Artik iliskilere inanmiyorum..

sagol velved.. umarim öyle biri cikar karsima eger hayirliysa tabi..
ama su biten iliskiler icin cok üzülüyorum ve inancimi yitirdim artik..

bende aynen senın gıbıyım çok aşıktım deli oluyordum onsuz nefes alamam zannedıyordum oda bensız ama askere gıtmesı herseyı degıstırdı artık bırbırımız ıcın 2 yabancıyız.Bitti ve sımdı dıyorumkı madem bu kadar sevebılırken ben bu adama karşı hıcbırsey hıssetmemeye başladım demekkı ben sevemeyecegım kımseyı artık sevgıye ınanmıyorum ve cevremdekı pek cok kısının bırbırırını aldattıgını gordukce ılıskı ıstemıyorum ve bırısıne karşı sorumlu olmak bana artık cok zor gelıyor.

o kişisine göre değişir :kahve:
bence sen umudunu kaybetme
o zaman yaşamdan nasıl zevk alacaksın

o kişisine göre değişir :kahve:
bence sen umudunu kaybetme
o zaman yaşamdan nasıl zevk alacaksın

Benim bir iliskim yokki ve hic olmadi..
Ki olacaginada inanmiyorum zaten..
Bir iliskimin olmamasi yasamdan artik zevk alamayacagim
anlamina gelmez galiba..
Yani hayatta en önemli sey bir iliski degil benim icin..
Ama bu konuyada deginmek istedim..
Hic bi zaman ümitli olamadim bu konuda..
ve olacagimada inanmiyorum..
Ve ayrilip üzülen insanlar olmasin istiyorum artik..

Platonik aşk, bir yerde hak veriyorum sana...Çok şaşırtıcı ayrılıklara ben de rastladım; çok yakın bir arkadaşımdı, kızcağız mahvoldu ama bir süre sonra toparlanabildi, o dönemlere şahit oldum, ben de çok üzüldüm...
Ama herkes aynı değildir tabi ki...Aşk, ilişkiler, evlilikler kısmet işi, şans işi...Allah herkesin karşısına doğru insanı çıkarsın...Bu şekilde bakış açısı sana kaybettirebilir canım, belki sana son derece uygun olan birini bu önyargı yüzünden tanımaktan vazgeçebilirsin, bazı şeyleri denemeden öğrenemezsin...Tek yapman gereken birini tanımaya çalışırken temkinli olmak...
Her zaman sezgiler, düşünceler,yorumlar en başında sana doğruyu söylemeyebiliyor; bazı şeyleri sen keşfedersin ve sonuca ulaştırırsın...

İlişkiyi başlamadan bitirenler, ihanet edenler, yalan söyleyenler, boş vaatlerle oyalayanlar her zaman olacak; ama dürüst, sorumluluğunu bilen, kalbi temiz insanlar da var...bunların oranları nedir bilemeyiz, belirli bir istatistik çıkarılamaz...Ama her kişilik yapısında insan mevcut...
Bu kadar karamsar olma canım...

tecrübelerimce ve genele göre aldatmak erkerkler için ihtiyaç denecek kadar basit olabiliyor.....
duygularımızı ve düşüncelerimizi hiiiç önemsemeden neler yapanlar var..
ben sana katılıyorum.. inancım yok pek.. deli gibi sevmeme rağmen yok..
şu an iyiyiz ama bi 20 sene sonra diorum hep.. elimde değil bu..
kimsenin evliliğine bakıpta aman ne ii ne doğru mantıklı evlilik oolmuş demem, demedim de hiç..
neye göre ve kime göre doğru evlilik bu tartışılır.. nice erkekler metres bile tututyor...
ama git eşine sor ayyy benim kocam hayatta yapmaz falan dii hayaller kurup duruyo zavallı. halbuki 10 yıldır sevgilisi var adamın.. e haliyle belli etmeyeni çaktırmayanı sevio ilgili görünen her erkeği sevio sanıyo bazıları.. bence değil.. erkekler kendi ağzıyla sölüyor.. karısını aldatmayan erkek yoktur!!!!

