- Konu Sahibi Latinachica
-
Hayatim bence simdiden düsünup icini karartma.Insan gerektigi zaman yapiyor.Biz kadinlar buna programlanmis gibiyiz.
mrb kk üyelerii
dert de sayılmaz pek aslında ama beni düşündürmüye başladı bu durum.22 yaşında üni öğrencisiyim ben.
seneye biticek inş.evin de en küçüğü benim.benim sorunum şu ki ben daha kendimi küçük görüyorum zira davranışlarım da öyle.çok çocukça...
nedense hiç olgun davranamıyorum.evin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım tabi ama sanırım bu da dezavantajı oldu benim için.mutfakla hiç aram yoktur,basit şeyler dışında yemek yapmayı bilmem,ev işine karışmam,annem hazırlar ben yerim falan:)yazarken bile utandım o derece.
gelelim bu konuyu nasıl dert edindiğime.geçenlerde babamın arkadaşı aradı oğlna kız arıyolarmış.muhtemelen beni görmeye gelicekler.tabi öyle bişey imknsız benim için ama şöyle bi düşündüm de beni gerçekten istemeye gelicek olsalar ne çay tutabilirim ne kahve.dökerim muhtemelen:)çünkü bu işleri misafir geldiğinde hep ablam yapardı ben de ohuyom ben ya küçüğüm daha triplerindeydim hala da öyleyim.halbuki yaşıtlarımın çocukları var.yarın birgün okul bittiğinde evlendiğimde evi nasıl çekip çeviririm misafir karşılarım düşüne düşüne içime dert oldu.benim gibi var mı gercekten çok merak ediyorum
aynen öyleyizz :)
İş başa düşülünce öyle bir yapılıyor ki :)
Senin durumunda kardeşim var, ben ablayım ve tahmin edersin ki herşeyi ben yaptım, ben düşündüm, ben ilgilendim. ama bi yerden sonra elimi ayağımı çektim bazı şeylerden, şimdi artık yapmaya başladı
Mutfağa gir önce, yemek yapmak benim için hobi gibi mesela, böyle yaklaşırsan olaya ısınman çok daha kolay olur. Annene yardım etmeklee başla, ama başla bi an öncee :)) Şimdiden bol şans canım :)
19 yaşıma kadar senin gibiydim, herkes beni umutsuz vaka olarak tanımlarıdı bu konuda.
Annemde en azından derslerde başarılıyım diye avunurdu kadıncağız.
Ne zaman teyzemlere gitsem işlerin ucundan tutmam için baskı yaparlardı, niyetleri öğrenmem.
Sonra ne oldu?İyi bir okul kazandım.Şimdi anneannem teyzem bir şey yapmaya kalksam beni oturturlar, artık yapmama gerek kalmamış gibi.Anneannem "hizmetçi tutarsın sen" der arada.
Ben ne oldum?Okulu kazandım, yurda yerleştim.Senelerdir bana öğretmeye çalıştıkları şeylerin çoğunu ilk senemde öğrenmiştim bile, yurtta her işimi gördüm yemek temizlik.Deneye deneye, hata yapa yapa, annemi arayıp sora sora.Artık sırf annem bana tavsiye vermiyor ev işleri konusunda, ben de ona veriyorum.Tarif bilem veriyorum
Şimdi en azından bir evi yakmadan yıkmadan çekip çevirme yetisi kazandım sanırım, tek yolu var o da pratik yapmak hatta mümkünse bir başına kalmak.
bende tıpatıp senin gibiydim.....:13:
annem "evlenince bana küfür ettireceksin sen bu halinle, bana yapma kendin için öğren bari............" diye diye diye diye yinede yaptıramadı...
sabah kalkardım yatağımı bile toplamazdım...
erkek kardeşim anlatmıştı annem bi gün sinirden bütün odamı darmadağın etmiş çocuk koprkudan odasını toplamış...
düşün yani...
2 yıllık evliyim iş başa düşünce yapılıyo valla...
şimdi annem arayıp bana soruyo şu yemeği yapcam içine şunuda koysam nasıl olur..
sen nasıl yapıyosun fln diye...
temizlik yemek herşey oturdu..
üstelik çalışıyorum...
genelde yemeklerimde beğenilir...
öğrenirsin zamanla kasma kendini boşver...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?