Babam

Çok tatlısınız ya :) Allah uzun ömür versin babanıza.

Check up yaptırmanız iyi olmuş ama yokmuş bir şeyi rahatlayın artık.Ileriki yaşlarda kilo daha tehlikli bırakın zayıf kalsın.Ki zayıf da değil ideal kilosu aslında size öyle geliyordur gözünüz öyle alıştığından :)

Tesekkur ederim herkesin basina gelecek ama ben kaybetmekten cok korkuyorum .
90 li kilolardan 72 ye 1 en fazla 1.5 sene icinde dustu..
Yani oldukca zayif gozukuyor .
Kan tahlillerine elli kere baktim
Kolestrol falan her sey normal
Idrar tiroid seker normal
Kotu bir sey olsa hemogram da cikardi herhalde oyle degil mi ?
Kanda mikrop falan da yok

Ben hiçbir şeyinin olduğunu düşünmüyorum. Fazla kilolarından kurtulup, düzenli ve sürekli sağlıklı beslenme neticesinde, ideal kilosuna ulaştığını, ama alıştığınız önceki heybetli babanın yanında bu halin birazcık gözünüze farklı göründüğünü düşünüyorum.

Doktorlar, tahlil sonuçlarına baktıktan sonra, zayıflama öyküsüne rağmen, hiç bir tarama testi isteme gereği dahi duymadılarsa - tarama testlerini (ki onlar da kan testi altı üstü ) minicik bir tıbbi evhamda dahi istiyorlar genellikle- , bence endişe edecek hiçbir şey yok. Fazla kilolarını atmış, tebrik edilecek aslan gibi bir baba var sadece.

Ben hiçbir şeyinin olduğunu düşünmüyorum. Fazla kilolarından kurtulup, düzenli ve sürekli sağlıklı beslenme neticesinde, ideal kilosuna ulaştığını, ama alıştığınız önceki heybetli babanın yanında bu halin birazcık gözünüze farklı göründüğünü düşünüyorum.

Doktorlar, tahlil sonuçlarına baktıktan sonra, zayıflama öyküsüne rağmen, hiç bir tarama testi isteme gereği dahi duymadılarsa - tarama testlerini (ki onlar da kan testi altı üstü ) minicik bir tıbbi evhamda dahi istiyorlar genellikle- , bence endişe edecek hiçbir şey yok. Fazla kilolarını atmış, tebrik edilecek aslan gibi bir baba var sadece.

Tesekkurler ..
Kendimi de bi psikiyatriye gostersem iyi olucak bence ;)
Himm tarama testi bak bunu bir arastirayim ben ..
Tekrardan tesekkurler ..
Kac yasinda olursam yokluklarina dayanabilirim diye pazarlik yapiyorum bi de kendimle sanki en gec ne zaman olsa o zaman kabullenmek daha kolaymis gibi
Halbuki insan annesini babasini kac yasinda kaybederse kaybetsin hep cocuk kaliyor bana gore .
Allah hepsine uzun omurler versin ...

Geçmiş olsun. Endiselerinizin abartılı oluşu anksiyetenizden. Kendisini yakından tanırım :oops:
Sonuçları iyi çıktıysa az rahatlatin kendinizi. O da bir şeyim yok diyor. Adamcağızı da bunaltmayin daha fazla:KK48:
Rabbim babacığınıza sağlıklı uzun ömür versin insallah

Merhaba arkadaslar kafama takilan bir konu var .
Isin icinden cikamadim .
Babam 56 yasinda .Uzun zamandir sigara kullanicisi ama aktif biri .Hala calisiyor .
Normalde bir sıkıntısı yok gibi duruyor.
Saglikli beslenir .Saatinde yemek yer iyi uyur falan .
Yalniz iki sene once seker cikti sonra diyetle birlikte ilaclari kesti doktor.
Hipertiroidi vardi onun icinde ilac kullsnmiyor.
Fakat cok kilo verdi .
Yani 90 li kilolardan 72 kiloya dustu gozume cok zayif geldi ..
Evhamli biri oldugumdan aldim ozel bir hastaneye goturdum
Akciger rontgeni
Kan tahlilleri
Tiroid ultrasyonu
Soluk testi falan normal
Seker de yok
Yalniz bu adam niye sagliksiz zayif gozukuyor.
Endokrinolojiye gore az yiyor bakiyorum
Istahi normal ..
Hareketli ve ekmek yemiyor
Pilav makarna yok patates kizartma hamur yok
Hala tatmin olabilmis degilim
Baska ne yapabilirim
Cok uzun oldu ama sanirim anksiyetelerim tavan yine
Iyi aksamlar .
Uzun yillar sigara mi iciyordu baban..Benim babamda cok sigara icerdi zayiflamayafa baslamisti biz safradan suphelendiyoduk hep, safra tasi ameliyat olmak icin hastaneye gitmistik babam 1 hafta serumlarla yatti buz ameliyat diye beklerken babamun akciger kanseri son evrede oldugunu ogrendik dunyamiz yikildi:( bu oyle bi hastalikki zerre belirti vermiyor kesinlikle ihmal etmeyin hee zaman erken teshis hayat kurtarir babaniza akciger vs tomografi cektirin kesin sonuc tomografide belli olur insaallah kotu bisey cikmaz Rabbim sifa versin herkese..

Uzun yillar sigara mi iciyordu baban..Benim babamda cok sigara icerdi zayiflamayafa baslamisti biz safradan suphelendiyoduk hep, safra tasi ameliyat olmak icin hastaneye gitmistik babam 1 hafta serumlarla yatti buz ameliyat diye beklerken babamun akciger kanseri son evrede oldugunu ogrendik dunyamiz yikildi:KK43: bu oyle bi hastalikki zerre belirti vermiyor kesinlikle ihmal etmeyin hee zaman erken teshis hayat kurtarir babaniza akciger vs tomografi cektirin kesin sonuc tomografide belli olur insaallah kotu bisey cikmaz Rabbim sifa versin herkese..

