artık küçük değilim gibi..:)

Hayatim bence simdiden düsünup icini karartma.Insan gerektigi zaman yapiyor.Biz kadinlar buna programlanmis gibiyiz.

malesef benımde hıç aram yoktur ev ışınle yemekle felan
yemek yapmasını hıç bılmem mesela bı tek makarna ve tavuk sote
onuda sevgılım öğrettı
mesela bız bı sene aynı evde yaşadık o yaptı yemeklerı
ınsan hıç mı beceremez?ben beceremıyorum ışte napıyım :26:
ben erken yaşta çalışmaya başladım annem hep yaptı önüme koydu kadıncağız
bazen bende düşünüyorum ılerde naparım acaba dıye
tek değılsın yanı canım

bu yasa kadar cay bile servis etmeden nasil geldiniz hayret
sizinkisi tembellik baska sey degil bence
is basa düsünce evlenincede zaten bilmiyorum ben deyip isin icinden cikarsiniz
olur biter

Hayatim bence simdiden düsünup icini karartma.Insan gerektigi zaman yapiyor.Biz kadinlar buna programlanmis gibiyiz.

aynen öyleyizz :)

İş başa düşülünce öyle bir yapılıyor ki :)

Senin durumunda kardeşim var, ben ablayım ve tahmin edersin ki herşeyi ben yaptım, ben düşündüm, ben ilgilendim. ama bi yerden sonra elimi ayağımı çektim bazı şeylerden, şimdi artık yapmaya başladı

Mutfağa gir önce, yemek yapmak benim için hobi gibi mesela, böyle yaklaşırsan olaya ısınman çok daha kolay olur. Annene yardım etmeklee başla, ama başla bi an öncee :)) Şimdiden bol şans canım :)

çay tepsisini tutamayacak kadar beceriksiz olduğunu zannetmiyorum. eğer öyleysen durum çok vahim :)

19 yaşıma kadar senin gibiydim, herkes beni umutsuz vaka olarak tanımlarıdı bu konuda.

Annemde en azından derslerde başarılıyım diye avunurdu kadıncağız.

Ne zaman teyzemlere gitsem işlerin ucundan tutmam için baskı yaparlardı, niyetleri öğrenmem.

Sonra ne oldu?İyi bir okul kazandım.Şimdi anneannem teyzem bir şey yapmaya kalksam beni oturturlar, artık yapmama gerek kalmamış gibi.Anneannem "hizmetçi tutarsın sen" der arada.

Ben ne oldum?Okulu kazandım, yurda yerleştim.Senelerdir bana öğretmeye çalıştıkları şeylerin çoğunu ilk senemde öğrenmiştim bile, yurtta her işimi gördüm yemek temizlik.Deneye deneye, hata yapa yapa, annemi arayıp sora sora.Artık sırf annem bana tavsiye vermiyor ev işleri konusunda, ben de ona veriyorum.Tarif bilem veriyorum

Şimdi en azından bir evi yakmadan yıkmadan çekip çevirme yetisi kazandım sanırım, tek yolu var o da pratik yapmak hatta mümkünse bir başına kalmak.

Son düzenleme:
canım bende aynı durumdayım valla yani durumdaydım 22 yaşındayım evliyim çocuğum var hemde şimdi çok şükür çekip çevirebiliyorum yani en azından kimseye muhtaç değilim Bekarken basit yemekler yapardım iş filan hiç bilmezdim annem hiç iş yaptırmazdı kendi yapardı hep ama iş başa düşünce mecbursun. Baktın ki bulaşıklar kendi kendine yıkanmıyor pencereler kendiliğinden silinmiyor iş başı yapıyosun Arada bunalıyorum ama dönüyo işler bir şekilde.. İnternettende yemek tarifleri bkıyorum yapabildiğim kadar yapıyorum işte. Bir buçuk yıllık evliyim başladığım noktaya göre çok çok iyiyim valla Tüm bu işlerin arasında çocuk bilem büyütüyorum çok şkür

benim iş başa düşeli o kadar çok oldu ki.hiiçç oralı değilim tabi canım annecim ablamın bıraktığı yerden devam etti tabi:)
bilmez miyim ablalar candır misafir falan geldiğinde hiiç sana gerek kalmaz çünkü abla yapar:))ama şimdi o evli tabi ben evde tekim ve de öğrenciyim.sanırım annem ondan ses etmiyo yoksa burnumdan getirirdi.haklısın bu yaz bi mutfağa giricem bişeyler öğrenmeye çalışcam yoksa işim zor

canım okul yüzünden bana da hiç bulaşmaz ailem.ama şuan yaş 22 olmuş tabi hala kendimi annemin küçücük çocuğu olarak kabul ettirmeye çalışsam da olmuyo bi saatten sonra:)
yalnız tek başıma bi eve cıkmaya da çok hevesliyimdir.inş okul biter de biran önce bu konalara da bi el atarım

@cadica
beceriksiz mi tecrübesiz mi bilemiyorum kii:)şimdi hakkımı yemeyin bunları yapmışlığım var tabi ki ama ben yapAmıyorumdan değil yapmıyorumyorumdan şikayet ettim.böyle alıştım dedim.yoksa beceriksiz veya sakar değilimdir canım

@daaire

yaşıtım ve bir çocuk annesi......ay allah bağışlayın güzel güzel büyüütrsün inş bebişini.bi de 1bucuk sene olmuş maşallah bunlar bana şuan o kadar uzak geliyo ki ben daha kendimi büyütemedim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
bende tıpatıp senin gibiydim.....:13:
annem "evlenince bana küfür ettireceksin sen bu halinle, bana yapma kendin için öğren bari............" diye diye diye diye yinede yaptıramadı...
sabah kalkardım yatağımı bile toplamazdım...
erkek kardeşim anlatmıştı annem bi gün sinirden bütün odamı darmadağın etmiş çocuk koprkudan odasını toplamış...
düşün yani...
2 yıllık evliyim iş başa düşünce yapılıyo valla...
şimdi annem arayıp bana soruyo şu yemeği yapcam içine şunuda koysam nasıl olur..
sen nasıl yapıyosun fln diye...
temizlik yemek herşey oturdu..
üstelik çalışıyorum...
genelde yemeklerimde beğenilir...
öğrenirsin zamanla kasma kendini boşver...

Ben de senin gibiydim.
Annem "yaptığın banaysa öğrendiğin kendine" derdi.

Şimdi elimden örgü dışında heer iş gelir.

Yani diycem şu ki.

İş başa düşecek.Nası yaparsın

=)evet evet odasını toplamayan kısmında da kendimi buldum.biz de çok tartışırız malsef
annem beni ilerde öyle görse gözleri yaşarır yaşarmakla kalmaz hüngür hüngür ağlar heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…