kendimize yaptırıyoruz. İnşallah sizin de rabbim sağlıkla sıhhatle en güzel şekilde kucağınızı doldursun 🤲🏻🫂
merhaba ben de 26+1 de kalp durması sonucu bebeğimi sezeryanla kaybettim. genetik test için kan verdik ama bu wes testi nedir ilk kez duydum? bu arada başınız sagolsın

merhaba ben de 26+1 de kalp durması sonucu bebeğimi sezeryanla kaybettim. genetik test için kan verdik ama bu wes testi nedir ilk kez duydum? bu arada başınız sagolsın
Merhaba Allah razı olsun sizin de başınız sağ olsun. Wes testi vücuttaki tüm genleri aynı anda inceleyen bir test. Yani bu da bir genetik test aslında, sadece bakılabilecek en kapsamlı test oluyor. Tekrarlayan gebelik kayıplarında ya da açıklanamayan kayıplarda ilk aşama testlerle de açıklanamıyorsa yapılabilir. Yani kısacası ilk aşama genetik testler “büyük ve sık” hatalara bakarken
WES testi “nadir ve gizli” genetik nedenleri ortaya çıkarıyor. Bizim kaybımız açıklanamadı ve ani oldu zaten gebelikte de ventrikülomegali vardı bu yüzden doktorumuz önlem amaçlı yapılabileceğini söyledi biz de yaptırdık.

Rabbim sabır versin Güzel anneler başınız sağolsun ben 9+4' te kalbi durması sonucu kaybettim ama sizinkiler daha zormuş sizleri okurken gözlerim doldu😥☹️ Rabbim sağlıklısından nasip etsin inşallah inşirah ferahlığı versin hepimize🤲☹️

Rabbim sabır versin Güzel anneler başınız sağolsun ben 9+4' te kalbi durması sonucu kaybettim ama sizinkiler daha zormuş sizleri okurken gözlerim doldu😥☹️ Rabbim sağlıklısından nasip etsin inşallah inşirah ferahlığı versin hepimize🤲☹️
Amin inşallah size de,hamile kalmaktan korkar oldum deli gibi isterken

Merhaba kızlar
Aslında bu konuyla ilgili baya paylaşım yapmıştım,ben 2 yıla yakın uğraşlardan sonra aşılama ile ikiz hamile oldum.Eşimde sperm sorunu vardı.Her şey güzel giderken 10cu haftada kanama alanına bağlı kanamalarım oldu,14cü haftada bir bebek,15ci haftada diğer bebeğin suyu geldi.Ve ben bu gün suni sancıyla hamileliyimi sonlandırdım,yaınızca plasentanı kürtaj yaptılar
Aslında hem kötüyüm hem de çook acı çektim, stress oldum
Böyle ve ya buna benzer durumla karşılaşan oldumu?
Öncelikle çok geçmiş olsun🙏🏻Kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum, yalnızca plasentayı aldılar demişsiniz. Peki embriyolar kendiliğinden mi düştü nasıl oldu yani ben anlayamadım. Bilgilendirir misiniz rica etsem

Merhaba kızlar
Aslında bu konuyla ilgili baya paylaşım yapmıştım,ben 2 yıla yakın uğraşlardan sonra aşılama ile ikiz hamile oldum.Eşimde sperm sorunu vardı.Her şey güzel giderken 10cu haftada kanama alanına bağlı kanamalarım oldu,14cü haftada bir bebek,15ci haftada diğer bebeğin suyu geldi.Ve ben bu gün suni sancıyla hamileliyimi sonlandırdım,yaınızca plasentanı kürtaj yaptılar
Benim de suyum gelmişti dört aylıkken üstelik bebeğim yasarken sancıyla dusurtuller gebeliğim sonlandı çok üzgünüm ilk gebeliğim çatlatma iğnesi ile kalmıştım sizede geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun ben bebeğimi 11 Ocak 2025 tarihinde kaybettim 27+1 suni sancı ile ölü doğum yaptım. Bir kaç gün sonra 1 yıl olacak ama zaman hala o günde sıkışıp kalmış gibi. 5 yıldır çocuk istiyorduk sonunda hamile kaldım ama bu şekilde sonuçlandı. Üzüntü geçmiyor hiçbir zaman, acısı azalmış gibi görünsede kimse ne yaşadığımızı bilemiyor. Annelik testin pozitifliği ile ilk ultrason görüntüsünde başlar haftaların çoğunluğu veya doğunca başlamıyor sonuçta. Ama hiçbir zaman vazgeçmeyin benden vazgeçmedim 🌸
[/QUOTE çok geçmiş olsun benim de bebeğim yasarken aldilar üzgünüm hiç geçmedi açım suyum gelmistti su kalmadı erken ayda sonlandırıldı kalp atışı ultrason görüntüleri videolarım o kadar acı ki altı ay oldu hiç unutamadım hergun gözlerim dolu dolu çocuğum yok başka kalbi atarken vazgcemek o kadar zor ki Rabbim sabir versin hepimize

Tekrar başınız sağolsun, ben nipt test yatptırmışdım sadece ve aşağı risk çıktı.Fakat benim bebeklerime düşük olaraq kese patlaması sebep oldu.Acaba buna bendeki hangi sorun sebep oldu diye beynimin içini yiyorum
Aynı durum bende oldu kese yırtılması suyu hiç kalmadı gebeligim sonlandırıldı bana da sebep bulunmadı bende korkuyorum aynı seyelr yasamaktan

Merhaba Allah razı olsun sizin de başınız sağ olsun. Wes testi vücuttaki tüm genleri aynı anda inceleyen bir test. Yani bu da bir genetik test aslında, sadece bakılabilecek en kapsamlı test oluyor. Tekrarlayan gebelik kayıplarında ya da açıklanamayan kayıplarda ilk aşama testlerle de açıklanamıyorsa yapılabilir. Yani kısacası ilk aşama genetik testler “büyük ve sık” hatalara bakarken
WES testi “nadir ve gizli” genetik nedenleri ortaya çıkarıyor. Bizim kaybımız açıklanamadı ve ani oldu zaten gebelikte de ventrikülomegali vardı bu yüzden doktorumuz önlem amaçlı yapılabileceğini söyledi biz de yaptırdık.
Merhabalar 6 kez kalp durması yüzünden tekrarlayan kayıplarım oldu dün 8 haftalık bebegime kürtaj oldum malesef. Artık çok yoruldum genetik tüp bebek yaptırmak istiyorum derken bu wes testi karşıma çıktı. Eşimle karyotip ve arastırma hastanelerinde yapılan bütün testleri yaptık hepsi normal çıktı. Wes yerine genetik tüp bebek yaptırsak daha mantıklı değil mi

Merhaba kızlar
Sizin sorununuz servikal yetmezlik sebebi bence herhangi bir perinatologa benim suyum geldi hiç bir sancı ağrı çekmeden suyum geldi derseniz direk serviskl yetmezlik deniyor

Sizin sorununuz servikal yetmezlik sebebi bence herhangi bir perinatologa benim suyum geldi hiç bir sancı ağrı çekmeden suyum geldi derseniz direk serviskl yetmezlik deniyor
Bende son güne kadar normaldi 40 mm, doktor bunun üstünde durmadı, kanama ola sebep ola bileceğini dedi

Back
X