aslında benim daha önce aşka sevgiye çok büyük inancım vardıı....
artık yok. Şu yaşıma kadar çok şey gördüm çok acı da çektim, artık bi aşka sevgiye inancım yok. çünkü seven insan sevdiğini üzemez bence, kıramaz, yüzü düşse kalbi bin parça olur. ama ben sanırım çok şey arıyorum o aradığımıda bulamadım, bulamam da. çünkü etrafıma bakıyorum bi taraf seviyorsa diğer taraf illaki çıkarına bakıyor.

artık şunu gözlemledim yaşamımın en acı anları birileri hayatımdayken olmuş. ben tek başıma çok mutluyum, bir erkeğin seni seviyorum demesine artık çok zor inanırım ve eskiden zor bir insandım artık daha zorum, bir erkekte bunu kaldırmaz, bunu da biliyorum. o yüzden herhangi bir sorunum yok

Ugradigmiz hayal kirikliklari yasadigmiz pismanliklarin agirligi cogunlukla beklentilermize bagli diye düsünüyorum...:kahve:

Bazi yeni evlilerde bunu gözlemedim, 2 ay sonra 3 ay sonra esim cok degisti, maddi zorluklarimiz var, esimin ailesi söyle böyle deyip bosanmayi bile düsünüyorlar benim anlayamadigim su, ne bekliyordunuz???benneyaptımki

Yani evlenicem hersey lay lay lom olucak, zorluk yasamicam vs. vs. Neden??
Benim özeligim ne veya esimin özeligi ne?? Herkez yasicakda bir benmi yasamicam??:delphin:

Kendimizi kandirmadan iliskilerle baslarsak yasadigmiz zorluklara ve karsimiza cikan engellere gögüs germemiz hicte o kadar zor olmicak diye düsünüyorum...fisfisfis

Dört dörtlük evlilik veya beraberlik yoktur herkez o tasli yollarda yürüyecek bazilari büyük taslar katledecek bazilari kücük ama dümdüz yürüyen yoktur kanimca...
Tabiki kötüye cattinmi elden ne gelir orasi baska, buna lafim yok:1no2:
Lakin Beklentilermizi bilirsek herseyi oldugu gibi görürsek ve iliski secimimizdede gercekci olursak belki yasadigmiz zorluklar bizi üzer ama yikamaz...:teselli:

ben böyle düşünmüyorum arkadaşım
ben sevgisiz yapamam galiba
seviyorum işe daha neşeli geliyorum seviyorum evdeki sorunlarla uğraşmak daha
basit geliyor
bir ilişkiyede nasıl olsa bitecek gözüyle başlayamamki
olumsuz şeyler yaşamaışın galiba
bunlar böyle düşünmene sebebp olmuş olabilir
inş. gerçek sevgiyi gerçek paylaşımı en kısa zamanda yakalarsın
arkadaşım .

Gülsüm sultan herkes kendine göre sevgilisinin iyi oldugunu düsünüyordur mutlaka,
yani ona güveniyordur.. ama sonra diyelimki 2 yil sonra birden bire iliski bitiyor
niye? bide aklima söyle iliskiler geldi, sürekli ya aldatiyorsa, ne yapiyor ne ediyor diye
düsünüyorlar ya, o zaman ayrilin yani uzatmanin ne anlami varki güvenmiyorsan?

Selen_ay seven insan bencede üzmemeli, üzsede özür dilemesini bilmeli,
sana aynen katiliyorum, iste benim demek istedigim de bu, bi taraf seviyorsa diger taraf
gercekten cikarina bakiyor..ve aynen bende senin gibi bir erkegin seni seviyorum demesine cok
zor inanirim..

nymph_x söylediklerinde cok haklisin, hele hele demissin ya, aldatmayan erkek yoktur,
sana cok hak veriyorum..

endeniz dogru insan artik cok az ve oda bizi zor bulur.. ve onu bulmak cok zor..
evet maalesef karamsarim, ama hayata lay lay lom seklinde bakmaktansa, karamsar
olurum daha iyi..

