artık küçük değilim gibi..:)

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
mrb kk üyelerii
dert de sayılmaz pek aslında ama beni düşündürmüye başladı bu durum.22 yaşında üni öğrencisiyim ben.
seneye biticek inş.evin de en küçüğü benim.benim sorunum şu ki ben daha kendimi küçük görüyorum zira davranışlarım da öyle.çok çocukça...
nedense hiç olgun davranamıyorum.evin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım tabi ama sanırım bu da dezavantajı oldu benim için.mutfakla hiç aram yoktur,basit şeyler dışında yemek yapmayı bilmem,ev işine karışmam,annem hazırlar ben yerim falan:)yazarken bile utandım o derece.
gelelim bu konuyu nasıl dert edindiğime.geçenlerde babamın arkadaşı aradı oğlna kız arıyolarmış.muhtemelen beni görmeye gelicekler.tabi öyle bişey imknsız benim için ama şöyle bi düşündüm de beni gerçekten istemeye gelicek olsalar ne çay tutabilirim ne kahve.dökerim muhtemelen:)çünkü bu işleri misafir geldiğinde hep ablam yapardı ben de ohuyom ben ya küçüğüm daha triplerindeydim hala da öyleyim.halbuki yaşıtlarımın çocukları var.yarın birgün okul bittiğinde evlendiğimde evi nasıl çekip çeviririm misafir karşılarım düşüne düşüne içime dert oldu.benim gibi var mı gercekten çok merak ediyorum

hic bir kiz basit bir cay kahve olayini yapamayacak derecede kötü degildir. Sakar falanmisin yoksa,oyleyse ayri.
bu havadan cik bir an once.

Son düzenleme:
bende senin gibi sayılırım bana da annem yaptırmadı hiç iş 21 yaşındayım ev işlerinde falan yardım etmeye çalışıyorum ama büyük şeyler yapamam tabi cam silmek vs bende kendime dert ediyorum bazen anne ben napıcam falan diyorum annemde sen bi evlen bak hepimizi geçersin hatta bugün konuştuk bu konuyu annemin sözünü aynen aktarıyorum ' iş başa düşünce don başa geçermiş '

canım bende aynı senin gibiydim.ben aynı evde 3 kadınla büyüdüm ne temizlik ne yemek hiçbişey bana kalmıyordu hem tek çocuğum hem tek torunum her sabah ananem gelir kahvaltıda ne istersin diye sorardı bulasığımı bile yıkamazdım.ne kadar kötü bişeymiş şımartıldım bu konuda şimdide üniversitede il dısındayım ve bütün evin temizliğini yemeğini yapıyorum.yemek yapmasını öğrendim.söylerken utanıyorum ama çayın nasıl demlenceğini bile bilmiyodum şimdi farklı yemekler deniyoruz arkadaslarımla yapmaya calısıyorum öğrendim baya bişeyler.eskiden oturmaya arkadaslarım geldiğinde anneme biseyler yaptırıyodum şimdi mutfağa kimseyi sokmuyorum börekler tatlılar herseyi yavas yavas öğrendim.yani diceğim o ki insan zorda kalınca yapamam dediği herseyi yapıyo, yapmak zorunda kalıyo çay da yaparsın tepsiyle dökmeden kahve ikramıda yaparsın :)

ya ev işini çok güzel yaparım aslında.iş başa düştüğü zamanlar da oldu ama onlar geçici bi süre için.sonunda nasıl olsa annem gelicek diye yapmışımdır.
sakarlık yok belki ama tecrübesizlik var ben onu anlatmaya çalıştım.hani ben küçüğüm öyle şeyler yapmam gibisinden.annemin alıştırmasından dolayı bunu üstümden atamıyorum.üff aman ne bilim görücü olayı gündeme gelince noluyoruz oldum:S

Ben 22 yaşındayım senin gibi ve evliyim :).
Sana önemli bir öneri elini çooook çabuk tutaraktan öğrenmelisin . Keşke olay sadece öğrenmekle bitse.. Bunun bir de ataleti yenme meselesi var ki bu öğrenmekten daha zor bir olay.Bol şans...

