Aldığı eğitim okuduğu bölüm ve yaptığı işle mutlu olan insan sayısı çok çok az sanırım ..
Şu anda yabancı bir yerdeyim ve devlet okulunun eğitim sistemi ; tıpkı bizdeki gibi, ezberci . hatta bazı yanları bizden bile kötü; çok katı kuralcılar , ne aileler ne eğitimciler sevgi ile yaklaşıyor çocuklara. Akran zorbalığı hat safhada, okuldaki ailedeki bastırılmış duyguları , okul basıp insan tarayarak çıkartan küçük insanlar var
Normalde şaşırırdım, bu küçücük çocuklar nasıl bu denli kinle dolabilir diye . Şu anda içinde iken kesinlikle o çocukların yaşadığı psikolojiyi anlayabiliyorum.
Üniversiteler deseniz kamyonla para istiyor , babasının parası olan ya da çok özel yetenekleri olanlar istediği bölümleri okuyor, istediği işlerde çalışıyor, gerisi yine arka sıralarda serserilik ... devamında karın doyurmak için çalıştıkları işler..
İşin kötüsü biz yeni nesile, çocuklarımıza;
daha istedikleri gibi, daha özgür, rahat bir eğitim sistemini sağlayamazken,
karşılarında robotlar, İleri seviye teknolojiler var ve bunlar hızla insan iş gücünün yerini alıyor
Kesinlikle değişen dünya ile beraber, eğitim sistemlerini de güncellemeli insan oğlu.
Konuyu görünce içimi dökmek istedim
Bir el sanatı ile uğraşmayı denedin mi? Belki akşamları değişik kurslara, aktivitelere katılırsan; seni mutlu edecek bir yeteneğini keşfetmiş olursun, belli mi olur ?
En kısa sürede, çok mutlu olacağın, üreteceğin bir ortama adım atabilmeni dileğiyle..