artik mutluluk gelsede zevk alamam....

off bende de aynı sıkıntılılar..
Ders çalışmaktan sıyırma noktasındayiım
Bizim bölümden işe girenler var ama sallantıda işler
Bir kısmı nişanlandı , evlendi hani ev hanımlığını kabullenmiş durumdalar
Kİmseye gitmek istemiyorum akrabalarda ne oldu yaptın vah vah ah ay o kadar okudun işallah maşallah
Aşk da yok .. evde kim görsün arkadaş olsun evleneyim ..
Düğünler boğuyor artık .. kuzenimin var yazın o topluluğa çıkmaya utanıyorum artık hem de nasıl..
Hele bir de geçenlerde bir akrabam kadın çalışmadan evlenilmez çalışan eş alınmalı , oğluma çalışmayan gelini aldırtmam.. bakalım garantisi var mı girdiğinde çalışıyordu ya sonra çıkarsa..
Sabertmekten başka çıkar yol yok

benide boğuyo düğünler yaa hakkaten sabretmekten başka çaremiz yok zaten bu insanlar saçma sapan konuşuyolarya sinir oluyorum sanki kendi çocuklarının ne olcağı belli

27 yasindan sonra genclik gitmis yasmaya calis o giden gencligini artik 30 da evlenirim millet bana kalik der :// hic böle hayal etmemistim hayatimi üniversitede okurken :/:43:

Bu kismi anlayamadim. 30 da evlenmek ve kalik ? Senin hayalin 30 dan once evlenmis olmak olabilir ama herkesin hayali 30 dan once evlenmek degil. Sen de bu sekil birilerini etiketliyorsun. Herkes belki evlenmek istiyor, herkes belki anne olmak istiyor. Bir sen degilsin bunlari hisseden. Takildigim milletin laflarini takman ama kendinde ayni seyleri senin soylemen. Millet icin mi yasiyorsun. O zaman havluyu at, hic birsey yapma.

Bilmedigim icin anlamina baktim;

Kalık ne demek

Tanımı/Anlamı

Kalmış, artmış.

Eskimiş.

Evlenme çağı geçmiş, evde kalmış (kız).

Eksik, noksan.

Son düzenleme:
Bende aynıyım 3 yıl oldu mezun olalı başvurmadığım yer girmediğim mülakat ve sınav kalmadı ama yok yok yok. Nedeni basit ama TORPİLİM yokta ondan. Çalış didin sabahlara kadar o ingilizce anlatılan kitaplara çalış mezun ol sonuç hüsran. Hani evlenemedim yazmışsınız ya ben evlendim ama tek maaş olunca bu defada çocuk problemi çıkıyor karşınıza. Ev hanımı olmayı hayatım boyunca aklıma getirmemiştim ama şuanda bunu yapmak zorundayım ve fena halde koyuyor. Yani sizi o kadar iyi anlıyorum ki hakkımızda hayırlısı olsun demekten yoruldum ama başka denilecek birşeyde yok malesef şu durumda.

Bu kismi anlayamadim. 30 da evlenmek ve kalik ? Senin hayalin 30 dan once evlenmis olmak olabilir ama herkesin hayali 30 dan once evlenmek degil. Sen de bu sekil birilerini etiketliyorsun. Herkes belki evlenmek istiyor, herkes belki anne olmak istiyor. Bir sen degilsin bunlari hisseden. Takildigim milletin laflarini takman ama kendinde ayni seyleri senin soylemen. Millet icin mi yasiyorsun. O zaman havluyu at, hic birsey yapma.

Bilmedigim icin anlamina baktim;

Kalık ne demek

Tanımı/Anlamı

Kalmış, artmış.

Eskimiş.

Evlenme çağı geçmiş, evde kalmış (kız).

Eksik, noksan.

ayni seyi soylemisiz zaten 30 yasinda evlenirsen bizim buralarda kalik diyorlar takma diyorsun baska bir kelime yok zaten napiyim gidip doveyim mi kolu komsuyu mecbur takmayacagim.. ama böyle olsun istermiydim hayatimi? istemezdim yasitlarimin evlenip mutlu olup bana hava atmalarini seyredio sinir olmakmis benim kaderim ben evliligi mecburiyetten baaaaya bir ertelemis durumdayim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynıyım 3 yıl oldu mezun olalı başvurmadığım yer girmediğim mülakat ve sınav kalmadı ama yok yok yok. Nedeni basit ama TORPİLİM yokta ondan. Çalış didin sabahlara kadar o ingilizce anlatılan kitaplara çalış mezun ol sonuç hüsran. Hani evlenemedim yazmışsınız ya ben evlendim ama tek maaş olunca bu defada çocuk problemi çıkıyor karşınıza. Ev hanımı olmayı hayatım boyunca aklıma getirmemiştim ama şuanda bunu yapmak zorundayım ve fena halde koyuyor. Yani sizi o kadar iyi anlıyorum ki hakkımızda hayırlısı olsun demekten yoruldum ama başka denilecek birşeyde yok malesef şu durumda.

