merhaba canım. öncelikle geçmiş olsun. ama bu konuda bi adım atmış olman çok güzel. zaten hormonlar ve hastalığın nedeniyle bu şekilde kilo almış olman da çok normal hiç bozma moralini. ben diyetisyenim. sen diyabetli bi bireysin ve saati saatine kendi metabolizmana uygun diyet yapman gerekiyor. aslında herkes için geçerli bu ama malesef insanlar bu konuda bilinçsiz. senin bir de hastalığın olduğu için ve hormonal bi durumun da olduğu için bir diyetisyene gitmelisin. eğer maddi açıdan yük olur diyorsan devlet hastanelerinde de var diyetisyen. sana bunu söylüyorum çünkü diyabetlilerde bilinçsiz diyetler yaşam tehlikesi teşkil edebiliyor. senin için en önemli tedavi beslenme tedavisi. belki sanane diyeceksin ama bu benim işim olduğu için ve insan sağlığı söz konusu için yazmayı kendime borç bildim. diyabet beslenme konusunda hataya gelmez bende biraz hassasım :) sorun olursa cevaplarım canım. tekrardan geçmiş olsunhepimizin başına gelen ; 21 yaşında evlendiğinde incecik beli olan , 49 kg üstüne çıkmayan bir bayandım . 160 boyum vardı . Doğumdan sonra kilo aldım ve hepsini verdim çok şükür .(tabi 36 beden olarak kalmadım 40 beden devam ettim :))) 99 depreminden sonra panikatak geçirdim , bir takım ilaçlar aldım hepsi kilo yaptı 44 beden olarak devam ettim normal mağazalardan tek tük bulabiliyordum sonrasında 2004 de düşük yaptım ve bu hamileliğim bir takım sorunlar çıkardı hormon tedavisine başladım , yüksek dozda hormon iğneleri yaptılar karnıma ve sonra maalesef 44 beden pantolonları kapatamaz oldum. 2009 dan beri hayatıma 52 beden (85kg) olarak devam ediyorum hanımlar ancak arkadan bakınca hala bel kıvrımım var , kollarım bacaklarım normal ama baldırlar ve göbekle başım dertte , bugüne kadar neredeydin diyeceksiniz valla kilolarımla barışık bir bayan olmayı tercih ettim ama bekarken olan fotoğraflara bakıp özendim saçlarımı eskisi gibi sarı yaptım ama o eski Deniz değilim( bu duruma artık bir son demeye karar verdim . Bugüne kadar hiç diyet yapmadım ciddiyim çünkü dediğim gibi kilolarla barışıktım.
Şimdi hanımlar bana yardım edebilirmisiniz ? Nasıl kilo verilir ? Daha doğrusu bu hormon kiloları nasıl verilir ? Şeker hastaşığı da çıktı bende kilo yapan cinsten (kilo verdiren olsa şaşardım) onu da yenmek adına ne önerirsiniz ? Özellikle kortizon ile kilo alan bayanlar varsa yardım edebilirse çok sevinirim ..
