Artık Kabullendim :(

SekerAnnee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
1.987
2.655
133
merhaba arkadaşlar yine can sıkıcı bir mevzuyla karşınızdayım (( ama içimi döküp rahatlayabildiğim tek burası var.. 1 yıllık evliyim ama hamile kalamıyorum yurtdışında yaşıyorum doktora da gidemedim tr de giderim diye bekliyorum öyle.. her ay daha da ümitsizleşiyorum..olsa şimdiye kadar olurdu diyorum.. etrafımda tedavi olup yıllarca gebe kalamayanları da görüyorum..hatta doktora bile gitmemeyi düşünüyorum bazen faydası olmaz gibi geliyor. olmadı mı olmayacak gibi düşünüyorum bilmiyorum şu aralar sağlıklı düşünemiyorum galiba.. hergün ağlıyorum.. anne olamayacağınim gerçeğiyle yüzleşiyorum git gide..((

Neden olmuyor olmayacak mi gibi düşünürek psikolojik olarak da etkileniyorsunuz. Allah büyük neden olmasın, doğru zamani Allah bilir. Olumlu düşünün gerisi Allah in elindedir. Henuz cok yeni, yillarca bu dertten yakinanlar bile birgun mucize ile karsilasiyor. Sabırlı ve inançlı olun. Allah yardimciniz olsun

Daha doktora bile gitmemişsin ki neden bu karamsarlık? Bir git bakalım testlerin yapılsın,ultrasona gir sonra gerekirse tedaviye başlanır.

Bu psikolojiden dolayı hamile kalamıyorsun belkide.

Geçen show tv de denk geldim.
Kadın aramış daha gencecik, 1 yıllık evli çocuğum olmuyor hocam hangi duayı okumalıyım diyor.
Hoca da Eses07 Eses07 gibi daha dur yahu diyor.

Acaba o kisi siz misiniz :KK53:

Neyse.

Daha 1 yıl. Bu ne evham.
Hele bir 2 3 sene geçsin. Doktora gidin. Sorun yoksa zamanı vardır.
Rabbim doğru zamanda versin.

Aceleniz ne?

Geçen show tv de denk geldim.
Kadın aramış daha gencecik, 1 yıllık evli çocuğum olmuyor hocam hangi duayı okumalıyım diyor.
Hoca da Eses07 Eses07 gibi daha dur yahu diyor.

Acaba o kisi siz misiniz :KK53:

Neyse.

Daha 1 yıl. Bu ne evham.
Hele bir 2 3 sene geçsin. Doktora gidin. Sorun yoksa zamanı vardır.
Rabbim doğru zamanda versin.

Aceleniz ne?

İzlememiştim ama çevre baskısı insanı yoruyor. .
Konu Sahibi iyi haberlerini bekliyorum. .

merhaba arkadaşlar yine can sıkıcı bir mevzuyla karşınızdayım (( ama içimi döküp rahatlayabildiğim tek burası var.. 1 yıllık evliyim ama hamile kalamıyorum yurtdışında yaşıyorum doktora da gidemedim tr de giderim diye bekliyorum öyle.. her ay daha da ümitsizleşiyorum..olsa şimdiye kadar olurdu diyorum.. etrafımda tedavi olup yıllarca gebe kalamayanları da görüyorum..hatta doktora bile gitmemeyi düşünüyorum bazen faydası olmaz gibi geliyor. olmadı mı olmayacak gibi düşünüyorum bilmiyorum şu aralar sağlıklı düşünemiyorum galiba.. hergün ağlıyorum.. anne olamayacağınim gerçeğiyle yüzleşiyorum git gide..((

1 yıl normal bir süre. Birçok sebebi olabilir, hiç sebebi olmayabilir.

İşin enteresan kısmı 1 yılda hiç doktora gitmeden anne olamayacağınız gerçeğiyle yüzleşmeniz.

1. Ortada böyle bir gerçek yok.

2. Doktora gitmediğiniz için herhangi bir şeyle yüzleştiğiniz de yok.

3. Yeni evlenmişsiniz. Hemen çocuk yapmak zorunluluğunuz da yok.

Boşuna üzülmeyin, evliliğinizden eminseniz doktora gidin.

Oyle o kadar karamsar olma cnm
Doktora gidersin bi ogrenirsin sorun var mi
Cocuk yapmak kolay mi ya
Yok yumurtlama gunune denk gelecek yok soyle yok boyle
Yani sunu demek istiyrm
Denk gelmemis olabilir
Olur yani belki sorun yoktur

Önce stresten kurtul en büyük sebep o çünkü.. vardır bi vakti saati.. bir de doktora git biz bebek istiyoruz gerekli hazırlıkları yapmak istiyorum.. kan değerlerine bakarlar.. folik asit vitamin kan ilacı falan verirler bunların artısı olur sana.. sağlıklı bi gebelik için de gerekli zaten.. Allah gönlüne göre versin inşallah..