bence her ılıskı ıcın aynı dusunce pek dogru gelmıyo bana
benımde bı ılskım bıttı belkı dedklerın benım tarafımda dogru
hıc bıtmıcek gıbı gelen bı ılskı bıtt belkı bende bundan sonra bu dusunceyle bı ılskı ıcın bi çaba harcamıcam belkı ama her ılskı ıcın aynı seyı dusunmuyorum
guzel dogru ılskılerde var
bızede dogruları rastlasın...

ilişkiler çok basit oldu..inanırmısın artık ben kendi arkadaşlarımıda tanıyaıyorum...iş çığırından çıktı insan 5 kişiye aynı anda seni seviyorum der mi?
..birinden ilgi görmezse aman banane deyip öbürüne yönelir mi....
hayatında biri varken birbaşkasına ışık yakar mı?
böyle bir arkadaşlık böyle bir ilişki kavramı varmıdır..çevremde bulunan 5 kız arkadaşımdan 4'ü böyle oldu...
artık ben insanların sevgi kavramınada saygı duymuyorum sevgilerinede inanmıyorum...özellikle kızlar..çünkü erkekleri ve sevgileri bu hale getiren yazıkki biz kızlarız....
öncedende erkekler diledikleri kadar serbestti fakat önceden kızlarda bir edep haya sevgi, saygı örf ve adet kavramı vardı yazıkki uçtu gitii..işi her anlanda ve her anlamda seviyesizliğe ve ukalalık derecesinde terbiyesizliğe vurdular...yazıkki ben uyarmaktan bıktım onlar bıkmadı...allah sonumuzu hayır etsin....

bicirkiz sana cok hak veriyorum, gercekten öyle kizlar var..
bu tür kizlar zaten ne istedigini bilmeyen, basit ve sadece eglence,
zevk icin birlesen kizlar..
saygiyi ve sevgiyi unuttular..eskiden böyle degildi iliskiler, ve iste bu yüzden
artik iliskilere inanmiyorum..

Ben de çevrem de internette gazeteler de haberler de izliyorum görüyorum gözlemliyorum hep aldatma ihanet ayrılık bunların sonu gelmiyo gelmez de.Ama gerçek aşklar da var bi bakmışsın bir gün gelmiş senin kapını da çalmışa.s.

Çok sevdiğim bir laf var:

"İyiyi düşün, iyi başına gelsin."

Bugün başka bir konuya yazarken birkaç satır yazmıştım. O satırlar da uyuyor buraya aslında. Aşk tabi ki var ve emin olun bitmeyen aşk da var. Ama emek vermek, zamanla şekil değiştiren aşkı her aşamasında tutkuyla yaşamak için çaba harcamak gerek. E bu da tabi bu paylaşımı yapabileceğin biriyle oluyor. Birlikte verilen emekle yani. Bazen burada konular oluyor. İnsanlar sevdiklerinin her türlü uzak, sorumsuz, kırıcı, sevgisiz ve kendi kişilikleri ile uyuşmayan tavırlarından bahsediyor ve "ama seviyorum" diyorlar. Örneğimiz bu tür ilişkilerse tabi dediğiniz gibi... Ama zaten o ilişkilerde aşkın ilk anlarındaki tutkunun üzerine hiçbir emek katılmış olmuyor. Aşkın ilişkinin ilerleyen dönemlerinde alması gereken şeklin güzel olması için hiç emek verilmiş olmuyor ki? Nasıl sürsün o aşk. Çaba sarfetmeden, hazır beklersek aşk da kaçar herşey gibi.
Bir şarkı var:
"Sevgi güzellik ister
Güzellik emek ister
Güzellik tende değil
Yürekte ateş ister."

ben hiç senin gibi düşünmüyorum..
hayata bu kadar umutsuz bakan bi seni gördüm :kahve:
çevre etkisi heralde mirmirmirmir

ben hiç senin gibi düşünmüyorum..
hayata bu kadar umutsuz bakan bi seni gördüm :kahve:
çevre etkisi heralde mirmirmirmir

yoo sana öyle geliyor bence...benim gibi düsünen sadece ben degilim..
bu konudada bazi arkadaslar benim gibi düsünüyor.. yazmislar..
senin etrafindaki herkes güllük gülüstanlik yasiyor belkide..

Back
X