Tabikiz düşünürüm katılmayı motivasyon gerekcanım gel katıl bize. diye başarı hikayelerinde 11.5 kg dan diye başlayan başlıktayız
Ay şekerim ne bananesi allah gönderdi seni bana . Devlet hastanelerine kız kardeşimi baya götürdük herkesin eline aynı diyet listesi veriliyor anacım o yüzden bana özel benim metabolizmama özel bir diyet tabiki harika olucaktır.merhaba canım. öncelikle geçmiş olsun. ama bu konuda bi adım atmış olman çok güzel. zaten hormonlar ve hastalığın nedeniyle bu şekilde kilo almış olman da çok normal hiç bozma moralini. ben diyetisyenim. sen diyabetli bi bireysin ve saati saatine kendi metabolizmana uygun diyet yapman gerekiyor. aslında herkes için geçerli bu ama malesef insanlar bu konuda bilinçsiz. senin bir de hastalığın olduğu için ve hormonal bi durumun da olduğu için bir diyetisyene gitmelisin. eğer maddi açıdan yük olur diyorsan devlet hastanelerinde de var diyetisyen. sana bunu söylüyorum çünkü diyabetlilerde bilinçsiz diyetler yaşam tehlikesi teşkil edebiliyor. senin için en önemli tedavi beslenme tedavisi. belki sanane diyeceksin ama bu benim işim olduğu için ve insan sağlığı söz konusu için yazmayı kendime borç bildim. diyabet beslenme konusunda hataya gelmez bende biraz hassasım :) sorun olursa cevaplarım canım. tekrardan geçmiş olsun
Canım eğer herkesin eline aynı liste veriliyorsa onu yapan diyetisyeni allaha havale ediyorum. Bunun adı hakka girmek çünkü. Bölgesel konusuna gelince, şöyle söyleyeyim, herkesin belli bir vücut tipi vardır kilo alınca daha çok belli olan bazı bölgeler olabilir vücutta fakat sadece o bölgelerin kilo alması diye bi şey hiç bi zaman söz konusu olamaz. Belirli bir bölgeyi eritmek amaçlı diyet de uygulanamaz zaten öyle bi şey yok :) eğer herhangi bir bölgenin daha çok belirginleştiğini düşünüyorsan diyetle birlikte o bölgeye yönelik spor yapmalısın. spor derken öyle spor salonuna git falan da demiyorum örneğin göbek için her gün mekik çekersin. Bu tabiki bi fikir. Araştırabilirsin sende. Evde müzik açıp günde 1 saat tempolu dans edebilirsin. Bunları yapıp da zayıflayan o kadar çok örnek var ki. Çok zahmetsiz değil mi :) sen iyi bi diyetisyen araştır bulunduğun yerde. Sonra da dediğim gibi spor. İlk hedefin hemen 50 kiloya düşmek olmasın. Kolay ulaşabileceğin hedefler koy önce. Yavaş yavaş gelecektir devamı. 50-60 kilo arası ideal kilonda durursun. Hiç pes etmeAy şekerim ne bananesi allah gönderdi seni bana . Devlet hastanelerine kız kardeşimi baya götürdük herkesin eline aynı diyet listesi veriliyor anacım o yüzden bana özel benim metabolizmama özel bir diyet tabiki harika olucaktır.
Peki bir şey sormak istiyorum. Ben bölgesel aldım bu kiloları yani kollar ince bacak ince bel ince ama göbek ve baldır hele kalça maşallah yani ne yapmalıyım bölgesel eritme için ? bide doğumdan sonra kısaldım 158 im sanırım. 158 boya 85 kilo çok kötü sanırım sizce eski 48-50 kilo halime geri mi dönmeliyim ?
