- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi Safsarisin
Yemeniz gereken sağlıklı şeyleri önermiş doktor maalesef bazı şeyleri istiyorsak sağlıklı beslenmeliyiz. Pcos rahatsızlığı bende de mevcut vücudumuza iyi bakmalı spor yapmalıyız hastalığın etkisini aşağı çekmek için bir de zayıf bile olsanız vereceğiz 1-2 kilo hormonlarınızı daha da düzene sokacaktır. Bana doktor vermediği halde yıllardır böyle yaşarım makarna pilav ekmek çok mu yararlı ki yemesek ne kaybederizCanın çekerse arada sırada yersin ama sürekli hayatımızdan çıkarsak en güzeli sağlıklı olanı bu, sebze ve et yemekleri de hayli hayli doyuruyor. Ekmeksiz yapamıyoruz derseniz tam buğday ya da çavdar ekmeği tercih ederseniz doyurur
Örnek menü vereyim kendimden ;
Sabah ya yumurta haşlaması yanına peynir zeytin ya da süt ve yulaf kaynatıp içiyorum. Öğlen iş yerinde ne varsa ya az çorba yanına sebze tavuk et yemeği yanında yoğurt ve salata ya da çorbayı almayıp az bulgur pilavı alıyorum.Akşamları oldukça hafif süt nesfit ya da herhangi 1 çeşit et tavuk sebze yemeği yanına cacık,yoğurt hafta da 1-2 kere de bakliyatAra öğünler de az kavrulmamış çerez, kuru kayısı, kuru incir işinizi görür. Eşiniz içinde keçi boynuzu özü öneririm memnun kalan çok var.
Yapıyoruz keci boynuzu kuru kirip suya atip kaynatioz iciyo
Ya bise dicem ben simdi kahvaltidan kalktim nesfit bal badem yedim
Sekersiz mi bu bana daha evel diyetisyen vermisti ama