Tomografi cektirmedi
Rontgen istedi
Solunum testi yaptirdi
Sonuclar normal cikti .
Babaniza cok uzuldum :(

Geçmiş olsun. Endiselerinizin abartılı oluşu anksiyetenizden. Kendisini yakından tanırım :oops:
Sonuçları iyi çıktıysa az rahatlatin kendinizi. O da bir şeyim yok diyor. Adamcağızı da bunaltmayin daha fazla:KK48:
Rabbim babacığınıza sağlıklı uzun ömür versin insallah

Sagolun hepimizinkine insallah ..
Anksiyeteye bir girersem ben ahhhh
En son kendim hakkinda senaryolar uretmistim ama demir eksikligi cikti
Bana gore kesin olumcuydu :D

Sagolun hepimizinkine insallah ..
Anksiyeteye bir girersem ben ahhhh
En son kendim hakkinda senaryolar uretmistim ama demir eksikligi cikti
Bana gore kesin olumcuydu :KK70:
Belli belli. O yüzden yorumuna direk anksiyete parti yazdım ya :D 2 forum öteden alırım kokusunu :D

zayıf olduğunu kim söylüyor? doktor mu siz mi?

bizim ülkede alışılagelmişten az zayıf olunca hemen hastalıklı damgası yapıştırılıyor halbuki kilo normalken. babanız 1.95 boyunda falan değilse muhtemelen kilosu normaldir.

zayıf olduğunu kim söylüyor? doktor mu siz mi?

bizim ülkede alışılagelmişten az zayıf olunca hemen hastalıklı damgası yapıştırılıyor halbuki kilo normalken. babanız 1.95 boyunda falan değilse muhtemelen kilosu normaldir.

Yani babam 178 cm kilosu 72
Ama oyle durmuyor ki
Sanki adam 60 kilo anca var
Hee hareketli ama simdi 1 sene oncesinde 90 li kilolarda gobekli heybetli bir adamken kucucuk kaldi anlam veremedim bende
Ne bileyim aklim karisti ..
Yani gizli bir seylerin olmasindan cekindim
Aldim hastaneye goturdum binbir baskiyla ama
Eksik mi baktirdim
Daha neler yapilabilirdi
Endiselerimi doktora soyledim ama farkli bir doktora mi gidilseydi ..
Yani bu adama tomografi cekin desem beni dikkate alirlar miydi yoksa doktor gerek gormedi mi ?
Kafamda deli sorular :(

Yani babam 178 cm kilosu 72
Ama oyle durmuyor ki
Sanki adam 60 kilo anca var
Hee hareketli ama simdi 1 sene oncesinde 90 li kilolarda gobekli heybetli bir adamken kucucuk kaldi anlam veremedim bende
Ne bileyim aklim karisti ..
Yani gizli bir seylerin olmasindan cekindim
Aldim hastaneye goturdum binbir baskiyla ama
Eksik mi baktirdim
Daha neler yapilabilirdi
Endiselerimi doktora soyledim ama farkli bir doktora mi gidilseydi ..
Yani bu adama tomografi cekin desem beni dikkate alirlar miydi yoksa doktor gerek gormedi mi ?
Kafamda deli sorular :KK43:

tomografi dediğiniz çok fazla radyasyondur öyle hoppidi hoppidi çektirilmez.

boyuna göre kilosu normal. kemik erimesi varsa kamburlaşıp çökmüştür kas erimesi de olmuştur belki. kalsiyum d vitamini seviyesine bakılıp sonra hafif bir ağırlıkla spora başlaması toparlar kas ve kemikleri için. proteinli ve süt ürünlü beslenmesi şart tabi.

Haha evet biraz oyle oldu da
Ama fazla zayif ya :olamaz:
Siz babanızın eski kilosuna alışık olduğunuz için zayıf geliyor oysa olması gereken kilolardadır şu anda, kızartma, şeker, yağ, ekmek, hamur işi olmayınca zayıflaması çok normal.

Sağlıklı ve dengeli besleniyor, yaşam kalitesine dikkat ediyor ve tüm tetkikleri temiz çıkıyorsa panik yapmayın, o yaşta olupta sağlıklı olmak isteyen bir sürü insan varken maşallah diyelim babanıza :nazar:

İlk sayfada hiper tiroidi var ilaç kullanmıyo demişsiniz sonra tiroid normal hangisi ?

Babanız hiperse dikkat etmesede kilo verir

Ca ile baslayan testler var.dahiliye uzmani ister.kan verirsiniz.benim dedem 40yil sigara icmis 9yil olmustu birakali.icimde bir his 3ayda bir dr a götürüyorum surekli akciger filmi bilgisayarli tomografi.temiz cikiyor hep.6ay sonra basini kaldiramaz oldu.ruyalarimda hep akciger hastaligi görüyorum.ama ispat yok.gunde 23 saat uyumaya yuruyememeye basladi.beyin mr cekildi tümör hemen ameliyat edildi.25 gun yogun bakim.vefat etti.sonra dr soyledi.meger filmlerde gorulmemis akciger kansetiymis ordan beyne sicramis.ameliyat edilmemeliymis.ailecek yikildik.brnim baba yok anneannemide 1yil oncesinde mide kanserinden kaybetmistik.dedem aglaya aglaya hasta oldu.aniden cok zayiflamisti.surekli oksuruyordu.surekli terliyordu.insallah babanizda yoktur birsey.

Back
X