Artık iş bulacaĝıma dair inancım kalmadı galiba

ayseegulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
10
0
86
30
3 senedir mezunum. 24 yaşındayım.Tıbbi laboratuvar teknikeriyim. Kendi mesleĝimi hiç yapmadım. Sadece 6 ay kadar bir yerde ön muhasebe de çalıştım. Ordan da kriz nedeniyle çıkarıldım. Onun haricinde hep işsizdim. İş aradım. Şu an bir sekreter olarak bile iş bulamıyorum. Çay temizlik falan da bekleniyo. O kadar yoruldum ki en kötüsü de çevremde beni anlayan destek çıkan kimsem yok. Ailemin de iş bulabilieceĝime dair inancı yok. Benim kendime güvenim kalmadı artık

Sekreterlik bile derken kolay bir iş değildir oradaki herşeye halim olur milletin eli ayağıdır

Sekreterlik bile derken kolay bir iş değildir oradaki herşeye halim olur milletin eli ayağıdır
Küçük gördüĝüm yok sekreterliĝi. Eĝitimini almış yada almamış lise mezunu vs. birçok kişinin yaptıĝı iş. Demek ki onun için de yeterli degilim. Dil istiyolar tecrübe istiyolar birçok şey isteniyo.

Sanirim seni en iyi anlayanlardan biriyim. 16 ay kadar issiz kaldim ve artk o noktaya gelmistim ki allahm isim olmayacaksa al canimi diye dua ediyordum. Cevremdeki herkes bana sanki acinasi gozle bakiyordu. Cok uzuldum cok agladim. Ailemle kotu oldum nisanlimla cok tartistim herseyi en dibinde yasadim kendimi ise yaramaz hissediyordum. Sonra bi gun geldi ve artk sansim dondu isim oldu. Evde resmen bayram havasi vardi. Simdi cok sukur bi isim var ve o gunlere isyanima aileme karsi yaptiklarima cok pismanim. Herkesin sansi bi gun bi yerde donuyor ama sabir cok aci biliyorum. Allah sizide kisa zamanda iyi bir is sahibi yapar umarim

Şehir de çok önemli büyüdükçe imkan artıyor. Bende 5 sene oldu mezun olalı iş yok o kadar çok mülakata girdimki artık inancım tükendi kendime.Allah büyüktür yine de hiç ummadığın da karşına çıkar bir iş kapısı sen arayışta ol her daim

Yok canım ataması da yok doĝru dürüst. Kpss den 85 alanlar bile sıra gelmediĝi için atanamıyo.

Bu bahaneye de hastayım 85 le atanamıyorlar arkadasım 89 la atandı ben 86. O zaman Yüksek alacaksın çalışıp.
Elbet birileri atanıyor

Küçük gördüĝüm yok sekreterliĝi. Eĝitimini almış yada almamış lise mezunu vs. birçok kişinin yaptıĝı iş. Demek ki onun için de yeterli degilim. Dil istiyolar tecrübe istiyolar birçok şey isteniyo.
Yoo.
Günümüzde artık o kadar fazla üniversite mezunu var ki kimse lise mezunu sekreter istemiyor, küçümsemiyorum derken bile küçümsemişsiniz. Ayrıca yetersiz değilsiniz, piyasa böyle kimse iş bulamıyor.

Çoğu yeni mezun bu durumda kimse iş bulamıyor. Ekonomi çok kötü halde. Herkes işsizlik depresyonunda. Ben de öyleyim. Tüik'in verilerine göre bile gençlik işsizliği %25 civarı. Yapabiliyorsanız yurtdışı imkanlarını kovalayın veya imkanınız varsa eğitiminize katkı yapın yüksek 2. üniversite, sertifikalar vs. Bu süreçte başvuru yapmaya devam edin. Çok çok az işe alım oluyor belki şansınıza denk gelir torpil bulur girersiniz.

Back
X