inslh tez zamanda harika bir is bulursun ve cocugun olur en azindan evlilik meselsini halletmisin tek sorun is onunda hayirlisi

ayni seyi soylemisiz zaten 30 yasinda evlenirsen bizim buralarda kalik diyorlar takma diyorsun baska bir kelime yok zaten napiyim gidip doveyim mi kolu komsuyu mecbur takmayacagim.. ama böyle olsun istermiydim hayatimi? istemezdim yasitlarimin evlenip mutlu olup bana hava atmalarini seyredio sinir olmakmis benim kaderim ben evliligi mecburiyetten baaaaya bir ertelemis durumdayim

Sen cozum odakli degil, sorun odakli oldugun icin, kendini baskalarinin hayatiyla kiyasladigin, laflariyla kisitladigin icin izlersin hep.

Ise alirken bile sorarlar; sorunlara mi takilirsin yoksa cozum mu ararsin. Oldu ki ortam degisti , bir sorun cikti nasil halledersin diye. Hayalin once is bulmak olsun. Eksiklerin varsa is bakimindan onlari tamamla. Sonra evliligi dusun. Bu 25 olur 30 olur , 35 olur kendini kisitlama. Belki gec kaldim diye evlenirsin sonra bosanirsin belli mi olur. Herkesi de mutlu sanma. Her evlilikte sorunlar var , disariya belki cok mutlu gorunurler, face de boy boy resimlerini koyarlar ama bunlara da inanma.

Son düzenleme:
agostost 2013 de ben üniversiteyi bitireli 3 yil dolacak. 25 yasindayim.. evde oturuyorum öle okuldan arkadaslarim herkz hemen bir ise girdi hayatini düzene soktu evlenen dügün arifesinde olan hatta coktan cocuk yapmis olan bile var. bu yazin da en yakin iki arkadasimin dügünü var ikiside istanbulda. ben kocaelindeyim ama kara kara düsünüyorum dügün zamani gelince ben nasil gidicem dügünlerine calismadigim icin paramda yok üstüme basima bile bisey almiyorum ki 3 yildir.

ohoooo kizim 3 yil evdemi oturdun ??? hayir tabikide okadar cok mücadele verdim ki ihlas pazarlamacilik yaptim bi süre kendime harclik olsun die baktim olmayacak her is görüsmesinden sonra biz sizi arariz deyip beni umutla can gözle aylarca bekletip husrana ugratiyorlar
,.. kpss yüklendim dershaneye gittim dersanedeki süslü puslu kizlara özendim yeri geldi amakendimi motive ettim memur olunca bende kendime alisveris yapicam die.. sonuc nerdeyse ölüyordum heycandan sinavda,, 78 alabildim ama halaaa atanamadim bi umut :( baktim olmicak ziraat bankasi 500 servis görevlisi alacak lisans mezunu hemen ona calistim aylarca KAZANDIM ne mutlu oldum kurtuldum dedim
ama mülakatta elendim :( verdigim emek yaptgim masraf hepsi uctu gitti... tabi ZAMANDA

caresiz hissediyorum kendimi mutsuz aynalara bakiyorum kendimi bile begenmez oldum sanki hayat akip gidiyo ben balkondan seyrediyorum ama hic birsey yapamiyorum :( hala is ariyorum hala yaza kadar is bulmam lazim die dahada cikmaza giriyorum bütün üniversiteden arkadaslrim o dügünde olacak :( onlarin yaninda mahcup olacagim kaybetmekten yoruldum

aaa bide ask var dimi ask die bisey var dogru ya ben asik olmayi hayal kurmayi unuttum desem daha ii olur cok isterdim ama asik olmayi evlilik hayalleri kurmayi ama hayatimi düzene sokamadigim icin evlilge hala hazir degilim :( halbuki anne olmayi cok istiyorum

