- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
- Konu Sahibi bodrum mandalinasi
-
Canım ya ailenin haberi var mı durumdan. Olur bi yol bulmaya çalışıyorum ama inan ki bilmiyorum ama sen köprüyü yakmış gibisin. Gerçekten çok üzüldüm.ben boşanmak istemiyorum deyip duruyor. sen haklısın ama ayrılmayalım diyor. eskiden olsa kalbime dokunurdu söyledikleri ama artık dokunmuyor. umurumda değil hisleri. ben evli bir kadın olma fikrini çok sevdim ama onu sevmiyorum artık.
evet ama eşim hak iddia etmez arabada. yani yaptığı hırsızlık olur ki o kadar da pis bi herif değil. tanıyorum onu. sorumsuzdur ama hırsız değildirArabayı evlendikten sonra aldığınız için eşine hak düşmüyor mu?
Çok bilgim yok eğer düşüyorsa arabanda elden gider haberin olsun iyi araştır
emekli olursa kişi gelmiyormuş, yoksa geliyormuş. zaten herkes başka bir şey söylüyor ama sırf bu değil bunların ailecek genel karakter yapısı çok problemli. dışardan da baksanız çok dindarlardır.Boşanma dilekçenizi verin, hacize gelenlere de şahsın orada ikamet etmediğini söyleyin
Hiç bir borçlarına sahip çıkmıyorlar ama oğullarını evlerine alırlar sanırım
Bir ara evlere haciz gelmeyecek, kanun değişti diye duymuştum, bundan bilginiz var mı ?
ailem eşimin az kazandığını biliyordu ama bu kadar pislikten haberleri yok. oturup anlatıcam napıyım.Canım ya ailenin haberi var mı durumdan. Olur bi yol bulmaya çalışıyorum ama inan ki bilmiyorum ama sen köprüyü yakmış gibisin. Gerçekten çok üzüldüm.
Yok boşanmak için demedim kredin bitince sizin oluyor ise araba.evet ama eşim hak iddia etmez arabada. yani yaptığı hırsızlık olur ki o kadar da pis bi herif değil. tanıyorum onu. sorumsuzdur ama hırsız değildir
tek düşünebildiğim kaçmak....yani fesatlık gibi algılamayın dediklerimi...bu mantalitede insnalardan bekelnmeycek hareketler değil...
yalnız yaşayan bir yaşlı kadının evini hacizle sattıracak kadar vicdansız insanlar ,eşin gelinin maaşına arabasına da göz dikerler..
Yok canım böyle birşey emekli yada çalışan fark etmiyor artık eşyalar haciz edilmiyor ama dediğim gibi çift ise haciz ediliyor.emekli olursa kişi gelmiyormuş, yoksa geliyormuş. zaten herkes başka bir şey söylüyor ama sırf bu değil bunların ailecek genel karakter yapısı çok problemli. dışardan da baksanız çok dindarlardır.
araba benim üstüme. boşanma durumunda eşim hak iddia ederse arabanın kredi tutarından sonra kalan paranın ona ait olan yarısına haciz gelir. eğer hak iddia etmezse bir şey olmaz.Yok boşanmak için demedim kredin bitince sizin oluyor ise araba.
%50si icraya gider mi ki?
eşyasında değilim ki. ırgat gibi hissediyorum kendimi evdeYok canım böyle birşey emekli yada çalışan fark etmiyor artık eşyalar haciz edilmiyor ama dediğim gibi çift ise haciz ediliyor.
taksidini ben ödeyeceğim dedi, eşim sonuçta, inandım. ama ödemedi bana ödettibu kadar borcun içinde, üstelik evinizi çekip çevirmekte güçlük çekerken, neden kredi çekmeye razı oldun ki?
dünya imtihan dünyası tamam da, şu borçtan korkmamak bir çok ailenin ocağına incir ağacı dikiyor
allah yardımcın olsun canım, işin çok zor(
merhaba, şu an o kadar kötüyüm ki sadece bunları yazmak istedim. 1,5 senedir evliyim, eşimin durumu evlendiğimizden beri çok kötü, ailesiyle birlikte çalışıyor ve kazanılan kimseye yetmiyor, eşimin ailesi ve abisi, ablası ciddi fakirlik çekiyorlar, ben çalıştığımdan bizim evi ben geçindiriyorum. çok şükür yetirebiliyorum maaşımı. evlendiğimden beri evin hem maddi hem manevi yükü benim sırtımda, her işe ben koşturuyorum, evin her eksiğini ben gideriyorum. bu kadar yükün üzerine bir de eşim eski arabamı sattırıp üstüme taşıt kredisi çektirdi, arabayı yeniledi. arabanın da her masrafı bende. sizin kocalarınız her ay sonu nasıl hesap yapıyorlarsa ben de evlendiğimden beri böyleyim. kendimi erkek gibi hissetmeye başladım artık. bunları bir nebze kabullenmiştim ama geçen hafta evime icra memurları geldi, kayınpeder kredisini ödememiş kefili de eşimmiş. ben şimdi ne olacak dedim eşim krediyi ödeyemeyiz eve icra gelecek mecbur diyor. kayınpederim ve kayınvalidemden hiç ses yok, görümcem katlanacaksın mecbur, yapabileceğin hiçbir şey yok, istediğin kadar bağır çağır diyor. umurlarında bile değil sanki. eşimin halasının evini ipotek vermişler başka bir kredi için, o eve de kağıt gelmiş evi boşaltın diye ve kadının eşi 3 sene önce öldü, kadını evinden ettiler. o kadar yoruldum ki bu kadar kısa sürede, 1,5 seneyi sanki 15 yıl gibi yaşadım. artık dayanamıyorum, ben ömrüm boyunca kimseye borç takmadan namusumla yaşadım, bunlar krediyi ödemiyorlar benim eşyalar haciz edilecek. eşimin umurunda değil. ona olan aşkım sevgim her şeyim bitti, beni o kadar istismar etti ki. ailesinden nefret etmeye başladım. ailemle konuşup boşanma davası açmayı düşünüyorum.