dışarda okuman çok iyi olmuş biliyo musun.her konda tecrübe kazanmışsındır.ben ailemin yanındayım malesef.malesef diyorum çünkü hiç zorluk görmedim ne yalan söyliym biraz çekmek isterdim

keşke ayrı ilde okusaydın ünvyi
ben çay koymayı bile kendi evime çıkınca öğrendim,misafirler gelicekse tuvalet kağıdı rulolarını kontrol etmeyi,temiz havlu koymayı,yemek yapmayı,aynı evde-hatta odada bi yabancının nazını çekmeyi,paran olmadığında neleri kısman gerektiğini falan hep üniveristede kendi evimde öğrendim..
imkanın varsa KPSSyle falan başka biyere git derim,kendi kendine hayatta kalma mücadelesi verirken hem çok eğlenir hem çok öğrenirsin

hiç dert etme canım başa gelince öyle güzel yapılıyor ki....sadece yaş erken iken alışmazsan düzen tutturmakta zorlanıyorsun...ben de evlenene kadar dışarlardaydım hep....ben 30 dan sonra evlendim üstelik....laf aramızda şimdi az marifetli sayılmam :))))) özellikle mutfakta

evet evet işte bahsettiğim bu yaşıtım ve evlisiinnn:S
yani ben de evlenilcek yaştayım.ama öyle bişey olsa yakıştıramıyorum kendime.ben evde kalırım a dostlarr:))

bende aynıyıımmmm :)) yani bir iki şey tabiki yapıyorum. ama öyle bir becerikliliğim yok :)) hele birde şimdi gündemde evlilik konusu var. insan acaba başarabilirmiyim naparım diye düşünmeden edemiyor :/

bende 29 yaşındayım. pek bişey yapmıyorum. ama iş başa düşünce yaparım diye düşünüyorum. :)
nişanlanıcam yakında. yaparım herhalde yaa... ayy ama soyma işlemlerinde acemiyimmm.

dışarda okuman çok iyi olmuş biliyo musun.her konda tecrübe kazanmışsındır.ben ailemin yanındayım malesef.malesef diyorum çünkü hiç zorluk görmedim ne yalan söyliym biraz çekmek isterdim

sende şimdiden başla o zaman canım , annen yemek yaparken otur yanında sanada öğretsin bidahakine sen yaparsın ilk deneme kötü olabilir ama yavas yavas öğrenirsin :) şimdiye kadar anneciğin sana yapmış sende şimdi ona yaparsın.benim teyzem evlenene kadar yemek yapmadı hic nisanlandıktan sonra mutfakta anneannemin dibinden ayrılmadı defter tuttu yemek tariflerini hep şimdi oturmaya gidiyoruz bi yemekler tatlılar yapıyor şok oluyoruz.yani o kadar dert etme cok geç değil :)

bende nişanlandıktan sonra defter tutmaya başlasam iyi olur. defterim hazır zaten. :)

Yapmasanda olur. Sende evlenince hayat müşterektir diyerekten kocana yaptırırsın işleri, sende çocuk falan yaparsın artık o kadarını adam yapamaz tabi.

evlenince kocayla çekişirim gibi geliyo biraz da sen yap ben yiyeym diye:))
annem arada söylenir erkek çocuğu gibisin bişey yapmıyosun diye şimdi şimdi kadıncağıza hak veriyorum.ilerde çok zorlanıcam sanırım çokk...

Yapmasanda olur. Sende evlenince hayat müşterektir diyerekten kocana yaptırırsın işleri, sende çocuk falan yaparsın artık o kadarını adam yapamaz tabi.

:)yapabilse güzel olurdu tabi.her şey kadınların sırtında.bi de işin varsa...hem çalış hem çocuk büyüt hem evi çekip çevir sonra yaşlandın desinler.tabi yaşlanır dert bizde tasa bizde

Kendinize dert etmeyin iş başa gelince herkes yapar.Ne zor şeyleri başarabiliyoruz,yemek,vs ev işlerimi korkutacak gözümüzü .Laf aramızda benim tanıdığım biri evlendiğinde daha tam kendi hareketlerini bile kontrol edemiyordu yani o kadar çocuksu.Fakat yemek işte netten tariflerle ya da anneyi arayıp sormayla halletti yaptı yani bravo Şimdi 2. çocuğuna hamile . :) Korkmasın kimse bence .

inan şuan en cok istdiğim şey hemen okulu bitirip bi başka ilde işe başlamak.aile yanında okumak cok şey kaybettirdi bana.hayatı doğru düzgün tanımıyorum,çile çekmedim.
ondandır belki bu çocukluğum.hala olgun davranamıyorum.ne diym umarım ilerde çok zorlanmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…