• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik istemiyorum

Geçmiş olsun. Doğa ana sağlıklı nesiller uğruna böyle bir düzen kurmuş. Her işte bir nasip bir kısmet vardır.

Hiç üzülmeyin. Böyle olaylar çok sık yaşanıyor. Tekrar hamile kalır ve sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz.

Kendini suçlama canim. Çogu hamile kadin gunluk hayatina devam ediyor, arkadasim agir market posetleri ve ilk cocugunu da tasirdi, ne yapsin. Yani senin bir sucun yok. Allah yardimcin olsun, daha cok yeni.
yani ben de hamileliğimin başından itibaren çalışmaya devam ettim. genelde ayakta uzun süre kaldığım zamanlar oluyordu. azami dikkat etmeye çalışsam da bedenen aktiftim. şimdi çevremdekiler özellikle de ailem 2.ye hamile kaldığımda ilk haftalarda rapor alıp yatarsın kendini hiç yormazsın vs diyorlar. ama zaten ben bebeği düşürmedim ki. rahmimle ilgili bir sıkıntı yoktu. kalbi durdu. bunun sebebi ne deli gibi merak ediyorum. doktor genelde kromozom anomalisinden oluyor ilk 12 haftada dedi. ama araştırdığım kadarıyla ilerki haftalarda da anne karnında bebek ölümleri görülebiliyor. hep risk var yani. ben hep hamilelik hastalık değil ben hasta değilim günlük yaşantımı kısıtlayamam dedim ama gene de olmadı işte. daha mı nazlansaydım rapor alıp yatsaydım keşke diyorum bazen bilimse açıklaması olmasa da...

Geçmiş olsun. Doğa ana sağlıklı nesiller uğruna böyle bir düzen kurmuş. Her işte bir nasip bir kısmet vardır.

Hiç üzülmeyin. Böyle olaylar çok sık yaşanıyor. Tekrar hamile kalır ve sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz.
evet muhakkak öyle. ben de belki beni daha büyük üzüntülerden korudu miniğim de erken veda etti diye teselli bulmaya çalışıyorum. faydası oluyor mu hayır. ama zaman lazım herhalde...

Ben de ilk bebeğimi 8 haftalık hamileyken kalbi durduğu için kürtajla aldırmak zorunda kalmıştım. Şu an için acını yaşa sadece. Zamanla herşey değişiyor,unutuluyor demeyeyim. 1 yıl sonra tekrar bebek istedik ve Allah nasip etti. Şimdi yavrum 7 aylık. Ben çok soğukkanlı bi insanım,üzüldüm, nasibi yokmuş bu dünyada dedim teselli buldum.mümkün mertebe meşgul et kendini.. herşey nasip

ben hiç istemeyecekmişim gibi geliyor. ama daha kürtajı 2 gün önce olmuş biri olarak çok da sağlıklı bir düşünce yapısı içinde değilim. peki 2.hamileliğinde korku taşıdın mı gene aynı haftalarda kalbi durursa diye? nasıl aştın bunları?

Canım benim geçmiş olsun sana ben seni anlayabiliyorum bende ilk tüp bebek denememi yaptım herkes umutluydu bende dahil ama olmadı bu günlerde yine tüp bebek sürecine girdik ama bende kesinlikle istemiyorum.yine aynı şeyler olur diye çok kötü hissediyorum ama aşmaya çalışıyorum o hisle yaşayamayız güçlü olmalıyız allah hayırlısını nasip etsin.