Onun kendi ailesi annesi babası o katlansın ama sen mecbur değilsin kimse kusura bakmasın.herkesi kendi gibi sanıyor... ben mecburum sen de mecbursun dedi.... sanki benim bir ailem sahip çıkanım yok gibi. ailem bunların hiçbirini bilmiyor anlatmadım üzülmesinler diye.
evet, allahtan çocuk yok. olsa da fikrim değişmezdi zaten. mesele sırf bu haciz konusu değil. olayların geneli beni çok yıprattı. iyi gün görmedim. düğün günü annemi tembihledim, bizim tarafın taktığı altınları sen al, bunların işi belli olmaz dedim. sanki içime doğmuştu. eşimin ailesi kendi taraflarının taktığı altınlardan bir tane çeyrek göstermediler bize, hepsini aldılar. allahtan annem o gün benim sözümü dinledi, kenarda bir kaç parça altınım kaldı.canım ben sana işin hukuki boyutunu anlatayım.. öncelikle sen bu kefalete onay vermediysen kefalet geçersizdir bankacıyım iyi bilirim.. ayrıca bu icra konusunda muhakkak bir avukata danış çünkü aile evi olan evlerde zaruri eşyaların hiçbiri haczedilemez..
evliliğin için de şu kadarını söyleyim.. eşinin kendi evine saygısı kalmamış.. kendi evini ev olarak görmüyor.. çıkamamış ailesinin dibinden.. bir de utanmadan ailesi katlanacaksın diyor.. tamam evlilik iyi günde kötü gündedir de sana iyi gün yaşatmamışlar ki kötü günde destek beklesinler.. evinin direği,reisi olmayan erkeğe kusura bakma da ben koca diyemem.. çoluk çocuk yokken yol da yakınken bak bence başının çaresine..
aynen öyle. ki uğruna dert çekilecek insanlar değiller.Onun kendi ailesi annesi babası o katlansın ama sen mecbur değilsin kimse kusura bakmasın.
allah razı olsun. daha fazla yıpranmadan yarın sabah ailemi ziyaret edip konuşacağım hayırlısıyla.Allah yardımcın olsun sana dua edeceğim kardeşim.ailenle görüş son kararını ver kolay değil yaşayan bilir.
tabiki senin maaşına güveniyorlar..o görümcen olsa senini yerinde bir kuruş yine vermez..utanmadan mecbursun vermeye diyor...ee tabi çooook gıymatlı bulunmaz kardeşi ile evlisin..hiç bir işte dik,iş tutturamayan böyle bir aileden adam olmaz..böyle eşin gibi birindende koca olmaz..madem her işte zarar edip batıyorlar uğraşmasınlar..kayınbabanın emeklisis vardır mutlak yuvarlanıp gitsin...ne o öyle haciz falan..milleti zengin etmeye çok meraklılarmış..evet çalışmıyor, ondan gevrek gevrek konuşuyor. benim maaşıma güvenecek kadar da karaktersizler midir, valla hiç de olmayacak bir şey gibi gelmedi düşününce.
çok iş batırdılar, o kadar para nereye gitti hiç anlamadım, bir kuruşları yok, emekli maaşı olmasa kira bile veremezler sokakta kalırlar.tabiki senin maaşına güveniyorlar..o görümcen olsa senini yerinde bir kuruş yine vermez..utanmadan mecbursun vermeye diyor...ee tabi çooook gıymatlı bulunmaz kardeşi ile evlisin..hiç bir işte dik,iş tutturamayan böyle bir aileden adam olmaz..böyle eşin gibi birindende koca olmaz..madem her işte zarar edip batıyorlar uğraşmasınlar..kayınbabanın emeklisis vardır mutlak yuvarlanıp gitsin...ne o öyle haciz falan..milleti zengin etmeye çok meraklılarmış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?