Merhabalar, kızlar! Önce geçmiş olsun hem de türkçem için özür dilerim, baya bozuk, yabanciyim, Turkiye'de 2 yıl oturuyorum. Yazdığını okuyup geçiremedim, bütün hayatım boyunca hep zayıflamak çalişiyordum ama sadece 1 yil önce en sağlıklı ve doğru yontem buldum, yani anladım vucutun çalişmasını, mekanizmasını. Seninle de paylaşmak istiyorum, umarım, türkçem yeterecek.Canım eğer herkesin eline aynı liste veriliyorsa onu yapan diyetisyeni allaha havale ediyorum. Bunun adı hakka girmek çünkü. Bölgesel konusuna gelince, şöyle söyleyeyim, herkesin belli bir vücut tipi vardır kilo alınca daha çok belli olan bazı bölgeler olabilir vücutta fakat sadece o bölgelerin kilo alması diye bi şey hiç bi zaman söz konusu olamaz. Belirli bir bölgeyi eritmek amaçlı diyet de uygulanamaz zaten öyle bi şey yok :) eğer herhangi bir bölgenin daha çok belirginleştiğini düşünüyorsan diyetle birlikte o bölgeye yönelik spor yapmalısın. spor derken öyle spor salonuna git falan da demiyorum örneğin göbek için her gün mekik çekersin. Bu tabiki bi fikir. Araştırabilirsin sende. Evde müzik açıp günde 1 saat tempolu dans edebilirsin. Bunları yapıp da zayıflayan o kadar çok örnek var ki. Çok zahmetsiz değil mi :) sen iyi bi diyetisyen araştır bulunduğun yerde. Sonra da dediğim gibi spor. İlk hedefin hemen 50 kiloya düşmek olmasın. Kolay ulaşabileceğin hedefler koy önce. Yavaş yavaş gelecektir devamı. 50-60 kilo arası ideal kilonda durursun. Hiç pes etme
Herhalde yanlış yoruma cevapladım, pardon.Canım eğer herkesin eline aynı liste veriliyorsa onu yapan diyetisyeni allaha havale ediyorum. Bunun adı hakka girmek çünkü. Bölgesel konusuna gelince, şöyle söyleyeyim, herkesin belli bir vücut tipi vardır kilo alınca daha çok belli olan bazı bölgeler olabilir vücutta fakat sadece o bölgelerin kilo alması diye bi şey hiç bi zaman söz konusu olamaz. Belirli bir bölgeyi eritmek amaçlı diyet de uygulanamaz zaten öyle bi şey yok :) eğer herhangi bir bölgenin daha çok belirginleştiğini düşünüyorsan diyetle birlikte o bölgeye yönelik spor yapmalısın. spor derken öyle spor salonuna git falan da demiyorum örneğin göbek için her gün mekik çekersin. Bu tabiki bi fikir. Araştırabilirsin sende. Evde müzik açıp günde 1 saat tempolu dans edebilirsin. Bunları yapıp da zayıflayan o kadar çok örnek var ki. Çok zahmetsiz değil mi :) sen iyi bi diyetisyen araştır bulunduğun yerde. Sonra da dediğim gibi spor. İlk hedefin hemen 50 kiloya düşmek olmasın. Kolay ulaşabileceğin hedefler koy önce. Yavaş yavaş gelecektir devamı. 50-60 kilo arası ideal kilonda durursun. Hiç pes etme
Kızlarrrr buraya temmuzda yazmıştımm ay 48 bedene düştümmm sormayin söylemem şaka şaka ay at kuyruğu otu çayıyla zayıfladımm tarfini isteyenler için forumda ek konu açınca yazıcam
3 litre suya bi karışım demliyodum her gün o 3 litreyi bitirdim , yağlı şeylerden uzak kaldım hiç su içmedim. Bu çayı içince direkt idrardan yağ geliyo kısa zaman sonra . Yürüyüş pek yapmadımnasıl yanı sadece caylamı zayıfladınız dıyet ve spor yokmu
canım merhaba güzel incelmişsin sevindim senin adınaKızlarrrr buraya temmuzda yazmıştımm ay 48 bedene düştümmm sormayin söylemem şaka şaka ay at kuyruğu otu çayıyla zayıfladımm tarfini isteyenler için forumda ek konu açınca yazıcam
Bende tek etkisi sık sık tuvalete çıktım , bir bu yanicanım merhaba güzel incelmişsin sevindim senin adına
bende bu çayı denemek istiyorum ama yan etkileri varmı acaba
Sağol hayatim ekim bitsin hemen diyetisyende alıcam soluğuCanım bence de gidebilirsen eğer bir diyetisyene git özel durumun olduğu için. Ben de gidiyorum, gitmeden önce aç kalırdım bu şekilde aç kalmıyorsun onun verdiklerini yiyince vicdan azabı çekmiyorsun. Bende de hipglisemi var onun için ayrı ilaç kullanıyorum. Kolay gelsin.
tamam canım teşekkür ederim bende alıp deniyeyim bakalımBende tek etkisi sık sık tuvalete çıktım , bir bu yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?