Seni çok iyi anlıyorum. 4.gebeligimde oğlumu kucağıma alabilmiştim. Çok korkuyordum, en çok ona alışıp bağlanmaktan korkuyordum. 6 aylık olana kadar tek parça kıyafete elim gitmemişti. Kesinlikle bir kadının psikolojisinde tamir edilmez yaralar açıyor.
Ama sana tavsiyem sakın vazgeçme. Doktorunu dinle denemeye devam et.

yani ben de hamileliğimin başından itibaren çalışmaya devam ettim. genelde ayakta uzun süre kaldığım zamanlar oluyordu. azami dikkat etmeye çalışsam da bedenen aktiftim. şimdi çevremdekiler özellikle de ailem 2.ye hamile kaldığımda ilk haftalarda rapor alıp yatarsın kendini hiç yormazsın vs diyorlar. ama zaten ben bebeği düşürmedim ki. rahmimle ilgili bir sıkıntı yoktu. kalbi durdu. bunun sebebi ne deli gibi merak ediyorum. doktor genelde kromozom anomalisinden oluyor ilk 12 haftada dedi. ama araştırdığım kadarıyla ilerki haftalarda da anne karnında bebek ölümleri görülebiliyor. hep risk var yani. ben hep hamilelik hastalık değil ben hasta değilim günlük yaşantımı kısıtlayamam dedim ama gene de olmadı işte. daha mı nazlansaydım rapor alıp yatsaydım keşke diyorum bazen bilimse açıklaması olmasa da...

canim benim baska bir arkadasim da tup bebek yaptirdi, 2 ay yatti bildigin 2 ay. Ama bebegini kaybetti. Yani ben de yatip yatmamakla ilgisi olmadigini dusunuyorum. Bir sebebi vardir. O sebepten olur.

İnsani hastane ve gecirdigi operasyonlar da cok etkiliyor. Mesela ben kan aldirirken bile tansiyonum dusuyor, 2 kere de bayilmistim. Zor işler hastane işleri, ister istemez etkileniyoruz.

Buarada baska bir arkadasima doktor dis gebelik dedi, cocuk yasarken alacaklardi ki kurtaj gunune bebegin kalbi de durdu, o sekilde alindi... Hepsi de zor Allah hayirli saglikli evlatlar versin, uzuntusuz.

Yani duzelir muhakkak, insanlar ne acilar yasiyor ama devam ediyorlar bir sekilde. Bunun ben de farkindayim. Ama su an 24 saat o var aklimda. Buyuse neye benzerdi, daha geçen hafta canliydi, acaba benim yaptigim bir sey mi sebep oldu vs vs....devamli konusup cevremdekileri de bunaltmak istemiyorum o yuzden psikolojik destek almam en iyisi olacak sanirim...
Evet kesinlikle, böyle bir durum olunca her kafadan ses çıkacak ama psikolog ile daha sağlıklı bir diyalog kurarsin, allah sabır versin

ben hiç istemeyecekmişim gibi geliyor. ama daha kürtajı 2 gün önce olmuş biri olarak çok da sağlıklı bir düşünce yapısı içinde değilim. peki 2.hamileliğinde korku taşıdın mı gene aynı haftalarda kalbi durursa diye? nasıl aştın bunları?
Etraftakilerin sık sık tekrar hamile kalmanla ilgili konuşması, senin sıradakini düşünmek dahi istememen bu hale sokmuştur seni..inan geçecek..asla istemiyorum da deme bence

Cok gecmis olsun.kendini hazir hissedene kadar bekle.bende ilk gebeligimde 5 aylikken kaybetmistim tesadüfen kontrol sirasinda ogrendim.ayni senin gibi zorlu bir kurtaj yari dogum gibi acili bir operasyon gecirdim.simdi kizim 9 yasinda.cok şükür.allah sabrini veriyor

Gecmıs olsun. Benım de sızınle aynı durumda arkadasım vardı ıkı kez ust uste bebegını kaybettı. Sımdı dunyalar tatlısı bır kızı var. Hiç üzülmeyin inancınızı kaybetmeyin. Allah buyuktur.