rızık kapısı bazılarına erken açılır bazılarına geç.... ama sonunda muhakkak açılır... unutmaki koskoca kainata rıızk yetiştiren rabbim seni sevdiği için yarattığı kuluna mı rızık kapısını açmayacak... bazen alırız elmize bıçağı bir elmayı ortadan ikiye kestiğimizde ortasındaki kurtçuk sağa sola kaçmaya başlar...görmüşsündür... evim parçalandı diye belki de üzülüyordur........ bak ne kadar kısmetli hayvancık.... rızkının içinde doğuyor... elma kurdu...hem evi hem yiyeceği...diğer tarafta küçücük savunmasız balıkçıklar... koskoca tehlikeli denizde nasılda yiyecek buluyor ve karnını doyuruyor her allahın günü.... bu kadar zayıf ve aciz hayvancıkların karnını doyuran yüce Mevla... acep senin rızkını vermek için hangi vakti kaderine yazdı.... bırak arkadaşlarınla kendini kıyaslamayıı...onların rızkı hemen tayin edilmiş... bakalım sana tayin olunan rızık kapısı ne zaman karşına çıkacak ve sen koşarak çalacaksın o kapıyı...neşeyle... şükürle...mutlulukla.... belki de rızkının peşinden gittiğinde kalp kapını çalacak bir el olacak seni orda bekleyen aşkın sıcaklığında ısınan... sıcacık yuvan.. sonra bembeyaz gelinliğin ve tabikide sonraa boyboy çocukların inşallah ..... :) mutlu olmak için zaman asla geçmez... insan yeter ki gülümsemesini kaybetmesin ve aynalarda gördüğü aksini seyretmekten vazgeçmesin...senden bitanecik var bu düyada... kıymetsiz olur musun hiç....

inslh tez zamanda harika bir is bulursun ve cocugun olur en azindan evlilik meselsini halletmisin tek sorun is onunda hayirlisi

Öyle ama ya benim içimde kopan fırtınalar ne olucak? Yani beni çok iyi anladığını düşünüyorum eşimin arkadaşlarının eşlerinin hepsi çalışıyor bir araya gelindiğinde hepsi işyerlerinden sorunlarından bahsediyorlar ve hepsinin en az bir tane çocuğu var. Peki ben ne yapıyorum onların yanında sadece susup onları dinliyorum çünkü evde yaptığım tipik ev hanımlarının rutin hayatını anlatamayacağım için. Yani evlenince hayatında sadece seni seven bir eş ve destek olan birisi olucak buna binlerce şükür olsun ama bu işsizlik sorununu hala yaşamış olucaksın değişen pek bir durum yok anlayacağın. Mesela anne olmak istiyorum artık yavaş yavaş ama eşim hep maddi anlamda birikim yapmalıyız şuanda olmaz diyor bizde tek kişinin maaşıyla ve kirada oturarak malesef kenara tek tük para koyabiliyoruz böylece yıllar geçiyor yaşım ilerliyor ve ben hergün neden Allahım benimde bir işim yok olsaydı şuanda belki benimde bir bebeğim olabilirdi diye söylenip duruyorum ve zaten berbat olan psikolojimi bir kat daha mahvediyorum.

ben de aynı durumdayım arkadaşlar malesef. 2009 dan beri böyleyim ben de. liseden arkadaşlarım aldı başını yürüdü :(
erkek arkadaşım var fakat o da benle aynı durumda bu yüzden ciddi bir adım da atamıyoruz haliyle. ancak birbirimizi üzüyoruz yıpratıyoruz bu konularda.
ayrıca ben sizin o kader kısmet dediğiniz şeyin artık açıklamasını öğrendim. ona kısaca TORPİL deniyor malesef...

ziraat bankasinin mülakatinda elendikten sonra yikildim hayata bakis acim deyisti resmen orda binada bisrsuru kiz vardi ben daha bilgili ve daha düzgun kiyafetle gittim inanirmisiniz sacini bile taramadan gelmis gömleginin yakasi oraya buraya kaymis ciddiyetsiz bi kizi aldilar beni almadilar puanida benden düsüktu :(

banka mülakatlarının sonuçları benimde en çok moralimi bozan şeyler.. ben de kaç aşamalı banka mülakatlarından genelde sonuncuda elendim, sınav geçiliyor, 2. ve 3.mülakat geçiliyor, tam son kalıyor.. diyorsunuz ki işi aldım, son anda olumsuz haber geliyor..

beni de en çok yıkan o bankalar oldu, hep hayallerim kırıldı.

bizi de bekleyen daha hayırlı kısmetler var demek ki. umudunuzu yitirmeyin

banka mülakatlarının sonuçları benimde en çok moralimi bozan şeyler.. ben de kaç aşamalı banka mülakatlarından genelde sonuncuda elendim, sınav geçiliyor, 2. ve 3.mülakat geçiliyor, tam son kalıyor.. diyorsunuz ki işi aldım, son anda olumsuz haber geliyor..

beni de en çok yıkan o bankalar oldu, hep hayallerim kırıldı.

bizi de bekleyen daha hayırlı kısmetler var demek ki. umudunuzu yitirmeyin

en son takacağınız şey bankalar olsun sınavdan 1 ay önce bangır bangır söylediler alınacaklar belli yırtmayın kendinizi diye malesef böyle sans torpil adı neyse yoksa olmuyor malesef varsa ne güzel

Back
X