Hepiniz çok doğru söylüyorsunuz, haklısınız.. Bende ilk defa bu ay böyle oldum niye bilmiyorum acayip karamsarım hiç akımdan çıkmıyor.. Bu da yetmezmiş gibi vücudum bana oyunlar oynayıp duruyor..adet olmadan önce her ay sürekli gebelik belirtileri hissediyorum herhalde bu ay oldu demekten artık çok yoruldum her ay hüsran yaşamaktan.. Bekar Zamanlarımda çocuğu olmayan arkadaşlarıma bende teselli ederdim olur elbet Zaman'ı vardır falan.. ama insan yaşamadan anlamıyormuş.

Hepiniz çok doğru söylüyorsunuz, haklısınız.. Bende ilk defa bu ay böyle oldum niye bilmiyorum acayip karamsarım hiç akımdan çıkmıyor.. Bu da yetmezmiş gibi vücudum bana oyunlar oynayıp duruyor..adet olmadan önce her ay sürekli gebelik belirtileri hissediyorum herhalde bu ay oldu demekten artık çok yoruldum her ay hüsran yaşamaktan.. Bekar Zamanlarımda çocuğu olmayan arkadaşlarıma bende teselli ederdim olur elbet Zaman'ı vardır falan.. ama insan yaşamadan anlamıyormuş.

Gebelik belirtileri adet belirtileriyle aynıdır. Eğer adetiniz gecikirse gebelikten suphelenebilirsiniz. Bekarken de her adet öncesi bu belirtileri yasiyordunuz fakat gebelik ihtimali olmayacağı için gebeliğe değil de adete yoruyordunuz.

Söylemesi kolay diye bir şey yok. Benim de 2.5 yıl oldu. Her şey nasip kısmet. Elbet vardır bir hayır. Hem daha erken. Ayrıca doktora gitmeden bu karamsarlık da neden? Çok yanlis.
İlk önce bir sorun var mı öğrenin. Eğer yoksa da oluruna bırakın. .

Bende de bu durum olmuştu canım hatta en son ağlamıştım olmuyo diye.. sonra dedim ki Allah hayırlısını bilir üzmüycem kendimi dedim ve bi ay sonra bu ay da bi şey yoktur derken bi de öğrendim ki gebeymişim :)
Bi de nacizane tavsiye vereyim adet bitimi gebe kalmıştım ben arkadaşlarımdan da duydum bunu adet bitimi epey gebe kalan var bi de öyle deneyin ne kaybedersin ki belki senin de bebişin öyle gelir ;)

Bende de bu durum olmuştu canım hatta en son ağlamıştım olmuyo diye.. sonra dedim ki Allah hayırlısını bilir üzmüycem kendimi dedim ve bi ay sonra bu ay da bi şey yoktur derken bi de öğrendim ki gebeymişim :)
Bi de nacizane tavsiye vereyim adet bitimi gebe kalmıştım ben arkadaşlarımdan da duydum bunu adet bitimi epey gebe kalan var bi de öyle deneyin ne kaybedersin ki belki senin de bebişin öyle gelir :KK66:
adet bitimi derken yani hemen adetiniz biter bitmez yumurtlama günü dışında girilen ilişkiyle mi gebe kaldınız?

Bakalım bu ay da yumurtlama testi kullanıp tam yumurtlama günümde ilişkiye girmeyi planlıyorum..hatta o güne kadar da hiç ilişkiye girmicem birikebildiği kadar biriksin spermler..)

Neredeyse evlendiğimden beri hergün folik asit içiyorum(
Sen benim dediğim gibi adet bitimi başla gün aşırı yumurtlama gününü 4 gün geçene kadar düzenli devam edin (nasıl kibarca yazarım diye şaşırdım bu kısmı :) ) Allah ın izniyle olur inşallah

Evet kesinlikle oyle oluyor
Hamilelik belirtileri yasiyor insan ve galiba diyor
Teselli degil gercekler var bunlari kabullen
Aslinda biliyosundur ama duymak istiyrsun bence
Cunku kendin olumsuz bakmaya basladin
Cocuk oyle ha diyince olan bisi degil sorun olmasa da,
Sorun olabilir binbir cesit sey var, cogununda tedavi sureci var, okadar cok tedavi ile hamile kalan var ki
Sen tutup en kotulerini dusunme
Mutlaka dr a git bakalim

Sen benim dediğim gibi adet bitimi başla gün aşırı yumurtlama gününü 4 gün geçene kadar düzenli devam edin (nasıl kibarca yazarım diye şaşırdım bu kısmı :) ) Allah ın izniyle olur inşallah
Kk sagolsun bende oyle hamile kaldim :)
Ben oyle oluo saniodum hamilelkk hemen
anam ne bileyim yok yumurtlayacan yok soyle yok boyle
Okudum burda gun asiri yapin diyor
Yaptim oldu :)

Ben bir dusuk yaptım şimdi aradan bi sene geçti doktor çocuk yapmak için fazla acele etme demişti hayırlısı olsun hepimizin hakkında olur canım kunfe yekun ol der ve olur sadece biraz sabır iinşallah hepimiz sağlıklı bi şekilde hayirlisiyla kucağımiza alırız bebislerimizi :KK200:

Back
X