10+4 gunlukken, hicbir kanama vs belirti olmadan kalbi durmus bebegimin...tam bir hafta karnimda oylece kalmis gelismeden. Ikili test için gule oynaya muayeneye gittigimizde ultrasonda ölüsüyle karşılaştık minigimizin. Daha dun cok zorlu bir kurtaj oldum. Ilk gebeligimdi. Doktor rahmin cok iyi, rahimde hic kanama alani yok, bebegin eşinde ayrilma yok o yuzden ilacla rahmin acilmasini saglayacagiz dediginde cok cok kotu oldum. Tarifsiz bir aci. Neden böyle oldu hersey yolunda gidiyorken bilmiyorum. Hala kabusta gibiyim. Patoloji sonucunu bekliyoruz. Kurtaj oncesi cok aci cektigim icin, kendi kendini atmayan bebegimi aciyla dusurmek zorunda kaldigim icin psikolojim hic iyi degil su an. Ciddi olarak bir daha hamile kalmaktan korkuyorum. Herkes daha ilk gebeliğindi, gene olur vs diyor, doktor rahminde bir problem yok sana 1 regl donemi veriyorum 3 ay bile degil dedi ama ben bir daha ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Kaldiramam gibi geliyor. Bu korkuyu nasil aşabilirim? Bedenen ve ruhen bu kadar yiprandiktan sonra bir daha cocuk düşünülebilir mi? Bir daha olsa 9 ay boyunca acaba kalbi atiyor mu diye dusunup cildiririm gibi geliyor. Benzer sureclerden gecenlerin tecrubelerine ihtyacim var.
Çok geçmiş olsun.Aynısını 2 defa yaşadım seni anlıyorum :(

10+4 gunlukken, hicbir kanama vs belirti olmadan kalbi durmus bebegimin...tam bir hafta karnimda oylece kalmis gelismeden. Ikili test için gule oynaya muayeneye gittigimizde ultrasonda ölüsüyle karşılaştık minigimizin. Daha dun cok zorlu bir kurtaj oldum. Ilk gebeligimdi. Doktor rahmin cok iyi, rahimde hic kanama alani yok, bebegin eşinde ayrilma yok o yuzden ilacla rahmin acilmasini saglayacagiz dediginde cok cok kotu oldum. Tarifsiz bir aci. Neden böyle oldu hersey yolunda gidiyorken bilmiyorum. Hala kabusta gibiyim. Patoloji sonucunu bekliyoruz. Kurtaj oncesi cok aci cektigim icin, kendi kendini atmayan bebegimi aciyla dusurmek zorunda kaldigim icin psikolojim hic iyi degil su an. Ciddi olarak bir daha hamile kalmaktan korkuyorum. Herkes daha ilk gebeliğindi, gene olur vs diyor, doktor rahminde bir problem yok sana 1 regl donemi veriyorum 3 ay bile degil dedi ama ben bir daha ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Kaldiramam gibi geliyor. Bu korkuyu nasil aşabilirim? Bedenen ve ruhen bu kadar yiprandiktan sonra bir daha cocuk düşünülebilir mi? Bir daha olsa 9 ay boyunca acaba kalbi atiyor mu diye dusunup cildiririm gibi geliyor. Benzer sureclerden gecenlerin tecrubelerine ihtyacim var.
Benim bi yakınımda da aynısı olmuştu. Sonra bir daha hamile oldu. Hiç bir sorun olmadı. Sağlıklı bir çocuğu oldu. Ayrıca ilk gebelikde düşük oranı çok yuksekmis. Yani yaşadığınız normal diyebilirim. Geçmiş olsun. Uzmeyin kendinizi.

Geçmiş olsun.Allah size sabır versin yalnız beterin beteri var her zaman için.Herşey Allahtan geliyor,o yüzden dua ve şükür ile atlatabilirsiniz en kolay şekilde bu dönemi.Ben de 2 düşük yaşadım.1. De 10 haftalıkken alındı ve namazla duayla atlattım bu dönemi.Sonrasında 1 ay korunup diğer ay korunmadım hemen hamile kaldım.Ama o da düştü kürtajsız.Ve namaza Şükür'e devam ettim isyan etmeden.Rabbim vaktini biliyor dedim.Önemli sınavım vardı çünkü ve çocuk olsa çalışamazdım eminim.Şükürler olsun sınavımı kazandım.Şimdi tekrar hamile kalmayı bekliyorum.Zamanını Rabbim bilir.Hamile kalabildiğinize şükredin bence.

Back
X